![]() |
|
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria çeşidi, upuzun dikenlerin içinde mini çiçekleri ve çapraz açması ilginç geldi bana. ![]() Yine açanlardan bir kare, arkadaki tomurcukluyu merak ediyorum, daha önce hiç açmamıştı. ![]() Delosperma balkona renk katmaya başladı. ![]() Echeveria ve crassulalar o kadar hızlı büyüdü ki, saksı değişi yapmak zorunda kaldım, küçük saksılar püskül püskül kökle dolmuştu. ![]() İlk defa bir hoyam açacak, hoya lacunosa, 8-9 tane çiçek sapımız var, bir haftadır sabah akşam takipteyim kendisini. Kokusunu çok merak ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
|
Lacunosanın çiçek öbeğini açışını yakaladım. ![]() ![]() Bir arkadaşım bir çiçeğiniz ilk defa açtığında pohpohlanmayı hak eder demişti. ![]() ![]() Kokusu da çok güzel bu arada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Sayın Sagdag, Bu kış işlerimin yoğunluğu sebebi ile çok kayıplar verdim. Elimdeki tüm kaktüs ve sukulentlerden çelik alarak çoğaltmaya çalışıyorum. Kaybettiğim cinslerin çeliğini almadığıma pişmanım. Allah her zaman yüzünüzü güldürsün. Tavsiyem her türden bir iki saksı yapmalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Aslında haklısınız Sayın Mkurtoğlu, şu an bir düşündüm de silvestrii haricinde yedeği olan bitkim yok gibi şu an. Kırılan kopan dalları üretmeye çalışıyorum genelde, ancak balkonu ziyaret eden eşe dosta dağıttığım için bir türlü yedekleme fırsatım olmuyor. Hemen en çok sevdiklerimden yedekleme yapmalıyım bence de. Kayıplarınız için üzüldüm, bu yıl burada fazla kış olmasa da, ben de kayıplar yaşamıştım. İnsanı çok üzüyor bu durum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Rebutia muscula hergün bir çiçeğiyle balkonu renklendiriyor. Rebutialar, uzun süren çiçeklenme süreleriyle balkonumuzda olması gereken kaktüslerden. ![]() Aslında bir yer örtücü olan buz çiçeği de vazgeçilmezlerimden, saksıyı kaplayan görüntüsünü izlemeyi seviyorum. ![]() Bu yaz çiçek açmasını en çok istedğim kaktüsüm, setiechinopsis mirabilis. Bir tomucuğu var, çiçeğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Stepalia Variegata, ilk defa tohum tutmuş. Bu yıl daha açmadı, geçen yılın çiçeklerinden herhalde, yeni farkettim. ![]() Güler atlasın her zaman açacak çiçeği var. ![]() ![]() Tembel sempervivum, nihayet bu yıl 4 yavru vermiş. ![]() ![]() ![]() E. Miliiler de her zaman çiçekli ama hiç yan dal vermiyorlar, bir çubuk sap üzerinde üzerinde birkaç çiçekle geçiştiriyorlar beni ama; gözüm üstlerinde... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis subdenata da sezonu açtı. Kocaman borazanı ile gramafona benzemiyor mu? Peynir kutusunda kaldı garibim, çiçeğinin güzelliğini bu bile gölgeyeleyemese de daha güzel bir saksıyı haketti. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili Sakdağ,kaktüs ve sukulenleriniz benim uykumu kaçırdı sizden şikayetçiyim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Beğeniniz için teşekkür ederim Berçin Hanım, uykunuzu kaçırdığım için özür dilerim efendim. ![]() Kaktüs ve sukulentleri sevdirebildiğim için kendi adıma çok mutlu oldum. ![]() Onlar açtıkça ben de fotoğraflarını paylaşıyorum. Bazen sevindiriyorlar, bazen de üzüyorlar; bir sonraki mesajımda anlatacağım gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık bir aydır bu tomurcuğun peşindeyim. Her sabah uyandığım da yüzümü yıkamadan başına koştum, her akşam yatmadan son bir kontrol yaptım. Ne zaman açacağını kestiremediğim için. Bir kaç gündür evde değildim, aklım ondaydı, dün akşam üstü eve geldiğimde açmaya başladığını gördüğüm de çok mutlu oldum. Hemen bir iki poz fotoğrafını çektim, açınca bol bol çekerim dedim kendi kendime. Fotoğraf makinesini hemen yanına bıraktım. Geceyarısına kadar çok az açtı, çok uykum geldiği için ''bu hızla ancak yarın sabaha açar bu çiçek'' diyip uyudum. Hem açsa bile ''bir gecelik gelin çiçeği mi bu sabaha solacak, diğer echinopsisler gibi öğleyi bulur solması, bol bol resimini çekerim'' dedim. Sabah atlı buçukta uyanıp başına koştum ve gördüklerime inanamadım. Kaktüsüm ben uyurken 6 saat içinde açıp solmuş. Hani derler ya başımdan aşağı kaynar su döküldü diye... ![]() ![]() Çekebildiğim bir iki resmi... ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da kapanmış hali... ![]() Neyse ki vefakar echinopsisim açıyor bu akşam... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Bugün açanlar... ![]() Notocactus türü... ![]() Echinopsis batı penceresinde durduğu için, açan çiçeklerin kolları hep yamuk oluyor, yerini değiştiricem bugün; tomurcukların havaya doğru uzamasını istiyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı delosperma, 2 yıldır 10 cm büyümedi, açmadı. Saksıda öylece duruyordu, nihayet bir çiçeğini gördüm. Lütfettiler kendileri. ![]() ![]() ![]() Delosperma ve acem halısı yanyana. Acem halısını çok küçük bir çelik ekmiştim, umarım açar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
Ünal kaktüsten edindiğim yeni bitkilerim. Orada istediğim gibi güzel toprak saksılarda satılıyordu. Yer darlığından hemen üçünü beşini bir araya getirip ektim. ![]() Düzenleyen sakdag : 03-10-2013 saat 14:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
On gündür evde değildim, tatile giderken bitkilerini ne yapacağını bilemiyor insan. Sulamasan olmuyor, kaktüs ve sukulentler 5 güne kadar bir problem çıkarmıyor ama süre uzun olunca komşumdan rica ettim sulaması için. İkisi atlas olmak üzere 5-6 çeşit kaktus ve sukulentim fazla sudan çürümüş ama yapacak bir şey yok. Bu kadar saksıyı sulamayı kabul etmesi bile benim için çok büyük bir yardım. Geldiğim de bitkilerimi büyümüş ve değişmiş gördüm; çok hoşuma gittiler. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
Yenilerden, astrophytum capricorne. Birkaç tomurcuk çıkarıp açtı ancak çiçeğini bir türlü açık göremedim, sarı mı turuncu mu açtı bilinmiyor... ![]() ![]() ![]() Echinocactusgillerden olduğunu tahmin ettiğim kaktüsüm, dikenleri batmıyor çünkü uçları küt. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
|
Bu gymnocalcium türü bu yıl o kadar çok çiçek açtı ki... Hala da tomurcukları dolu, gymnoların çiçek ömrü de uzun, neredeyse bir hafta boyunca hergün açılıp kapanıyorlar. Bol güneş ve sıcaklık olmadı mı, çiçekler tam açılamıyor. Bu yıl kaktüslerin yerleri hep sabit olduğu için, yer değiştirmeden kaynaklanan tomurcuk dökülmesi de yaşamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık dediğiniz gibi gymnocalcium türleri devamlı çiçek açıyor, reimdeki kaktüsün dikenlerini tam olarak sayamadım kaç dikeni var. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-dsc02571.jpg Bu saksıyı nasıl deldiniz, nasıl bağladınız, tam boyutlu görebilmem mümkün mü? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Saksıları plastik ip vs. ile bu şekilde yaparken en dikkat edilmesi gereken şey plastik güneş altında ve açık havada belirli bir zaman sonra özelliğini kaybederek kopması. Bu yaklaşık bir yıllık bir zaman alıyor. Zaman zaman kontrol ederek saksıların düşmesi ve çiçeklerin parçalanması önlenebilir. Saksıları pense ile tutulan kalın çiviyi kızdırarak istediğiniz yerden kolayca delebilirsiniz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
|
Beğeniniz için teşekkür ederim Sayın H doğan, paraşütler üstelik limon çiçeği kokulu (yoğun bir koku olmamakla beraber). ![]() Sevgili Sudenur, sizin detaylı fotoğraflar ekliyorum hemen. Aslında saksıyı askılı saksı olarak düşünmemiştim ilk başlarda, bir nevi köklendirme kabı gibi birşeydi, içindekiler birden büyüyüp sarkmaya başlayınca, asmaktan veya yukarıda bir yerlere koymaktan başka bir çarem kalmamıştı. Bu saksım mini bir leğen aslında çapı biraz büyük olunca koyacak yer bulamadım. Hemen pratik bir şekilde askılar yapıverdim. ![]() Çatal-kaşık takımında bir türlü kullanacak yer bulamadığım çatalımsı parça bu iş için gözüme uygun göründü. Bir dişini ocakta ısıtıp plastik leğeni kolayca deldim. Sonra kurdelenin bir sezonu rahatça geçireceğinden emin olup kurdele geçirdim deliklere. Düğüm atıp bu işi bitirmeyi düşünmüştüm ki, saksının ağırlığıyla düğümlerin deliklerden bir süre sonra geçebileceğini gördüm ve düğüm atarken düğüme küçük bir düğme ekledim. Leğenin kıvrım noktasına geldiği için görünmüyor normalde. ![]() ![]() Bunlarda detaylar, ![]() Sayın Muda, yardım bilgileriniz için teşekkür ederim. Ben kurdele kullanmama rağmen arada kontrol yapıyorum sağlamlık devam ediyor mu diye; çünkü öğleden sonra güneşini direkt alıyor saksı. Şimdilik sorun yok. Umarım da olmaz. ![]() Düzenleyen sakdag : 11-09-2013 saat 09:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|