![]() |
merhaba benim de bir hoya cornosam var. geçen yıl çiçek tomurrcuğu açtı ama çiçek açmadı bu yıl 4 tane tomurcuk oldu bakalım görebilecek miyim.
çiçek bir tutku, sanki insanın içinde açıyor bu çiçekler :)) |
Teşekkürler ilginiz için sevgili karalale. Seyrine doyum olmuyor bu çiçeklerin. Gelenlerin kimisi H.carnosa'nın çiçeklerini beğeniyor, kimisi H.minibelle'nin. Renkleri daha göze gelir olduğundan benim favorim H.minibelle bu ara ama.
Darısı tüm hoya sevdalılarının başına olsun diyeyim. =) |
İlkin, minibellecik mi açtı? :) Olmaz ki çok kıskandım.. Sana çelik göndermeye gelmiyor.. Şaka bir yana bol çiçekli günler arkadaşım.. Fotoğraflar her zamanki gibi harika. Teşekkürler.
|
İlkin'in elleri sihirli, yüreğindeki sevgiyi taşıyor hoyalarına :)
Minibelle'nin çiçeklerini nedense adı gibi mini olur diye düşünmüştüm. Maşallahı var, carnosa ile başbaşa :) Kutluyorum İlkin'cim... |
Sevgili cicada görmeni bekliyordum bu güzelliği gördün sonunda. Bu tür için ne kadar teşekkür etsem az sana. Sayende deneyimlemiş oldum bu türü ve çiçeklerini. Geçen sene çiçek sapı verdi bu sene açtı iki demet. Yeni iki çiçek sapını da geliştiriyor. :) Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım, darısı seninkilerin başına olsun... Sevgiler...
Sevgili maki çok teşekkür ederim. Onları seviyorum sadece. ;) Bu hafta gelirseniz eğer H.kerrii'nin üstünde bir dünya çiçek tomurcuğu var 11 tane kadar!!! 3-4 tanesi de açtı, görürsünüz böylelikle... Sevgiler size de... |
Gelemeyenler göremiycek yani.....:eek: Oldu mu bu şimdi? Gerçekten de ağlama resmi niye yok....:(:D:D:D
|
Maalesef gelemeyenler yakından göremeyecek gerçekten de. Ben de birkaç gündür şehirdışındaydım bu sabah geldim ve bazı tomurcukların çiçek açtığını gördüm. Henüz fotoğraflayamadım ama gün içinde çekip yayınlarım burada. =) Teşekkürler ilginiz için.
|
1 Eklenti(ler)
|
Gelip görmüş kadar oldum, selamlar çokkk uzaklardan.....
|
kocaman bir maşallah hoyalar konusunda sizlerin yarısı kadar olsam daha ne isterim :)
|
Sayın İlkin, mum çiçeğinin güzelliğini bana anımsattığınız ve değişik türlerini de tanıttığınız için çok teşekkürler....Ellerinize sağlık, nazar değmesin, 41 kere maşallah.... , çiçekleri hep sizinle olsun :)
|
tek kelimeyle gerçektenn MUHTEŞEMLERRR gözlerime inanamadıın görüncee maşalllaaahhh.Uzuun zamandır bakamamıştıım amaa süprizz oldu gerçektenn çok güzeller hepsidee birbiriinden özel kareler vermiş :) KUtluyorum seni sevgilii ilkiin.insan bakmayaa doyamıyor fakat kerriiniziin genel görünümünüü de görememiz mümkünmü ? merak ediyor insan gelişimizii. sevgilerimle .
|
2 Eklenti(ler)
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayın karalale, gulsen, bsevencan ve kedicik. Umarım sizdeki Hoyalar da en kısa sürede bol bol çiçekleri ile mutlu ederler sizi. Yapraklı halleri tabii ki çok güzel ama çiçek tomurcukları, gelişip açmaları, kokuları bir mucize bence... Genel halinin de bir fotoğrafını çektim azönce.
Bir türlü yaprak vermeyen devamlı çiçeğe giden Hoya kerrii... Eklenti 221344 ve yine yakından bir kare... Eklenti 221345 |
Sevgili İlkin,uzakları yakın yaptığınız için çok teşekkürler. Ne diyeyim bilmem ki, böylede büyünmez ki. Tüm hoyalarınıza kocaman bir maşallah. Sevgi verip, mutluluk almak çok güzel. Hele bir de mutluluk vermek.... Verdiğiniz göz banyosu ve mutluluk için çok teşekkürler, selamlar....
|
Sevgili İlkin,
Maşallah bir daha Maşallah. Hem hoya kerrin bütün Sanatını döktürmüş hem Sen sanatını ortaya koymuşsun. Aklımdan geçeni söyliyeceğim bilmem olurmu. Salondan Kış serasına açılan cam kapının üzerine hoya çiçekleri vitray çalışması yapabilirmisin. Olur dersen Şimdiden bir sipariş açıldı say lütfen;) Harikasın emeklerinin karşılığını böyle güzel açmış çiçeklerle almak kadar güzel bir şey olamaz. Adana'da, Atölyene misafir olmak uzaktanda olsa çok güzel. Ellerine yüreğine sağlık. Teşekkür ederim bu güzel paylaşım için. |
Süper bir görüntü, maşallah. Yeni jenerasyon deyimiyle "oha falan oldum yaneee" :D :dilli:
|
sevgilii ilkin kerrii her haliyle harika maşallahh .
genel görüüntü içinde teşekkür.müthiş bi çiçek.yerinii çok sevmiş anlaşılan ,sürekli gelişme içerisiinde. |
Sevgili ilkin harika çiçekler emeklerine sağlık. Hoya kerriye bayıldım o ne güzel çiçeklenmiş.:) Hoya istemiyorum diyordum ama hoya kerriyle başlayacağım galiba.:)
|
Sevgili İlkin harika çiçekler emeklerine sağlık. Evde yer kalmadı.Yoksa hoya çeşitlerini de artıracağım.
|
Tüm düşünüp, beğenip, yazan hoya dostlarına teşekkür ederim. Hoyalar ile uğraşmak bambaşka bir zevk. Onlarla uğraşmaktan aldığım mutluluğu başka bir bitkiden alamadim. =) Bazen çok abarttım sanırım, bu kadar tür edindim diyorum ama sonra iyi ki de varlar diyorum. Hiçbirisinden de vazgeçemem doğrusu. Yer durumum daha müsait olsa hele hiç durmam!.. Şu da bir gerçek ki onlara emek ve zaman harcamak gerekiyor. Işık ayarlamak, nem, gübre dengesini eksik etmemek gerekiyor. Sonuç olarak da bize çiçekleri ile teşekkür ediyorlar. Ben de ilginiz için yorum yazan hoya dostlarına teşekkür ediyorum tekrar ve bu güzelliklerin darısı sizin başınıza olsun diyorum...
|
Sevgili İlkin hoya keri için yaprak vermiyor çiçek oluşturuyor demişsin, benim kerii ne yaprak ne çiçek veriyor anladım ki çok sevmek çok ilgilenmekle olmuyor sizin ellerinizin değdiği herşey başka güzel oluyor.Üzerlerinden çiçekleri eksik olmasın.Sevgiler.
|
Hoya erythrostemma pink
2 Eklenti(ler)
Sevgili cicada'dan 2010 yılının ilkbahar mevsimi başında gelen bu tür yaprak ve sürgün gelişimi açısından biraz ağır büyüse de çiçeklerini göstermek için çok bekletmedi beni... Çiçeklerin ipek gibi bir görünüşü var. Teşekkürler bu güzellik için cicada. :)
Eklenti 226475 Çiçeklerin yakından görünüşü... Eklenti 226476 |
Sayın İlkin tebrik ederim, Hoya erythrostemma pink muhteşem gözüküyor. Ben de 2010 yılından beri büyütmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi zor büyüyor. Genelde bir metre kadar büyümüş Hoya'lardan çelik alarak, yedekleme yapıyoruz ama Hoya erythrostemma pink' i kaybetmediğimiz için de seviniyoruz. Fotoğraflarınız da çok güzel. Sizinle Kerrii' de patlama olmuştu, sıra Hoya erythrostemma' da ... :)
|
Ama bu tam bir pamukşekeri.....çok güzel, çok......
|
Sevgili İlkin hanım,
Kutlarım Sizi, Başarınız Muhteşem. Çok güzel baktıkça bakılası gelecek bir kare:)) |
İlginiz için, güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum sayın dkp, karalale ve missmenas... Umarım sizler de bu güzelliği kendi türlerinizde yaşarsınız... Biraz ağırca büyüyen bir tür ama bakımı zor değil, nazlı değil hiç.
|
Hepsi birbirinden güzel Sayın İlkin. Tebrik ediyorum sizi.
Erythrostemma pink de ayrı bir güzellik. Her çeşidin çiçeği bambaşka. İnsan her gördüğünden edinmek istiyor ama ne mümkün:) Böylesi de hoş. Elimizde olmayanların güzelliklerini de, olanlardan takip edip, görüyoruz. Hep sağlıklı olsunlar inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Farklı Hoya çiçeklerinin yan yana duruşu...
Eklenti 231200 H.minibelle'den şeker gibi bir detay... Eklenti 231201 |
Çok güzel sevgili ilkin,ellerine sağlık.
|
Muhteşemler......Onları yetiştiren, resim çekip bizlere ileten ellerinize sağlık...selamlar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025