agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   İlkin / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/6675.htm)

İlkin 22-09-2011 14:55

Sevgili karalale, elek, gülenmelek, Orkun Kırcı, agozce, nılgun dogan, missmenas, ve bettyycim... =) ilginiz ve güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.

İlk fotoğrafta lambanın içine giren H.diversifolia... Boyna uzuyor da uzuyor, pencereden itibaren H.kerrii'yi de geçip lambaya geldiği uzunluk 1,5 metredir. Onu ellemiyorum bakalım belki küçük bir elektrik çarpılması yaşar ise 3 senedir baktığım bu tür belki aklı başına gelir de çiçek açar diye düşünüyorum!.. =) Henüz unlu bit görmedim ve görmem de umarım. Yine de böcek gelirse üstüne ilaç yaparım, böcekler bizden korksun bence... ;) Kokusu da H.carnosa'ya benziyor, güzel şekerli baharatlı bir kokusu var. Gündüz de kokladığım zaman hafiften kokusunu hissedebiliyorum, akşamları artıyor koku yine... Serpens ve curtisii umutsuz vaka benim için. =( Serpens hala bir dolu çiçek sapı ile duruyor!!! curtisii ise zor bir tür çiçek açması için, bakalım neler olacak... ve bettyycim asıl olay zaten 4 patelli anomali yaşatan hoya çiçekleri. Ender olarak oluyor bu oluşum ve bunu yaşadığım için şanslıyım sanırım. Umarım hepinizin baktığı her bir hoya türü en kısa zamanda çiçeklenir de benim gibi bu deneyimi bol bol yaşarsınız bu sene. 12 tür hoyam çiçeklendi bu yaz. İnsan inanamıyor, ama maşallah hepsine...

senemr 22-09-2011 17:37

Hoya lacunosa, nasıl güzel sayın ilkin, pamuk gibi çiçekleri var.muhteşem görünüyor.

huzunperest 22-09-2011 18:59

Çok güzel sevgili İlkin tebrik ederim. Kokusunu duyar gibiyim. Biraz ağır ama etkileyici:)

cicada 29-09-2011 09:19

Maşaallah sevgili arkadaşım, ne çok sevindim çiçek açan hoyalarını görünce!
İlkin'in kalbinin güzelliğini çiçekleri bizden iyi biliyor ve onu ödüllendiriyorlar. :)
Benim hoyalar yine böcek istilasına uğradı ve birçok açacak olan da açamadı ne yazık ki.. Umudumuz önümüzdeki bahara :)

İlkin 19-12-2011 17:08

3 Eklenti(ler)
Sevgili senemr, huzunperest ve cicada çok teşekkür ederim ilginiz için. =) Biraz geç oldu cevap vermem ama pek bakamıyorum buralara bu ara işlerimden dolayı...

cicada, bitkilerin üstünde böcek gördüğün zaman hemen ilaçlama yapmak gerekiyor, aman sonra yaparım aman şimdi yapamam dedin mi bilki kısa sürede diğerlerinin de üstüne sıçrıyor unlu bitler... =( Umarım geçen süre zarfında kurtulabilmişsindir hepsinden.

Yazın bazı Hoyalarım çiçek açtı ama fotoğraflarını yükleyemedim. En son H. austuralis çiçeklendi, hem de Kurban Bayram'ında çiçek açtı. Missmenas'tan H. sulawesii diye gelen türün H.austuralis çıkması hepimize güzel bir sürpriz oldu.

Bu güzel tür için sevgili missmenas'a teşekkür ederim...

Eklenti 260418

Eklenti 260419

Eklenti 260420

Hatice Tarhan 19-12-2011 17:23

41 kere maşallah sevgili İlkin porselen gibi harika ötesi....

karalale 19-12-2011 17:26

Aşkolsun sevgili ilkin, bu güzelliği anca mı görüyoruz. Çiçekte, fotoğraf çekme yeteneğin de bir harika. Kokusu geli verecek gibi, sahi en güzel kokan türlerden biri olarak biliyorum doğru mu? Galiba Orkun arkadaşımızın sayfasındaydı, h. sulawesii olarak yazmıştı ben de h. australis e çok benziyor demiştim. Missmenas da sulawesii olduğunu söylemişti ısrarla. Bakalım ordan ne süpriz çıkacak. Gene de böyle yanlışlığa can kurban değil mi? Hoya lar ve süprizleri hayatımızdan hiç eksik olmasın inşallah tabii sizin fotoğraflarınız da. Selam ve sevgilerimle...

Orkun Kırcı 19-12-2011 19:02

Çok güzel çiçekler. Bende de var bu türden demek australismiş. Varyetesi mi oluyor şimdi bizimkiler. Çünkü diğer australisle çok farkı var.

bettyycim 19-12-2011 22:34

İlkinciğim harika bir çiçek, ne kadar zamanda çiçeklendi acaba?

missmenas 20-12-2011 02:01

Sevgili İlkin,
Çiçeğin açtığı haberini hatırlıyorum Kurban bayramında almıştım. Çiçeğini beraberinde İzmire götürdüğünü duyunca da yüzümdeki Gülümsemeyi görmeni isterdim. İşte biz böyle çılgınız demekten başkada bir şey söylenemezdi.
Bu Hoyayı Taner beye Kim göndermiş ordan başlayalım. Eski hoyacalıardan Sevilay hanımın kendisi etiketleyip vermiş. İlk yanılgı burdan geliyor, dolayısıylada Taner Bey bu Hoyayı Sulawesii olarak, çoğaltıp satışa koymuş.
Sevgili Orkun'unda söylediği gibi Hollanda'dan aldığımız Hoya australis le yaprak farklılığı bulunmakta.
Ne diyelim bir hata giderek başkaca hatalrı getirebiliyor. Bendeki Hoya australisi geçen kış çeliklemiştim, birkaç arkadaşımıza bu türü Sulawesii adı altında bende verdim. Şimdi bu yazıları okuyan Arkadaşlarımız dan özür diliyorum. Güzeller güzeli hatta çiçek açabilen Hoya australisimiz oldu diyorum:p Hepimiz şaşkınız, en fazlada Taner Bey şaşırdı bu olaya, emin olmadan etiket koymayan kişi:D Ben 4 tane satınalmıştım, geçen Yıl bunları da Sizlernen takas etmiştim.;)
Çok Teşekkür ederim, Sevgili İlkin yanılgımıza nokta koydun. Yüreğine sağlık, herzamanki gibi Resimlerde Çiçeklerinde Harikalar yaratıyorsun.
Birazda kokusuyla ilgili, kaç gün açık kaldı gündüzleride kokuyormuydu? hangi cephede bakımını yaptın bunun gibi genel bilgiler verebilirsen çok Seviniriz...

Orkun Kırcı 20-12-2011 13:43

Aslında bende sevgilil Klubnika dan alırken AUSTRALİS HYBRİT(çikolata ve lale kokulu) olarak etiketliydi. Sonradan sulawesi ortalığı bulandırdı :D

gülenmelek 21-12-2012 09:54

O güzelim çiçek fotoğraflarını özledim sanki ;) Uzun bir süre olmuş göremeyeli :(

sibelim 21-12-2012 19:26

41 kere maşallah gerçek olamayacak kadar güzeller. beni en çok şaşırtan boylarına bakmadan çiçeklenip ballanmışlar :) nasıl başarıyorsunuz?

Perihan Bayram 26-07-2013 23:13

İki yıldan beri benim Compakta iki karış duruyor diatomitte.

Perihan Bayram 26-07-2013 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 817467)
Hoya kerrii'nin 3. sene açan çiçeklerinden derleme bir fotoğraf...

Eklenti 221083

Kerrii'm çok büyüdü ama salonda güneş almıyor ,bu yüzden çiçek açtıramıyorum galiba.

Perihan Bayram 26-07-2013 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 713139)
Hoya nummularioides çiçekleri 10-11 gün yaşadılar. 6. günden itibaren de bol bol damla üretimi yapmaya başladı. Tek başına bir çiçek öbeği olsa da o minicik hali ile bütün gün mis gibi kokular yaydı etrafa...

Eklenti 178831

Kolay bir tür mü acaba?Yetiştirmek isterim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025