View Single Post
Eski 30-05-2012, 09:45   #679
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sevgili Adalet Hanım, size bitkilerinizi kaybettğiniz için üzülmeyin demek isterdim ama insanın keyfini nasıl kaçırdığını biliyorum. Haklısınız da ama bahçenizde o kadar güzel bitkileriniz var ki onlarla ne kadar hoş vakit geçirdiğinizi tahmin de ediyorum.

Bitkilerin latince isimlerini hatırlamak için evet isim etiketleri çok işe yarıyor ama zamanla onlarsız da tanıyor insan bitkileri. Okudukça, araştırdıkça ve bitkileri yetiştirdikçe nasıl oluyor bilmiyorum ama insan kendiliğinden tanıyor bu karmaşık latince isimleri. Yine de isim etiketlerinin şöyle faydası var; bazen alt türleri birbirlerine benzerlikleri nedeniyle özellikle kaktüslerde bulmak, keşfetmek zor oluyor. Bir de bitkiye hangi yıldan beri bakıyorum, bunu not ediyorum etiketlere. Bu da yaşını tespitte işe yarıyor.

Resimdeki bitki Saxifraga, sukulent değil ama kaya bahçelerine çok uygunlar. Baharda çiçek açıyor. Yaz başında da çiçeklenmesi son buluyor. Kışın tamamen yok oldu. Bu sene burada çok çetin bir kış geçti. Donduklarını ve tekrar çıkmayacaklarını düşünmeme rağmen baharda tekrar filizlenmeye başladılar. Şimdi çiçekleri geçti ama Sedumlarla bahçede arkadaşlık ediyorlar.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön