agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   yeşillim / Hoyalarım (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/23052.htm)

agozce 30-07-2011 14:26

Tamam teşekür ederim. Bende bakayım.

yeşillim 31-07-2011 17:23

1 Eklenti(ler)
Sayın kedicik, saksıda iki kök var. Arkadaki hoya lacunosa çiçeği beyaz olan

yeşillim 03-08-2011 13:23

1 Eklenti(ler)
Son turfandamı yanıma çağırdım. Hadi dikkatli tut fotoğraf çekeyim dedim.
Bana ne desin, anne ben biliyorum, daha önce de tutmuştum.!
Meğerse tecrübeliymiş!! Açıkcası yerini değiştirdim, suyunu her zamanki gibi verdim
yalnız bir çiçek öbeğini sarararak dışladı.

agozce 03-08-2011 14:13

Sevgili yeşillim tebrikler, harika görünüyor.

Kokusu var mı?

Fatih 03-08-2011 18:10

Of of of çok güzel maşallah. İftara da az kaldı yesek tadından doyulmaz.

yeşillim 04-08-2011 00:12

Sayın agozce, çok hafif olmakla birlikte hoş bir koku alıyorum.
Arzu ederseniz takas yapabilirim.
Evet Sayın Fatih, tür bana nazlanmadı. Ahh H.Bella ah!!

maki01 04-08-2011 02:10

Çok güzeller sevgili yeşillim, yüreğine sağlık...

missmenas 04-08-2011 11:42

Sevgili Yeşillim,
mükemmel bir kare. Son turfandanın elinede ne yakışmış öyle, Çocuklarınızada böyle güzel bir sevgiyi aşılamanız doğrusu Taktir ediyorum Sizi. Canı yürekten kutluyorum bu olayı, ve başarınızın devamını diliyorum. Son turfandayı bizlerin adına öpün lütfen.;)

agozce 07-08-2011 22:46

Çok teşekür ederim. Bende de var. Henüz tomurcuk yok malesef.

Sizinkiler harika maşallah.

Fatih 21-08-2011 10:00

Bella'nın diğer tomurcuklarından yok mu bir haber? :)

yeşillim 21-08-2011 10:45

Halen devam ediyorlar. Bella fotoğraflarını artık kısmetse seneye ekleyeceğim.
Diatomittekiler tomurcuk sayısı bellisiz verdi ama çiçek açamadılar.

agozce 23-08-2011 12:58

Sevgili yeşillim, Hoya Dennisii'nin boydan bir fotosunu görebilirmiyim. Çok güzel çiçekleri varmış.

Yaprak yapısını merak ettim. Sanırım büyük değil, Davidcumingii kadar, doğru mu?

Artık küçük yapraklıları toplayacam. Malum yer darlığı...

Fungii de çok güzelmiş. Yeni farkettim..:))

yeşillim 23-08-2011 18:51

1 Eklenti(ler)
H.Davidcummungii, Dennisii'ye daha etli yaprağı var.
H. Dennisii'yi yakından görsem ve Hoya olduğunu bilmesem H. Dennisii diyemem.
Ama ben onun yaprağını da seviyorum. Hele arkasında güneş varsa şeffaflaşıyor sanki.

Evet H. Fungii yaprağı çok güzel, en azından benim için öyle.Neredeyse ceviz yaprağının boyutuna ulaşan bile oluyor.

Böyle,

agozce 24-08-2011 00:11

Sağdaki galiba. Güzelmiş.. Listeme aldım.Teşekür ederim.

Çiçekleri Davidcumingi den daha güzel ve büyük çiçekleri var galiba.Kokulu mu? bilginiz var mı?

Not: Sıcaklarda diğer hoyaları büyümesi durdu ama Davidcumingi hem çok hızlı büyüyor, hem tomurcuk veriyor. Sayabildiğim 8 tomurcuğu var.

Bundan sıcağı sevdiği anlamını çıkardım. Direk güneş olmadan sıcak bir yere alabilirsiniz.

yeşillim 24-08-2011 00:31

Daha yeni benim H. Dennisii bu yıl siparişten edindim.
İnternetteki çiçeğini beğenerek siparişte bulundum.
Çiçeğinin kokusu hakkında bilgim yok.

Sizin de dediğiniz gibi, Davidcummungii bendeki haliyle en iyi günlerini yaşıyor. Evet sağdaki H. Dennisii
Bir de nemi seviyor. Pencere camına kağıt yapıştırdım. Güneşin konumuna göre bitkimin
tepkisine göre kağıtta şeritler kestim. bazen şeritler açılıyor, bazen de kapanıyor.
Ben karar verdim bitkimin yaprağı nasıl isterse öyle yapıyorum. Bana göre burada güneş fazla yakıcı değil.

Fırsatı değerlendirip ne kadar güneş alırsa o kadar iyi diye beklentim oluyor.

smiy 25-08-2011 20:38

Sevgil yeşillim hoya başlığınızı baştan sona okudum yaptığınız çalışmalar ve sonuçları harika ellerinize sağlık.İnşallah bende gelecek ufaklıklara sizin kadar iyi bakabilirim. Sevgiler...

yeşillim 25-08-2011 22:12

Sayın smiy, çok istiyorsanız, olmaması için neden yok.
En azından yurt içinden ortama adapte olmuş hoyalar olacak.
Bakarsınız hem de benden iyi bir şekilde...
Çok zevkli, tam bir tutku hoya sevgisi
Zaten bakımsız göndermeyi düşünmüyorum. Ama bir huyum var
verdiğim bitkilerin son durumu hakkında bilgi alırım, Kıymeti biliniyor mu, bilinmiyor mu?

smiy 26-08-2011 09:02

Sevgili yeşillim hiç merak etmeyin onlara gözüm gibi bakarım ve en ufak bir değişiklikte bile sizinle paylaşırım.Belki bu sayede benimde bir hoya sayfam olur.

yeşillim 26-08-2011 10:02

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sayın smiy, benden önceki başlıklardan faydalanmasam, ben de açmazdım.
Yazılarım derli toplu, takip etmesi daha kolay oluyor.
Şimdi Diatomite çelik olarak diktiğim, H. Memoria buradan Hatice Hanım'a teşekkür ederim.
Bu Türle tanıştırdığı için. Yaprak meraklısı olan ben, beneklerine bakıp duruyorum.

yeşillim 27-08-2011 13:12

1 Eklenti(ler)
Sağolsun Sayın Hydrosuccess'in paylaşımla kazandırdığı, H. Bilobate
Bu tür elime geçmeden önce yaprağına dokunmak, onu yakından görmek gibi bir hissim vardı.
Gerçekten de haklıymışım. Hani çiçeğini görmesem de olur.

yeşillim 27-08-2011 13:30

1 Eklenti(ler)
Sağda H. cembra, cv. Mathilde, solda yarım çıkmış olan da H. carnosa.
Katı kültüre sıcak baktığım için, Diatomit yerine Dolomit kullandım.
Olmaz dedim, bile bile lades dedim ama merakım nedeniyle denedim. Sonuç olumlu.
Dolomitin içine göz kararı perlit de eklemiştim.

sevim4 27-08-2011 14:32

Çok güzel sevgili yeşillim ellerine sağlık.

missmenas 28-08-2011 11:58

Sevgili Yeşillim,
hepside birbirinden güzel ve sağlıklı. Hoya memoria diatomit ortamını çok sevmiş, yakın bir zamanda sarkmaya başlar. Sürgün uçlarını gölgeye doğru uzatır, gelecek bahara çiçek açarsa hiç şaşmayacağım. Hoyalar sizi çok seviyor, emeklerinizin karşılığını göstermek için adeta yarışıyorlar gibi:p
Ellerinize sağlık, Teşekkürler Paylaşım için...

yeşillim 29-08-2011 09:00

sayın Sevim4, missmenas,
Teşekkür ediyorum, şöyle desem sevilen sevildiğini biliyor..

Buradan hazır yeri gelmişken söz verdiklerim hariç, yani ikinci paylaşımı
yaptıktan sonra bir ev hanımı, üç öğrenci okutan bir anne olarak paylaşımlarımın
ücrete tabii/ takas, olması gerektiği kararını aldığımı da bildiririm.
Benden tür için istekte bulunanların ona göre özel mesaj atmanızda yararı var diye düşünüyorum.

Mutlu Bayramlar

Fatih 29-08-2011 12:36

Ablam hepsi harika. Hani diyorsun ya bella hala açıyor bu öğrenci kardeşine bir bayram hediyesi eklesen bella olmaz mı?

Hoya lobbii,cembra,Dennisii ablacım bunları seneye takas için hazırla :) Benden istediklerinide yaz ki bende şimdiden senin hakkını güzelce ayırayım :)

missmenas 29-08-2011 12:55

Sevgili Yeşillim,
Ücretsiz paylaşım gerçektende güzel bir olay. Bu olayı ben yurtdışından getirttiklerimizle hiç yapmadım yapmayacağımda. Yurtdışından siparişe katılan arkadaşlarımız biliyor neler çektiğimizi, geldi gelecek streslerimiz, siparişlerimizin kargoda kaybabolması, sonra yaşatmak için çeliklerimizle verdiğimiz emekler böyle olmamalı. Dikkat ederseniz ücretsiz paylaşımda genelde hep aynı kişilerin olmasıda cabası. Bu kişilerden kaç tanesi bizim siparişimize katıldı. Hatta sipariş yazışmalarımıza bakarsan detaylı siparişten kendini geri çeken bile oldu baktı peşin ödeme olayı var katılmadılar. Bizler karşılıksız birbirimize güveniyoruz. Sağolsun bu olayda Değerli Arkadaşımız liderliğinde Sayın Dilaver bey, Sayın Elçin hanım, çalışan kişiler ve yoğun zamanlarında yaklaşık 2 ay gibi süre zarfında bizler için değerli zamanlarını feda ettiler. Bu fedakarlığın karşılığı böyle olmamalı. Kendi aramızda takas yapmak hoş bir olay yurtdışına tekrardan para akıtmadan, yeni türlere değişebiliyoruz. Takas dışında sınırlı sayıda aldığımız çelikleride köklendirip, yeni türlere iç geçiren arkadaşlara satabilmeliyiz ve bu satışta kendilerini bence şanslı hissetmeliler bizim yaşadığımız stresi yaşamıyorlar en azından. Birde illaki ilkbaharı beklemek zorunda kalmıyorlar. Günlerce kargo beklemekten kurtuluyorlar.
Ben Sizin düşüncenizi taktir ediyorum. Verdiğimiz emeklerin bir bedeli olmalı, kaldıki ücretsiz paylaşıma carnosa sunduğunuz halde illaki ısrarla bizlerden diğer türlerden istemeleride cabası. Buyursunlar beğenmiyenler bireysel sipariş açsınlar.

Burdan Sevgili Dilaver Beye ve Sevgili Elçin hanıma bizler için ayırdıkları değerli zamanlarından dolayı Tekrardan TEŞEKKÜRLERİMİ sunuyorum.

yeşillim 30-08-2011 11:37

Hani H. Bella vardı sizde Fatih Bey, Bella veremem.
Bu saydığın türlerden çelik alırsam ilk sana çoğatırım.
Teklifiniz hoşuma gitti. Bu sayede de çocukların nafakalarına dokunmadan
türleri elde etmiş olacağım.

Sayın missmenas, dışarıdan bakmayla olmuyor işte, yaşamak, sindirmek gerekiyor.
Siz de laf aramızda amma da dolmuşunuz. Dilavar Bey ve Elçin Hanım'ın dilleri olsa da söylese ama onlardaki de tevazuu canım. Çok hakları geçti, çok emekler verdiler.
Şahsen ben bu ödünü veremezdim. Daima minnettar kalacağım her ikisine ve Hakkını hiçbir
zaman yememem gerektiğini düşündüğüm, Sayın Hydrosuccess'e, benim için yetiştirme
şekli farklı bir kültürü benimsetip, öğrettiği ve paylaşımlarından dolayı.

Sözün kısası, birden herşey olmuyor, bu işin kısa yolu yok.

M.TÜRK 30-08-2011 12:22

Sayın missmenas dan 2 tür hoya siparişi verdim ptt İstanbul merkezinin taşınmasından dolayı geçen pazartesinden beri kargolar teslim edilemiyor.Bir haftadır aramadığım yer kalmadı.Çoğu aradığım yaşattıkları aksaklıklardan dolayı cevap bile vermedi.Şeker hastası olduğumdan dolayı inanın inanılmaz sıkıntılara girdim.Karşımda bir muhattap bulamamak beni çok sinirlendirdi.Ben bunları şehirler arası kargoda yaşıyorsam dış ülkelerden talep etsem ki yabancı dil de bilmiyorum sonuçlarını düşünemiyorum.Kısacası bu tür paylaşımların ücrete tabi olmasını destekliyorum.Burdan bu türleri önce ülkemize sonrada bizlere ulaşmasını sağlamakta emeği olan kişilere burdan teşekkürlerimi sunarım.

Fatih 30-08-2011 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 854015)
Hani H. Bella vardı sizde Fatih Bey, Bella veremem.
...

Sözün kısası, birden herşey olmuyor, bu işin kısa yolu yok.

Ablacım sen yanlış anladın :) bayram hediyesi Bella Fotoğrafı eklemeni istemiştim :) Sadece :)

İyi Bayramlar :)

agozce 31-08-2011 00:22

:))))))

İyi bayramlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025