![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem !....
Çiçeğim açtı, muhteşem görünüyor bence.Merak edenlere çiçeği kokusuz; çiçek boyu 16 cm, çiçek çapı 12cm; renk narçiçeği derler ya kırmızının en açık, turuncunun en yoğun tonu.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Flaşlı çekimin güzelliği... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğimi beğenen tüm arkadaşlarım hepinize beğeni ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim... Sevgili Selis, şimdilik başka tomurcuk yok gibi... 2 yerden daha göz patlatmış ama çok minik, çiçek mi olur filiz mi; zaman gösterecek... Vildan Hanım, sizin için yandan ve tepeden fotoğraflarını ekliyorum... (sonra da sahneden çekiliyoruz, sizleri sıkmak istemiyoruz... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Hayata merhaba kardeşliği
Kışın biraraya getirerek ektiğim çeliklerim köklendiler nihayet, biliyorum burası onlara dar gelecek ama tephracactusu 4-5 ay sonra da olsa zar zor köklendirebildiğim için şimdilik saksıyla oynamayı düşünmüyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Taşınıyoruz....
Dün yapılan balkon temizliğinin ardından kalorifer yanmayan iç mekandaki bitkilerimi bugün itibariyle balkona çıkarıyorum. Önce bir haftalık hava durumu kontrol edildi. Kafamızdaki ''soğuk havaların geri gelebileceği '' düşüncesi yok edildi ve taşınma işlemi onaylandı... ![]() ![]() Tomurcuklu olan kaktüslerim açana kadar , dışarı çıkma haklarını kaybettiler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rengi, kokusu güzel ve bir hafta oldu, çiçek hala sağlam, sabah açılıp akşam kapanıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
İnci tanelerim açmaya devam ediyor.Sıradaki Gymnocalycium vatteri, iki tomurcuğu vardı ancak ben evde yokken biri kuruyup düşmüş. Susuz kalmış sanırım. Çok, çok güzeller. Çiçek taç yaprakları ipek gibi, renk geçişleri, hareler mükemmmel. Minicik kaktüsler kendilerinden büyük çiçek açıyorlar. Çiçekleri kokusuz ancak görsellikleri yeter bence. G. Baldianum'da G. vatteri'de dün saat 15.00'de tomurcuklarını patlatıp açma yarışına girdiler. 16.00'da açmışlardı, 2 saat açık kalıp sonra kapandılar.Çiçek taç yaprakları çok sert, bu yüzden yoğun güneş ışığı ve ısısına ihtiyaçları var. Aslında video çekimi yapmak isterdim çiçek açma anlarını ama birden açıverdiler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Camdan bakan güzeller... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silverstrimden tomurcuklar lar lar lar . ... ![]() ![]() ![]() 150 taneye kadar saydım, biraz daha vardı sayılacak, sıkıldım saymaktan... ![]() ![]() Bu kadar tomurcuğu büyütmeye çalışırken bir yandan da yavru vermeye çalışıyor çılgın... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Maşşallah aynı anda çiçeklendiğini düşünmek bile baştan çıkarıcı ![]() Sakdag kırmızı açan paskalyanın forumda fotoğrafı çok sık yayınlanıyor ama ben bulamadım..3,5 uncu yaprağına talibim.. ![]() Seneye kadar dallansın budaklansın inşalllaaahhh ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sarı yılbaşının yanına kırmızı paskalya iyi gider bence. ![]() 3,5 yapraklı paskalyamda çiçeklerini açtı, 3 çiçek, bir tomurcuğu var, iri çiçekli cinstenmiş. Bana bu çeliği gönderen arkadaşıma tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bir varmış, Bir yokmuş. ![]() ![]() Bir günlük yokluğumu fırsat bilip açtı nankör çiçek! Bir sene beklemiştim onu halbuki.Umarım 2. çiçeği kaçırmam.Gittiğim yere onu da götürecektim ama ellerim doluydu. Önce can, sonra canan... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitli görüntüler
Kare saksılara geç ulaşmam nedeniyle, saksı değiştirme işim yarım kaldı. Böyle değişik değişik saksılardan pek hoşlanmasam da bu sene böyle böyle kalsınlar artık. ![]() Telgraf çiçeği sukulent sayılır mı, bilmem ama çiçeğinin tonlarını beğendim. ![]() Güler Abla Atlasım, 2 tomurcuğu var, ama bitkim küçük olduğu için, gücünü çiçeklere veriyor, bayağı yorgun duruyor. Besin takviyesi şart oldu. ![]() Çocukken bir oyuncağım vardı. Dönen bir tablada ağızlarında demir parçası olan balıkları; mıknatıslı oltaya tutmaya çalışırdık. Aşkın gözyaşları yaprağına sıralanmış yavruların duruşu onu anımdattı bana... ![]() Ve 1 nolu silvestriim, gün geçtikçe tomurcuk sayısı artıyor, ve tomurcuklar irileşiyor. Diğeri ne oldu acaba, ancak hafta sonu bakabileceğim. Çiçekli halini kaçırmak istemiyorum. Onu da bu evimize getirmeli. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis subdunata...
Bu ne güzellik böyle, beyazın sadelik ve şıklığı... Echinopsis çiçeklerini gerçekten özlemişim. Bir günlük ömürleriyle yaşamımıza kattıkları anlamlar için teşekkürler... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Delosperma cooperii
Delosperma yavaş yavaş istediğim forma geliyor. Hem yayılıp hem de çiçek yoğunluğunu arttırmaya başladı. Çiçekleri hem iri hem de 15 gün boyunca açılıp kapanıyorlar. Bu bitkiyi çok sevdim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
chamacereus silvestrii pembe
Pembe-viyolet silvestrimde ilk çiçeğini açtı. Etiketinde mor yazıyor ama... ![]() Hibrit olmasından ötürü çiçek boyutlarıyla ilgili beklentim yüksekti ancak büyük değilmiş... ![]() ![]() Taç yaprakları dağınık formlu... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Delosperma güzel kokulu çiçekleriyle balkona neşe veriyor. ![]() Tesadüfe bakın, Vildan Abla'da bu iki sukulenti aynı saksıya dikmiş. Yeni farkettim.Tabi onunki çok güzel gelişmiş, benimkiler henüz o kadar büyük değil. ![]() Kalanşo ve arkadaşı sedum... Kışın minicik bir çelikti ikisi de. ![]() ![]() Pencereden bir görünüm... ![]() Kare saksılara geçişim devam ediyor. Bitkiler müsait oldukça,vakit buldukça devam ediyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 lt suda bir çay kaşığı ya da bir şeker kaşığı (tam hatırlayamadım) gübreyi iyice eritip hepsine paylaştırmıştım azar azar. Bu gibi gübreleri kullanırken çok dikkatli olun lütfen, biraz fazlası çiçeğinizi öldürebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|