![]() |
1 Eklenti(ler)
Sanırım bunu istediniz Fatih Bey,
Bu sabah.. |
Alıntı:
Siz Bayramınızı hoş geçirmeye bakın lütfen canınızı sıkmayın hoyalar için. Nasılsa bende devamı var, daha öncede söylemiştim, hernekadarda bizlerin hatası olmasada. Telafisi kolay, bayram sonundada kargonuzu alamayacak olursanız haberleşelim, yeniden gönderirim. Bu tür olayları biz yurtdışı siparişinde çok yaşadığımız için Sizin stresinizi anlayabiliyorum. Hoyaları kargoda 10-15 gün dayanacağı şekilde paketleyip gönderiyorum. Ama ordan oraya paketler atılarak saksısından çıkmış olasılığı olabilir yinede yaşama şansı yüksek. Ayrıca düşüncenizi belirten mesajınız içinde çok Teşekkür ederim. İyi Bayramlar diliyorum Size ve Ailenize. |
Sevgili Yeşillim,
Kocaman kocaman Maşallah Hoya bellanıza. Lütfen bu bellaya nazar boncuğu takın, her defasında iç geçirerek seyrediyorum. Hoya Bella Sizi çok seviyor biliyorum çelikken bile çiçek açtırmıştınız. Lütfen bu bella konusunda kendinize sakladığınız bir formül varsa açıklarmısınız:D Bizde faydalanalım... Benimkisi garibim kelaynağa döndü çünki:( Veya Kütahya'dan serin hava üfle buraya:D Kutlarım Başarılarını, ayrıca yardım amaçlı ücretsiz paylaşımınıda çok Takdir ediyorum. Sevgiler, İyi Bayramlar.... |
Sayın missmenas
H. Bella'dan çelik alarak diatomitte yetiştirmeyi denemenizi tavsiye ediyorum. Valla sakladığım birşey yok, H.Bella başlığında yazdım, birde şu an erişkin yerine koydum. yapraklarının durumuna göre müdahale ediyorum. Serin hava gelecek, biraz dişinizi sıkacaksınız;) |
1 Eklenti(ler)
Katı kültür ortamında iç kabın içinde diatomit ile yetiştirmek istediğim H.carnosa' Tricolor'.
Yavaş yavaş torfun dışına çıkıyorum. Benimsediğim sistemde yetiştirmeye karar verdim de.. Bir de menekşelerimde sistemi oturtabilsem..!! |
1 Eklenti(ler)
H. Fungii
Önce büyük bir çelikle başladım. Dipten sürgün verdi, besin eriyiğine başladım. |
İkiside son derece sağlıklı görünyor. Güle güle büyüsünler...
|
Sn yeşillim merhabalar, hoyaları baştan sona kadar izledim okudum muhteşemler. Hoyaların bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum. Yıllar önce çok yaygın bir türü olan, adını bilemiyorum ama toz pembe çiçekleri vardı müthiş bir kokusu vardı. O kadar çok büyüdü ki yuvarlak tel yapıp sardırça sardı. Sonrada kurudu. Hala kokusu burnumda duruyor. Sizin hoyaları görünce hoya aşkım depreşti. Birde bu hoyaların hepsi kokulumu. Benide hoya sahibi yaparsanız dünyanın en bahtiyar insanı olacağım. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Hoyalarınız ile bol çiçekli günler dileğiyle....
|
Sayın Gülsu,
Sanırım ilk bilinen mum çiçeği bahsettiğiniz. Elimde bulunan tüm Hoya deryasında, damla bile etmez. Hoya konusunda o kadar aç gözlüyüm ki.!! Özel mesaj yazdım hoyalarım hakkında. ''Artık bir set yaptım hoyalarımın önüne..! arzu eden, çok isteyen engeli geçer '' Zaten' Hoya ve Afrika menekşesi' dışına ortamım uygun oluncaya kadar çıkmamayı düşünüyorum. Hoya aşkı bambaşka, kolay gelsin. |
2 Eklenti(ler)
Sayın Yeşillim ,
Bu benim küçük Carnosa crinkle 8 :D Boyuna bakıp aldanmayın nisandan beri 3 yaprak çıkarttı :) Eklenti 244492 Birde sp. Tanna'nın yaprak detayı :) Eklenti 244493 (Sayfayı izinsiz kullandım özür dilerim.) |
sp. Tanna ile dennisii aynı saksıda yakışacak gibi
Tamam zamanı gelince bana ayırır mısın? Maşallah, yine iyi yaprak vermeye başlamış. Hoya carnosa Compacta variegata için ölse de üzülmeyeceğim. Kendi haline bıraktım. O potansiyel suçlu olabilecek bir hoya. Niyeyse soğudum ondan. ( ne yazdın oraya turkuaz turkuaz) |
(Sayfayı izinsiz kullandım özür dilerim.) Yazmıştım;)
Sp. tanna dennisi nin yanında bil ablacım ek olarak birde cumingiana,curtisii göndereceğim. Ama sp. tanna biraz büyüsün istiyorum. Marta olabilir ya da son baharda. durumuna göre haber veririm. |
Emeğe saygı
Artık bir set yaptım hoyalarımın önüne,
bakıyorum da emeğe saygı göreceli. Siz paylaşıyorsunuz can-ı gönülden. Türlü sorunlar çıkıyor karşınıza. İşte o zaman diyorum ki, Durduk yerde başını ağrıttın. Artık bir set yaptım, hoyalarımın önüne. İsteyen, çok isteyen var olan engelimi geçer. Saygı ve sevgiyle |
1 Eklenti(ler)
Sayın Yeşillim,
sizden gelen çeliklerin ağustos ayı içinde çektiğim fotosunu daha yeni yükleyebiliyorum. şu anda hepsi sağlıklı ve sürgün vermelerini bekliyorum. ilerleyen zaman içinde yeni fotolarını çekip tekrar yükleyeceğim. |
Sayın mozen,
Torunlarımı görmem sabah sabah güne iyi başlamama sebep olacak. O yeşil kızılımsı olanlarda tricolor, zamanla renk değişimi olurmuş. Solda arkada duran Fungii, Bella sağda önde olan. Fazla sulayıp kök çürüğü olmadıktan sonra gelişmesi devam eder. Saksımda belli aralıklarla arasıra böyle yeşil çıkmış hali alabiliyorlar. Çiçeklerini görmeniz dileğimle |
Sayın yeşillim,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Artık etiketlerini doğru olarak yerleştirebilim. Sağ arkadakinin cinsi nedir? Ortada duran carnosa değilmi? Fazla sulamamaya özellikle dikkat ediyorum. İnşallah kök çürümesi yaşamam. Bir de kaç zamandır sizin ve diğer arkadaşların diatomit içinde bitki yetiştirmenizi izliyorum. Deneme yapmak için malzeme toplama aşamasındayım. Ancak saksı dibine konulacak elyafı sağlayamadım. Elimde fazla olan sardunya çeliklerinde uygulamaya başlayacağım. Daha önce bu konuda tecrübeleriniz olduğu için umarım sorularımla sizi bunaltmam. |
Sayın mozen, ben elyafı akvaryumcudan aldım.
Sağ arkadaki Hoya carnosa 'tricolor' zamanla rengi ortaya çıkar. Vallahi ortadakini kargo boş yer olmasın diye carnosa koymuş olabilirim. Yaprak arkasını inceleyin. Sağdakinden farklıysa carnosadır. Kolay gelsin |
2 Eklenti(ler)
kargom bugün elime geçti nasıl mutlu oldum anlatamam :p yanlız bazılarının toprakları bayagı dokulmüştü taşırken dikkat etmemişler sanırım :mad: yoksa çok güzel paketlenmiş yanlız bir tanesini tanıyamadım bilgi verebilirmisiniz?:o
|
Carnosa crinkle 8 miş sevgili yeşillim :)
|
Çok sevindim. Aslında ilk kez ptt kargoya verdim. O kadar da itinalı paketledim ki!!
O da H. carnosa 'tricolor' zaman zaman yaprağı bu renge dönüşebiliyor. Yaprağının arkasını incelemenizi öneririm. Aslında etiketlemem gerekiyordu, neyse bundan sonra eksiğimi tamamlarım. Dediğiniz carnosa krinkle '8' olamaz mümkün değil.. |
büyük yapraklı olanı benzettim sanırım peki isimlerini söyleyebilirmisiniz kusura bakmayın sabah 7 de kalktım temizlik vardı kafam davul gibi ;) tricoloru tanıdım diğer ikisinin adını söylemeniz yeterli :o
paketleme gerçekten çok iyiydi ama taşıyanlarda iş yoktu maalesef :mad: |
İki büyük yapraklı H.Fungii, ikisi H. carnosa 'tricolor'. Şimdi diyeceksiniz ki niye öyle yeşil?
Arasıra böyle değişebiliyormuş rengi, tekrar dönebilirmiş eski haline. |
1 Eklenti(ler)
Hoya kentiana pek sevdim bu türü..
|
Hoya kentiananın çiçekleride çok güzel... Dilerim çiçeklerinide severiz hepbirlikte.
çok güzel gelişmiş ve sağlıklı prıl pırıl yapraklara sahip... Ellerine sağlık, endamlı bir şekilde sarkabileceği bir yer ayırın bu güzel türe Sevgili Yeşillim. |
Çok güzel sayın Yeşillim umarım çiçeklerini de en kısa sürede görürsünüz.Üzerindeki aparata bir anlam veremedim ne olduğunu, amacını anlatabilirmisiniz?
|
Tanna da çok güzelmiş, çalı formunda mı?
|
Sayın missmenas, yeri hazır, aslında evde yer kalmadı ama hani evde yoksa başka yer de var.
Açıkcası evdekilerin ev içinde yaşama alanı sınırlı olmaya başladı... gücüm yettiği sağlığım elverdiği müddetçe hoyalara devam. Sayın Hatice Tarhan, karşıdan bakan için anlam verilemeyebilir, benim için pratik yol o aparat. Hem bitki sağlığı, hem de benim pratik kullanmam açısından. Saksıyı kaldırırken rahat tutabiliyorum, kolumun teki biraz yorgun da, o aparatın üzerinden sarkıtmayı düşündüm. Sayın agozce, H. tanna nın yapraklarını görseline baktığımda, H. dennisii'ye benzetiyorum. Bende H. tanna yok ama edinmek istiyorum. Yukarıdaki kentiana, o kafesin üzeri yeşilden gözükmeyecek hale gelip sarkacak diye beklentideyim. |
1 Eklenti(ler)
Özellikle bu yıl yaptığım paylaşımlarda hemen hemen hepsinde paylaştığım, mesela en son Gülşen Hanımla 151 numaralı mesajımda
yazışmamda bahsettiğim yaprağı yeşil olarak arasıra çıkabilen H. carnosa tricolor çiçek verecek.. Paylaşım yaptığım hoyasever arkadaşlardan ricam, onlara iyi bakın.!! |
elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza emin olabilirsiniz :) bu arada bütün çiçekli hoyalarınıza kocaman bir maşallah
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim kargomu bugün teslim aldım.Bu güzelliklerle beni buluşturduğun için çok teşekkür ederim. Paketlemeyi o kadar güzel yapmışsınki hepsi sapasağlamdı.Bende ilk iş olarak onların resimlerini çekip sizlerle paylaşmak istedim.İnşallah daha sonraki günlerde de yeni hallerini paylaşırım.
Sevgiler... Eklenti 247540 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025