agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   İlkin / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/6675.htm)

İlkin 14-05-2009 12:36

Teşekkür ederim Oğuzhan. Nihayet muradıma erdim. Yaklaşık 2 sene kadar önce buradan sevgili kaseriya bu çiçeği bana yollamıştı. Kendisi artık buralara uğramıyor zannedersem ama şimdi mum çiçeğinin çiçek açmış halini görmesini isterdim. Ulaşmak istediğim noktaya gelebildim sonunda. ;) Çok teşekkür ediyorum tekrar ona...

kaktüs 14-05-2009 13:12

:) Bu carnosa herhalde

Bol bol içinize çekin kokusunu... :) Darısı göremeyenlerin başına.

İlkin 14-05-2009 15:48

1 Eklenti(ler)
Bir resim daha ekliyorum. Bu çiçeğin seyrine doyum olmuyor. ;)

Eklenti 78528

Fatih 14-05-2009 16:39

Sayın İlkin gözün aydın.İnşallah en kısa zamanda mummun çiçeklerle dolar.
Darısı bizimkilerin başına:D

huzunperest 14-05-2009 16:55

Çok muhteşem bir seyir. Bizim için de koklayın sevgili İlkin :D

Oğuzhan 14-05-2009 21:51

Süper star gibi poz vermiş güzelimiz.:D

İlkin 15-05-2009 09:59

;) Güzellik yarışmasına mı soksam acaba. :p Bu arada sendekiler nasıl Oğuzhan? Zannerdem rahmetli Mucip Abi'den gelen vardı, çiçeklerini görmüştük onun, tekrar çiçeklenmedi mi?

İlkin 29-05-2009 16:52

1 Eklenti(ler)
Yeni çiçekler yolda... ;)

Eklenti 82317

selenn 29-05-2009 22:11

Şeker gibi gözüküyorlar İlkin bunlar. Açmamış halleri bile güzel. Maşallah.

velveteen 30-05-2009 11:34

İlkin, senden biraz tavsiye istesem :) Kocaman, sağlıklı bir Hoya Carnosam var. 2007 yılında ilk defa çiçeklenmişti. Taşınma esnasında evi güzel kokularla donatmıştı. Tadilat sonrasında karşı duvara koymak zorunda kalmıştım. Keyfi yerinde açıkcası, sürekli yeni dallar veriyor uzuyor gidiyor ama pek çiçeklenme yok son 2 yıldır. Bugün neyi yanlış yaptığımı düşünüyordum da, çiçeklerimi sularken genelde bitki besinleri veriyorum. Mum çiçeğinin buna pek ihtiyacı olmadığı söylenilir hep ama. Senden fikir almak istedim. İçme suyu ile mi suluyorsun? Çiçek çosturan türü besinler kullanıyor musun? Bu pembe güzellikleri görmek için herhangi bir tavsiye? :)

İlkin 30-05-2009 12:49

Kelin ilacı olsa başına sürecek misali olacak ama :))) anlatayım kendimce bildiklerimi. Ben bu zamana kadar hep aynı yerde tuttum mum çiçeğimi. 2007 yılının temmuz ayı gibi geldi bana, geldiğinde sürgün uçları yoktu, birkaç yapraktan oluşuyordu. Aldım onu pencere önüne koydum ( kuzey cephede duruyor ) ışık var ama güneş yoktu. Topraktaki nem bittikçe suladım, ne az ne çok su. Sussuzluğu da ara ara tattırdım. Gübre olayına gelince, kaktüs gübresi verdim yaz aylarında ayda bir kere. Kışın vermedim. Sonra mog türü bir gübre aldım bundan da 1-2 kere verdim. Bazı bazı da yumurta suyu verdim. Çeşme suyu ile sulamadım hiç. Hazır içme suyu verdim. Sonra bir kış zamanı baktım çiçek sapı vermiş. İlkbahar gibi de çiçek sapı büyümeye başladı. Şimdi üstünde 10'a yakın tomurcuk var... Yaptıklarım bunlar sevgili velveteen. Ha bir de ara ara yağmur yağdığı zaman aldım dışarı çıkarttım yağmur suyu içirttim. Umarım bir faydam dokunur sana anlattıklarımla. Ama mum çiçeği kesinlikle ışık görmeli, saksısı küçük olmalı. Çok da sulanmamalı. O zaman en kısa zamanda seni mutlu edecektir. Umarım en kısa zamanda sen de çiçeklerini görürsün. ;)

velveteen 30-05-2009 13:39

:) Belkide benimkisi saksının değiştirmiş olmamı sevmedi. Şimdi hatırladım, o sene güzelce açınca çok ilgilenmiş saksısını bir boy büyütmüştüm. O zaman bir süre daha sabretmem gerekecek ve içme suyu ile sulamaya dikkat edeceğim. Bu sene pek umudum yok ama seneye inşallah güzel kokusunu tekrar duyacağım. Teşekkürler :)

İlkin 29-06-2009 12:36

1 Eklenti(ler)
2 senedir baktığım ve ilk defa bu sene çiçeklerini görme şansına kavuştuğum mum çiçeğimin yaprakları 10 gündür epeyce mutsuzdu, toprağındaki suyu kontrol edip kuruyunca su veriyordum ve elime devamlı kökler değiyordu. En nihayetinde bugün saksısındaki toprağı değiştirmek ve daha büyük bir saksıya almak için bitkiyi saksıdan çıkarttım ve tam da düşündüğüm gibi bir görüntüyle karşılaştım; o kadar çok kök sarmış ki saksıyı toprağı temizlemek için baya uğraştım. Hep yapraklar ve çiçeklerin fotoğraflarını paylaşıyoruz bu sefer de köklerin fotoğrafını sizlere göstermek istedim. :)

cicada 29-06-2009 15:01

İşte sağlıklı kökler sımsıkı sarmışlar saksıyı. Yeni saksısına kolayca alışması ve bol bol çiçeklenmesi dileğiyle sevgili İlkin!

İlkin 09-07-2009 11:49

5 Eklenti(ler)
Günlerdir heyecanla çiçeklerinin açmasını beklediğim Hoya Kerriim'in fotoğraflarını paylaşmak istedim. Bir haftaya yakın zamandır şehir dışındaydım döndüğüm zaman herhalde çiçekler açar diyordum ama beni üzmemiş beklemiş. Eli kulağında açması artık... ;)

Eklenti 91617

Eklenti 91618

Eklenti 91619

Eklenti 91620

Eklenti 91621

Hatice Tarhan 09-07-2009 12:01

sevgili ilkin hoyalardan öyle sevgiyle bahsetmişsin ki seni duymuşlar ve sevgine karşılık vermişler darısı bana hiç çiçeğini göstermeyen hoyamın başına ayrıca göndermiş olduğun adenium tohumların dan bir tanesi filizlendi gözüm gibi bakıyorum dört santim kadar oldu tabi ben bir taneyle yetinemeyim tohum getirttim almanyadan şimdi 17 adet daha iki santimlik adenium var dört gözle büyümelerini bekliyorum sevgiler

selenn 09-07-2009 13:03

Sevgili İlkin Kerrii güzelliğini göstermek için hakikaten seni beklemiş. Açmış hallerini görmek için sabırsızlanıyorsundur herhalde. Ben de merakla bekliyorum.

İlkin 09-07-2009 14:16

Sevgili cennetbahcesi teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için gerçekten de o kadar çok seviyorum ki onları resmen çiçeklerini açmak için günlerce dayanmışlar gibi... Umarım sizin hoya da en kısa zamanda çiçeklerini gösterir size. Adenium tohumları için rica ederim, inşallah hepsi filizlenir sizi mutlu eder. Güle güle bakın hepsine...

Sevgili selenn şuan çiçekler açmaya başladı, bir gidip bakayım nasıllar acaba derken bir de baktım ki 2-3 tanesi biraz biraz açmış, bir de pıt pıt ses çıkartıp açıyorlar. :)) Allahım bu nasıl bir güzellik anlatamam birkaç güne resimlerini eklerim. Hoya Kerrii'yi almama vesile olan sevgili iklimsiz'e de çok teşekkür ediyorum. Sayesinde bu güzelliği yaşıyorum... ;)

İlkin 10-07-2009 10:49

4 Eklenti(ler)
Hoya Kerriim tamamen açtı. Adım adım fotoğramladım...

Eklenti 91919

Eklenti 91920

Eklenti 91921

Eklenti 91922

COYOTE 10-07-2009 10:57

Şahaneymiş, gözün aydın;)
Darısı başıma...:p

Sevilay 10-07-2009 11:37

İlkincim, gözün aydın.:)

Onu o kadar istedin,o kadar sevdin ve o kadar emek verdin ki, mum çiçeği başlığını okuyan herkes de buna şahitdir, o da seni üzmedi, böyle mutlu etti işte.:)

Doya doya seyret, kokla, fotoğrafla şimdi.:)

Nazar değmesin, gerçekten muhteşem.

dkp 10-07-2009 12:51

Sayın İlkin; başarınız ve paylaşımınız için, sizi yürekten kutluyorum, yurdumuzda Hoya Kerrii, söylenecek söz bulamıyorum, teşekkürler..
Bitkinin tam boy fotoğraflarını da yayınlayabilirmisiniz ?

İlkin 10-07-2009 13:39

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim COYOTE, gerçekten de darısı başına olsun... ;)

Sevgili Sevilay Hanımcığım, siz ve iklimsiz hanım az kahrımı çekmediniz. Yok çelik öldü ne yapacağım, yok ne zaman gelecek yeni çelik, olmadı köklenmiş alalım, uzun yoldan gelir mantar kapmış yolda, sonra captan ara, ilaçla, yaprakların kararmışlığını lekeleri gidermeye çalış :)) bitmedi gitti hoya kerrii ile olan didişmelerim. Sonunda al sana çiçek uğraşma artık benimle dedi. :p Şimdi çok şükür hiçbir derdimiz yok, o uslu uslu çiçeklerini büyütüyor, yeni çıkan çiçek saplarını geliştiriyor ben de doya doya seyrediyorum onu. Darısı sizin hoyaların başına diyeyim de hemen çiçeklensinler. Herşey için teşekkür ederim size de.

Sayın dkp teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Azönce sizin için kerrii'nin tam boy bir fotoğrafını çektim. Bitkiyi sardıracak birşey bulamadığım için şimdilik bir çubuğa sardım çok kalın dalları, ona hoya cornosa'yı sardırdığım gibi bir destek çubuğu almam lazım. Çok hızlı büyüyor yapraklar ve çiçek sapı. Maşallah ona...

Eklenti 91946

İlkin 10-07-2009 13:41

Keşke bu fotoğrafları sevgili ve de rahmetli Mucip Abim de görebilseydi. O da kışın gelen çelikleri kurtarmam için çok uğraş vermişti. Çiçeklerini ne zaman görürüm Mucip Abi deyip dururdum boyna... Umarım huzur içinde uyuduğu yerden bu güzellikleri görüyordur...

Ülker 10-07-2009 14:02

Sayın İlkin,
Hem çiçekleri görünce hayran hayran bakıp, gülümsedim.
Hem de Mucip Bey'i düşünüm gözlerim doldu.
Çiçekler içinde, huzurla bizlere baktığını düşünmek içimizi ferahlatıyor.

Faruk 10-07-2009 19:40

Sayın İlkin resimleri görünce imrendim. Mükemmel bir renk kombinasyonu. Maşallah çok göz alıcı bir biçimde açmış. Kıskandım doğrusu...

İklimsiz 10-07-2009 19:45

İlkin, bu muhteşem bir şey!

Kutlarım. Sevincini ve gururunu tahmin edebiliyorum. Bunu hakettin ama :)

Allah kem gözlerden saklasın.

selenn 10-07-2009 21:21

Sevgili İlkin harika gerçekten de. Aşama aşama tomurcukların açışını sayende fotoğraflarla gördük. Çok emek verdiğini biliyorum sonunda o da sana teşekkür etti işte. Ellerine sağlık.

İlkin 11-07-2009 09:03

2 Eklenti(ler)
Gerçekten de harika bir çiçekmiş bu Kerrii... Hergün yeni bir şekil alıyor. Dünden beri çiçeğin üstü küçük damlacıklar halinde ballandı . Damların rengi de git gide koyuya dönüşüyor.

Eklenti 92065

Eklenti 92066

COYOTE 11-07-2009 09:07

İğne oyası gibi ;);)
Benim keriide tomurcuk adayı 2 uzantı var, bakalım ne olacak?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025