Yaklaşık bir aydır bu tomurcuğun peşindeyim. Her sabah uyandığım da yüzümü yıkamadan başına koştum, her akşam yatmadan son bir kontrol yaptım. Ne zaman açacağını kestiremediğim için.
Bir kaç gündür evde değildim, aklım ondaydı, dün akşam üstü eve geldiğimde açmaya başladığını gördüğüm de çok mutlu oldum. Hemen bir iki poz fotoğrafını çektim, açınca bol bol çekerim dedim kendi kendime. Fotoğraf makinesini hemen yanına bıraktım. Geceyarısına kadar çok az açtı, çok uykum geldiği için ''bu hızla ancak yarın sabaha açar bu çiçek'' diyip uyudum. Hem açsa bile ''bir gecelik gelin çiçeği mi bu sabaha solacak, diğer echinopsisler gibi öğleyi bulur solması, bol bol resimini çekerim'' dedim.
Sabah atlı buçukta uyanıp başına koştum ve gördüklerime inanamadım. Kaktüsüm ben uyurken 6 saat içinde açıp solmuş. Hani derler ya başımdan aşağı kaynar su döküldü diye...

Bir süre inanamadım yok yok daha açmadı galiba diye ama tomurcuk solgunlaşıp başını eğdi zamanla... Açmıştı ve maalasef kaçırdım. Bu yıl açmasını en çok istediğim kaktüsümdü. Bir daha dilek dilersem; açmasını çok istediğimi hem de açık halini görmeyi çok istediğimi belirtmeden geçemeyeceğim.
Çekebildiğim bir iki resmi...

Bu da kapanmış hali...
Neyse ki vefakar echinopsisim açıyor bu akşam...