agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   yeşillim / Hoyalarım (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/23052.htm)

yeşillim 13-08-2012 03:41

Haklısınız H. Serpens, serin ve nemli ortam seviyor. Yaşadığım şehir Kütahya serin ama nem yok!
Serpens 30 derecelere kadar dayanabiliyor fakat bunun yanında nem şart!

Direk güneş ışığını hoyalarıma vermiyor özellikle Serpens'e daha dikkat ediyorum. Sabah güneşi alan yer ve daha çok ışığından faydalanılan yerde tutuyorum. Ev koşullarında hazırladığım sera eğer yakıcı güneşi de almış olsa benim serpens'ler haşlanırlar. O hataya düştüğün çeliğim oldu!

yeşillim 13-08-2012 19:43

1 Eklenti(ler)
Fotoğraf çekimi bu gündür. Acaba serpens tomurcuğunu büyütür mü, büyütmez mi?
Çok ufak ihtimal de olsa ümit ederek heyecanla bekleyeceğim!

yeşillim 16-08-2012 07:18

1 Eklenti(ler)
Günaydın, sırasıyla soldan sağa H. pachyclada, (H. pubicalyx silver pink

Hoya pubicalyx GPS 282 tek kapta ikisi bulunmakta), H.Bella, H. Linearis.

yeşillim 18-08-2012 07:21

1 Eklenti(ler)
Sayfamı ziyaret eden doğa ve bitki dostlarıma mutlu bayramlar diliyorum.

Bayçalı 18-08-2012 08:59

sn.yeşillim hoya larınız çok güzel gülegüle büyütün bir gün benimde hoyam olur inşallah sizinde bayramınız kutlarım sağlıklı ve mutlu nice bayram görmek dileğiile.

yeşillim 18-08-2012 09:12

Sayın BAYÇALI, O kadar çok seviyorum ki hoyalarımı iyi ki de varlar!!

İsteyince oluyor, bizim hoyaya ulaşmamız zordu, bizden öncekilerde daha da zormuş:)

Zaten başlayınca bir bakıyorsunuz tür sayısının artışının önüne geçilemiyor.
Çok teşekkür ederim, Mutlu, Hayırlı bayramlara..

jineop 18-08-2012 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1009476)
Günaydın, sırasıyla soldan sağa H. pachyclada, (H. pubicalyx silver pink

Hoya pubicalyx GPS 282 tek kapta ikisi bulunmakta), H.Bella, H. Linearis.

Harika görüntüler. Hoyalar mutlu siz mutlu;)
Mutlu Bayramlar, bol çiçekler...

maki01 18-08-2012 14:37

Mutlu bayramlar sevgili sanal komşum :)

eylül 25-08-2012 15:45

sevgili yeşillim
kardeşimle beraber sayfanızı en baştan gezdik.Beğen tuşuna basmak yeterli değil
güzellikleriniz karşısında .Emekleriniz ve sevginize karşılıksız kalmamış hoyalarınız.
Sizin hoyalarınızın yavrularını dört gözle bekliyoruz.Teşekkür ederiz .

yeşillim 25-08-2012 16:47

Sevgili eylül, zaten sayfama aşinalığınız varmış:) beğeni atmanız ve mesaj yazmanız beni onore etti teşekkürler..

Sayın mozen, siz de ziyaret etmişiniz:) beğenilerinizden dolayı teşekkürler...

yeşillim 01-09-2012 11:00

1 Eklenti(ler)
Hoya Rotindiflora iyi seyirler:)

maki01 01-09-2012 13:30

Rotindiflora da çekim de muhteşem, darısı çiçeklerini görmeye sevgili yeşillim :)

yeşillim 01-09-2012 17:51

1 Eklenti(ler)
Kendimi aşmazsam ayıp:)

Hoyalarımın uğruna tatil değil de Nikon'u tercih ettim.
Özellikle de hızlandırdım Dennisii çiçek öbeğini karşılayıp, bayram havası şöleni estireceğim.
Böyle planladım, kısmetteki neyse hep beraber göreceğiz. Ayrıca beğeninize sevindim efendim:)

Şimdilik denklaşöre basmayı öğreniyorum;) Aşağıdaki görsel yakın zamanda çekilmiştir. Facede yabancı grupları da takip ediyorum. Ünlü koleksiyoner Christina Karlsson'un dennisii'si ile aynı zamanda ve aynı gelişimi gösteren dennisii çiçeklerimizi heyecanla bekliyoruz. Bakalım nasıl sonuçlar çıkacak.

iris41 08-09-2012 16:34

Sizin hoya bakımınızı begenmemek ne mümkün sevgili yeşilim ;) ama sayfanızı gezerken buldum sebebini konumları cok önemli pencere kenarında okadar güzel yansımışki güneşin etkisi süzülerek okşuyor sanki hoyalarınızı ;) cok şanslısınız .

tuya 09-09-2012 14:56

Sayın yeşillim hoyalarınızın hepsi birbirinden güzel umarım hep böyle güzel kalırlar

yeşillim 10-09-2012 18:00

Sayın iris41, tuya güzel dilekleriniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim.

Aslında benim hoyalarım da şanslı:) Sağlık problemim olmadıkça hobimde kendimi yenilemeyi düşünüyor ve elim ayağım tuttukça güzelliklerine katkıda bulunacağımdan emin olabilirsiniz.!!

Kısmet olursa yarın hoyalarıma kavuşacağım. Dennisii ne alemde acaba? Davidcummungii de zaten çiçek ve tomurcuk vardı!!! ne bileyim valla heyecanlıyım:)

iris41 10-09-2012 19:29

Hoyaları seviyorum ama farklı renklerde arajman olunca bir başka sevdim ,sayenizde ilgim arttı .
Hoya bellam sanırım sürgün veriyor fıs fıs işe yaradı

yeşillim 11-09-2012 05:48

Sayın iris41, mesajınız beni mutlu etti:) faydalı olabiliyorsam daha ne isteyebilirim ki!!

Carnosa ile kalınmamalı değil mi? Açıkcası evdekiler beni doyurmuyor yeni türlere merhaba demenin zamanı geldi. Kısmetse bu akşam evime dönmüş olacağım:) artık kelebek misali ben oradan oraya! bu hoyalar adamı gençleştiriyor desem yalan olmaz:=)
Şimdi benim tricolor da çiçek öbeğini açmıştır. Hayali bile tebessüm ettiriyor.

Ne vitaminler aldım ben onlara hoyalarımı ödüllendireceğim. onlar benim canım canım..

Bol hoya ve çiçekli günler diliyorum.

tuya 11-09-2012 11:50

tamam sayın yeşillim carnosayla kalınmamalı ama diğer hoyaların çeliklerini nerden bulabileceğimi inanın bilmiyorum eğer bu konuda bana yardımcı olrsanız beni çok mutlu edersiniz
arkadaşlarıma sizin hoyaların resimlerini hiç gösteremiyorum inanın çünkü ben onlara benim mum çiçeğim açtı diye çok hava atmıştım eğer sizinkileri görseler benim bütün karizmam çizilir yeni hoya çelikleri bulana kadar arkadaşlarımı bilgisayardan uzak tutmam lazımmm :))))

yeşillim 12-09-2012 18:02

1 Eklenti(ler)
Sevgili tuya, özelinize baktığınızı umuyorum!!
Yaprağı yeşile dönen tricolor. Bir bakıyorum tri bir bakıyorum one!!

Şehirdışı dönüşünde kayıplarım oldukça fazla şimdilik konusunu bile edemiyor, istemiyorum! ileride belki çünkü çok üzüldüm.

iris41 12-09-2012 22:25

Sizin trikolor neden bu kadar cok degişime ugruyor sevgili yeşilim.
Bendeki 2 yıldır üzerindeki tek bir yapragı dahi düz yeşil degil bir sebebi olmalı.
Kayıplarınıza üzüldüm sizdeki Hoya Obscurada gözüm var ilk baharda yetişmiş bir fide icin kapınızı calabilirim :)

nılgun_dogan 13-09-2012 00:01

Sevgili yeşillimden gelen trikolor çeliğimden çıkan yeni yapraklarımda yeşil çıkıyor bende merak ediyorum neden yeşile döndü.

yeşillim 13-09-2012 06:33

Sevgili iris41, bende üç ayrı yerden edindiğim tricolor var. Birisinde bir saksıda birkaç kök var yalnız o Tricolor'da gördüm şimdilik. Arasıra değişim yaşaması yani özüne dönmesinin normal olabileceğini öğrendim. Mesela Hollandadan gelen tricolor da çok ağır gelişiyor! Hollandalı'dan paylaşım da yaptım, bende de var. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/15240.htm linkte 24 numaralı mesajda Hollanda'dan gelen. Aynı link 25 numaralı mesajda ise özüne dönmemiş yapraklarıyla son zamanda çiçek öbeğini paylaştığım tricolor(aslına geçiş yapabilen) :)Çiçek açmasında, gelişiminde sorun yok! İleri bir açıklama da getiremeyeceğim fakat varyetelerde yaşanılan bir olaymış.

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/23052-13.htm 371 numaralı mesajımda ise Tek kaptaki Hollanda'lı tricolor. Bir de rafta tricolor görselim vardı yukarılarda incelemek isterseniz. Sizin tricolorun görseline bakmak isterim doğrusu. Hiç çiçek verdi mi? rengi koyu mu açık renkte mi acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim. :)

iris41 13-09-2012 08:08

Sayın yeşilim ben hic hoyada canlı cicek görmedim sadece resimlerde hoya özürlüsüyüm :( gecen hafta 3 yıllık karnosamı kaybettim kök delikleri kapamış saksı su sızdırmadıgından cok üzüldüm cok. tricolor bir ara resimlerim .

Bendeki yaprakları cok beyaz yeşili az anacıda öyleydi yer yer yeşil yaprak görsemde ben özelikle alacası bol olan yerden celik aldım gecen yıl, bu yıl sürgün verdi cicege ne gerek var diyorum kızıl sürgünler cok güzel yakışıyor bu türe.
Kızılıklar giderek beyaza bırakıyor rengini ;)

Seneye kısmetse iyi bir ceşite yönelicem sukulentlerde oldugu gibi trikolor vegriyatalar ilgimi cekiyor araştırıyorum .
Saglıcakla kalın .

yeşillim 13-09-2012 08:42

1 Eklenti(ler)
Peluş havasına doğru deneme nasıl olmuş?

Gül-bahar 13-09-2012 09:59

Sevgili Yeşillim,hiç bukadar yakından ve bukadar da çarpıcı hoya çiçeği görmedim. Ne diyeyim? Hem maşallah hem de sizi daim mutlu kılsınlar inşallah. Sevgiyle kalın...

TaşevliBahçe 13-09-2012 10:11

Hoya çiçeği de resim de harika olmuş elinize sağlık....

Bengisu2 13-09-2012 10:16

İnsanın baktıkça bakası geliyor.

sibelim 13-09-2012 10:22

peluş havasındaki hoyayı mıncıklamak gerek :) maşallah resim harika görünüyor birde koklayabilsek

yeşillim 13-09-2012 11:08

Sevgili Gül-bahar, TaşevliBahçe, Bengisu2, sibelim Beğenmenizle öyle mutlu oldum ki!
Eksiklerimi az çok biliyor, kendimi fotoğraf konusunda profosyonel olmasa da hoyalarımın görsellerini daha güzele götürmek istiyorum. Sizin de mesajlarınız bende olumlu etkiler bıraktı sağolunuz. En güzel görsellere hazırlanıyorum öyleyse:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025