agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   İlkin / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/6675.htm)

İlkin 05-07-2011 16:55

Çok teşekkür ederim sevgili sevim4 ve karalale. Darısı sizinkilerin başına olsun... =)

katmer 05-07-2011 20:17

Sevgili İlkin, muhteşem görünüyorlar. Ellerinize sağlık... Hemen gidip benim hoyalara bakacağım:)

selenn 06-07-2011 14:48

Sevgili İlkin yine coşturmuşsun hoyaları, ellerine sağlık. Harika açmışlar. Hele 3 senenin ardından kerrii almış, yürümüş maşallah. Çok güzeller.

İlkin 07-07-2011 09:34

Teşekkürler sevgili selenn. Hepsi aldı gitti başını, imkan oldukça iyi bakmaya çalışıyorum onlara. Onlar da arada çiçekleri ile yüzümü güldürüyor. ;) Sevgiler...

missmenas 07-07-2011 10:51

Sevgili İlkin,
hoyalara çiçek açtırmadaki başarın ve böyle görsel olarakta resimleme konusundaki yeteneğin gerçektende mükemmel. Kutlarım Seni, bu güzel resimlerin bizleri hoyalarımıza yapıştırıyor acaba bir çiçek sapı varmı diye:D
Resimlerine baktıkça dehşet bir büyüye kapılıyorum.
hoyalarına olan ilgini böyle Sevgi dolu ödülle alabilmene çok Seviniyorum. Ellerine sağlık, güzelleri böyle sergilediğin için ayrıca yüreğinin güzelliğiyle paylaşımın içinde Teşekkür ederim;)

İlkin 19-07-2011 09:03

2 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa da çiçeklerini açtı h.sonu...

karalale 19-07-2011 09:05

Çok, çok güzelll... Gözünüz aydın sevgili İlkin. İyi seyirler.....

İlkin 19-07-2011 09:07

Çok teşekkürler sayın karalale... =)

bettyycim 19-07-2011 09:08

Bence de harika sen çiçeklerin çıtlama sesini de duymuşsundur şim di, peki burda da çatırdama sesi de geliyor mu :D

İlkin 19-07-2011 12:54

Çatırdama sesleri gelmeden hepinizde açsın bu güzellikler... ;) Teşekkürler...

agozce 19-07-2011 13:02

İkiside çok güzel. Güle güle koklayın.

Erythrostemma pink kokulu mu?

Bendeki Erythrostemma White çok hızlı büyüyor. Pink gibi nazlı değil.

missmenas 20-07-2011 00:15

Sevgili İlkin,
o kadar güzel Resim çekiyorsunuzki, şunu diyesim geliyor bendekide böyle güzelmiydi çiçekleri:D Ve başarın mükemmel benim gibi çok uğraş vermeden başardınız.
Kokusu nekadar güzel değilmi? Dilerim üzerinden çiçekleri hiç eksilmesin.
Lacunosa tomurcukları büyümeye başladımı şunlara dikkat etmek gerekiyor.
1- kesinlikle hava akımına maruz kalmıyacak.
2- azar azar sulanacak suya doyurulmadan.
3- güneş ışığına maruz kalmayacak.
Benim gözlemim bunlardı, epeyce bir uğraştan sonra yeni yeni keşfedebiliyorum hatalarımı.
Canım lacunosayı gece gündüz demeden doya doya koklayabilirsin:p
Teşekkürler paylaşım için.

İlkin 20-07-2011 07:37

Sayın agozce çok teşekkür ederim. H. erythrostemma iş yerinde olduğu için akşamları nasıl kokuyor deneyimleyemedim ama gündüzleri hafif H. carnosa'ya benzeyen bir kokusunun olduğunu farkettim. Çiçekleri çok uzun ömürlü değil 4-5 gün açık kalıyor, ben tam eve götürüp kokusunu evde alırım derken dökülüvermişlerdi. Aynı yerden şimdi tekrar çiçek tomurcuklarını büyütüyor. Başarabilirsem bu sefer koklayacağımı umuyorum... Bu güzelliklerin darısı sizin başınıza olsun...

Sevgili missmenas çok teşekkür ederim... =) Birşey yapmıyorum inanın deklanşöre basıyorum kısıtlı zamanda o kadar, bir de uğraşsam neler çıkacak demek ki, ah ah... :rolleyes: Aslında sizinle bir ara konuştuğumuzda bana söyledikleriniz toprak kültüründe baktığım bu tür için çok faydalı oldu, bu tür suyu sevmiyor diye azar azar su veriyordum. Siz ben bitki tomurcuktayken hergün biraz su veriyorum demenizden cesaret ben de 2 günde bir az az su verdim ve gerçekten de işe yaradı. Hava akımını ne kadar engellesem de ilk büyüyen tomurcuklar büyüyemeyip dökülünce yerine yenileri çıkmaya başlayınca çok etkilenmedi rüzgardan. Perde arkasından da güneşi alıyorlar ve böyle bir güzellliği sabahları ve akşamları seyredebiliyorum... Darısı tüm hoya sevdalılarının başına olsun...

İlkin 14-09-2011 13:37

2 Eklenti(ler)
Hoya davidcummingii'nin açan çiçekleri olması gerekenden çok daha farklı bir renkte açtı ama yine de çok sevimliler...

Eklenti 245666

Eklenti 245667

senemr 14-09-2011 13:49

hoyalarınızın hepsi çok güzel sayın ilkin

senemr 14-09-2011 14:02

ilk sayfadan hoyalarınıza baktımda, hoya kerri muhteşemmiş

agozce 14-09-2011 14:32

Hemde krem-pembe (gibi görünüyor). Çok şirin. Kokuda değişim var mı?

Benim pembe sürekli tomurcuk veriyor. Üzerinde sayamadığım kadar tomurcuk , iki yane de çiçek var. Galiba bu tür sürekli çiçekli olacak. Zaten kışın bile açar yazıyordu. Birde kokusum güzel olsaymış iyi olcakmış..:))

Bakalım kış kokusu nasıl olacak.

İlkin 15-09-2011 09:49

İlginiz için çok teşekkürler sayın ozger ve agozce... =) Bu türün kokusu krema, süt karışımı gibi birşey. Sizdeki de öyle zannedersem değil mi?.. İnsan biraz daha güzel bir koku bekliyor bu güzel çiçeklerden ama yine de görüntüleri yeter bence. Bendeki de başka yerlerden çiçek sapı çıkarttı ama yine aynı yerden 2. parti çiçek tomurcukları büyümeye başladı. Biraz daha ışık alan bir yere koyacağım bu sefer, bakalım renkleri nasıl olacak... Hoyaların en güzel özelliği bir çiçek açmaya başladı mı, devamı da katlanarak geliyor... ;)

missmenas 15-09-2011 23:30

Sevgili İlkin,
Çok şirin ve güzel. Koklamadanda sevilecek bir tür bence, rengi bu haliylede çok albenili.
Kutlarım, başarın mükemmel herzamanki gibi, Resimlerde bir okadar güzel. Ellerine sağlık...

karalale 17-09-2011 13:23

Sevgili İlkin, Hoya davidcummingii'nin genel bir fotosunu paylaşırmısınız lütfen. Ne kadar süre de bu hale geldi. Artık benim de var ya, merak ediyorum. ;) Selamlar....

İlkin 19-09-2011 13:53

Sevgili missmenas ilginiz ve güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Hoya çiçeklerinin güzelliği yetiyor da artıyor benim için, varsın bu da güzel kokmasın diğerlerine göre. Bu da onun ayrıcalığı olsun. =)

Sayın karalale h.sonu saksı değişimi yaptım, zaman bulduğum zaman genel halinin fotoğrafını çeker yayınlarım. Saksısını büyüttüm ve bir tele sardım, H.lacunosa ile aynı saksıyı paylaşıyor bu tür. Yaklaşık 1-1,5 senedir bakıyorum bu türe ben... Umarım sizdeki de en kısa zamanda hızla gelişir, çiçeklerini açar.

İlkin 20-09-2011 11:43

3 Eklenti(ler)
Geçen hafta ilk defa çiçeklerini açan H.compacta'nın fotoğraflarını paylaşmak istiyorum...

Eklenti 246651

Eklenti 246652

Eklenti 246653

karalale 20-09-2011 11:48

Amaaaa bu çok küçük ve çokkkk güzellll... Maşallah, siz de çiçekleriniz de harikasınız. :-) Gözüme takıl dı, ilk resim de lambanın içine giren hangi tür. Bir de kolye uçlarınıza bayıldım.... :-)

elek 20-09-2011 16:47

Pamuk şeker gibi, gel beni ye diyor resmen :D Tebrikler. Kıvır kıvır yapraklarını çok beğeniyorum ama unlu bit vs. çok uğraşacağımı düşündüğümden uzak durmayı tercih ettim açıkçası. Şimdilik sizin fotoğraflarınızdan uzaktan seveyim, bakalım ne zamana kadar sabredeceğim :o

gülenmelek 20-09-2011 16:57

Ben de polar battaniyeye benzettim, çok sıcacık duruyor. İnsanın sürekli bakası var çiçeklere, yaprakları da ayrı bir güzel. Umarım daha da bol görürsünüz çiçeklerini ;)

Orkun Kırcı 20-09-2011 17:37

Harika. Darısı başımıza artık diyecem ama geldi geleli tık yok :(

agozce 20-09-2011 20:21

Gerçekten şeker gibi. Kokusu var mı?

nılgun_dogan 20-09-2011 22:39

Sanki gerçek değil yapma gibi harika bir görüntü 1 yaprak çıkarınca ne kadar mutlu oluyorum birde çiçekli görsem ne olur acaba allah nazardan saklasın daha güzelleriniz olur inşallah.

missmenas 20-09-2011 23:00

Sevgili İlkin Hanım,
Hoyalarınıza verdiğiniz yılların emeklerini böyle ödüllendirilmiş çiçeklerini koklamak ayrıcalığına bu yıl tam anlamıylen eriştiniz. Birde serpensle curtisii sizi böyle mutlu etse artık diyorum. Bizlerde Sizin mutluğunuzu paylaşsak. Uzaktanda olsa görmek bizlere yetiyor ve birde cesaret veriyor. Kutlarım Sizi Başarınızın devamını dilerim, çiçekleri üzerinden hiç eksilmesin dilerim...

bettyycim 21-09-2011 08:02

Bakın benim de ne ilgimi çekti, bu güzellik karşısında onumu gördün diyeceksiniz ama en ortadaki çiçeğin taç yaprakları 4 tane diğerleri 5 enterasan değil mi? :D:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025