![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Uzun zaman sonra paylaşımlarınız mutlu etti. Çiçeklenen kaktüsler, sukulentlerin renklenen yaprakları çok hoş. Dolu için üzüldüm. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Bu ne renk ve tomurcuk zenginliği sevgili Selen. İlk bakışta yapma çiçek gibi geldi. Olmaz biliyorum ama öyle canlı renkler ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mustafa Bey ben de ne zaman sizin bitkilerinize baksam aynı şekilde benim de gözlerim bayram ediyor sizin balkonunuzda. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Sayn Oğuzhan teşekkür ederim. Sarı açan fotoğraflarda iki kaktüsüm var. Biri Chamaecereus silvestrii hybridi, diğeri ise aşağıda fotoğrafı olan Parodia chrysacanthion. Sevgiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kaktüs35, MKurtoglu teşekkür ederim. Aynı fotoğrafları defalarca yüklemek anlamsız geliyor. Bu nedenle biraz fotoğraf yüklemeye ara verdim. Fakat ufak tefek değişiklikler, çiçeklenmeler olunca paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakımları kolay, oldukça nemli ortam istiyorlar. Her gün yapraklarını su ile arada bir de sıvı besin ilave ettiğim su ile spreyliyorum. Eğer susuz kalırsa su dolu bir kova içerisine atıp sabaha kadar bekletiyorum su içerisinde. Burada çiçeklendiği zamanki foroğrafını paylaşmıştım. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan Hanım evet çiçek renkleri özellikle Rebutiaların çok canlı ve güzel. O yapma çiçeklere nasıl sinir oluyorum anlatamam. Bir kürdanla ya da silikonla zavallı bitkiye sadece ticari amaçla iliştirmiyorlar mı acıyorum bitkilere. Gördükçe de çıkarıp atıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Moderatör
|
Canımın içi selenn'im, seni özledikçe yazılarını okumak ve yüklediğin fotoğraflara bakmak için başlığına giriyorum, ama eğer bu böyle devam ederse hem kaktüs adlarını öğreneceğim hem de korkarım kaktüslere daha bir ilgili olacağım. Kozalak saksın! (Monanthes'in) hoş olmuş ama ben dolaşırken hemen gözüm 660 numaralı mesajındaki clematisleri gördü. Bir de 640 numaralı mesajındaki çiçekler ne güzel. Hepsi çok güzel canım, ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Selen Hanim,bahcenizi ne kadar guzel duzenlemissiniz.Bakmaya doyamadim.Sukulentleriniz cok hos gorunuyor. Ben de balkonumda bir seyler yapmaya calisiyorum.Yetistimek istedigim cok cesit olmasina ragmen yer kalmadi simdiden. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Teyzeciğim bak ufaktan ufaktan sana da sevdiriyorum galiba kaktüsleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Zenfree ama sizin bitkileriniz de harika. Çok hoşuma gidiyor sizin başlığınıza bakmak, içim açılıyor. Monanthes'e daha evvel İstanbul'da yaz, kış balkonda (annemim evinde) bakmıştım. Bir tek don olunca içeri alıyordum. Hala orada ve balkon tüm öğleden sonra güneşini almasına rağmen renginde büyük bir değişiklik olmadı. Ama tomurcuklar daha hızlı açmıştı. Buradaki birkaç aydır benimle ve aldığımdan beri bahçede, onda da bir renk değişimi yok. Ama dediğim gibi açmadan tomurcuklar inatla bekliyor. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selenn; Çiçeklenmiş kaktüsleri ve sukkulentleri gördükçe, "ya gerçekten çok güzeller" diyorum, şeytan dürtüyor ![]() Ama sonra vaz geçiyorum, balkon ve salon bitkileri bana göre değil ![]() Tohumdan yetiştirdiğim, 3,5 yıl gözünün içine bakarak büyüttüğüm güzelim plumerialarım ve adeniumlarım, İstanbul'a gittiğim için, yaban ellere alışamadılar ve birer ikişer terk-i mekân eylediler. Yaklaşık 38 saksı bitkimden 5 plumeria, 3 adenium kaldı. Ben de plumeriaları dağıttım, kala kala 3 adenium kaldı, onların da akıbetleri meçhul. Hiç kimse bitkiyi yetiştiren kadar anlamıyor o bitkinin dilinden, kaybettiğimde çok üzülüyorum. En iyisi sadece bahçemle ilgilenmek. Buradaki bitkiyi merak ettim, sukkulent türü mü, harika bir görüntüsü var. ![]() Böyle güzellikleri gördükçe verdiğim kararları unutuyorum ![]() Bu arada, bu kadar latince ismi sevgili selen nasıl hatırlayabiliyor diye hep merak etmiştim, işin sırrı isim çubuklarındaymış ![]() Size güzel bitkilerinizle mutlu bir yaz diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Seni, ona hatırlattıkları için öyle bir bakıyor ki tahmin edemezsin. Hava soğuk diyor, hepsini hiç üşenmeden içeri taşıyor, hava güneşli diyor, haydaaa hepsi yine balkona çıkıyor. Menekşelerin harika açmışlar, fotoğrafladım sana göndermek için ama unuttum sonra da. Neyse, belki merak eder de İstanbul programını biraz erkene alırsınız diye göndermeyeyim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, size bitkilerinizi kaybettğiniz için üzülmeyin demek isterdim ama insanın keyfini nasıl kaçırdığını biliyorum. Haklısınız da ama bahçenizde o kadar güzel bitkileriniz var ki onlarla ne kadar hoş vakit geçirdiğinizi tahmin de ediyorum. Bitkilerin latince isimlerini hatırlamak için evet isim etiketleri çok işe yarıyor ama zamanla onlarsız da tanıyor insan bitkileri. Okudukça, araştırdıkça ve bitkileri yetiştirdikçe nasıl oluyor bilmiyorum ama insan kendiliğinden tanıyor bu karmaşık latince isimleri. Yine de isim etiketlerinin şöyle faydası var; bazen alt türleri birbirlerine benzerlikleri nedeniyle özellikle kaktüslerde bulmak, keşfetmek zor oluyor. Bir de bitkiye hangi yıldan beri bakıyorum, bunu not ediyorum etiketlere. Bu da yaşını tespitte işe yarıyor. Resimdeki bitki Saxifraga, sukulent değil ama kaya bahçelerine çok uygunlar. Baharda çiçek açıyor. Yaz başında da çiçeklenmesi son buluyor. Kışın tamamen yok oldu. Bu sene burada çok çetin bir kış geçti. Donduklarını ve tekrar çıkmayacaklarını düşünmeme rağmen baharda tekrar filizlenmeye başladılar. Şimdi çiçekleri geçti ama Sedumlarla bahçede arkadaşlık ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria Black Prince güneş aldıkça yeşil yaprakları uçlardan başlayarak koyulaşıp ardından tamamen siyah bir renge ulaşıyor. ![]() Bu Black Prince'nin yapraklarında geçen sonbahar bozulma farkettim. Yaprakların gövdeye birleştiği yerde incelme ve kuruma vardı. Sanırım bir zararlının verdiği tahribattı. Ben de tüm yaprakları koparıp, gövdesinin üst kısmını budadım. Ardından yeni yapraklar vermeye başladı ve şimdiki hali son derece sağlıklı. Aşağıda kesilen gövde kısmı belli oluyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria purpusorum yavrulamaya devam ediyor. ![]() Peperomia graveolens'in yaprak altları pembe, yaprak içleri yeşil. ![]() Sinocrassula yunnanensis ![]() Aşılı Blosfeldia liliputana ![]() Ve benim en sevdiğim tür olan Mammillaria luethyii. Gövdesi koyulaştıkça yaprak uçlarındaki beyaz puantiyeleri daha da belirgin olmaya başladı. Ah bir de çiçeklense... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|