![]() |
İlkin çok güzeller. Eline, yüreğine sağlık. Bize "hoya dersi" vermen şart oldu. Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Sevgili tiya nerelerdeniz? Epeydir haberleşemedik... :) Ders vermek mi?.. Daha hepbirlikte katedeceğimiz, göreceğimiz, öğreneceğimiz çok şey var. Allah kolaylık versin bize o yüzden. En çok da sabra ihtiyacımız var zannedersem. ;)
Tadına bakmaya gelince, tabii ki baktım bakmam mı... :)) Hoya Kerrii'nin karemelimsi bir tadı var. Allah sizi inandırsın gelene gidene bile tatdırıyorum. :p :D |
İlkin ablacığım sen en iyisi bir stand aç yeni ballarımız diye tattır herkese:DSonra ismini açıklarsın;)
|
Çok güzeller maşallah. Ben de pachyclada'nın balının tadına bakmıştım sonra da ya zehirlenirsem diye korkmuştum ama bir şey olmadı Allah'tan. Diğer hoyalarınızda tomurcuk yok mu? En iyisi bu sene açan hoyalar diye bir başlık açmak lazım. Herkesi ayrı başlıklarda tek tek takip zor oluyor bana kalırsa.
|
Ballar o kadar çok olsa düşünürdüm bir iyilik ama bir parmak alacak kadar hepsinden bal çıkıyor. :)
Acaba zehirli hoya var mıdır? Merak ettim şimdi. Sukkulentlerin içinde çok beğendiğimiz bazı türler zehirli olabiliyor mesela ama hoyalarda hiç duymadım doğrusu... Başka çiçek açan olmadı henüz. Hoya cornosa ve Hoya kerrii çiçek açtı, diğerlerinden de gelecek sene bir atak bekliyorum artık. ;) Çünkü silverpink hariç hepsi 3-4 yapraklı şuanda. |
Hoya kerii nin çiçekleri arasındaki uzantılar kök uzantıları mı yoksa :)
|
Sayın kaktus sorunuzu görmemişim. Zannedersem onlar tutunma uzantıları, toprağa girince kök olur mu derseniz olabilir belki. ;) Uzantılar, çiçek sapları hepsi birbirine karıştı Hoye Kerrii'de. :)
Sayın akonna teşekkür ediyorum, darısı sizin çiçeklerinizin başına olsun. :) |
4 Eklenti(ler)
Hoya Cornosam tekrar çiçek açmaya başladı. Bugün bir çiçek salkımı açıldı. Birkaç güne büyüttüğü 2 salkım daha açacak. Yaprakların arasından çıkan bir sürü çiçek sapı daha var. Ne bereketli çiçekmiş. ;) Geçenlerde yaprakları ziyarete gelen bir misafirin de fotoğrafını ekliyorum...
Eklenti 100560 Eklenti 100561 Eklenti 100562 Eklenti 100563 |
İlkin Hanım,
Carnosa'nız bir harika, maşallah. Ne tatlı çiçekleri var. Yeri de çok güzele benziyor. Carnosa'dan çiçek görmek bana da nasip olur inşallah. Bu aralar devamlı yeni sürgün veriyor ama bakalım. |
Sevgili cicida, teşekkür ederim. Bu hoya türünün pembe pembe çiçeklerinin renklerini seyretmek pek keyifli oluyor. Kuzey'e bakan camekan önünde duruyor. Bazı akşamlar güneş batmaya yakın 10 dakika bitkinin dibine değiyor güneş, o kadar. Devamlı sulamıyorum, saksısı da küçük sayılır. Ara ara da gübre ya da haşlanmış yumurta suyu veriyorum. Sizinki de zamanı gelince açacaktır merak etmeyin hiç. Yeter ki sağlıklıca büyümeye devam etsin.
|
2 Eklenti(ler)
Ballı hali ile hiç resim eklememiştim... ;) Bu sabah fotoğrafını çektim.
Eklenti 102888 Eklenti 102889 |
Müthiş çiçek ve fotoğraflar :) Maşallah..
Darısı başımıza diyelim. |
Sevgili İlkin, çekimler de hoyanız da muhteşem. Galeriye ekleyin lütfen.
Dayanamadım gerçekten sormalıyım , hoya kaç yaşında? 1.5 ay önce diktiğim çelik 2 yaprak verdi , önündeki yol çok uzun sanırım. Yetişmiş bir hoya edninmem lazım :) Sevgiler... |
Merhabalar, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Darısı en kısa zamanda sizlerin olsun da bol bol güzel fotoğraflar görelim. ;)
Benim Hoya, Temmuz 2007 tarihinde bana gelmişti. Geldiğinde daha sürgün vermeye başlamamıştı ama birkaç yaprağı vardı. Yerini sevdikten sonra hızla büyüdü 1,5 sene sonra da çiçek tomurcukları çıkartmaya başladı. Bence biraz sabrederseniz en kısa zamanda hızla büyüdüğünü göreceksiniz. Tabii önce yerini sevmiş olması gerekiyor. |
Resimler çok güzel çıkmış.Maşallah.
Ben bir türlü randuman alamadım.Diktiğim çelik hala aynı duruyor.Çok yavaş büyüyor. |
Çok teşekkür ederim. :) Bu ara hoyalar dinlenme dönemine girip büyümeleri yavaşlayabilir. Baharla birlikte gelişimi hızlanacaktır bence. ;)
|
Günaydın İlkin... Senden aldığım hoya yerini beğenip gelişsin diye beklerken kardeşimi bir kaza sonucu kaybettim. Doğal olarak hoya dahil, çiçeklerim yalnız kaldı. Kimi sarardı kimi de yaprak döktü.
Acı biraz hafifleyince ilk olarak hoyaya baktım: Galiba eve getirirken uç sürgünü zedelemişim,kurumuş o bölge. Çok üzüldüm. Biraz daha dikkatli bakınca kuruyan sürgünün yanında bir gelişme gördüm ve içim rahatladı. Sanıyorum "baharı bekleyenler" sırasında olacağım. Sağlık olsun... |
Sevgili tiya yazınızı okuyunca inanılmaz üzüldüm. :( Başınız sağolsun, allah sabır versin. :( Ne diyeceğimi bilemiyorum...
Mum çiçeğine gelince, kökler sağlam olsun o gelişecek biryer elbet bulur, merak etmeyin. Allah başka acılar göstermesin. Birşeye ihtiyacınız olursa ben buralardayım. |
Teşekkürler İlkin. Her şey gönlünce olsun. Sevgiler.
|
İlkin harika çiçeklenmişler.Hayran kalmamak elde değil.Benimde iki tane hoyam var. Aylardır çok gelişmediğini göz önünde bulundurursam, seninkiler gibi olaması imkansız gibi geldi bana.Evim sadece öğlene kadar güneş ışığı alıyor. Bu sizdeki güzellikleri görünce, hem kendi adıma üzüldüm galiba çiçeklerini göremeyeceğim diye, hem onlar adına üzüldüm galiba evim onlara uygun bir mekan değil.E büyüyüp gençkız olmak isterler değil mi?;)
|
Teşekkür ederim. Çiçeklenmezler diye üzülmeyin bence. Benim yazılarımı okudu iseniz eğer çiçek açan hoyalarımın hepsi iş yerimde ve kuzey cepheye bakan pencere önünde duruyorlar. Cam ile aralarında perde yok hiç. Sadece ışık almaları yetiyor. Hoya türlerinin çoğu güneşi sevmiyor, doğal ortamlarında da ağaçların dibinde büyüyorlar. Gölge... süzülen ışık yetiyor onlara. Umarım siz de çiçeklerini en kısa zamanda görürsünüz.
|
Hoya Cornosa'da bir hafta on gündür çiçek tomurcukları oluşmaya başladı. Sayabildiğim kadarı ile şimdilik 6 tane çiçek demedi olacak. Geçen sene ile aynı zamanlarda çiçeklenme başladı. Yine heyecanlı ve mutlu bir bekleyiş başladı benim için. Gidip gelip bakıyorum onlara. ;)
|
sevgili ilkin
gözünüz aydın çok sevindim sizin adınıza. artık darısı benim başıma diyeyim :)) yüklemiş olduğunuz resimlere baktım muhteşemler. |
Gözünüz aydın.... :))) Off 6 çiçekten amma da koku yayılacak ortalığa. Burnunuz bayram edecek geceleri :)
Benim carnosa aceleci çıktı sanırım, çiçekleri büyüttü de açtı bile. :) Şimdi sefasını sürüyoruz evde :) |
Teşekkür ederim. Darısı diğer tüm Hoya sevdasına gönül verenlerin başına olsun. Bu arada sabah biraz burnumu soktum Hoya'nın yapraklarının içine 2 çiçek demeti daha gördüm, etti mi 8 çiçek demeti!!! Maşallah valla ne diyeyim. Artık çiçekler açınca akşam iş yerine gelip koklamak farz oldu. ;) Sevgili kaktüs bu arada, senin Hoya Cornosa yazın çiçek açmaya devam edecektir merak etme. Bendeki tüm yaz fırsat bulup bulup çiçek açmıştı...
|
İlkin hanım. Fotoğrafları görünce şok oldum. Maşallah diyorum. Darısı hepimizin başına.
|
Teşekkür ederim Nail Bey. Bu çiçekler bambaşka bir güzelliğe sahip.
Umarım hepiniz kendi çiçeklerinizin açtığını en kısa zamanda görürsünüz... :) |
2 Eklenti(ler)
Hoya Cornosamın çiçek tomurcuklarının fotoğraflarını paylaşamadan edemedim. Bitkinin üzerinde 10 civarı tomurcuk var bu sene. Geçen seneye göre çok daha fazla çiçek tomurcuğu verdi. Maşallah kızıma... ;) Azönce postacı geldi. Aaa bunlar da neymiş diye bir salkımı eline alıp incelemeye başladı. Ödüm koptu birşey olacak diye... :p
Eklenti 139833 Eklenti 139834 |
Sevgili İlkin hanım, mum çiçeğinizin boyu tahminen kaç santimdir? Bende de yaklaşık 1 senedir ikitane var ama çok geç büyüyorlar. Çiçeklenmeleri için ne kadar uzamaları lazım acaba? Bu arada maşallah;) Çiçekli resminide bekleriz;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025