![]() |
Bana ne bana ne bende kerri istiyorum.:rolleyes::eek::eek::eek::eek:
|
dilim tutuldu harika ötesi allah nazardan saklasın
|
Gözünüz aydın İlkin Hanım,
Çok güzel maşallah. Kerriiler etrafı ballarıyla kirletiyormuş biraz. Açsın da varsın kirletsin diyeceksiniz.. Darısı bizim çiçek göremeyenlerin başına. Harika bir çiçek, doya doya seyredin. |
Maşallah sevgili İlkin çiçekleri çok güzel.Aynı Afrika menekşelerinde ki gibi chimera(kimera) gibi gözüküyor.Maşallah..
kimeraya da bir örnek: http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=28071&c=683 |
Gözünüz aydın İlkin :)
Çiçekleriniz çok güzel açmış ama daha da güzeli adım adım izleyebilmiş olmamız :) Çok güzel anlar paylaşmışsınız bizimle.. Bunun için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Günaydınlar... Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım bu çiçekleri seyretme keyfini en kısa zamanda kendi Hoyalarınızda da yaşarsınız... Bendeki Kerrii henüz etrafı balları ile kirletmedi, kendi çapında bal alışverişinde bulunuyor o kadar. Balının rengi baya bir koyulaştı şuanda. Son fotoğrafını sizler de görün... ;)
Eklenti 92651 |
Yani söylenecek kelime yok muhteşem sn.İlkin.Birileri düzenlese dışardan getirmeyi çok iyi olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Kerrii'nin açan çiçekleri hala yaşıyorlar. Son sürat karamel tadında bal üretimi devam ediyor, ballar yerlere de damlamaya başladı. Bu kadar bal üretiminden sonra şöyle bir kaç çiçek daha olsa küçük çaplı bir hoya bal fabrikası kurulabilir. :rolleyes:
Eklenti 93915 |
Demiştim damlayacak diye :D
Ne kadar uzun açık kalıyormuş ne güzel! |
Muhteşem görünüyor sevgili İlkin, seyretmeye doyum olmuyor. Gözünüz aydın.
|
Sn İlkin
Maşallahları var. :) Çok güzel, seyrine doyum olmuyor... Nöbetleşe çiçek açarlarsa sizinkiler, bal fabrikasında seri imalata geçersiniz. AyhanMoran siz bu sipariş furyasında yok muydunuz? Ben mi yanlış hatırlıyorum. |
Her fotoğraf eklememden önce düşünüyorum vallahi abartıyor muyum acaba, görmemişin kerrii'si çiçek açmış o da tutmuş onlarca fotoğrafını koyuyor derler mi diye :)) ama dayanamıyorum her durumu farklı bu çiçeğin, bunu da mutlaka görmeliler, bilmeliler deyip ekliyorum. Görmediğim bir tür olsa ben de devamlı farklı hallerini görmek isterdim hani. ;) :rolleyes: Tekrar çok teşekkür ediyor, darısı sizlere diyorum...
|
Yok yok İlkin, abartmıyorsun. Görmemişlik olarak da yorumlama, çünkü muhteşem bir güzellik bu. Dilerim beraberliğiniz çok çok uzun yıllar devam eder. 50 yıl sonra bile açtığında aynı heyecanı hissedeceğinden eminim :)
Peki koku İlkin'ciğim, kokusu yok mu? |
Abartmadığıma sevindim. ;) Teşekkür ederim. Sayenizde bu güzel çiçeğe sahip oldum zaten. Kokusuna gelince karamelimsi hafif tarçınımsı bir kokusu var. Güzel mi çirkin mi arasında gidip geliyorum, güzel sanırım. Bir tane diye pek anlayamadım doğrusu. Açmaya hazırlanan 2 çiçek tomurcuğu da yolda onlara bakacağım artık.
|
İlkin kesinlikle öyle düşünmeyin. Ben şahsen yabancı internet sitelerinde hoya türlerinin fotoğraflarına bakacağıma, burdaki üyelerin çiçeklerinin fotoğraflarına bakmayı tercih ederim 1000 kere 100.000 kere :)
Gayet keyif alıyoruz, lütfen devam... Bir sizin fotoğraflara bir de evdeki çeliklere bakıyorum. Tembih ediyorum onlara büyüyün böyle diye :) |
Sağolun sevgili kaktüs. Gidip gelip söylenmek işe yarıyor bence. ;) Ben bu ara silver pink'e taktım baya bir boylandın artık çiçek vermen lazım diye. Sürgünleri uzattı uzattı, uzayan yerlerden yaprak vermeden, başka yerlerden sürgünler çıkartmaya başladı. Bakalım ne kadar çabuk dinleyecek söylediklerimi. :))
|
Valla ilkin süper. daha bizimkilerde çiçek namına bir şey yok, birde üstüne pamuklu bit ve karıncalarla uğraşıyorum. Sayenizde demekki bir gün bizimkilerde açacak diye umudumuzu yitirmiyoruz ve sizin çiçeklerinizin güzelliğini beraber yaşıyoruz.
|
AyhanMoran siz bu sipariş furyasında yok muydunuz? Ben mi yanlış hatırlıyorum.[/QUOTE]
:confused::(sipariş zamanı ne yapıcam diye sordum ama kimse bir açıklama yapmadı sn.kaktüs. |
4 Eklenti(ler)
Ben de elimdeki Hoya türlerinin isimlerini ilk mesajıma ekledim...
Tatil dönüşü çiçeklerini tomurcuk halde bıraktığım Hoya Kerrii'nin 2. ve 3. çiçeklerini açmış halde buldum. 2.çiçek 1. çiçeğe göre daha fazla çiçeğe sahip. Eklenti 97446 2.çiçek'te daha az çiçek sapı var. Eklenti 97447 Genel görünüşleri. Eklenti 97448 Eklenti 97449 Hala uzamaya ve yeni sürgün gözlerinden çiçek tomurcukları vermeye devam ediyor. Ona bir maşallah diyeyim buradan. ;) Hoya cornosa ile karşılaştırdığım zaman az nem ihtiyacı var. Hoya Cornosa'da biraz suyu eksik bıraksam hemen çiçek tomurcukları büyümeden kuruyup gidiyordu. Bilemiyorum belki de Hoya Cornosa çok dallandı ve nemi uzaktaki tomurcuklara yetiştiremiyor. Bir de farkettim ki uzayıp giden dallardan çiçek hiç bekemeyelim. Saksı içinde ne zaman kökler sıkışıyor o zaman çiçeklerini vermeye başlıyor. Çok çiçek istiyorsak geride kalan dalları gözden çıkartmak lazım. Bu nedenle bir süre sonra hoya cornosa'yı ve hoya silverpink'i budamayı düşünüyorum. |
Bu kadar muhteşem olacağını düşünmemiştim.. Flim şeridini bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Yaptığınız Kesinlikle görgüsüzlük değil.. ;)
Keşke benim de olsa :( |
Gerçekten muhteşem bir çiçek. Kutluyorum sevgili İlkin. Siparişimiz gerçekleşirse bu muhteşem çiçeğin çeliğine sahip olacağım ben de.
Hoya türleri ile ilgili tüm yazıları okuyup, öğrenmeye çalışıyorum. Kerrii'nizi bir dala sardırmamışsınız, nedenini sorabilir miyim? Bol çiçekli günler diliyorum... |
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Darısı en kısa zamanda sizlerin başına olsun diyeyim de hemen olsun. ;)
Kerrii'yi hala bir dala sardıramadım. Nedenine gelince anlatayım hemen, kerrii nem konusunda hassas olduğu için ve 2 çeliği daha önce kaybettiğim için, toprak harcı çok nem tutmasın diye hydro cultur aldım. Sıkıştırılmış taş bunlar, fazla suyu süzüyor az nem bırakıyor toprakta. ( Bulamazsanız orkide toprağı da alası ile işinizi görür. ) Baktım kerrii uzuyor gittim uzun bir çiçek destek çubuğu aldım getirdim saksıya diktim ama saksı pek hafif kaldığı için devrilebilir gibi geldi bana. O yüzden ya mevcut saksının altına ağır bir seramik saksı koyacağım ya da iyice dal uzarsa ve artık bir destek çubuğuna sardırmak zorunlu hale gelince başka bir yol bulacağım. :) |
Maşallah.Çok güzel çiçekleri varmış.Ben de sizi kutluyorum.
|
Hemen ikinci soru:) Hydro cultur'ı nereden bulabilirim? Orkide toprağı olarak da e-satış bulamadım . Adana'da bunları bulabileceğim bir adres var mı?
Teşekkürler... |
Sayın İlkin hakikaten hoyanıza imrenerek bakıyorum. Maşallah...
|
Hydro Cultur'u İstanbul Kağıthane'de bulunan Euro Flora'dan temin ettim ben. Mayıs ayı gibi almıştım...
Telefonları (0212) 295 37 71 / 295 37 72 20kg 60 tl +kdv 3kg 13.40+kdv Ben 3 kg.'lık olandan aldım neredeyse bitti. Biraz telefonda konuşurken zorluyorlar insanı ama sonuçta elinize sağlamca geliyor hydro cultur... ;) Köklenmeyi hızlandırıyor ve kök çürümesine de engel oluyor. Orkide toprağı da belki vardır onlarda bir sorun isterseniz. |
1 Eklenti(ler)
Hydro Cultur'un resmini de ekliyorum. Baya hafif bir malzeme. Çok elzem bir malzem de değil orkide toprağı bulabiliyorsanız eğer onu da kullanabilirsiniz. Ben bazı türlerin sulamasını arada fazla kaçırınca özellikle de 10 yaprak kadar olan H. Vitiensis'i neredeyse kaybederken bu ürünü duyup aldım bitkide çürüyen yerleri kestim tekrar 2'şer çekil halinde toprak karıştırıp diktim saksıya, şimdi tekrar köklenme ve sürgün vermeye başladı. Aynı şekilde Hoya Kerrii de fazla nem sevmediği için biraz torf, toprak ve bolca hydro cultur karışımına aldım bitkiyi.
Eklenti 97636 |
Normalde orkide yetiştirmeye çalıştığım için bende torf+orkide toprağına mum çiçeklerini dikmiştim. Hakikaten nemi tutuyor, çürümeye engel oluyor. İlk mum çiçeğim 2 tane hoya carnosa idi. Toprağa ekilen önce geldi. Korkudan bozmadım. Ama elime gelen 2 çeliği ben diktim ve bahsettiğim karışımı kullandım. Toprağa göre daha hızlı büyüdü, inanılmazdı. Orkide Toprağını sitenin satış başlığı altında bulabilirsiniz. Ziya Sonerde var ve adresinize sorunsuz ulaştıracağını biliyorum.
Tel: 0532 484 48 45-44 Sizin Hoya wayetii niz küçükte olsa ilk filizini verdi, güçlensiz hemen yola çıkaracağım. Henüz çok zayıf. Merak etmeyin. Sevgiler... |
Sevgili Zeynep Hanım çok teşekkür ederim ilginiz için. Sağolun... ;)
Rahmetli Mucip Abi derdi hep, hoyaları istediğiniz gibi sulayın ama köklerine su deyip geçsin tabağında su kalmasın derdi. Hele bazı hoya türlerine resmen suyu koklatmak gerekiyormuş. Tecrübe zamanla kazanılıyor işte. :rolleyes: |
Teşekkürler arkadaşlar, sipariş gerçekleşirse topraklarını düşünmem gerekmeyecek.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025