![]() |
Sevgili Yeşillim,kayıplarınız için çok üzüldüm ama inanıyorum ki siz daha güzellerine sahip
olacaksınız hoyalarla olan gönül bağınız sağlayacak bunu.Bizimle paşlaştığınız fotoğrafla bizde keyif çaylarımızı yudumluyoruz karşısında.Son yüklediğiniz fotoğraf ile içimdeki hoya sevgisi birazda arttı ekrana dokunmak istedim ama kıyamadım nasıl bir güzelliktir bu. Sizin cömertce güzellikliklerini sergileyen hoyaların yavrularına bakmak beni mutlu ediyor.Bendeki bebelerinize bakıp boşuna "Anasına bak kızını al" dememişler diyorum. Sağlıcakla kalınız. |
Alınan yol muhteşem sevgili yeşillim, peluşun hayırlı olsun :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili yeşilim trikoloru ekliyorum işallah begenirsiniz ;)
Dedigim gibi beyazlık cok yogun birde yakında sögüt bulursam topragına ekleme yapıcam o konuyuda takipteyim . |
Sevgili iris41, ilahi beğenmemek de neymiş:) Ben kimim ki beğenmiyecekmişim;)
Beni kırmayıp eklediniz, teşekkür ederim. Gelelim düşünceme, benim tricolor yaşlandı ya nostalji yapıyor...;) |
1 Eklenti(ler)
Bu gün yola çıkmış bana denilen ben anlamıyorum siparişten. İnşallah sorunsuz elime Aleya'dan gelir!!
|
Çok güzeller sevgili yeşillim.
Umarım fazla hırpalanmadan sağ salim teslim alır, güzel günlerde büyütürsün çeliklerini :) |
Çok güzel bir haber hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah.
|
ikinize de güzel temennilerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Öyle bir heyecan ki bendeki
nasıl desem yol, yön tarifi yapamaz hale geldim. İnşallah sorunsuz elime geçer ben de gereken hizmeti onlara sunarım. |
Yeşilim yeni hoyaların cok güzeller , özelikle yeşil kırmızı yapraklıya bayıldım .
Güle güle büyüt . Aleya gerdanın listesine göz gezdirdim 82 sipariş gecilmiş cok titiz calışılmış ve güzel ceşitler var. |
Sevgili iris41,82 siparişin tamamı bana ait değil, 12 tür siparişim olmuştur. Çok heyecanlıyız çok :)
Önümüzdeki haftasonuna doğru gelebilirse beklentideyim. Ne hayaller kuruyorum bakalım kısmet! |
yeşilim verdiginiz linkte 82 sipariş gecilmiş aleya gerdenin diger müşterilerin siparişi sanırım , saglıklı celikler gözüme carptı titiz bir calışma yapılmış .
Umarım kayıpssız yetiştirirsiniz , yeşil kırmızı yapraklının türü nedir acaba |
Sevgili iris41, Hoya flores island UT039 çeliği olduğunu düşünüyorum! Bir gelselerdi..
|
Beklemenin ne zor oldugunu cok iyi biliyorum ;) ha geldi ha gelecek
|
;)Sevgili iris41, hani takip edemiyorum da nerede nasıl? henüz anlamıyorum, anlayacağımı bilsem bu da yeter. Dün gece bir rüya üzerine kabus etkisiyle uyandım. Gümrükten hoyalar geçmemiş olduğunu pc başında hemi de öğrendim. Uyanan uyuyabilir mi ? işte böyle gerisini de tahmin edersiniz...
|
Aleya'dan siparişimi kendi elimle PTT den aldım. Dağıtımını yarına bırakmışlar. Dedim bir günün beyliği, beylik. Gecenin bu saatinde çeliklerimle ilgileniyor yapraklarını seve seve keyfle..
Bir kez daha farkettim ki, bu hoyalarda ne varsa mutluluk hormonu aşılıyor insana!! Çeliklerimin durumları güzel ve sağlıklı görsel destekli olmak üzere sayfamda çalışmalarımı aktaracağım kısmet olabildiğince:) |
OOOOO gözün aydın hayırlı uğurlu olsun inanki benimmiş ler gibi sevindim berekettli olsun.
|
çok memnun oldum sayın Yeşillim güle güle büyütün desenize hoya serasına bir adım daha yaklaştınız haydi kolay gelsin :)))
|
Nilgün Hanım, oovv ki ne oww adıma sevineceğinizi adım gibi biliyordum:) bu gün formumdayım malum çelikler beni şımarttı:)
Sevgili tuya, aynen dediğiniz gibi biraz önce facede yazdım şart oldu hoyalarıma en güzelinden bir mekan:) bu mutluluğu sizlerin de yaşaması dileğimle teşekkür beğeni ve yorum atan arkadaşlara.. |
Sevgili Yeşillim gözünüz aydın olsun.Çok mutlu oldum sorunsuz çeliklerinize ulaşmanıza.
İnşallah en kısa zamanda hayata bağlandıklarınıda görürüz. |
iyi seyirler :)
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili eylül :) duygularımı anlayacağınızdan eminim!!
Yeni gelen çeliklerini ev ortamında hazırlamış olduğum seraya aldım. Benimki amatör ruhuyla yapılan bir çalışma, ama çok isterim tekniğine uygun gerçek bir profosyel ruhuyla çalışabilmeyi! Sormak istedikleriniz var ise bildiğim kadarıyla cevap vermenin, beni hiç yormadığını belirtmek isterim. Yeter ki heves, gayret olduğunu hissedebileyim. Görselde topraksız kültür çalışmam ve materyal içeriği diatomit olmaktadır. Tek kap ve çift kap olmak üzere çelikleme yaptım. Önde duran H. revulata, başlık açıp tanıtım yapacağım, uygun link aşağıdadır. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1024521 |
Sevgili Yeşillim,
Sizin duygularınızı çok çok iyi anlıyorum zira aynı duyguları bana sizden gelen hoyalar fazlasıyla yaşatıyor.Artık ofise gelirken heyacanlanıyorum.Bugün kim bana şirinlik yapacak diye.Mutlu oluyorum onların gelişimi izlemek ve çiçekli hallerini hayal etmek. iyiki satış sayfası açtınız ve beni bu güzelliklere kavuşmamı sağladınız. |
Alıntı:
|
Sayın lusoari, H. carnosa tricolor tam adı budur.
|
görüntüsü harika bayıldım gerçekten İstanbula gelmeyi iple çekiyorum ki hemen size haber vereyim ki gönderesiniz bir iki cins. Bu arada unutmadan size bir sorum daha olacak beni mazur görün devamlı sorularla sık boğaz ettiğim için sizi benim aşağı yukarı bir hoyam var hemen hemen 30 yaşında bana geldiğinde tomurcukları üstündeydi ufacık bi saksının içinde kökleri iyice sıkışmıştı bende ****** hemen söktüm yeni saksıya diktim 1 nunara büyüğüne canlandı rengi düzeldi bu sezon yeni dallar verdi ama bir türlü üstündeki çiçek tomurcukları gelişmiyo yani çiçek açmıyo onu çiçek açmaya ikma etmem için neyapmalıyım sizce?
|
Size bir link vereyim 7 numaralı mesajda şema halinde ihtiyaçları gösterilmektedir.http://www.agaclar.net/forum/yeni-ba...ardim/1951.htm
Genelde topraksız ortamı tercih etmeme rağmen topraklı ortamda da yetiştirdiğim hoyalarım var. Onlara hayvan gübresi verdiğim oluyor. P ağırlıklı gübre! çiçek açmasını destekler. Birde her iki ortamdaki hoyalarıma mümkün olduğunca bol ışık veya güneşten yaprakları zarar görmeyecek şekilde cam arkası güneş almalarını sağlıyorum. kolay gelsin. |
Güle güle büyütün cok güzeller ;)
|
H. flores İsland
1 Eklenti(ler)
Yukarı çekerseniz sol alt köşede 425 numaralı mesajda, bu gün görsel,
henüz besin eriyiğine geçmedim. |
1 Eklenti(ler)
Aleya dan gelen çelikler; Sağdan itibaren: H.camphorifolia, H.darwinii dark flower.
Hayata tutundular diye kabul ediyorum. Henüz vejetatif gelişme (sürgün, yaprak gelişmesi, filizlenme) gerçekleşmedi fakat kök yaptığını kabın şeffaf olmasıyla da görebiliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da köklü 24 Ekim 2012 de elime geçti Gelen yer Tayland olmaktadır.
Zamanla gelişimlerini aktarmayı düşünüyorum. Şimdilik iki hoya riskli durumda sera ortamında hoylarım H. prateorii' nin geldiğinde iki yaprağı sararmıştı şimdi o iki yaprak da düştü. Yapraksız olarak hayata bağlanmasında gerekeni yapacağım Kısmet sadece dal, köklü ve gözleri var. İçimdeki ses olacak diyor:) Diğer riskli olan megalantha Çok ince dal yapısına sahip, köklü tek bir sarımsı yaprağı var ne kadar bitkide kalırsa bir o kadar da bitkinin şansıdır diyorum. Sera ortamında fısfısla nem veriyor havalandırmaya dikkat ediyorum. Fısfıs suyuna 1/2 aspirin koydum. Topraklı ortamdalar. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili yeşillim,sana Ankara'dan sevgilerimizi getirdik ;)
Fungii sanırım çiçek açmak üzere ya da ben öyle görüyorum :D Tricolorda hızla büyümeye devam ediyor.. Bu güzellikler için Teşekkür ederim.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025