![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırmızı delosperma bu yıl turuncuya döndü nedense. Geçen yıl full güneş altındaydı, bu yıl güneşi biraz daha az alan bir noktada. ![]() Gymnocalycium baldianumxandreium hibridinde de tomurcuklar göründü. E.milliler aynı saksıda, aynı kareye de girdiler. Pembe, kırmızı(mercan desek doğru olur) ve sarı. ![]() Ve lithopslarda son durum, biri dönüşümünü tamamladı. Diğerleri henüz bitmedi. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve sırada kötü haberler... ![]() Bu kış kaybettiğim 2.adeniumum. Kıştan beri süzgün süzgün duruyordu. Tuttum çektim saksıdan, çürümüş. Bir yıllıktı. Sizlere ömür... Kök boyu beni şaşırttı.![]() Ceropegia wodiiyle yıldızımız bir türlü barışmadı. Koca bir saksıdan bir dal kaldı. Onu da komple saksının yüzeyine yaydım, fazladan kök atar belki diye. ![]() Yurtdışı siparişlerimden Lepismium houlletianumu kışın diatomitte köklendirmiştim. Kazara elim çarpınca pet bardağı düşürdüm yere ve kökleri oynadı yerinden. Sonra çürüdü, kesip bu sefer lav taşına koydum. Tekrar köklenme başlamış ama vakit kaybettik. Bitkim iyice zayıflayıp kemik gibi kaldı. Yanındaki arkadışının durumu oldukça iyi. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
tarla kuşu kaktüs
Bunlarda benim bahçem olmadan önce balkonda ki kaktüs ve sukulentlerim. Ama çoğu öldü ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Maşallah Sevgili Sakdağ, yine harikalar yaratmışsınız ellerinize emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Sevgili Sakdağ, Kaktüslerinizin maşallahı var. Opuntia saksısı sizi yanına yaklaştırmıyor desenize Tombiş elli sukulent cotyledon tomentosa, doğru hatırladınız. Ayı pençesi de deniyor ama tombiş eller sukulenti daha şirin bence Burrito almış başını gitmiş, bu gidişle kendini taşıyamayacak boya gelicek galiba Lithopslarınız bölünmede biraz gecikmişler mi? Bendekilerin hepsi bölünmesini tamamladı sayılır. Kurumamakta inatçı bazı eski yaprakları elinizle ayırıyor musunuz bir de? Sağ üstteki lithopsunuzun rengine ayrıca bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Çok güzel görünüyor. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Eceyıldız. Esin Hanım, burritonun çiçeğini çok merak ediyorum ama çiçek açacak gibi durmuyor pek. Opuntiaların minik dikenlerini hiç sevmiyorum. Battıkları yerde görünmüyorlar ama vicdan azabı gibi sürekli rahatsızlık veriyorlar. ![]() Bence de lithopslar biraz geç kaldılar gibi, kapalı balkonda nem oranı onların istediklerinden biraz fazla sanırım. Bunu farkedip iyice gübeş alacakları cam kenarına yerleştirdim ama bölünme süreci yinede hızlı değil. Açık balkona alsam iyi olacak gibi. Bölünmelerde bazan, dıştaki lithops içtekini iyice sıkmış gibi görünüyor, o zaman elle müdahale ediyorum doğrusu, çünkü sıkışıklıktan dolayı yeni doğacak lithopsta şekil bozukluğu olsun istemiyorum. Aslında toprak değişikliği de yapmak istiyorum ama keyifleri bozulur da ölürler diye cesaret edemiyorum. Bu yıl küçük küçük kalacak gibiler, gübre desteği gerek. Bölünmesi tamamlananı bir kez suyla bir kezde sıvı gübreli suyla suladım. Değişimini gözlemleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Pitaya kaktüsüm bir köktü, geçen yıl çok bozuldu. Dörde bölüp ektim, hepsi tuttu. Biri oldukça neşeli görünüyor. Kuru havadan hoşlanmayan bir tür, etli yapısını kaybedip kemik gibi kalıyor yoksa. Arkasında paskalya çiçeğim görünüyor. Bu bahar elimde kalanların hepsini bir saksıya ektim. Diatomit ve lav taşı karışımına. Sadece kırmıız iri çiçekli de bir kaç tomurcuk var. Pembe ve turuncu neredeyse birer lop kalmıştı, onlar yaprak üretmekle meşgul. ![]() Ağaçlar net toplantısında kalanchoe mangini de dağıtımı yapılan çiçekler arasındaydı ancak görmemiştim. Dağıtım bittikten sonra farkettim. ![]() Bir-iki gün sonra annemin komşusunda gördüm bu çiçekten, istedim hemen.Sık dallarının arasında önceden kırılmış ama farkedilmemiş bir dalını aldım. Ölmek üzereymiş. Durumu iyi şimdilik, canlanacağını düşünüyorum, minik kurumuş saçak kökler vardı ektiğimde. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili sakdağ, siz daha çok resim paylaşın n'olur, sizin sayfanıza bakmaktan çok keyif alıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Fatito, elimden geldiğince çok fotoğraf paylaşıyorum. ![]() Hatta bazen fazla mı çok yüklüyorum diye vazgeçtiklerim oluyor. Paylaşmaya devam ederim elbette. Daha hoyalar kısmı var görünmeyen ama birazda üşeniyorum, tek tek fotoğraflayıp tanıtımlarını yapmaya. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Sayın Sakdağ inanılır gibi değil, pek çoğuna imrenerek baktım ve bu birkaç gündür sürüyor. Örgülerinizde de sevda yaratmışsınız, müdavimlerinizdenim her halde artık. Saygıyla. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Örgü işine biraz ara verdim. Farklı tasarımlar bulup, kendi yapacabileceğim şekilde planlamam lazım. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Sayın Sakdağ , Sayfanızı ancak bugün gezme fırsatı buldum . Bu ne Güzellik , bu ne Çılgınlık , bu ne Sabır... Ellerinize yüreğinize sağlık . En kısa sürede tanışmak dileğiyle hemşom. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balkonunuzdaki bitkilerinizi çok beğendim. Keşke ölmeselermiş. Düzenlemenizde çok şıkmış. Benim kaktüs sevgim delilik aşamasında, balkon kaktüs dolu ve kalabalık olduğu için görsellikten uzak. Serayı andırıyor biraz. ![]() Bahçe sayfanızı gördüm, hemen inceleyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Çiçekleri muhteşemmiş bayıldım yıldızlı yıldızlı. Allah'ım neler yaratıyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili sakdag birbirinden güzel kaktüs ve sukulentlerinizi bizlerle paylastiginiz icin tesekkütler, sayenizde gözlerimiz bayram ediyor Hoya Lacunosa gercekten harika görünüyor tam secemedim ama yapraklarini sanki gecen gittigim bir cicekcide gördügüm bir cicege benzettim, üzerinde cicek yoktu ve sarkacta asili yere dogru uzuyordu. size zahmet olmazsa tam bit poz cekebilirmisiniz eger o gördügüm bu hoya ise hemen gider alirim. Üzerinde ismi de yazmiyordu onun icin daha detayli görürsem belki tanirim, simdiden tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çörekotu, aşağıdaki linkte bitki ile ilgili daha geniş bilgi var, yeterli görmezseniz akşama benim bitkimi resmlerim yine de. ![]() http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5931.htm |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2014
|
sn sakdag tohumdan kaktüs üretmeyi denemişsiniz eğer bu güne getirebildiyseniz resim görmek isteriz =) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Çiçeksever67, tohumdan çıkan bebek kaktüsler yaşıyorlar ama hiç gelişme yok.Büyümüyorlar nedense. Yeni tohumlar ektim onlarda çıkmadılar daha. Büyümeyen bebek kaktüsler diatomitte, zaman zaman sulamayı unutuyorum, diatomitleri kupkuru kalıyor, bir ara onları toprağa almayı planlıyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2014
|
Anladım toprağa alırken çok dikkatli olun inşallah büyütebilirsiniz . |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
ayy maşşallah nekadar sık çoğalmış. banada komşum birtane vermişti hala birtane inşallah böyle olduğu günleri görürüm. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Sevgili Sakdag, Bize de bundan mı göndermiştiniz. Evet deyin, lütfen evet deyin. Allah'ım silvestri şelalesi gibi. Maşallah. (nazar boncuklu smile) İç ses: Bunun saksısı nasıl değiştirilir ki ? |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet Sayın Pulibet, bunlar 2 saksıydı. Bunlardan gönderdim. Saksının birini tamamen dağıttım. Saksı değişimi mümkün görünmüyor, çok dolu.Bu saksının 7. yılı sanırım. Ama 4. yılında 6-7 kol kalacak şeklide budamıştım, yoksa 2 katı daha büyük olacaktı. Yedek olarak bu yıl başka saksıya yavrular ektim. Bunun saksısını değiştirmekle ilgili ümidim kalmadı, değiştirmeye kalkarsam çok yavru kopup zaiyat olacak çünkü. Keyfini kaçırmayalım değil mi? |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Neden kimisi yeşil renkken kimisi kahverengiye çalıyor? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneşi direkt alanlar kahverengimsi oluyor Sayın Gunesunar. Işık şiddetiyle ilgili renk değişimi. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sempervivum nihayet istediğim gibi dallı budaklı oluyor. ![]() Asıl çekmek istediğim Selenicereus grandiflorustu ama kadraja bir sürü bitki girmiş. Selenicereus düzenli gübrelemeyle ve havaların sıcaklamasıyla hızlı gelişim göstermeye başladı. ![]() Lithopslarım hala bölünemediler, bende her seferinde yerlerini değiştirmeyi unutuyorum. Sağdan 2.lithopsu 2 kere gübreli suyla bol bol suladım. Kocaman oldu, çiçek açacak gibi ortası çatladı. ![]() Arka balkon tropik ormana döndü. Herşey içiçe girdi. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|