![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Sevgili Zenfree çok teşekkür ederim. Başladık Allah sonumuzu hayır etsin ![]() Ama çok iyi öğretmenlerim var ve desteklerim var. Sevgili Tolga Hocam ve Sevgili Asu bana çok şey katıyorsunuz sonsuz teşekkürler. Alıntı:
ben size ne desem ki, yazdığınız her satır beni çok mutlu ve motive ediyor. Romatizmal bir rahatsızlığım var. Çiçeklerim tam anlamıyla benim için iyileşme sebebi. Onlarla geçirdiğim zaman ellerimin ve ayaklarımın sertliğinin geçmesine ve eklemlerimi kullanırken daha az acı çekmeme sebep oluyor. Şimdi bir sürü planlarım var tabi. Havalar biraz düzelsin, dağlara gitme vaktidir. Doğal kütükler ve taşlardan saksılar yapmayı düşünüyorum. beyaz torf buldum bakalım uygun olursa herkesle paylaşacağım. Birsürü şeyde, menekşe, orkide ve sukkulentlerde kullanılıyor. Çoook güzel olacaklar inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Emel Hanım, Bütün gün dışarıda işlerim vardı. Az evvel eve gelebildim ve hemen sizin sayfanıza girdim acaba ne güzellikler paylaştınız diye. Gördümki yine harika bitkilerinizden eklemeler yapmışsınız. Cok sevindim. Her bir kare bir diğerinden güzel hepsi muhteşem ( tıpkı sahibi gibi) Rahatsız oldugunuzu belirtmişsiniz geçmiş olsun. (sayfanızın müdavimiyim haberiniz olsun) Bana da inanılmaz ilham veriyor enerjiniz ve sevginiz. Selam ve sevgilerimle Asu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emel Hanım, İşte AGaÇLAR NET ailesinde olmanın hazzı tam da burada değilmi. Hem fikir alışverişi yapmaktayız. Hemde sevinlerimizi üzüntülerimizi paylaşmaktayız. Bir ailede olması ereken tüm paylaşımlar gibi. Bitkilerinizin, emeklerinize karşılık vererek çiçeklenmesi, filizenmesi. büyümesi ilaç gibi gelecek inşallah. Büyük geçmiş olsun. Tüm kalbimle rahatsızlığınız konusunda şifa diliyorum. Belkide bahsettiğiniz dağlara birlikte çıkarız ) Hele havalar ısınsın bakalım.Yüreğiniizn güzelliği kelimelerinize yansıyor. Bu enerjiniz hiç bitmesin Sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Emel Hanım Sayfalarınızı tekrar tekrar gezdim dolaştım.Çok tanıdık çeşitleri gördüm,Sayın Gülser Ayata'nın çeşitleri olduğunu yazınca tamam dedim.Hakikaten çok güzeller,Bol bol çiçeklerini görürsünüz.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2011
|
herkese selamlar.aranıza yeni katıldım.paylaşımlar bilgiler o kadar güzelki 2 saatten azladır pc nin başındayım. özellikle sukulent konu başlığına bi bakim dediğimden beri nerdeyse iki saat )harika resimler.bayıldım.herkesin emeğine sağlık. en kısa zamanda bende kolleksiyon yapacam.bu arada balkonumda aleovera yetiştiriyorum. acaba oda sukulunt sınıfınamı giriyor.birde peygamber kılıcı...bunlar sukulentmi ? şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
e yapcak birşey yok hepsi birbirinden güzel.Alıntı:
![]() Alıntı:
zevkiniz bol olsun. |
|||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
JadePoint Succulents Blog Succulent için güzel bir sayfa gibi incelemek isteyen arkadaşlar duyurulur. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Arajmanlar yapmak isteyen arkadaşlarım KB Results bu sayfada farklı saksı boylarında farklı çalışmalar için tarifler var. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim bebişim büyünce böyle olacak nette bulduk bayıldım paylaşmadan edemedim.![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() yok emin olun yeni yer buluyorsunuz... Aman Allah eksik etmesin ve hep sağlıklı olsunlar yeterki herşey hallolur ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim bebişler büyüyedursunlar... ben de araştırma yapıp malzeme bulmaya uğraşıyorum. Bu linki çok beğendim. videoyu seyrederseniz toprak karışımından, arajman yapına, toprak saksı boyamasına kadar birsürü şey gösteriyor. Potting Soil Recipe for Cacti and Succulents - Fine Gardening Video bisuru pespese video var, ilki bitti diye kapatmayın ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili emily14, Bu sevinç çığlıkların adeta kulağımda çınlıyor. Yüz ifadeni görmek lazım )Ne diliyorsan gerçek olsun emi. Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aynen böyle oluyor o surat... 32 diş meydanda...![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakdag, işte İngilizler :)
bugün türleri yazamayacağım sanıyorum ama en kısa zamanda ekleyeceğim ![]() Kalanchoe pintana ![]() Mammilaria spinosissima "pico" f.monstrosa cristata ![]() ![]() ![]() Düzenleyen emily14 : 26-01-2012 saat 21:40 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kaplara ekim yaparken Sevgili SerDag geldi aklıma ![]() onun bebek orkidelerinin adı tuz, biber ve şekerdi... Benimkileri görüyorsunuz ![]() Echeveria ciliata ![]() ![]() Echeveria shaviana ![]() Rebuta fusca ![]() Lobivia aracmnacantha orange ![]() Düzenleyen emily14 : 26-01-2012 saat 21:43 Neden: SerDag yerine Zenfree yazmışım özür dilerim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Rebuta albipilosa ![]() Rebuta fusca ![]() Thelocactüs tulensis ![]() Grapto peyalum filiferum ![]() Echeveria subsessilis ısı 1200 ![]() Düzenleyen emily14 : 26-01-2012 saat 21:48 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
),sayenizde, bilgi palaşımızla umuyorum güle güle büyürler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | ||||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sevgili Asu'm, sanıyorum tüm heyecanımı içinde hissediyorusun. Çok teşekkürler... Alıntı:
|
||||
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Hepsi çok güzel,büyüsünler,yavruları olsun mutlu yaşasınlar. Seyretmesi keyifliydi,ellerine sağlık... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevdili Emel, Hepsi birbirinden güzel, harika bunlar. ( baharat takımı kurmuş emel'cim) ) Ne şeker saksıları var.Canımsın en iyi günlerde büyütmeni diliyorum. Hep birlikte çiçekli günlerini görelim inşallah. Sen şimdi gözün gibi bakarsın bunlara, sevincini hissedebiliyorum. Haksızda değilsin hani. Selam ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili emily14 öncelikle size kocaman bir geçmiş olsun diyorum, amansız bir hastalığa yakalandınız ve bunun tedavisi yok ![]() türleriniz çok güzel ve çok sağlıklı gözüküyorlar ,hepsini çok beğendim, baharat takımınıza bayıldım. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Dilerim bebişlerini ve çiçeklendiklerinide görürsünüz. Birde rafınızı nerden aldığınızı ve fiyatını öğrenebilirmiyim. bende yazın balkonuma raf almak istiyorumda. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Emel Hanımcım, of of of yani, çok güzel türler hepsi, bol çiçekler diliyorum. Özellikle cristata formundakilere ben bayıldım, yani dün tamda cristatalarla ilgili bir sürü araştırma yapmışken, bu sabah bir sürü cristata ile karşılaştım olmadı yani bu... Kıskandım ama Çicek açmış halleri öyle güzel ki bu formun, insan bakmaya doyamıyor. Aşkın göz yaşlarının detaylı fotoğraflarını da görmek isterim, yaprakları (özellikle yavrucukların) marullu gibi geldi bana. Eğer öyleyse bir yavrucuğu isterim hemen... 86 mesaj 1.fotoğraftaki kara fatma kaktüsü de çok değişikmiş, güzel görüntü veriyor. ![]() Yılbaşı çiçeğini de ayrı bir beğendim, lütfen açmış halini de yayınlayın, benimki de tomurcuklu şu an... Özetle , hepsi neşeyle, sağlıkla büyüsünler... ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni baharı da çok beğenmişim, bir daha baktım fotoğraflara da... ![]() Yanlız altı delik olmayan kaplara ekim yapmak risklidir biraz, suyun dozunu biraz kaçırdınız mı (Allah korusun ) olanlar olur, çürüme yapabilir, çabuk farkedilemezse kaktüsünüzden olabilirsiniz. Şu ana kadar hiçbir kaktüsümü altından su sızdıracak kadar çok sulamadım buna rağmen, ben tercih etmiyorum şahsen... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bir de içlerine oldukça çok küçük dane boylu çakıl koydum. Su olayına gelince nem ölçerle bakmadan sulamak yok, sulamada bir fıs olacak ihtiyac oldugunda düşüncem bir aparat arıyorum, bulamazsam kendim yapacamsuyu en dipten 2-3 drop taş arasına bırakmak... bakalım bakalım neler olacak ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: