![]() |
Sevgili İlkin çok güzel. Böyle görünce de imreniyorum.
|
Sayın İlkin tebrikler, hem yaprakları hem de çiçeğiyle çok güzel bir türmüş bu da. Eğer çiçeğin kokusu gün boyu sürüyorsa nummularioidesi de hemen alınacaklar listesine ekleyip carnosaları şutlamak lazım ;)
Çiçeklerinin 1 hafta kalıcı olduğu söyleniyor, bakalım sizinki kaç gün duracak? |
Sayın kaktüs, cenan ve elek ilginiz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Darısı tüm hoya severlerin başına olsun. H.carnosa'nın hakkını yemeyin bence sadece akşamları koksa da çiçeklerinin ömrü çok uzun, onları uzun süre seyretmek çok güzel. Ayrıca Hoya nummularioides çiçeklerinden de kat ve kat daha büyük çiçekleri. :)
|
Carnosam ilk göz ağrım... O olmasaydı bu çılgınlığa nasıl sarardık değil mi ama...
Küçük yapraklı türleri seviyorum ama sanırım o türleri yetiştirmek daha zor ya da ben beceremiyorum... :( Yeşil parmaklı birileri benim için çeliklese muhteşem olurdu :) |
Alıntı:
|
Sayın İlkin,
Hepsi birbirinden güzel Hoyalarınızdan etkilenmemek mümkün değil. Sadece bakıp bakıp geçtiğim hoyalar sizin ellerinizde mükemmel bir şekilde gelişmişler. Tebrik etmek bir yana, söyliyecek söz bulamıyorum. Bende hiç olmıyan ve elde etmeyi bile düşünmediğim bu cinsler hakkında fikir değiştirmem gerekecek galiba. Ne yapsam bilmiyorum şimdilik. Elimdeki 350-400 cins kaktüs ve succulentin yanında bunlara nasıl bakarım diye düşünmeye başladım. Ama bulursamda almamazlık etmiyeceğim ve denemek istiyorum artık. Tekrar tebrikler.... |
Sayın mrmusti ilginiz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Kaktüs ve sukkulentlere meraklı birisi olarak, bir sukkulent türü olan hoyalar ile ilgilenmemiş olmanız ilginç bence :) ama hiç birşey için geç kalınmış değildir. Sizin bildiğim kadarı ile kaktüsleriniz hep balkonda, hoyalara da ev içinde pencere kenarında bakabilirsiniz rahatlıkla. Bu hastalığa bir tutulursanız gözünüz bence başka birşey görmeyecektir, uyarmadı demeyin sonra...
|
1 Eklenti(ler)
Hoya nummularioides çiçekleri 10-11 gün yaşadılar. 6. günden itibaren de bol bol damla üretimi yapmaya başladı. Tek başına bir çiçek öbeği olsa da o minicik hali ile bütün gün mis gibi kokular yaydı etrafa...
Eklenti 178831 |
Sayın İlkin,
Zaten bu hastalığın çaresi bulunmadı biliyorsunuz. Uyarılarınız için teşekkür ederim, sorup soruşturup bulmaya çalışırım artık ne yapayım. Ama kaktüslerimden va asclepiadlarımdan hiç vazgeçemem biliyorsunuz. Onlar 20-25 yıllık dostlarım.. Alıntı:
|
Yine yeni bir güzel ve de İlkin :)
Ellerine , yüreğine sağlık. Hoya carnosa konusunda sana katılmamak mümkün değil. Hızla serpilip, büyümesi ve cömertce sunduğu çiçekleri ile favori hoyam. Compacta Variegatam geldiği gün gibi dursa da carnosanın tüm çeşitlerinden yetiştirmek istiyorum. |
Sayın Mrmusti baktığınız türlerin hiç birisinden vazgeçmeyin zaten. Eski dostlar hiç terkedilir mi? :) Bahar gelince uygun bir H.carnosa çeliği çıkartmaya çalışacağım size. Sevgili maki çok teşekkür ediyorum. Umarım Hoyalar ile ilgili tüm dilekleriniz gerçek olur.
|
Teşekkürler sevgili İlkin.
Fuardan variegata türü ve normal ama üzerinde çiçeklerini olan hoyalarla döndüm. 15-20 TL'den satışa çıkarmışlar, çok sevindim. |
Fuar'a gidemedim bu sene ama Hoyaların satışının yapılması güzel bir haber. Umarım devamı da gelir. Yeni hoyalarınıza güle güle bakmanızı diliyorum. :)
|
İlkinciğim,
Maşallah nummulariodes'ine! Seni benden çok sevdi. Benimkinde de birkaç tomurcuk oluştu ama düzenli sulayamadığım için düştüler neyse belki bir dahaki mevsime artık.. Çok sevindim muhteşem görünüyor. |
Sevgili cicada çok teşekkür ederim. Sayende bu güzel türü ve çiçeklerini gördüm. :) Bendeki de çok tomurcuk verdi ama ne kadar sularsam sulayayım çiçek tomurcukları ve sapları döküldü. Zannedersem daha çok nem ve serinlik istiyor ama yoğun çabalar sonucu bir demeti kurtarabildim. ;)
|
sevgili ilkin hanım hoyalarınızın son durumlarını merak ediyorum özelliklede hoya kerri Hoya Obscurane, Hoya Serpens, Hoya Vitiensis gelişimlerini görmemiz mümkünmü? resim paylaşımı yapabilirmisiniz ?
|
5 Eklenti(ler)
Sayın kedicik tüm hoyalarımın durumu iyi. Bol bol da çiçek tomurcukları var bazı türlerde. H.serpens'in üstü çiçek sapı ile dolu ama maalesef tomurcuk vermiyor! H.silverpink çiçek açtı. H.minibelle çiçek saplarını büyütüyor. H.kerrii de çiçek tomurcuklarını büyütüyor. Bu yaz hoya çiçekleri açısında bereketli geçecek gibi görünüyor.
H.silverpink'in açan çiçekleri... Eklenti 211401 Eklenti 211402 H.carnosa yeni atölyeme de hemen alıştı, yer değişikliğinden etkilenmedi hiç. Bol bol tomurcuk büyütüyor bu ara. Eklenti 211403 Bunlarda H.serpens'in fotoğrafları. Görebiliryorsanız eğer üstünde bir sürü çiçek sapı var. Eklenti 211404 Eklenti 211405 |
Çok çok güzeller İlkin'cim. Senin hoyalarını ve güzel çiçeklerini özlemişiz :)
Hoya serpensin ayrı bir güzel. 2-3 kez denememe rağmen yetiştiremedim bu türü. Sevgili arkadaşımdan gelen son 3 çelikten birini yine kaybettim. Kalan iki çeliğin bulunduğu saksıyı fitilli sulamaya geçirdim. Onlardan da çok umutlu değilim... |
Sevgili ilkin, hoyaların da, resimleri de muhteşem. Bizleri uzun bir süre bu güzelliklerden mahrum bırakmışsınız. Sizin onları, onların da sizi sevdiği belli. Sizinle olduktan sonra gezmeye gitmek bile onları etkilemiyor. İnanın kendi çiçeğim açmış kadar seviniyorum, daha fazla resim lütfen. Sevgiyle kalın, selamlar....
|
İlkin'cim KOCAMAN KOCAMAN MAŞALLAH,
nazardan esirgesin tek kelimeylen Muhteşemler. Ellerine sağlık bugüzelleri böyle sergilemek için ne emekler veriliyor, emeklerinin karşılığını hep böyle almanı dilerim. |
Sevgili İlkin tebrik ederim, hepsi çok güzel ama serpense bayıldım. Benimki can çekişiyor. Eve gelen kadın saksısını düşürmüş.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili maki, çok teşekkür ederim. :) Bendeki serpens'i görüyorsunuz bol bol yaprak var. Üstündeki çiçek saplarının akibeti belli olsun, çelik çıkartırım sizin için merak etmeyin. Olmadı ben çoğaltır köklendiririm, size öyle veririm. Gerçekten çok nazlı bir tür ve nem ayarını iyi dengelemek gerekiyor! Nem'i çözdüm de bu tür için, o çiçek saplarını nasıl tomurcuğa çevireceğim zaman harcıyamıyorum çözmek için! ;)
Sayın karalale çok sağolun güzel sözleriniz için. Elimden geldiğince güzel bakmaya çalışıyorum onlara. Sevgiler selamlar benden de. Bir de çiçek resmi ekleyeceğim sizin için. :) Sevgili missmenas gerçekten de emek istiyorlar, bakımları zor değil biliyorsunuz ama ihtiyaçları için dengeyi iyi tutturmak lazım. Çok teşekkür ediyorum size de. İlknur Hanım teşekkürler size de... Serpens düşmese iyi olurmuş ama ben de bir iki kere düşürdüm üzülmeyin o yüzden, toparlar kendisini. Çiçekler açarken... Eklenti 212604 |
sevgili ilkin konuyu baştan sona okudum ve mum çiçeğiyle ilgili bi hayli bilgi sahibi de oldum sanırım. ben de bi kaç gün önce burda mum çiçeği paylaşımı yapan bi arkadaştan çelik aldım ve dün orkide torfuna diktim. şimdi de bekliyorum umarım hoya ile aşkımız sizinki gibi film tadında olur da ben de buradan sizlerle mutluluğumu paylaşırım :) bol çiçekli günler diliyorum
|
Kevser Hanım sağolun, umarım en kısa zamanda bu çiçeklerin güzelliğini siz de yaşarsınız, o mis gibi kokuyu içinize çekersiniz...
|
Sevgili İlkin,
Başlığına yine uğradım ama kaçıyorum. Bu güzellikleri görünce hoya tutkusu başlamasından korkuyorum:) Ellerine sağlık yine harika çiçeklendirmişsin Hoyalarını. Sevgiler. |
Beş ay sonra sayfanıza hoşgeldiniz Sayın İlkin. Güzel çiçeklerle gerçekten de hoş gelmişsiniz. Ama Sayın Mrmusti'ye yazdığınız gibi, biz kaktüs ve sukulentlerle ilgilenenleri kışkırtmayın lütfen. Evde oturacak mekan, balkonda yer, cebimizde para kalmayacak sonra. :)
|
sevgili ilkin umarım canım ben de teşekkür ederim güzel dileğin için ve emin ol gözüne bakıyorum. ama fazla şımarmasın diye hiç çaktırmadan geçiyorum yanından :) 5 çeliğim var şu anda bir saksının içerisinde
Alıntı:
PlentyPlant emin ol verdiğimiz her kuruşa değiyor herbir kök-dal-tohum hangisi ise emek verdiğimiz canlı .... |
5 Eklenti(ler)
Hoya minibelle çiçekleri... Görüntüsü H.carnosa gibi ama H.carnosa'dan çok daha fazla pembelik hakim çiçekte.
Eklenti 217265 Eklenti 217266 Eklenti 217267 Sayın hydrosuccess'ın değerli katkıları ve desteği ile daha tam köklenmeden açan Hoya pachyclada çiçekleri. Devamı da aynı çiçek sapının arkasından geliyor. Eklenti 217268 Eklenti 217269 |
1 Eklenti(ler)
|
Offfff, offf da offfffff..... sevgili İlkin. Gerçekten muhteşem bir kare. Ne mutlu size, darısı benim gibi bekleyenlere... Kokular farklı değil mi?... Size de, bize de iyi seyirler. Emeğinize sağlık, selamlar....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025