agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   İlkin / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/6675.htm)

tiya 12-08-2009 13:54

İlkin çok güzeller. Eline, yüreğine sağlık. Bize "hoya dersi" vermen şart oldu. Sevgiler.

isolet 12-08-2009 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 465275)
Hoya Kerrii'nin açan çiçekleri hala yaşıyorlar. Son sürat karamel tadında bal üretimi devam ediyor, ballar yerlere de damlamaya başladı. Bu kadar bal üretiminden sonra şöyle bir kaç çiçek daha olsa küçük çaplı bir hoya bal fabrikası kurulabilir. :rolleyes:

Eklenti 93915

Sayın ilkin ben birşey merak ettim bu bal yeniliyor mu. Tadına baktınız mı? Yani bende olsa kesin bakardım da siz belki öle alışkanlıklarınız yoktur. Tadını merak ettim sadece.

İlkin 12-08-2009 16:47

Sevgili tiya nerelerdeniz? Epeydir haberleşemedik... :) Ders vermek mi?.. Daha hepbirlikte katedeceğimiz, göreceğimiz, öğreneceğimiz çok şey var. Allah kolaylık versin bize o yüzden. En çok da sabra ihtiyacımız var zannedersem. ;)

Tadına bakmaya gelince, tabii ki baktım bakmam mı... :)) Hoya Kerrii'nin karemelimsi bir tadı var. Allah sizi inandırsın gelene gidene bile tatdırıyorum. :p :D

Fatih 12-08-2009 17:01

İlkin ablacığım sen en iyisi bir stand aç yeni ballarımız diye tattır herkese:DSonra ismini açıklarsın;)

cicada 12-08-2009 18:07

Çok güzeller maşallah. Ben de pachyclada'nın balının tadına bakmıştım sonra da ya zehirlenirsem diye korkmuştum ama bir şey olmadı Allah'tan. Diğer hoyalarınızda tomurcuk yok mu? En iyisi bu sene açan hoyalar diye bir başlık açmak lazım. Herkesi ayrı başlıklarda tek tek takip zor oluyor bana kalırsa.

İlkin 13-08-2009 12:18

Ballar o kadar çok olsa düşünürdüm bir iyilik ama bir parmak alacak kadar hepsinden bal çıkıyor. :)

Acaba zehirli hoya var mıdır? Merak ettim şimdi. Sukkulentlerin içinde çok beğendiğimiz bazı türler zehirli olabiliyor mesela ama hoyalarda hiç duymadım doğrusu... Başka çiçek açan olmadı henüz. Hoya cornosa ve Hoya kerrii çiçek açtı, diğerlerinden de gelecek sene bir atak bekliyorum artık. ;) Çünkü silverpink hariç hepsi 3-4 yapraklı şuanda.

kaktüs 18-08-2009 12:58

Hoya kerii nin çiçekleri arasındaki uzantılar kök uzantıları mı yoksa :)

İlkin 28-08-2009 10:27

Sayın kaktus sorunuzu görmemişim. Zannedersem onlar tutunma uzantıları, toprağa girince kök olur mu derseniz olabilir belki. ;) Uzantılar, çiçek sapları hepsi birbirine karıştı Hoye Kerrii'de. :)

Sayın akonna teşekkür ediyorum, darısı sizin çiçeklerinizin başına olsun. :)

İlkin 31-08-2009 12:01

4 Eklenti(ler)
Hoya Cornosam tekrar çiçek açmaya başladı. Bugün bir çiçek salkımı açıldı. Birkaç güne büyüttüğü 2 salkım daha açacak. Yaprakların arasından çıkan bir sürü çiçek sapı daha var. Ne bereketli çiçekmiş. ;) Geçenlerde yaprakları ziyarete gelen bir misafirin de fotoğrafını ekliyorum...

Eklenti 100560

Eklenti 100561

Eklenti 100562

Eklenti 100563

cicada 31-08-2009 18:22

İlkin Hanım,
Carnosa'nız bir harika, maşallah. Ne tatlı çiçekleri var. Yeri de çok güzele benziyor. Carnosa'dan çiçek görmek bana da nasip olur inşallah. Bu aralar devamlı yeni sürgün veriyor ama bakalım.

İlkin 01-09-2009 13:50

Sevgili cicida, teşekkür ederim. Bu hoya türünün pembe pembe çiçeklerinin renklerini seyretmek pek keyifli oluyor. Kuzey'e bakan camekan önünde duruyor. Bazı akşamlar güneş batmaya yakın 10 dakika bitkinin dibine değiyor güneş, o kadar. Devamlı sulamıyorum, saksısı da küçük sayılır. Ara ara da gübre ya da haşlanmış yumurta suyu veriyorum. Sizinki de zamanı gelince açacaktır merak etmeyin hiç. Yeter ki sağlıklıca büyümeye devam etsin.

İlkin 15-09-2009 16:28

2 Eklenti(ler)
Ballı hali ile hiç resim eklememiştim... ;) Bu sabah fotoğrafını çektim.

Eklenti 102888

Eklenti 102889

cicada 15-09-2009 16:39

Müthiş çiçek ve fotoğraflar :) Maşallah..
Darısı başımıza diyelim.

maki01 15-09-2009 16:53

Sevgili İlkin, çekimler de hoyanız da muhteşem. Galeriye ekleyin lütfen.
Dayanamadım gerçekten sormalıyım , hoya kaç yaşında?
1.5 ay önce diktiğim çelik 2 yaprak verdi , önündeki yol çok uzun sanırım. Yetişmiş bir hoya edninmem lazım :)
Sevgiler...

İlkin 16-09-2009 13:25

Merhabalar, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Darısı en kısa zamanda sizlerin olsun da bol bol güzel fotoğraflar görelim. ;)

Benim Hoya, Temmuz 2007 tarihinde bana gelmişti. Geldiğinde daha sürgün vermeye başlamamıştı ama birkaç yaprağı vardı. Yerini sevdikten sonra hızla büyüdü 1,5 sene sonra da çiçek tomurcukları çıkartmaya başladı. Bence biraz sabrederseniz en kısa zamanda hızla büyüdüğünü göreceksiniz. Tabii önce yerini sevmiş olması gerekiyor.

Oğuzhan 24-10-2009 13:48

Resimler çok güzel çıkmış.Maşallah.
Ben bir türlü randuman alamadım.Diktiğim çelik hala aynı duruyor.Çok yavaş büyüyor.

İlkin 26-10-2009 16:38

Çok teşekkür ederim. :) Bu ara hoyalar dinlenme dönemine girip büyümeleri yavaşlayabilir. Baharla birlikte gelişimi hızlanacaktır bence. ;)

tiya 27-10-2009 08:26

Günaydın İlkin... Senden aldığım hoya yerini beğenip gelişsin diye beklerken kardeşimi bir kaza sonucu kaybettim. Doğal olarak hoya dahil, çiçeklerim yalnız kaldı. Kimi sarardı kimi de yaprak döktü.

Acı biraz hafifleyince ilk olarak hoyaya baktım: Galiba eve getirirken uç sürgünü zedelemişim,kurumuş o bölge. Çok üzüldüm. Biraz daha dikkatli bakınca kuruyan sürgünün yanında bir gelişme gördüm ve içim rahatladı. Sanıyorum "baharı bekleyenler" sırasında olacağım. Sağlık olsun...

İlkin 27-10-2009 14:08

Sevgili tiya yazınızı okuyunca inanılmaz üzüldüm. :( Başınız sağolsun, allah sabır versin. :( Ne diyeceğimi bilemiyorum...

Mum çiçeğine gelince, kökler sağlam olsun o gelişecek biryer elbet bulur, merak etmeyin.

Allah başka acılar göstermesin. Birşeye ihtiyacınız olursa ben buralardayım.

tiya 27-10-2009 15:24

Teşekkürler İlkin. Her şey gönlünce olsun. Sevgiler.

cenan 05-12-2009 11:23

İlkin harika çiçeklenmişler.Hayran kalmamak elde değil.Benimde iki tane hoyam var. Aylardır çok gelişmediğini göz önünde bulundurursam, seninkiler gibi olaması imkansız gibi geldi bana.Evim sadece öğlene kadar güneş ışığı alıyor. Bu sizdeki güzellikleri görünce, hem kendi adıma üzüldüm galiba çiçeklerini göremeyeceğim diye, hem onlar adına üzüldüm galiba evim onlara uygun bir mekan değil.E büyüyüp gençkız olmak isterler değil mi?;)

İlkin 05-12-2009 15:52

Teşekkür ederim. Çiçeklenmezler diye üzülmeyin bence. Benim yazılarımı okudu iseniz eğer çiçek açan hoyalarımın hepsi iş yerimde ve kuzey cepheye bakan pencere önünde duruyorlar. Cam ile aralarında perde yok hiç. Sadece ışık almaları yetiyor. Hoya türlerinin çoğu güneşi sevmiyor, doğal ortamlarında da ağaçların dibinde büyüyorlar. Gölge... süzülen ışık yetiyor onlara. Umarım siz de çiçeklerini en kısa zamanda görürsünüz.

İlkin 08-04-2010 17:08

Hoya Cornosa'da bir hafta on gündür çiçek tomurcukları oluşmaya başladı. Sayabildiğim kadarı ile şimdilik 6 tane çiçek demedi olacak. Geçen sene ile aynı zamanlarda çiçeklenme başladı. Yine heyecanlı ve mutlu bir bekleyiş başladı benim için. Gidip gelip bakıyorum onlara. ;)

missmenas 08-04-2010 17:34

sevgili ilkin
gözünüz aydın çok sevindim sizin adınıza. artık darısı benim başıma diyeyim :))
yüklemiş olduğunuz resimlere baktım muhteşemler.

kaktüs 09-04-2010 07:14

Gözünüz aydın.... :))) Off 6 çiçekten amma da koku yayılacak ortalığa. Burnunuz bayram edecek geceleri :)

Benim carnosa aceleci çıktı sanırım, çiçekleri büyüttü de açtı bile. :) Şimdi sefasını sürüyoruz evde :)

İlkin 09-04-2010 10:45

Teşekkür ederim. Darısı diğer tüm Hoya sevdasına gönül verenlerin başına olsun. Bu arada sabah biraz burnumu soktum Hoya'nın yapraklarının içine 2 çiçek demeti daha gördüm, etti mi 8 çiçek demeti!!! Maşallah valla ne diyeyim. Artık çiçekler açınca akşam iş yerine gelip koklamak farz oldu. ;) Sevgili kaktüs bu arada, senin Hoya Cornosa yazın çiçek açmaya devam edecektir merak etme. Bendeki tüm yaz fırsat bulup bulup çiçek açmıştı...

Nail Sarı 09-04-2010 15:49

İlkin hanım. Fotoğrafları görünce şok oldum. Maşallah diyorum. Darısı hepimizin başına.

İlkin 12-04-2010 14:22

Teşekkür ederim Nail Bey. Bu çiçekler bambaşka bir güzelliğe sahip.
Umarım hepiniz kendi çiçeklerinizin açtığını en kısa zamanda görürsünüz... :)

İlkin 29-04-2010 11:34

2 Eklenti(ler)
Hoya Cornosamın çiçek tomurcuklarının fotoğraflarını paylaşamadan edemedim. Bitkinin üzerinde 10 civarı tomurcuk var bu sene. Geçen seneye göre çok daha fazla çiçek tomurcuğu verdi. Maşallah kızıma... ;) Azönce postacı geldi. Aaa bunlar da neymiş diye bir salkımı eline alıp incelemeye başladı. Ödüm koptu birşey olacak diye... :p

Eklenti 139833

Eklenti 139834

cenan 29-04-2010 11:40

Sevgili İlkin hanım, mum çiçeğinizin boyu tahminen kaç santimdir? Bende de yaklaşık 1 senedir ikitane var ama çok geç büyüyorlar. Çiçeklenmeleri için ne kadar uzamaları lazım acaba? Bu arada maşallah;) Çiçekli resminide bekleriz;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025