![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
O isimlerini de biliyor ama ben bilmiyorum aklımda da kalmıyor zaten, bana göre hepsi atlas. Elim yettiğince sana da başka arkadaşlara da göndermeye çalıştım ama hangi türlerinden gönderdim ben de bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen Güler : 24-05-2017 saat 13:17 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk defa açıyor... Renk olarak Güler atlasa benziyor ama kahve fincanı boyutunda küçük çiçekleri var... Eklenti 649048 Süpriz atlas... Az kaldı... ![]() Düzenleyen Güler : 24-05-2017 saat 13:31 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sakdağ balkon harika görünüyor hepside ayrı güzel ellerine saglık atlasa bayıldım güle güle büyüt ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Sakdag sayfanı cıvıl cıvıl gördüm yine bu sene. Ellerine ve o güzel kocaman kalbine sağlık. ![]() Renk renk açan atlasların verdiği mutluluk zaten tartışılmaz. Onların açmasını ne kadar uzun zamandır beklediğini de bildiğim için görünce mutluluktan havalara uçtum desem yeridir. Sanki benim bahçemde, balkonumda açmış gibi sevindim bu güzellikleri görünce. ![]() Maşallah ablam ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Kırmızı Echinopsis' in hatırı sayılır bir güzelliği var. daha değişik renkleri de mevcut ama maalesef temin edebileceğim yer bulamadığım için sadece izlemek zorunda kalıyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Fatih Bey. Echinopsisleri Taner bey serasını kapatmadan önce bir iki yıl içinde epeyce bir bekleyerek elde ettim... Yer darlığımdan bundan sonraki aşamada koleksiyonuma echinopsis ve atlas türleriyle ilerletmeyi amaçlıyorum. Sıradaki echinopsisim E.tangerine turuncu tonlarında; şimdilik tomurcuklar bu kadar. Bu kaktüsümde arka tarafından komple çatlayıp yarılmış. Su değipte çürüyecek diye tedirginim. ![]() Düzenleyen sakdag : 02-06-2017 saat 13:11 Neden: yan duran fotoğrafı düzeltme |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçenki atlasımızın gündüz çekimini de ekleyelim ... ![]() Silvestriinin bugünü... Köydeki evden getirdiğimden beri yoğun açmıyor. Orada çok daha fazla güneş alıyordu. ![]() ![]() Mammillaria surculosa, en sevdiğim çeşitten limon çiçeği kokulu... Saksıyı doldurdu bu sene. ![]() Düzenleyen sakdag : 02-06-2017 saat 13:22 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Echinopsis Tangerine açtı... Diyemeyeceğim. İnternet görsellerindekine benzemedi hiç.. ![]() Sanırım bu E.tangerine değil de Kaktüs.web.tr'de E. gülkurusu 1578 diye geçen kıvrışık çiçek taçyaprakları olan echinopsis. Bir karışıklık olmalı. Dün gece açmaya başlamıştı. Sabah bayağı açılmış. Bir iki tomurcuk daha mevcut, bakalım onlarda bir renk tonu değişikliği olacak mı? Olsun, bu da güzel... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Tek orkidem, sarı olan mantardan öldü. Bu beyazda çok yaşlı idi, ciddi anlamda kök budaması yapıp 3-5 kök bırakıp tekrar diktimdi. ![]() Bir gecelik gelin bir adet gizli saklı tomurcuk yapmış yaprağın altında büyümüş, görünce çok sevindim. ![]() Mum çiçeği geceleri çok güzel kokuyor. ![]() Küçük turuncu çiçekli bu atlası beyazımsı atlasımla çapraz dölleme yapmıştım fırça ile, tohum tutmuşa benziyor... Bakalım neler olacak... ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ, muhteşem bir şey, çok özendim. Gelinime bakmıyorum, yaprakların arasından aniden sürpriz yapar mı diye, şimdilik hiç bir şey yok. ![]() Amaaa Balıkesir toplantısı, sakdag hatırası, ruj çiçeği tomurcuklandı ve birlikte ziyarete geldik. Sevgilerimizle..![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkondan görünümler: Hiç ama hiç ilgilenemiyorum. Atlaslara dadanan kabuklu bit tek tek kurutuyor bitkileri. Bazı özel echinopsislerde de gördüm. birini komple kaplamıştı, özel hibrit tür olmasına rağmen atmak zorunda kaldım. 2adeninumu m verdı, büyümeye nazlanan öldü bu sene. bir tane kaldı, tohum bulabilirsem tekrardan girişicem yetiştirmeye. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2017
|
Sakdag merhaba benim de elimde kaktüslerim var ama büyümesi çok yavaş. Siz gübre olarak ne kullanıyorsunuz? Nereden temin ediyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
NPK dengeli gübre granüllerini suda eritip kulanılıyorum son zamanlarda. Bu tarz gübreler genelde büyük hacimli ambalajlarda satılıyor. Biz seramız için almıştık. Tekzen koçtaş gibi yapı marketlerin bitki bölümünde satılan sıvı gübrelerde işini görür. Eskiden onlardan da kullanıyordum. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bir de cep telefonundan çektiğim resimleri yükleyemiyorum, çözünürlüğü yüksek geliyor. Çözünürlüğü azaltıyorum bu sefer resimler güzel görünmüyor. Fotoğraf makinasıyla çekip boyut ayarlamak zor geliyor. Sayfanda bebek rhipsalisi gördüm. İzmir'de olmanın farkıyla 1 hafta erken açmış. Hemen anneyi de ekliyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah evet havalar bu sene anormal gidiyor bugün İzmir ilkbahar gibi bütün bitkiler şaşırdı Ben hiç çiçek içeri almadım canım güzellerim dahi balkondalar. Sağlık haberinizi sevindim işlerin kolay gelsin Kızım aralarda arasıra Yaz çocuğum sen güzel yazıyorsun ben yazı yazamıyorum malum yaşlılık sizleri çok seviyorum sağlıkla kalın. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ, adeniumun için çok üzüldüm. Benim iki adeniumdan biri de geçen ay kök çürüğünden gitti. ![]() Tohumlar.netten almıştık daha önce adenium tohumlarını. Baktım siteye, yeni çeşitlerle birlikte tohum satışı hala yapılıyor. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Suz-i Dilaracım, bir tanecik adeniumum kaldı. O da zamanlı zamansız açmaya çalışıyor. şu an yine tomurcukta; uzadı gitti, aslında budanması gerekiyor ama kıyamıyorum tek kaldı diye. Resimde de görüldüğü gibi sivrildi kaldı. Tekrar tohum istiyorum bakalım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adeniumum resmi burda. http://www.agaclar.net/forum/1533816-post43.htm |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2015
|
Sevgili Sakdağ, bitkilerinizin her biri ayrı güzel. 1187 nolu mesajınızdaki kaktüslerle yakın tür olduğunu (belki de aynıdır) düşündüğüm kaktüsüm var. Benimki 1 yıl içinde çok sayıda yavru çıkardı ama hiç açmadı. Kasım ayından beri hiç sulamadım ve kapalı balkonda. Diğer kaktüs tecrübelerime dayanarak acaba tomurcuklanıyor mu? dedirten değişikler var üzerinde şu sıralar. (Mesela üst kısmında beyaz tüyler arttı) Benim merak ettiğim kaktüsleriniz sulanıyor mu yoksa uykudayken mi açtılar? Teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|