View Single Post
Eski 29-07-2013, 13:49   #547
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Sayın Gürkan63, kestiğim dal tekrar ortadan kesilebilir tabii. Ancak tutturama ya da çürüme ihtimaline karşı uzun bırakmayı tercih ettim, belki tekrardan ucunu traşlamak gerekebilir.

Benim bitkim geçen yıl açık balkonda durdu, ancak güney cephede olduğu için çok fazla güneş altında kalıyordu ve buna nemsizlikte eklenince yapraklarında buruşma ve yanmalar oldu, bitkiyi kaybedeceğimi sandım. Şu an güney cephedeki balkonumun iç tarafında, sabahleyin bir iki saat direkt güneş alıyor, ama çok aydınlık gün boyu; dışarıya çıkarmamanın tek nedeni nemsizlikten etkilenmemesi.

Gerçi güneydeki illerimizde bu bitkiye sahip olanların bitkileri de çok fazla güneşe maruz kalıyor ama denize yakin olmaları nemi dengeliyor ve bitkinin en başından beri güneşte olması, güneşe alışmasını sağlıyor. Biz kışın içeri almak durumunda kalıyoruz, oda nemi ve dışarısının nem oranlarının farklılığı bitkiyi şoka sokuyor.

Öğlen güneşini direkt almayan bir yere konumlandırın. Sabah bir kaç saat güneş alması yeterli bence.Aslında ağaç gölgesi ne güzel olur, alacalı gölge derler ya. Veya kapalı balkonunuz varsa oraya da koyabilirsiniz. Veya uzun boylu diğer bitkilerinizin arkasına da gizleyebilirsiniz fazla güneşten.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön