![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Tekrar hoşgeldiniz. Fotograflarınızı ve hikayelerini sabırsızlıkla bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() Geçmiş sürece başlamadan önce sayfamı ziyaret edecek arkadaşları bu güzel yaratıkla karşılamak istedim. En bayıldığım ve imrendiğim türlerden biriydi. 2 hafta önce yakınlardaki serayı kolaçan etmeye gittim aylar sonra. Sukulent bakınırken bu güzeli gördüm bir köşede öylesine bırakılmış halde. Dev gibi rozeti ve uzayıp çıplak kalmış gövdenin üstündeki birçok yavrusunu görünce kalp krizi geçiriyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Opuntia ( Kaynana Dili ) = ( Diken İnciri ) = ( Kıbrıs' daki adı ile: Babutsa ) [ATTACH][ATTACH] ![]() Echeveria' nın güzelliğinden sonra bu biraz üzücü olacak ama kayıplarım da oldu geçen ay maalesef. Bu Kaktüsüm 2010 Yazı'nda Kıbrıs' tan gelmişti. Damadımız sağolsun ricamı kırmadı kocaman birkaç çelik getirdi. Ben haftalarca beklettim üşengeçlikten. En sonunda diktim. Epey gelişti dallar verdi geçen kışı balkonda açıkta geçirdi gayet güzel ve ben bu rahatlıkla ara tatile Kıbrıs' a gidince hiç korumaya almadım. Eve dönüşümüz gecikti. 3 hafta evde yoktum. Döndüğüm gece acı bir sürpriz beni karşıladı. Kaktüsüm donmuş ve çürümüştü. Hemen yanındaki Aloe de çürümüştü. İçim cız etti. Hem damadımın hatırasıydı hem de 2 senedir severek gelişimini takip ediyordum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
[ATTACH] ![]() Babutsamın ilk gelişim dönemlerinden 2 foto daha. Bu bitkimi daha sizinle paylaşamadan kaybetmek de işin başka bir garip yanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis
Bu kadar üzüntü yeter. Kaynana Topuzumun geçen yaz açmış çiçekli halini görüp içimiz açılsın biraz. Bu emektarım ilk fotolarda belirttiğim gibi benim ilk kaktüsüm. 1997' den beri benimle birlikte büyüdü. Daha doğrusu ben onunla birlikte büyüdüm. Dün gibi hatırlıyorum teyzemin yazlığında komşu bahçeden araklarkenki heyecanımı. Adana' dan Şişli' ye oradan da Çekmeköy' e göç etti. Çiçeğin açışını gündüz yakalayamadım ama akşam geldiğimde neyseki fotolayabildim. [ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Albüme foto yükleyemediğim süreçte kaybettiğim bitkilerimi eklemek istiyorum. Çoğunlukla deneyimsizlikten ve bu türlerin bakımıyla ilgili yeterince bilgim olmadığından yaşatamadım ya da kısmet diyelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|