![]() |
|
![]() |
#123 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
çok şık olmuş ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Sn Farpali, iyi geceler Bitkileri hallettik, saksıları ve arajmanları da hallettik, sırada oyuncak toplamak var. Ben de akşamdan beri çocuklarla yakın temas halindeyim. Hani çadır vardı ya oğlum hani odun ve kamp ateşi de vardı nerdeler. Bak mavi bir de cip var burda ne güzel olurdu diye ![]() ![]() ![]() Bence toptan ...... ![]() ![]() ![]() Allah yardımcımız olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. ![]() Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu. Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Senecio Rowleyanus
Alıntı:
Çiçeklenmesi için tek istediklleri bol ışık ara sıra direkt güneş ışığı,iki sulama arası toprağın kuruması,13-16 derece sıcaklıkda kışın dinlenmesi ve kış aylarıboyunca su verilmemesi.Bu şartlar sağlandığında bahardan itibaren çiçeklerinide görebilirsiniz..Senecio nun çiçeğide kendisi gibi çok şirin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraf netden alıntı,ama benimkindede bir kaç tane çiçek tomurcuğu var,açsın bakalım. Düzenleyen farpali : 20-11-2012 saat 01:45 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış. Nereden aldınız bana hic denk gelmedi . lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Evimin güney cephesine bakan penceremin önünde mini boy saksılarımı sıralamış,zaman zaman keyifle izliyordum..Benim puff ,henüz üç aylık(kedi),bugüne kadar bşr kez olsun zarar vermedi bitkilerime.Bende içten içe hep aman çok şükür iyi huylu olucak diye sevinip,güvenmiştim maskaraya..Sabah yanına gittiğimde bütün kaktüs saksılarım yerlerdeyi...kızmadım sabırla tekrar yerlerine koydum saksıları...Öğleden sonra bir şangırtı!Adres belli camın önündeki kaktüslerimden geldi ses...Bir gittimki kaktüslerim yerlerde ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Puffy
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Sn Farpali, İnanın çok üzüldüm bitkileriniz için, ama kızmayın da bir yandan da çok güldüm ya, savaştan çıkmış gibi canım çok tatlı görünüyor. ![]() Bitkilerde ciddi bir hasar yoktur umarım.Kedilerden anlamam ama belli ki kızmış, ilgisiz mi kaldığını düşünüyor. ![]() Kendinize iyi bakın , |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Kedişleri hep sevmişimdir, hele de afacan olanları İlginizi mi kıskanmış mırnav ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Sn Farpali, çok geçmiş olsun bu arada, okudum ama unuttum yazmayı. Neyse sağlık olsun temizlenir nolacak ama ben sakin kalamazdım, tebrik ederim sizi. ![]() Alıntı:
![]() Ben daha birkaç gün gülerim buna. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sayın Farpali, Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim. Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve mutlulukla kalın. Halil Balaban |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın farpali lammeri bu aylarda yaprak döker korkmayın ![]() Ben artık kırılan dökülene kızmıyorum alıştık artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
puffy adı gibi çok şirin resimde öyle tatlı çıkmış ki ( kedilere yaklaşamayan atlaya atlaya kaçan ben diyorum bunu) her ikinize geçmiş olsun. 3 .cüsünde biraz paylayın ama işi arsızlığa vurup her gün bir saksı devirmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler sayın Farpali okuduğum bilgiler ışığında kullanacağınız torfun spaghnum yosunundan hazırlanmış torf olması çok yararlıymış tohumların köklenmesinde daha etkin ve verimlilik sağlıyormuş.Ayrıca yumurtanın kabuğu ve mantar suyu da içerdiği besinler açısından çimlenmede faydalı ve çimlenen tohumların gelişmesinde gövdesinin daha kalın kuvvetli olmasında önemli rol oynarmış.Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.Ben de yeni köklendirme denemelerimde mutlaka spaghnum torfu alıp kullanacağım daha kolay ve çok tohum köklendirme sağlayacağı için...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben ilk defa tohumdan atlas çimlendirdim bugüne kadar üstü kapalı bir şekilde bekleyerek bu aşamaya geldi.Benim sizden ve diğer deneyimli arkadaşlarımdan bundan sonrası için fazlaca desteğe ihtiyacım olucak..Bu aşamadan sonra çimlenen atlas tohumlarımı üstü açık bir şekilde mi bırakmalıyım , yoksa daha önceki gibi üzerin şeffaf streç film ile örtmeye devam etmelimiyim?..Diğer sorum;bu aşamadan sonra sulama ne şekilde olmalı?Şimdiden herkeze ve size teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Ben de atlas çiçeği tohumu ekmiştim benimkiler de şimdi yeni yeni ortadan dikenli filizle çıkıyor .Dikenler çıkmaya başlayınca kapağı biraz aralamak gerekiyor ara sıra havalandırmak da gerekmiş sanırım daha sonra da tamamen kaldırmak, kaldırdıktan sonra susuz kalmayacak kadar sulamak gerekirmiş 6 ay geçtikten sonra küçük saksılara şaşırtmak gerekiyormuş.Bendekiler şu anda balkonda hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşünce içeri alacağım .Henüz güneş ışığıyla tanıştırmadım...Kolay gelsin....bkz. tohumla kaktüs ve sukkulent üretimi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|