![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Dilaver bey merhaba, mutifloranız çok güzel açmış. Yapraklarıda çok güzel.. Size bir finlaysoni ve pembe Lacunosa yollayacakım ama...1 aydır yoktum. Hoyalarımın hepsi kötüleşmiş, uç sürgünleri kurumuş, çok güzel gelişen H. erythrostemma nerdeyse kurumuş .Az sulayın demştim. Hiç sulamamışlar...Neyse tekrar çelikledim. Daha sonra göndereceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Dilaver Bey 2010 yılında benim için köklendirmeye aldığınız H.Davidcummungii çiçek açmaya hazırlanıyor. Toplam 3 köktü birisi tek yaprak olarak diatomitte öylece bekliyor. İkincisini kaybettim. Diğer üçüncüsü ise diatomit çift kapta davidcummungii başlık altında güncel fotoğrafı var. Benim için çok sevindirici bu olayı sizinle paylaşmak istedim. teşekkür ediyorum size ve sn hydrosuccess e sizlerin sayesinde oldu bu güzellikler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Alıntı:
Düzenleyen dkp : 13-12-2011 saat 12:09 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Serada Diversifolia' yı tutabilene aşkolun, hertarafa sardı, umarım du sene çiçek görürüz. Böyle giderse bu sarmaşığı Tarzan' a hediye göndereceğiz... ![]() ![]() Betül hanım, gönderdiğiniz Prensesiniz arı gibi çoğalıyor... ![]() ![]() Genel görünümler... iki ay önceye aitler.... ![]() ![]() ![]() Düzenleyen dkp : 16-12-2011 saat 22:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Zor yetişen türleri devamlı yedekliyoruz. Hoya Shepherdii Hoya Ariadna ![]() ![]() Düzenleyen dkp : 20-12-2011 saat 07:03 Neden: Metin ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 12-11-2010
|
Sayın dkp ! Takdire layık sabırlı ve özverili çalışmalarınız, bilgi birikiminiz, deneyimlerinizle Hoya sevdalılarının gönlündeki yeriniz bir başka olmalı. Sizi yürekten kutluyor, başarılarla dolu bol çiçekli günler diliyorum. Sevgi ile !.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Sn Memet Maalesef şu an öyle bir şansım yok.Yaprakları bile bulmak için bayağı uğraşmıştım.Çok üzüldüm ya.Çok umutla bekliyordum. Tam hayal kırıklığı oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Çelikleri aldım. Ama yoğun bir haftaydı yazamadım buraya da.Suda henüz çok acemi olduğum için toprağa ektim. Sitedeki tariflere uygun karışım hazırladım.Öyle ektim. Herşey için çok teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın İlkin' in hediyesi (ilk hediye gelen Hoya'm, Curtisii) ![]() Hatice hanım, bunları kaybettik, diğerleri çok iyi. ![]() Bu yıl 282 Kırmızımızın çiçeklenmesini çok istiyorum. Sayın OİR1938 için. ![]() Hoya Ariadna yı çok istemiştim, yedeklemeyi başardık. ![]() Hoya İmperyalis de yedeklenebilenler arasında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Hep güllük gülistanlık olmuyor, hata yaptıkça bunlar oluyor, yedekleme yapmayı bu nedenle seviyorum. Bir akşam seranın kapısı açık unutulmuş, İzmir' in havası ne kadar düşer ki ? tahmin ediyorum 3-5 derece olmuştur. Sonuç; fazla olarak ayrılmışların hemen hemen tamamı bozulmuş. ![]() 282 kırmızılar ![]() Fusca' lar. ![]() Lacunosa' lar. ![]() Silver Pınk' ler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Alıntı:
Bu mesajınızı bugün okudum. Nasıl üzüldüm tarif edemem ![]() Büyük geçmiş olsun, umarım kaybettiklerinizin yedek çeliklerini almışsınızdır. Yetiştirmek için harcanan emek, hayaller maalesef bazen böyle olumsuz sonuçlanabiliyor. Tekrar büyük geçmiş olsun, sağlam kalanların bol çiçeklerini ve sağlıklı gelişimini görmeniz dileklerimle. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Saylan çiçeğim. 28.12.2011 2011 yılında toplam iki adet çiçek sapı oluşturmuştu, 5.kez çiçeklendi ve 3. çiçek sapını geliştiriyor. ![]() Tüm dostlarımın yeni yıllarını içten dileklerimle kutluyorum. Sağlıklı, mutlu, başarılı yıllar diliyorum. Düzenleyen dkp : 30-12-2011 saat 01:20 Neden: Metin Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Tüm hoya severlerin yeniyılı gutlu olsun herkezin hayatı hoya kadar güzel olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 12-11-2010
|
Sayın dkp ! Bu yıl 282 Kırmızı'nın çiçeklenmesini merakla beklemekteyim. Yeni yılda sağlık , başarı ve mutluluk dileklerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2010
|
Mutlu yıllar hoaların babası müstesna insan.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Sayın dkp hoyalarla başlayan serüveninizi merakla okudum.Diğer çiçeklerle ilgileniyormusunuz bilmiyorum ama sabrınız , özveriniz, çalışmalarınız ve bunlar için ayrılan zamanıda göz önünde tutarsak kendinizi hoyalara adamışsınız adeta.... Sizi gönülden tebrik ediyorum.Başarılı ve bol çiçekli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Dilaver Bey, arada üzücü kayıplar oluyor maalesef ister ihmalkarlık olsun ister yanlış bakım uygulamalarımız olsun yaşanıyor bir şekilde, kayıplarla ilgili çelik üretimi ne başladım umarım olumlu sonuç alabilirim. Hoya odarato ve Hoya collina yedeklendi, Musa bey'e de haber verebilirsiniz. Büyük geçmiş olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Dilaver Bey , Sizin hediyeniz olan mum çiçeği çeliklerimden birinde toprağa değdiği yerde küçücük küçücük yumru şeklinde noktacıklar gördüm. Galiba kökleniyor. Bi tanesinde de gövdede var ynı noktacıktan .Ama ben heyecandan hergün dakikalarca onları incelediğimden, acaba abartıyor muyum diye şüpheliyim. O nedenle biraz daha gelişme gösterip de tuttuğundan emin olunca fotoğraf da yükleyeceğim. Çiçeğe her baktığımda kulağınızı çınlatıyorum. Yeniden çok teşekkür ederim.Çok güzel bir heyecan bu bekleyiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yeşillim, prensesimizi anımsıyorum. Başarılarınızı mutluluk, huzur ve keyifle izliyorum. Bu güzel hediyeniz için teşekkür ederim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
2013 şubat 11, SAYLAN çiçeğimiz (Hoya Multiflora). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dkp, Mesajınızı görünce ne kadar çok sevindim, anlatamam, hoşgeldiniz ![]() Saylan çiçek her zamanki gibi farklılığını göstermiş yine, ellerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, keyifle izliyorum, özellikle başarıya ulaşan arkadaşlarımızı gördükçe , mutluluğum katlanıyor. Her kış dönemi mutlaka kayıplarımız oluyordu. Bu yıl E.Ü.Bot.te özel bir bölümü ayrıldı. Sırası ile H.Fungii, H.Deykeii, H.Davidcummungii ' nin durumlarını beğendim. Bir çok tür en az bu kadar iyi durumda. Mart' ın sonuna doğru yeniden çeliklenecekler. Arkadaşlar ne dersiniz ? 2013 te Hoya gurubu olarak nerede toplanıyoruz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Dilaver bey, Saylan çiçeğimiz bir tarafa ona söyleyecek kelime bulamıyorum. Şu son mesajınızdaki kareleri görünce hemen bugün seraya gidip Musa Beyi bizzat kendim tebrik etmek istedim. Kışı sıcak geçirebilmeleri için Serada sera yapmış resmen. Buna sadece şu eklenebilir üstün gayret ve çaba ve verilen sözün arkasında kalabilmek için yapılan fedakarlık bana göre. Bizlerde verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek adına türleri çoğaltma girişimim sera adına bu defa dahada çok. Toplantı anketi başlatacaksak derimki Ankara olsun. Neden Ankara? bana göre Ankara merkezi yer olması ve Hoya koleksiyoncularını Ankara'daki özellikle çok üye var onları kaynaştıralım. Merkez Ankara olursa diğer İllerdende katılımcı kolay ulaşım sağlayabilir düşüncesindeyim. (Okul tatili diye söz vermiştik Öğretmen Arkadaşlarımıza bunuda hatırlatmak isterim) Sonbaharada Bana beklerim dermişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
İfade şekliniz harikaydı ![]() Genelde her hafta uğradığım bir yer.. Artık yabancı değilim.. Geçenlerde, 2 ziyaretçiye anlatırken yanlarındaydım.. ''100 e yakın hoya çeşidine sahip olduklarını, bu sayıya ulaşmalarını sağlayan en büyük payın da sizlere (Ağaçlar.net hoya gurubuna) ait olduğunu'' anlatıyordu Musa Bey.. Ucundan da olsa, hoyaları seven biri olarak gurur duydum.. Sizin sayenizde çeşit sayısının rekora gideceğini de biliyorum. Var olun.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|