![]() |
İlkin Merhaba,
Resimdeki serpens'i su dolu bir kap içine koy iyice suyu çeksin, toprağın üst kısmına bakınca ıslak görünecek kadar su çekmesi lazım, sonra çıkar yerine al ve her kurumasında toprağın, aynı işlemi yap, bu orkide toprağı bitki büzüşmüş, bu defada suyu az gelmiş. Köklendirmede bu kompostu kullanma ya da toprak karıştır ortamda hava boşluğu kalmaması lazım köklenmesi için. Selamlar. |
Tamam Mucip Abi, çok teşekkür ederim yardımın için. Sağol varol ;)
|
2 Eklenti(ler)
Yurtdışından gelen çeliklerin haricinde kendi büyüttüğümüz mum çiçeklerinin de yazışmalarını burada yapacağız değil mi? Bir yanlışlık olmasın sonra.
Benim 4-5 aydır baktığım bir mum çiçeğim vardı, devamlı sürgün ucu veriyor, yaprak da çıkartıyor Bu sabah geldiğimde sürgünün ucunda böyle birşey gördüm acaba bu çiçek tomurcuğu olabilir mi? Yaprak desem gözler arasında çok kısa mesafe kalacak, oluşum da yaprak gözü gibi gelmedi. Ne diyorsunuz? Umarım çiçek tomurcuğudur. |
Sayın İlkin,
Henüz yorum için erken, yalnız ona hemen ip bağla sarılsın. selamlar. |
Teşekkürler, destek çubuğu var zaten, ona sarılıyor boyna. Bu resmini çektiğim en uç kısım, çubuğa sarılmak için daha dönmedi .
|
Ben benimkilere kendi yerimden cevap vereyim sevgili iklimsiz ve malina hanım... ;)
Benimkilerden silver pinkler gayet sağlıklı, köklendi hepsi, bir tanesi 2 yaprak vermişti nasıl olduysa birisi deymis 1 tanesi kırıldı, diğer yaprak sağlam yavaşça büyüyor. Genel görünüşleri gayet sağlıklı. Serpensler de sağlıklı çok şükür ama bir hareket yok. Sadece tutunma yerleri var ya hani onlardan birisi büyüyor. Kerrii ise hala çok nazlı biliyorsunuz birisini kaybetmiştim sonra sevgili hoyadag sağolsun bir tane daha sipariş vermeme yardımcı olmuştu. İkinci gelende son gözüne kadar çürüdü. Çürüdükçe değişik yöntemler denedim kestim, olmadı çürüdü kestim. Şimdi bir göz bir yaprak bir kavanozun içine koydum, sera etkisi yapsın diye nemlendiriyorum, hiç su vermiyorum neredeyse. Bakalım son çare bu. Benden haberler böyle umarım sizlerin çelikleri de sağlıklıdır. |
2. çelik silver pink'im iki yerden minicik birer tomurcuk patlatmış ;)
|
Gözün aydın İlkin hn. 64 no'lu mesajındaki sürgün ucu ne oldu? Çiçek mi?
|
Kutlarım sizi. Ne hoşlar değil mi?
|
İlkin hanım merhaba,sizin mum çiçeklerini gördükçe geçen yıl rahmetli anneme hediye ettiğim mum çiçeğini babamdan istesem ayıp olur mu diye içimden geçirmeye başladım.
|
Tebrikler İlkin, ben de böyle haberler verebilsem keşke :(
|
Teşekkürler güzel düşünceleriniz için ;)
Fevziye Hanım kendisi malesef çiçek sürgünü değilmiş, olsun ama sağlıklıca büyüyor hala. Benim mum çiçeğim o sürgün gözünden sonra 3. sürgün gözüne gidiyor. Çok sağlıklı maşallahı var bildiğiniz gibi değil ;) Sayın arda babanız darılmayacaksa isteyin çiçeği, darılacaksa bir çelik alıp onu büyütmeğe çalışın bence. Fevziye hanım güzel haberler verirsiniz merak etmeyin, bahar bir gelsin hepimizin güzelleri coşacak eminim. |
1 Eklenti(ler)
Silver pink'im coştu bugünlerde; Hem 2 yaprak verdi hem de başka bir kesilmiş yaprağın üstünden kırmızı bir göz çıkardı. ;)
|
Serpens çeliklerimden birisinin yaprağı düştü. Ama çelik hala sağlam gibi, umarım köklenir. Onu su dolu bir bardağa koydum. Diğer çelik ve yaprak sağlam ama gelmelerinin üzerinden baya bir zaman geçmesine rağmen ne köklenme var ne de yapraklanma. Hasta ediyor beni.!
Silver pinklerin ise maşallahı var, çok sağlıklı 2 yaprak verdi birisi ve şimdi 3., 4. yapraklarını veriyor. |
1 Eklenti(ler)
Hoya çeliklerimin son durumu. ;)
|
Maşallah :) Çiçeğinide görürüz inşallah.
|
inşallah ;) serpens de bir hareketlenseydi...
|
http://img176.imageshack.us/img176/237/im000036yp0.jpg
Bu da benim Mum icegim. Bu yil henüz ciceklerini acmadi. |
İlkin çok güzel, yapraklanmışlar, inşallah çiçeklerini de görürsün. Bahar geldi serpensinde hareketlenecektir. Çiçekler de bu kadar sevgiyi algılıyorlardır.
|
Teşekkürler sevgili fevziye hanım, ben de ümitliyim ve heyecanla bekliyorum serpensin hareketlenmesini. ;)
Sonja Hanim sizin mum çiçeği de gayet sağlıklı görünüyor, maşallah. Üstelik aşağı doğru sarkıyor. Bakımını nasıl yapıyorsunuz, güneş alan bir yerde durmuyor zannedersem, değil mi? Çiçekleniyor demişsiniz bir de, ne güzel. Çiçeklendiği zaman resimlerini bizimle paylaşmayı unutmayın lütfen. |
İlkin hanım hoya çalışmalarınız gerçekten takdire şayan nitelikte. Onlarda sizin yanınızda mutlu görüküyorlar. Umarım çiçeklerini de görme fırsatımız olur.
|
Teşekkür ederim inceefe, çiçeklenirse hemen göreceğinizden hiç kuşkunuz olmasın... ;)
|
Sonuç? Sonuç? Sonuç?
|
Sonuç gayet mutluluk verici sayın kaktüs. Bendekilerin hepsi atağa geçti, sürgün mü dersiniz, yaprak mı dersiniz hepsinden var. ;) Resimlerini çekerim h.sonu. Özellikle silver pink sürgünlerini nereye saracağını şaşırdı. Şuanda hoya aldrichii'nin yaprağının ucuna tutunmuş durumda. :p
|
Ne kadar süper...
Hepsi derken kaç tane tür var şimdi elinizde yaşayanlardan? Adana'nın iklim avantajı ile sanırım kısa zamanda çiçeklerini de görürüz nasip olursa :) Bizi mahrum etmeyin bu güzelliklerden. (ACEMİ hoyaseverler olarak...) |
Adana ikliminden dolayı tabii ki gelişimleri daha hızlı olabilir. Ben de çok aşırıya kaçmamaya çalışıyorum bakımlarında. Bendekiler Hoya cornosa, h.silver pink, h. serpens, h. kerrii, h. aldrichii, h. vitensis. Hepsi de çok şükür gayet sağlıklı. Yeni yeni sürgün ve yaprak çıkartmaya başladılar. Resimlerini eklerim çekince.
|
Maşallah diyelim o zaman
Okuduğum kadarı ile kerrii biraz daha mı nazlı büyüyor? Hepsinin yapraklarının farkından birbirlerini tanıyor musunuz? |
Evet biraz daha nazlı bir tür kerrii, özellikle çelikten köklendirmeye çalışırken. Bir de çok suyu sevmiyor. Bendekileri tanıyorum tabii yapraklarından birkaç türü daha biliyorum ama hepsini bilmemin imkanı yok. :)
|
2 Eklenti(ler)
En sonunda mum çiçeğimin çiçeklerini görebildim.
Benden mutlusu yok artık. ;) Eklenti 78452 Eklenti 78453 |
Maşallah .Güle güle büyütün. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025