agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni2904Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-11-2012, 15:34   #121
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Davet masasında sukulent süslemeler,davete icap eden konuklara da giderlerken ,davete katıldıkları için teşekkür hediyesi olarak da verilebilir

Eklenen Resimler

Tura, Tika, hazan-z ve 12 kişi beğendi.
farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 15:36   #122
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Aranjmanın bir manası olmalı,birden fazla bitkiyi bir araya getirmek kolaya kaçış

Eklenen Resimler

Eski 18-11-2012, 15:39   #123
Ağaçsever

Papağan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2012
çok şık olmuş ellerinize sağlık

Papağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 00:05   #124
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-06-2012
Sn Farpali, iyi geceler
Bitkileri hallettik, saksıları ve arajmanları da hallettik, sırada oyuncak toplamak var. Ben de akşamdan beri çocuklarla yakın temas halindeyim.
Hani çadır vardı ya oğlum hani odun ve kamp ateşi de vardı nerdeler. Bak mavi bir de cip var burda ne güzel olurdu diye
Bence toptan ......
Allah yardımcımız olsun.

Denizardacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 15:54   #125
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Havalar şaşırdı iyice,dolayısı ile bitkilerde bir içeri bir dışarı çiçek tomurcukları doldu bu bonbon şekerlerine...Senecio Rowleyanus (String of Pearls).

Eklenen Resimler

Tura, Tika, ninina84 ve 14 kişi beğendi.

Düzenleyen farpali : 19-11-2012 saat 16:54
Eski 19-11-2012, 16:24   #126
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. Alacalı türleri de varmış,valla hepsini almak istiyorum ama iyiden iyiye yer sıkıntısı başladı.
Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu.
Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu.

farpali ve Denizardacan beğendi.
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 16:59   #127
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. Alacalı türleri de varmış,valla hepsini almak istiyorum ama iyiden iyiye yer sıkıntısı başladı.
Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu.
Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu.
Aynen bende çok seviyorum Senecio yu..Şaşırttı havalar gerçekden,güzel havayı görünce,bebek gibi,faydalansınlar diye hemen alıyorum dışarı,belki de yanlış yapıyorum...Yılbaşı çiçeği açık havayı çok seviyor,bu seneye kadar hep iç mekandaydı benimki bol yaprak arada bir iki çiçek,bu sene bahardan beri dışarıda,tomurcuk doldu yaprakların üzeri.ve hiç bir ek besin kullanmadım,gübre vbg..Mutlaka biliyorsunuzdur,sizde sakın tomurcukluyken iç mekana almayın çiçek açmadan tüm tomurcukları dökülür.

Eski 19-11-2012, 17:13   #128
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Senecio Rowleyanus

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali Mesajı Göster
Havalar şaşırdı iyice,dolayısı ile bitkilerde bir içeri bir dışarı çiçek tomurcukları doldu bu bonbon şekerlerine...Senecio Rowleyanus (String of Pearls).
Kökeni Güney Africa olan Senecio Rowleyanusler,iç mekanlarda da çok az ilgi ile rahatlıkla yaşayan bitkiler .. oldukları yerde toprağa yatırın çoğalsınlar.
Çiçeklenmesi için tek istediklleri bol ışık ara sıra direkt güneş ışığı,iki sulama arası toprağın kuruması,13-16 derece sıcaklıkda kışın dinlenmesi ve kış aylarıboyunca su verilmemesi.Bu şartlar sağlandığında bahardan itibaren çiçeklerinide görebilirsiniz..Senecio nun çiçeğide kendisi gibi çok şirin..

Eklenen Resimler

Tura, Tika, hazan-z ve 3 kişi beğendi.
Eski 19-11-2012, 22:47   #129
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim

farpali beğendi.
GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 00:17   #130
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim
Yok hayır bilmiyorum kokusunu.
Fotoğraf netden alıntı,ama benimkindede bir kaç tane çiçek tomurcuğu var,açsın bakalım.

Düzenleyen farpali : 20-11-2012 saat 01:45
Eski 20-11-2012, 06:24   #131
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış.
Nereden aldınız bana hic denk gelmedi .
lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım .

farpali beğendi.
iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 13:48   #132
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış.
Nereden aldınız bana hic denk gelmedi .
lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım .
Eminönünde ki çiçek pazarında bir adet çiçekleri solmuş şekilde bulmuştum..Lamerei yapraklarını döküyor

Eski 20-11-2012, 15:53   #133
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Hawortia Limifolia f. Variegata

Bunu kuzenim Almanyadan cebinde getirdi)))),saksısız ...Renklerine ve dokusuna hayran kaldım..Hawortialarım arasında baş köşeye yereşti!

Eklenen Resimler

Tura, se-rap, hazan-z ve 14 kişi beğendi.
Eski 20-11-2012, 16:55   #134
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Evimin güney cephesine bakan penceremin önünde mini boy saksılarımı sıralamış,zaman zaman keyifle izliyordum..Benim puff ,henüz üç aylık(kedi),bugüne kadar bşr kez olsun zarar vermedi bitkilerime.Bende içten içe hep aman çok şükür iyi huylu olucak diye sevinip,güvenmiştim maskaraya..Sabah yanına gittiğimde bütün kaktüs saksılarım yerlerdeyi...kızmadım sabırla tekrar yerlerine koydum saksıları...Öğleden sonra bir şangırtı!Adres belli camın önündeki kaktüslerimden geldi ses...Bir gittimki kaktüslerim yerlerde.,,haaa bu yetmezmiş gibi minik bir kaynana topuzum odanın diğer köşesinde top niyetine bir güzel oynanmış(...Tabii bugün 3 aylık kediciğe 2-0 malubum,saksıların yeri değişti..Sen kazandın Puffy...Bu fotoda sana armağanım olsun;eminim bir yerlerinde minik dikenler vardır...! Yaramaz seni.

Eklenen Resimler

Eski 20-11-2012, 17:03   #135
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Puffy

Alıntı:
Evimin güney cephesine bakan penceremin önünde mini boy saksılarımı sıralamış,zaman zaman keyifle izliyordum..Benim puff ,henüz üç aylık(kedi),bugüne kadar bşr kez olsun zarar vermedi bitkilerime.Bende içten içe hep aman çok şükür iyi huylu olucak diye sevinip,güvenmiştim maskaraya..Sabah yanına gittiğimde bütün kaktüs saksılarım yerlerdeyi...kızmadım sabırla tekrar yerlerine koydum saksıları...Öğleden sonra bir şangırtı!Adres belli camın önündeki kaktüslerimden geldi ses...Bir gittimki kaktüslerim yerlerde.,,haaa bu yetmezmiş gibi minik bir kaynana topuzum odanın diğer köşesinde top niyetine bir güzel oynanmış(...Tabii bugün 3 aylık kediciğe 2-0 malubum,saksıların yeri değişti..Sen kazandın Puffy...Bu fotoda sana armağanım olsun;eminim bir yerlerinde minik dikenler vardır...! Yaramaz seni.
İşi gücü benim bitkilerim...Muzur şey.

Eklenen Resimler

Eski 20-11-2012, 17:25   #136
Ağaç Dostu

Sn Farpali,
İnanın çok üzüldüm bitkileriniz için, ama kızmayın da bir yandan da çok güldüm ya, savaştan çıkmış gibi canım çok tatlı görünüyor. Aslında onu boğuşurken, bir yandan da dikenler batarken görmek lazımdı.
Bitkilerde ciddi bir hasar yoktur umarım.Kedilerden anlamam ama belli ki kızmış, ilgisiz mi kaldığını düşünüyor.
Kendinize iyi bakın ,

hazan-z ve farpali beğendi.
Eski 20-11-2012, 17:30   #137
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan Mesajı Göster
Sn Farpali,
İnanın çok üzüldüm bitkileriniz için, ama kızmayın da bir yandan da çok güldüm ya, savaştan çıkmış gibi canım çok tatlı görünüyor. Aslında onu boğuşurken, bir yandan da dikenler batarken görmek lazımdı.
Bitkilerde ciddi bir hasar yoktur umarım.Kedilerden anlamam ama belli ki kızmış, ilgisiz mi kaldığını düşünüyor.
Kendinize iyi bakın ,
Bitkileri kurtardım ,kızdı evet uzun süre ilgi gösteremedim ayağım alçıdaydı..Sen bir ayaklan ben sana gösteririm in teyidi oldu bugün bana))..Tam temizliğin bitmesini hesapladı birde muzur şey..

Eski 20-11-2012, 17:38   #138
Ağaçsever

Papağan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2012
Kedişleri hep sevmişimdir, hele de afacan olanları
İlginizi mi kıskanmış mırnav

farpali ve GÜLSEN_ beğendi.
Papağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 17:49   #139
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Galeri: 5
Sn.farbali,hem size hem bitkilerinize geçmiş olsun.Yaramaz şey ,yazık ya üzerinde dikenler kaldıysa

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 18:01   #140
Ağaç Dostu

Sn Farpali, çok geçmiş olsun bu arada, okudum ama unuttum yazmayı.
Neyse sağlık olsun temizlenir nolacak ama ben sakin kalamazdım, tebrik ederim sizi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe Mesajı Göster
Sn.farbali,hem size hem bitkilerinize geçmiş olsun.Yaramaz şey ,yazık ya üzerinde dikenler kaldıysa
Bence kesin kalmıştır, şunun tipe bakın ya, kendini o hale getirmek için bayağı bir çabalamış
Ben daha birkaç gün gülerim buna.

Eski 20-11-2012, 18:22   #141
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sayın Farpali,
Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim.
Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim
Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve
mutlulukla kalın.
Halil Balaban

farpali ve GÜLSEN_ beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 19:06   #142
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Sayın Farpali,
Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim.
Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim
Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve
mutlulukla kalın.
Halil Balaban
Sayın Halil Balaban,çoookk teşekkür ederim beğeniniz ve içten yorumunuz için.Szde sevgi ve sağlıkla hep mutlu kalın.

Eski 20-11-2012, 20:46   #143
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sayın farpali lammeri bu aylarda yaprak döker korkmayın
Ben artık kırılan dökülene kızmıyorum alıştık artık kedidir ne yapsa yeridir .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 21:53   #144
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
puffy adı gibi çok şirin resimde öyle tatlı çıkmış ki ( kedilere yaklaşamayan atlaya atlaya kaçan ben diyorum bunu) her ikinize geçmiş olsun. 3 .cüsünde biraz paylayın ama işi arsızlığa vurup her gün bir saksı devirmesin

sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 09:42   #145
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın mmanager..
İyi günler sayın Farpali okuduğum bilgiler ışığında kullanacağınız torfun spaghnum yosunundan hazırlanmış torf olması çok yararlıymış tohumların köklenmesinde daha etkin ve verimlilik sağlıyormuş.Ayrıca yumurtanın kabuğu ve mantar suyu da içerdiği besinler açısından çimlenmede faydalı ve çimlenen tohumların gelişmesinde gövdesinin daha kalın kuvvetli olmasında önemli rol oynarmış.Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.Ben de yeni köklendirme denemelerimde mutlaka spaghnum torfu alıp kullanacağım daha kolay ve çok tohum köklendirme sağlayacağı için......

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 10:22   #146
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
İyi günler sayın Farpali okuduğum bilgiler ışığında kullanacağınız torfun spaghnum yosunundan hazırlanmış torf olması çok yararlıymış tohumların köklenmesinde daha etkin ve verimlilik sağlıyormuş.Ayrıca yumurtanın kabuğu ve mantar suyu da içerdiği besinler açısından çimlenmede faydalı ve çimlenen tohumların gelişmesinde gövdesinin daha kalın kuvvetli olmasında önemli rol oynarmış.Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.Ben de yeni köklendirme denemelerimde mutlaka spaghnum torfu alıp kullanacağım daha kolay ve çok tohum köklendirme sağlayacağı için......
Çok teşekkür ederim desteğiniz için Sayın mmanager..
Ben ilk defa tohumdan atlas çimlendirdim bugüne kadar üstü kapalı bir şekilde bekleyerek bu aşamaya geldi.Benim sizden ve diğer deneyimli arkadaşlarımdan bundan sonrası için fazlaca desteğe ihtiyacım olucak..Bu aşamadan sonra çimlenen atlas tohumlarımı üstü açık bir şekilde mi bırakmalıyım , yoksa daha önceki gibi üzerin şeffaf streç film ile örtmeye devam etmelimiyim?..Diğer sorum;bu aşamadan sonra sulama ne şekilde olmalı?Şimdiden herkeze ve size teşekkürler.

Eklenen Resimler

Eski 21-11-2012, 10:34   #147
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Ben de atlas çiçeği tohumu ekmiştim benimkiler de şimdi yeni yeni ortadan dikenli filizle çıkıyor .Dikenler çıkmaya başlayınca kapağı biraz aralamak gerekiyor ara sıra havalandırmak da gerekmiş sanırım daha sonra da tamamen kaldırmak, kaldırdıktan sonra susuz kalmayacak kadar sulamak gerekirmiş 6 ay geçtikten sonra küçük saksılara şaşırtmak gerekiyormuş.Bendekiler şu anda balkonda hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşünce içeri alacağım .Henüz güneş ışığıyla tanıştırmadım...Kolay gelsin....bkz. tohumla kaktüs ve sukkulent üretimi....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 18:39   #148
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Zamanım oldukça bitkilerimi fotoğraflıyor ve bakımları konusunda bilgi topluyorum ..Bir kaç kaktüsümün adları konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.

Örnek 1

Eklenen Resimler

Eski 21-11-2012, 18:40   #149
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Örnek 2

Eklenen Resimler

Eski 21-11-2012, 18:42   #150
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Steno cactus

Örnek 3

Eklenen Resimler

Düzenleyen farpali : 02-02-2013 saat 21:03

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025