![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çatlak küp arajmanı harika görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tele ann sapsarı rengi ile benim de aldığım atlaslar arasında idi. Umarım rengi sapsarı olur. Sanki farklı bir renk gibi duruyor. Ancak bendeki nedense kurudu. söktüğümde ise dip tarafından yeni bir sürgün vermeye çalıştığını gördüm. Tekrar diktim ama muhtemelen o da kuruyor. Gelen atlaslarımın bir kısmını malesef kaybettim. Geride kalanlarla devam edeceğiz artık. Bence ne olursa olsun büyük saksılara dikmek gerekiyor. Dikmiş olduğum nisbeten küçük saksılarda istedikleri gibi bir gelişim gösteremediler. Güler hanımdan gelen atlaslarım ise oldukça fazla geliştiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Muda, sarı mı turuncu mu olacak ya da açmayı başarabilecek mi; merakla bekliyorum. Geçen yıl aldığım atlasların (sanırım 13 çeşit almıştım) bir ya da ikisini kaybettim; geri kalanı yaşıyor. Tabi ki Güler atlas gibi hızla gelişip büyümeseler de durumları iyi şimdilik. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
2011 yılında küçücük bir bitkiyken yetiştirmeye başladığım aloe bitkim ilk kez açıyor. Bu bitki susuz kalınca resimde görüldüğü gibi yapraklarını içe doğru kıvırıyor. Sulayınca düzeliyor. ![]() graptopetalum çiçekleri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Öğlen 1'de girdiğim kapalı balkondan tam 5 saat sonra çıkabildim. İçerisi full dolu olduğu için camları silemiyordum. Camlar silindi, yerler duvarlar ve bitkiler yıkandı. Bu aranjmanım mini bir leğendeydi, leğenin derinliği fazla olmadığı için gelişim yavaşlamıştı. 2. kırık küp aranjmanımı bu leğendeki bitkileri komple küpe geçirerek yaptım. Kalıp halinde leğenden çıkardığım bitkileri çok hızlı bir şekilde küpe yerleştirdim. Sadece 3-4 yaprak zayiatı oldu. ![]() ![]() Geçtiğimiz sonbaharda tüm yılbaşı ve paskalyalar ölmeye yüz tutmuştu. Yılbaşılar gitti, paskalyalar birer yaprak kaldı. Diatomitte çok iyi geliştiler tekrardan. Pembe, iri çiçekli kırmızı renkler var. Bir de turuncu renk olacaktı ama ondan kalmış mı çiçek açınca belli olacak. ![]() Güler atlasın çiçeklerinin açmasına çok çok az kaldı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|