View Single Post
Eski 17-07-2013, 21:14   #542
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Setiechinopsis mirabilis, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Bu kaktüsümün çiçeklerini görmeyi çok isterken, gece yarısı bir-iki saatliğine açıp hemen kapanması nedeniyle görememiştim. Üstelik fotoğraf çekmek için o gece içeri almıştım. Tohum kesesi oluşturmuş, nasıl olduysa.
Eklenti 427012

Bazı atlas türlerinde hiç başarı yakalayamadım. Bir yıldır toprakta olan ve bir milimetre bile büyümeyen atlasları son çare olarak diatomite aldım, değişim ve gelişim gözlemliyorum sanki. Çift kap yöntemi fazla ıslak kaldığı için tek kap yöntemini kullanıyorum. Diatomit kurudukça suluyorum. Henüz besin takviyesinde bulunmadım, çünkü yeniden, yeni yeni kökleniyorlar.
Eklenti 427013
Şimdiye kadar çiçeklenen kaktüslerimde maalesef hiç tohumlanan olmadı. Suni tohumlama yapmak istedim ancak polenler nedense toz polen vermedi. Aynı zamanda açanlardan olursa çarpraz yapmayı deneyeceğim. Aşılı kaktüslerden çiçek açmış ama ertesi gün açacağını düşündüğüm ama açmayan yılan kaktüsünün albino gibi açık renkli olanı sanki tohum oluşturacak gibi. Atlaslarınız eğer gördüğüm gibi filizlenmiş iseler köklendiklerini düşünüyorum. Kaktüslerde küçük saksılarda durdukları yeteri kadar su, besin ve güneş ışığı alamadıkları zaman çok fazla gelişemiyorlar nedense. Ben de Güler hanımın getirdiği ve sonradan bir arkadaşımdan bulduğum atlas çeliklerini bir süre beklettikten sonra diktim. Birkaç tanesinde filizlenmeye başlamışlar. Filizlenen saksıyı biraz daha gün ışığı alabileceği bir yere koydum. Diğer saksı halen içeride. Siz de bir kısmının koşullarını değiştirseniz belki daha iyi gelişebilirler. Bende aynı şey yılbaşı çiçeğinde oluyor. Nedense çok gelişmedikleri gibi bir kısmı ölebiliyorlar. En sonunda balkona attım. Daha iyi olacaklar muhtemelen.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön