![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl benim krohniana ve rebecca yılım. Aylardır gülücüklerini eksik etmiyorlar sağ olasıcalar.
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Sunrise; Kızarmış yapraklarıyla beni, benden aldı.. İyi seyirler.
|
Maşşallah çok güzel obscuraya çekmiş bu huyunu iyi ki de çekmiş :)
|
1 Eklenti(ler)
Krohniana
|
1 Eklenti(ler)
Ve Super eskimo da çiçek demetini açmaya başlar...
|
Hoya carnosa 'Chelsea'
1 Eklenti(ler)
Nasıl da güzel bir yaprak değil mi?
|
Sevgili yesillim hoya ciceklerinize bayildim güle güle koklayin :) birsey sormak istiyorum hoya lacunosa, eskimo ve krohniananin cicekleri birbirlerine cok benziyor aralarinndaki fark nedie acaba?
|
Sevgili cörekotu,
Çiçekleri benzerlik gösterse de kokuları, çiçek boyutları ve çiçek şekilleri arada değişebiliyor. |
Hoya longifolia
1 Eklenti(ler)
Çiçeği Ihlamur çiçeği kokusuna benzetiliyor. Çiçeği beyaz ortası (corona) açık sarı renktedir.
|
Hoya kerrii albomarginata
1 Eklenti(ler)
Takasla edindim. Gayet sağlıklı bir bitki. İleri ki aşamalarda yaprakları değişime uğrar mı merak da etmiyor değilim..
|
Umarım özü değişmez bu türün. Fazla güneşi sevmiyor alacalı yapraklılar. Gölgede ve bol ışıkta daha iyi gelişiyorlar...
O yeni çıkarttığı iki yaprak nasıl acaba? Buradan çok net göremedim. |
Epc-100 bende vardı kaybettim O değişmiyor biliyorum. Muhtemelen bu değişecek yani özüne dönecektir.
Bunu yurt içinden temin ettim ve epc-100 olması imkansız. Yeni çıkan 2 değil birkaç yaprak var. Çok sık yapraklı ve yan dal var. Bu nedenle bu gün, çelik aldım ki ışığı rahat alsın diye. Şöyle ki http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...ya/15240-2.htm bu başlıkta olduğu gibi deneme yanılma ile renkleri korumaya çalışacağım. İlerki aşamalarda kısmetse bilgi veririm. Seviyorum deneme yanılmaları.. |
Hoya pachyclada white
1 Eklenti(ler)
Yeni takasla edindiğim bir tür daha..
|
Hoya Macrophylla White Margins
1 Eklenti(ler)
Bu gün, hoya ailesine katılan yeni türlerim oldu. Bu günlerde alacalı yapraklılar cezbediyor beni..
Bir de bende olandan farklı sanırım caudata' m oldu. İlerki dönemlerde tesbit ederiz. Yine bende var fakat bu küçük yapraklı bir obovata. Onları da sonra eklerim. |
1 Eklenti(ler)
Çok neşeli, zahmetsiz H. krohnianalar. İyi ki varlar. Onlar olmasa her halde bu yıl çiçek yüzü göremeyecektim. Bu arada Rebecca'nın da hakkını yemeyeyim. Bir o, bir bu adeta yarıştalar beni güldürmek için. Bu yıl da böyle olsun bakalım. Seneye çıkan canlar sağ ola..
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım Maki01'in çelik olarak verdiği Lacunosa. Şimdiye kadar güneşi üzerine almadı diyebilirim. Belki de çekincem vardı takip edemeyip yapraklarına zarar verebilirim diye. Şimdiye kadar iyi ki de böyle korumuşum. Öyke ki Lacunosa güneşin etkisiyle orjinalliğini yitiriyormuş. Bunun açıklamasını botanik dilinde yapamam fakat. Bana göre şöyle; Bitki savunması bir nevi. Yaprakları ve dal yapısı öyle otsu ki. Güneş yanığı olmaya müsait. Bu gün bir çelik aldım orjinal halinin devamı için. güneşe yavaş yavaş alıştıracağım. Sonucu merak da etmiyor değilim.
|
1 Eklenti(ler)
Bazı yapraklarında sertleşme belirmeye başladı. Gün geçtikçe damarlarının da belireceğini tahmin edebiliyorum.
Bu gün. |
1 Eklenti(ler)
Bu gün çektiğim bir kare. Yaprağın birini işaretledim. Gözlem yapalım bakalım akıbeti nasıl olacak..!
|
Bence sadece küçülecek,özünde yine Lacunosa olacak:-))))
|
.....
1 Eklenti(ler)
Sayın yeşilimden gelen güzellikler...1 tanecik hoya punicalyx silver pink beklerken; yanına 2 güzel daha takılmış.:))Tekrar teşekkür ederim. Türlerini öğrenebilir miyim?
|
Sayın B e t ü l,
Üstteki iki yapraklı olan muhtemelen Eriostemma cv. optimistic. Tek kaprisi geç çiçeğe geçmesiymiş. Bol nem ve sıcak seviyormuş. Beyaz saksıdaki GPS 282 Diğer saksıdakiler de Pubicalyx red olmalı. Pubicalyx'ler de kolay türlerdir. Çiçeklerini görmemiz dileğimle.. |
1 Eklenti(ler)
Bu gün kızlarımın saçlarını ördüm. Saçlar dağınık olmasın diye..
İyi seyirler |
1 Eklenti(ler)
Biraz sıklaştırdım. Böyle de güzel oldu bence..Yeşilin tonları..
|
2 Eklenti(ler)
Güneşten bazı yaprakları yandı ben aldırış etmedim. Lacunosa nın lacunosa türü dışında bir sonuç göstermesi mümkün değil, bunun farkındayız. Sadece otsu yapraklarının ortam farklılığı gösterebileceğidir. Gerçekten de gözümün önünde yaprakları sertleşti ve ben fazla değişime uğramasını istemiyorum. Sonuçta öyle de lacunosa var elimde. Bir de bunun yanında, tomurcuklarımız oluştu. Bunda güneş,ışık hava etkili olsa gerek.
|
1 Eklenti(ler)
Balkona aldım, güneşten birkaç yaprak zarar gördü. Yeter bu kadar, nasıl olsa tomurcuk da yaptı lacunosa.
Artık güneşten yanmasın yaprakları diyorum. Bol ışık alan yerde bulundurmalıyım ki daha güneş yanığı olmasın, çiçek demetlerini açabilsinler. |
Alıntı:
Kaç ayda böyle oldu ve hangi ortamda ? |
Yukarı çekersek 706 numaralı mesaj tarihinde başladım. Topraksız ortamda ve Diatomitte bendeki lacunosa.
|
2 Eklenti(ler)
Hoya anulata, yaklaşık 2.5 yaşında. Yeni yaprakları kızarmış olarak çıkıyor.
Güneş ve soğuk yaprak renklerine etkili oluyor. Bu yıl bayağı bir çiçekte kalacak gibi. Başı çeken demetten bir kare sunuyorum. İyi seyirler.. |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yaprakları beni yanılttı. Hep diyoruz ilk kez başıma geldi çiçeği türünü belirleyecek diye. Kokulu nektarı olan bu hoyanın türünü buluruz elbette..Kokusunu beğendim. İlk başta Davicimmungii ve Rebecca yı hatırlattı. Evet bir baharat kokusu pek hoş bir kokusu var diyebilirim. Renk harika vişne rengi..
|
2 Eklenti(ler)
Tür adı bulundu. Hoya halophila imiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025