![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Setiechinopsis mirabilis, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Bu kaktüsümün çiçeklerini görmeyi çok isterken, gece yarısı bir-iki saatliğine açıp hemen kapanması nedeniyle görememiştim. Üstelik fotoğraf çekmek için o gece içeri almıştım. Tohum kesesi oluşturmuş, nasıl olduysa. ![]() ![]() Bazı atlas türlerinde hiç başarı yakalayamadım. Bir yıldır toprakta olan ve bir milimetre bile büyümeyen atlasları son çare olarak diatomite aldım, değişim ve gelişim gözlemliyorum sanki. Çift kap yöntemi fazla ıslak kaldığı için tek kap yöntemini kullanıyorum. Diatomit kurudukça suluyorum. Henüz besin takviyesinde bulunmadım, çünkü yeniden, yeni yeni kökleniyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
[QUOTE=ykolko;1192356]Setiechinopsis mirabilis tohum kesesi iyice kuruduktan sonra çatlıyor ve tohumlar saçılıyor, tohumları kaybetmeyip çimlendirmek istiyorsanız soğuk katlamaya gerek duymaksızın, hemen çimlendirebilirsiniz. ( bu kaktüsün ömrünün max. 4-5 yıl olduğunu untmayın ) Merhaba ykolko; benim de Setiechinopsis mirabilis kaktüsüm var. Fotoğraflarla aşama aşama gelişmeleri görüntüledim. Çiçeklenme fotoğrafını maalesef zamanlamadan dolayı yakalayamadım. Bu kaktüsün ömrünün kısa olduğunu yazmışsınız, bu konuda hiçbir bilgim yok beni biraz daha aydınlatır mısınız? ![]() ![]() Düzenleyen hnd76 : 27-08-2013 saat 18:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Hnd76, benim de merak ettiğim bir soruyu sormuşsunuz teşekkür ederim. İnşallah Sayın Ykolko bir an evvel görür sorunuzu. Sizinde kaktüsünüzün çiçeğini görememenize üzüldüm doğrusu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
Alıntı:
Sayın Ykolko aklımızı karıştırdı, nasıl olur bir kaktüsün ömrü 5 yıl olur da ölür mü? Aynen öyleymiş almanca forum yazılarından okuduğumuz kadarıyla ölüm nedeni neden-niçin bilinmiyor. Ömrü kısa olduğundan tohum kesesi çatlayınca muhakkak çoğaltmak gerekiyormuş. Tohum ekiminin diğer kaktüs tohumlarından farkı yokmuş. Tohumdan çoğaltılan kaktüs 2 yaşında çiçekleniyor. Yükseklik 12-15 cm., ama 15 cm. nadiren görülebilir boy ölçüsü... Çiçek borusu 15 cm, çiçek çapı 5 cm. Çiçeğinin kokusu var ama yazılanlardan çok da hoş bir kokudan bahsetmiyor. Memleketi Arjantin dağlık ve kuru yerler. Sayın sakdag şimdi bize düşen tohum kesesinin çatlamasını bekleyip çoğaltmak. Ama benim bu konuda hiç girişimim olmadı. Yaklaşık 150 kadar kaktüs ve sukulentim var. Sanırım ilk deneyimim olacak. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|