![]() |
Muhteşem, yaprak yerine çiçek veriyor, coşmuş gerçekten. Kutluyorum sevgili İlkin. Darısı diğerlerine...
|
Sayın İlkin,
Muhteşemler gerçekten. Umarım ben de bu günleri görürüm bir gün (tabi tüm hoyacılar da :) ) |
Darısı hepinizin başına olsun... Teşekkürler...
|
Sevgili ilkin elinizde sanki keramet var. Dokunduğunuz hoyalarınız çok güzel çiçekleniyor. Başta kerriiniz tabii ki. Bu kerametin sırrı nedir acaba???
|
Teşekkürler Faruk Bey. Kerametin sırrını söyleyeyim. :) Sabah kalkar kalmaz hiç birşey yapmadan soluğu onların yanında alıyorum, akşam geldiğim zaman da çantamı atıp hemen yanlarına gidiyorum. İş yerindekiler için de aynı şey geçerli mümkün olan her an onlarlayım... :rolleyes:
|
Sevgili İlkin,
Çiçek sürgününden çiçeğin açmasına kadar geçen süreyi mesajlarından hesaplamaya çalıştım. Çok uzunmuş, 3 ay gibi bir süre neredeyse. Nasıl geçecek bu süre , sabır demekten başka çare yok sanırım :) |
Yok yok o kadar uzun sürmüyor, belki ben geç eklemişimdir resimleri. Ortalama 20-25 gün gibi düşünün açmasını. 20 güne görürüz bence açmış halini. Ben serpensleri bekliyorum. Büyümüyor tomurcuklar hiç, büyüteçle bakmak lazım gelişimlerini izlemek için. :(
|
1 Eklenti(ler)
|
İkisi de birbirinden güzel. Böyle bir kareyi yakalamak ise olağanüstü bir şey. Harikasın sevgili İlkin, yüreğine sağlık.
|
Sevgili İlkin demek ki hoyalarının hayranı tek biz değilmişiz. Bu güzelliğe kim olsa konmak ister...
|
Çok teşekkürler. Ender olabilecek olan birşeyi yakalamak güzel gerçekten de... :)
|
Çok güzeller, mutlluk sunan bir tablo gibi...
|
İlkin ne kadar muhteşem gözlerime inanamadım..
|
Alıntı:
|
İlkin hanım, kendimi kelebeğin yerine koymak isterdim doğrusu. Muhteşem bir görüntü, çok güzel bir paylaşım. İnsanın Kelebek olup Adana'lara uçası geliyor zaten çiçeklerinize baktıkça.
|
Çok güzel bir kare sevgili İlkin. Ellerine sağlık. Bu kelebekten sonra kerrii tohum verirse hiç şaşırmam. :D
|
Çok teşekkürler ediyorum... ;) Şans işte diyecek birşey yok, bir de hızlı olup kelebeği kaçıramak için yaşadığım telaşı görseydiniz... :)
|
Sevgili İlkin,bu harika ikiliyi görüntülemek her kula nasip olmaz.Ellerine sağlık.
|
3 Eklenti(ler)
Dün iş yerinin penceresinden dışarısını seyrederken, çıt çıt sesler gelmeye başladı kulağıma. Allah allah diyorum dükkanın içinde nereden geliyor bu sesler. Sonra fark ettim ki benim H.cornosa'nın üstündeki iyice büyümüş tomurcuklar açılıyormuş meğerse. H.kerrii'de bu sesleri duymuş çok şaşırmıştım. H.cornosa'da da aynı sesleri duyunca pek komik geldi. Bir alem bu bitkinin çiçekleri. Bak bak, biz buradayız dışarı seyredeceğine bizi seyret der gibi kendilerini belli ediyorlar...;)
Baharla birlikte ilk partideki 25 demet çiçek solduktan sonra şimdi büyüttüğü 9 çiçek salkımı teker teker açılıyor tekrar... Eklenti 155546 Eklenti 155547 Eklenti 155548 |
Sayın İlkin açmış güzelim mum çiçeğinize uyguladığınız gübre takviyesi, sulama aralıkları, güneşlenme miktarı, toprağın nemliliği, çiçekli esnada yerinden hareket ettirme durumu, saksı boyutu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Zira ben mum bitkilerimde bir yerlerde hata yapıyorum ama nerde? Ayrıca saksılarının da tam olarak göründüğü fotoğraflar da eklerseniz çok sevinirim...
|
Sorduğunuz soruların hepsi aslında geçmiş sayfalarda detaylıca vardı sayın Faruk. Ama hızlıca ben yine de yazayım. Topraktaki nem bittikçe sulama yapıyorum ben, bazen de birkaç gün susuz bırakıyorum. Çiçek açma zamanı sulama sıklığı daha da artıyor, toprağı hiç nemsiz bırakmıyorum. Bu zamana kadar hep haşlanmış yumurta suyundan başka bir tür gübre kullanmadım. Bir ara da mog diye bir gübre kullandım. 20-25 cm çapında bir saksıya aldım geçen sene bitkimi. Eski küçük saksısına sığması onun da geçmiş sayfalarda fotoğrafları var. Arada yağmur suyu ile sulama yaptım. Bu sene çok fazla çiçek açtığı için bitki güçsüz düştü iz elementleri eksikliği oluştu yapraklarda koyu yeşil lekeler çıktı ben de forumdan Mutlu Kutlu bey'den gübre rica ettim, 2 tür gübre yolladı bana. Onları kullanıyorum şimdi. Güneş derseniz neredeyse hiç görmüyor kuzey cepheye bakan bir yerde pencere önünde duruyor. Akşamları saat 18:00 gibi 5-6 dk. güneş değiyor bazen. Yerinden pek oynatmıyorum. Sadece saksıyı devirmeyecek kadar rüzgarsız yağmur yağar ise o zaman dışarı alıp yağmur altında bırakıyorum. Umarım anlattıklarım yararlı olmuştur. Saksıyı küçük tutup, aşırı sulamazsanız bol ışık alan bir yerde dururlarsa sizi de bir gün mutlu edeceklerine eminim ben...
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın İlkin...
|
Çiçeklerin güzelliği ile kaliteli bir fotoğraf çekimi birleşince işte böyle olurmuş. :D Hepsi güzel ama ilk fotoğrafa bayıldım sevgili İlkin, ellerine sağlık hem çiçekler için hem çekimin için.
|
Muhteşem:) Ellerine sağlık sevgili İlkin.
|
Hoya başlığındaki yeni mesajlara bakmadan uyuyamıyorum artık, bağımlılık yaptı bende:D tek kelimeylen Muhteşem... Teşekkürler ilkin'ciğim harikasın valla, fotoğraf çekmekte ayrı bir hünermiş bunuda yeni öğreniyorum. İnşallah benim Asiyemde bu yıl açar artık demekten başka bişey içimden geçmiyor. Yüreğine sağlık Teşekkür ederim bu Güzellik için.
|
İlkin. Carnosa'yı sana geldiğimiz gün saksı değişimi yaptık. Yer darlığından gelişemezmiş meğer. Tomurcuk büyüdü, iki yaprak daha verdi bu hafta içinde.
Ama iki saattir karalar bağlamış durumdayım. Bugün temizlik vardı evde. Yardımcı kadın saksıyı oynatmış, tüm kökler dışarıda. Bu yaşımda neredeyse ağlayacaktım. Sonucu bekleyip göreceğiz. Silver Pink de küçük bir sürgün verdi. |
Sevgili tiya üzülme, tekrar toplayıp mum çiçeğini saksısına al, kendine gelecektir en kısa zamanda. Birşey olursa da ben buradayım merak etme. Silverpink de haraketlendi demek ki, süper bir haber bu. Güle güle bak tekrar.
Güzel ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum sevgili arkadaşlarım, büyüklerim. ;) İnanın çiçekleri seyretmek, onları fotoğraflamak çok güzel ama sizlerle paylaşmak, aynı duygular içinde olmak daha güzel. Bu güzel paylaşımlar olmasa belki de bu kadar mutlu olmazdım çiçek açtığı zaman. Hepinizin hoyaları bol bol çiçeklensin de en kısa zamanda, bizleri fotoğraf yağmuruna tutarsınız inşallah. :D |
Sevgili İlkin, tesellin için teşekkürler. Bir bozulma yok gibi carnosada. Saksı değişimi sonrasında topraktan bir şey çıkmıştı. "Şey" diyorum çünkü ne olduğunu İpek de ben de anlayamadık. Sanki tohumundan kurtulamamış, topraktan birlikte çıkan bir bitki gibiydi.
Bugün biraz daha belirgin. Yorgun gözlerim yanlış görmüyorsa carnosa sürgünü. Hani top top, gövdede yumruları olur ya onun gibi. Gelişemeyince birlikte çıkmışlar:=)) Kısacası yaprak altta yumru üstte. Bakalım ne olacak? |
Bende de silverpink de olmuştu öyle birşey. Toprağın altında kalan gözden böyle top gibi hatta sürgünün etrafı kalınca bir zarla birlikte büyüyen bir sürgün çıkmıştı. Büyük ihtimalle su ve nemden zarar görmesin diye bitki kendisini havaya doğru sağlıklıca ulaştırmaya çalışıyordu. ;) Doğanın mucizesi işte. Sizinkisi de öyle bir durum bence.
|
Doğa mucizesi ha? Ne demiş Darwin? "Doğal seçilim:Güçlü olan hayatta kalır. Çoğalabilmek için tek koşul budur" (Bu aralar Richard Dawkins okuyorum).
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025