![]() |
Zil çaldı bakıp tekrar döndüm uçmuş. Toplu halde ona benzeyen güvercinler gördüm uçuşan
bilmem belki o da içindeydi. Geçmiş aylarda bir güvercin konakladı balkonumda, iki yavru çıkardı.. Bu arada o gübrelerden faydalanmadım değil. Şerbetini bile yaptım, tabi ki topraktaki bitkilerime. |
1 Eklenti(ler)
Hoya dennisii atağa geçti, çiçek sapı yok.
|
Sevgili Yeşillim merhaba.
Ben mesaj #333'de,sağ tarafta bulunan,H.C.Tricolor'un yaprakları dikkatimi çekti,ilk yapraklar düz yeşil, sonraki yapraklar mı renkli? |
Sayın ykolko, sizin Tricolor aynı anaç bitkiye ait, o saksı içinde Hoya pubicalyx ve birden fazla tricolor var. yeni çıkan yapraklar eğer tricolor almaktan çıkmadıysa pembe açıklı koyulu alacalı olabiliyorlar.
|
Sayın Yeşillim teşekkürler.
fotoğraf biraz karanlık olduğundan alt kısımdaki pubicalyx'i fark edememişim,dikkatli bakınca tanıdım:) |
1 Eklenti(ler)
Biz de şükür misafirliğe gelebildik ;) Tekrar teşekkürlerimle Sevgili yeşillim ;)
|
Fungii, almış başını gidiyor, sevgili gülenmelek, ben teşekkür ederim hoyalarınızı önemsemişsiniz:)
|
1 Eklenti(ler)
Genelde çalışmalarımı başlığımda, hoya ana başlıklarında da türlerini tanıtıyorum.
Fikir vermesi bakımından raf ve ağırlığı kaldıracak uygun uzantılar için küçük bir paylaşım. |
sevgili yeşillim sayfanı büyük bi zevkle ziyaret etme şansım oldu hayırlı olsun ellerine emeğine sağlık inşallah bol çiçeklerinide görelim hep beraber, ama birde küçük ricam var bellanız büyüdüyse eğer bir küçük çelik rica edicem. Birde diatomitte nedir bunu öğrenebilirmiyim acaba sevgiyle kalın
|
O halde Hoyaların topraksız ortamda yetiştirilmeleri diye aratın forumdan bulursunuz bilgilerini.
Ayrıca Uygun sayfada çelik talebinde bulunabilirsiniz. Beğeniniz için teşekkürler. Size anca bu şekilde yardımcı olabilirim. http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/26202.htm burada aradığınız gibi. |
2 Eklenti(ler)
Bu yıl içinde yeni hoya türlerim oldu. Gelişimi oldukça başlıklarda gelişimiyle belgelemeyi düşünüyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgilli yeşillim, uzun zamandır sizi habersiz bıraktık biliyorum ama güzel haberlerle geldik.Bizim ufaklıklar genç olma yolunda adım atıyorlar.:)
Eklenti 289636 |
1 Eklenti(ler)
Bu görünenin bir tomurcuk olduğunu söylerseniz (öyle olduğunu umut ediyorum ama gözlerime inanamıyorum) sevincimi tahmin bile edemezsiniz.
Eklenti 289641 Sevgilerle... |
Sayın smiy bana öyle süpriz oldu ki! hemen söyleyeyim o bir tomurcuk:) Yerini değiştirmeyin nasıl baktıysanız aynen devam Allahım yarabbim bu nasıl bir mutluluk göz yaşartan cinsten.
Size ve ailenize neşe kaynağı olsunlar.. Teşekkür ederim coşmuşlar coşmuşlar .. |
Böyle küçücük birşeyin insana bu kadar mutluluk vermesi inanılmaz birşey değil mi?
Yıllardır bir tek klasik hoya ile uğraşıp çiçek açsın diye gözünün içine bakarken siz beni bu güzellerle buluşturdunuz ve onlarda emeğimi boşa çıkartmayıp çok kısa sürede beni bu güzel tomurcukla ödüllendirdiler. İyi dilekleriniz ve bana bu mutluluğu yaşattığınız için ben çok teşekkür ederim. |
Yeşillim epeydir agaclar.nete girmiyordum bugün bir bakayım dedim. Ve sizin hoya bahçesini görünce şaşırdım. Nerden nereye gerçektende hoya cornosa'ya çiçek açtırmaya çalıştığınız o günler geldi aklıma :) şimdi çeşit çeşit çiçekli hoyalarınızı görünce hem şaşırdım hem sevindim. Ben şuanda memleketim hatay'dayım. Bende mum çiçeğimin bu yılki çiçeklerini bekliyorum. Hiçbir uygulama kök saksı değişimi yapmadım. Bakalım ne zaman çiçekler gelecek :))
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşillim bu senden gelmişti ve ne olduğunu hatırlayamamıştın. Tekrar bakarmısın, elindeki türlere göre ne olabilir?
Eklenti 290041 |
Sevgili some_at, İlk carnosayı sizden edinmiştim. İki 5km yoldan iki oğlum çiçeğe zarar vermemek için biraz da didişe didişe yaya getirmişlerdi:) Toprakta açtıramadım ama dolomit perlit karışımı denememde bu gün eve geldiğimde çiçek açmış gördüm. Kesinlikle elimde olup da beğendiğiniz tür varsa sizinle paylaşmaktan onur duyarım!
Sevgili agozce, bu h. carnosa tricolor'un aslına dönüş yaprağı sanırım! Ayrıca alacalı yaprak vermem gerekiyrdu vermiş miyim? On gündür şehir dışındaydım, evde yokken ptt kargo gelmiş kapıya kağıt bırakılmış! Merak ettim benim siparişim olmadı bu bana yapılan bir süpriz mi yoksa! Muhtemelen ptt kargo ile gelebilecek ağaçlar net üyelerindedir!! İlgili kişi burada bilgilendirirse sevinirim. Bırakılan kağıdın üzerinde kimden ve nereden geldiği yazmamaktadır. |
Teşekürler..Alacalısı da var. Gayet iyi durumda...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili some_at, sayfamı ziyaret ederseniz bu sizden gelen carnosa yeni çiçek açtı :)
Toprak kültüründe değil! |
Gözünüz aydın Yeşillim sizin sabrınız galip geldi :) çok sevindim. Bende şuan istihdam uzmanı oldum şehir belli değil umarım memleketim olur derslerden ve sınavlardan kurtuldum umarım memleketime atanırım bende hoya bahçemi kurarım :) çok şeyler var aklımda zor tutuyorum kendimi :))))
|
Sevgili yeşillim gönderdiğiniz hoyaların hepsinde canlanma var durumları çok iyi fotograf makinam pek iyi değil sürgünleri çok minik gözükmiyecek diye resimleyemedim bu güzeller için tekrar teşekkür ederim.
|
Sevgili yeşillim güzellerinin son halleri nasıl gözüküyorlar şimdi onları güzel saksı ve doğal bahçeden aldığım toprağa geçirmek istiyorum ne dersiniz.
http://lh6.googleusercontent.com/-uB...2/IMG_1908.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-di...0/IMG_1904.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-aZ...0/IMG_1905.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-Q8...0/IMG_1906.JPG http://lh4.googleusercontent.com/-Zz...2/IMG_1909.JPG |
Nilgün Hanım, Bella ne güzel olmuş öyle!
Siz topraksız kültür de yapmışınız, yeni öğrenmiş oldum.:) Dediğiniz gibi toprağını değiştirin isterseniz. Çiçeğini görmeniz dileğimle.. |
Topraksız kültürde daha güzel ve çabuk köklendiğini gördüm onuda toprağa geçirebilirmiyim biraz korkuyorum açıkçası.
|
Nilgün Hanım, Topraksız kültürde, topraklıya göre köklenme çabuk ve daha sağlıklı olur. Topraklı ortamdan, topraksız ortama geçirmek biraz riskli olabiliyor.
Örneğin, topraksız ortamda inorganik içerik olmaktadır. Organik içerik olduğunda ortamda bozulma meydana gelebilir ki kökleri topraktan tamamen arındırmak gerekmekte ve bunun yanında trans sırasında yaralanmaların olmamasına dikkat edilmelidir. Siz rahatlıkla toprağa geçirebilirsiniz, problem olmaz.:) |
Sevgili yeşillim,
H. davidcummngii ve Lobbii'nin aynı karede yer aldığı fotoğrafları ekler misin lütfen? Bu tür karelere çok sık rastlamıyoruz :) |
2 Eklenti(ler)
Hemen efendim, ekliyorum. Yaptığım çalışmaları yakında sayfamda paylaşacağım.
H.lobbii ve davidcummungii. |
1 Eklenti(ler)
Yeni bir fotoğraf makinası istiyorum. Hoyalarımın güzelliğini yansıtamıyorum!!
|
1 Eklenti(ler)
Bu kadar salkımdan tek bir çiçek yaprak arkasına saklanmıştı!!
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025