![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel bir Pazar günü geçti İstanbuldan...Hava güzel olunca fırsatdan istifade dışarıda dolaşmaya Yeniköye gittim..Yeniköy ün arka mahalleletine kadar yürürken köhne ,kendi halinde manavdan bozma eski bir dükkanın önünde bir kaç çiçek gördüm,bir bakiim derken. Tezgahın altında kıyıda köşede iki eski saksı içerisinde,zamanla eskimiş hatda toprağı yosun tutmuş dev boyutda iki adet kaktüs gözüme çarptı...Bir gece önceki şiddetli yağmurdan da nasiplerini almışlar oracıkda duruyorlardı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Satıcıya sordum kaç yaşında bunlar diye..."uzun zamandır duruyor burda ,bahçıvan bir arkadaşım eski bir köşkün bahçesinden bunun gibi onlarcasını sökmüş,bir kaç tanede bana verdi" dedi.bana kalırsa çok yaşlı..ve kaynana topuzuna benzettim,hiç bu kadar büyüğünü görmemiştim.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Fiyatını sordum,bu arada aklımda herhalde bu kadardan aşağı değildir diye bir rakam düşündüm...Satıcının cevabı (satıcı çok yakın bir arkadaşımın devamlı alışveriş yaptığı bir yermiş manavken)..."abla al götür,kaktüs bu ,buna paramı istenir" demezmi ...bir hayli itiraz ve ricadan sonra. Kesinlikle maddi bir şey talep etmedi ve helal ederek bana ve arkadaşıma birer saksı bu dev kaktüsü verdi...ben tüm bitkilerime aman torağı şu karışım olsun,aman suyuna dikkat etmeliyim vs diye max.. Derecede dikkat ederken..bu kaktüs kıyıda köşede unutulmuş,yağmur suları altında kalmış,toprağı yosun tutmuş halde yıllar geçirmiş,..Buna mı şaşırayım yoksa esnafın tok gözlülüğünemi?..Yanılmıyorsam çook yaşlı bir kaynana topuzum oldu..Ve beni çok mutlu etti... ..kaç yaşında sizce ve kaynana topuzumu? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|