![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dkp, Diversifoliamdaki sorun devam ediyor. Yapraksız kalan sürgünlerini kessem mi acaba? Kökleri kontrol edip saksısını mı büyütsem? Ben çözüm bulamadım. Yardım lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Makiciğim bende yedeklerim senin için, bu kadar gelişmiş bitkiye kıymayın derim. Mevsim geçişi problemi yaşıyordur bitki. daha bol güneş alabileceği bir yere yerleştirseniz diye düşünüyorum. Çok üzücü bir olay, bence Siz köklerine bakın ve toprak değişimi falan yapın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Ağaç Dostu
|
Tamam, tahminim % 20-30 özellikle sürgünlerden kaybınız olacak. Mart-Nisan aylarında saksı değişimi ile birlikte yeni sürgünlerle büyümeye devam edecek. Hava sıcaklığı düşükse, toprağın nemli-kuru aralığında olmasını, ısı fazla ise nemli olmasını sağlamalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Paul' ü ve serasını ziyaret etmeyi planladım. Görmek istediklerinizi fotoğraflayacağım, sorularınız varsa ileteceğim, isteklerinizi veya mesajlarınızı belirtirmisiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dkp, nasıl yani ziyaret ne zaman ! Desenize gözlerimiz çektiğiniz fotoğraflarla bayram edecek. Peki bizim siparişler ne olacak, sanırım bayramdan sonra mum çiçeği siparişi başlığında sipariş için kararlar alınacaktı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Ağaç Dostu
|
Bütün kokulu çiçekleri seviyorum ama Hoya' nın yeri bir başka, Carnosa' m bozulunca farklı türleri tanımış bu vesile olmuş, Paul ile yazışmaya başlamıştık . Ziyaret isteğimi geri çevirmedi, 14 -15 kasım için plan yaptık. Özellikle köklendirme, ortam ısısı ve ışık ile ilgili bilgilenmek istiyorum. 2011 de sipariş verecekmiyim bilmiyorum ama arkadaşlarıma destek için hazırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Yazın aldıgım carnosa nedense ölmüyor .. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Sayın DKP, Tasarladığınız gezinin faydalı ve hayırlı olmasını dilerim.Mum çiçeği kosunda daha acemi sayılırım.Mümkün olursa bazı husuları incelerseniz bundan sonraki siparişlerde faydalı olabilir.Özellikle Paul'un sitesinde mum çiceği türleri fazla değişmedi.Aleya Garden de olan Archboldiana,Australis margin varigete,Buotii, caudata,coranaria,densifolia, excavata ,Finlaysonii, İmperialis red, kerii margin variegate, megalaster, mindorensis, multiflora onychoides, pachylada,rubida ,ruthie ile diğer sitelerde gördüğümüz acuta variegate calycine ,subcalva isimli hoyalar yok.Bu türler Paul'ün serasında hiçmi yok satışa sunamıyor.Hollandanın iklim şarlarından dolayı yetiştiremiyormu?**** satışa sunabilecek miktarda mevcudumu yok.Tekrar hayırlı yolculuklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dkp, Şu siyah nokta gibi lekelerin nedenini Paul'e de sorsak mı? Sayın elek'e gelen çeliklerde de benzer lekeler var. Daha doğrusu hoya hastalıkları ve mücadelesi ile ilgili bilgi alabirseniz hepimize faydalı olacaktır. Şimdiden iyi yolculaklar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Ağaç Dostu
|
Davidccummungii'nin yaprağı...
Sayın dkp, Hoyalarda topraksız ortamda yetiştirme yapıp yapmadığını, düşünceleri ve sistemi hakkında bilgi istiyorum. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Düzenleyen yeşillim : 26-10-2010 saat 17:55 Neden: fotoğraf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Hayırlı günler Dilaver abi. Siteyi çok sık ziyaret edemiyorum işler baya bir yoğundu, izinde araya girince süre bir hayli uzadı. Öncülüğünüzde gelen çeliklerimden şu an 7 çeşit tutturabildim, ama hala panik halindeyim çünki malum mevsimler değişti kaloriferli evde oturduğumuzdan çiçeklerimin şartlara nasıl bir tepki vereceklerini bilemiyorum. O yüzden Paul beyi ziyarete gittiğinizde sipariş veren arkadaşlar olur ise benide listeye ekleyebilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Sayın dkp Çok şaşırdım çok sevindim... Bol bol fotoğraflayın Paul Bey'in serasını ![]() Yakında sizin ev de öyle olacak sanıyorum.... Özellikle bu sene gelen türler, bana biraz daha tür edinme konusunda cesaret verdi ![]() ![]() Ama bu kez hayalini kurduğum türler sanırım Paul Bey'de yok... Bunları ne şekilde temin edebileceğim konusunda sizden destek almak isterim sakıncası yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kaktüs, hep birlikte mi gidecektik ? incelemiştik galiba değil mi ? Umuyorum eylenceli olacak, şimdiden gülmeye başladık bile... Resmi bir dille beş yıldır yazışıyorduk. Ziyaret dileğimi de yazmıştım, 14 - 15 kasım için uygun olduğunu bildirdi. Programımızı kesinleştirdikten sonra, randevü saatinde aksilik ihtimali nedeniyle kesin programımı bildirmiştim. Mesajımı şöyle sonlandırmıştım.. '' Türkiye' den bir isteğin var mı ? '' Cevap olarak şöyle yazmış; '' Türkiye'den bir isteğin var mı diye yazmışsın, ne demek istiyorsun anlamadım ! '' ..... Çok şaşırdık, Kültürümüzü anlaması mümkün mü ? ![]() Ortak siparişlerde çoğunlukla zorluk çıkartıyordu. Mesajlarıma cevap vermediği de oluyordu. Ortak siparişlerimizin paylaşma, dostluk, dayanışma olduğunu anlayabilmişmiydi acaba ? Merak ediyorum, bizleri nasıl değerlendiriyor . Hoya çeşitlerimi arttırmam konusunda kararsızım, zaman ve alan sorunum var. Tayland' tan sipariş vermek istiyorsanız, Kasım ve Aralık uygun zaman. Destek konusunda herzaman dostlarımın yanındayım, gurupumuz ile birlikteyim. Sayın agozce, teşekkür ederim, İmperyalis' i soracağım ama bir hafta paket taşınır mı ? ![]() Sayın delete61, siparişler konusunu görüşeceğim, sizi bilgilendireceğim. Sayın yeşillim, topraksız uygulama yapmadığını düşünüyorum, soracağım. Sayın Şevket Yaşar, ilk tercihinin ticari fayda olduğunu biliyorum, belirttiğiniz türler diğerlerine göre zor türler. Sayın maki01, teşekkür ederim. Fotoğrafladığım Carnosa, tüm yılı açık balkonda geçiriyor. En çok eziyet gören bitkim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın dkb paül beyin sitesinde atlasların farklı ceşitleride var getirmeyi düşünüyormusunuz ? siparişlerde büyük sarı acan türden edinmek cok isterim . ğüle ğüle gidip gelin. Umarım her şey istediginiz gibi gelişir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dkp şimdiden size iyi yolculuklar diliyorum, ağız tadı ile gidip gelin, bize bol bol anlatacak şey çıkartın lütfen. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Hayırlı loculuklar sayın dkp,umarım yeni bitkilerde getirirsiniz. Sayın paul beye çok teşekkür ederim bizi bu güzel hoyalarla tanıştırdığı için. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Yolun açık olsun dilaver abi. Kazasız belasız git gel hayırlısı ile. Paul beyin serasından olmasada kasım aralık gibi taylant' dan sipariş verirseniz köklü ve çelik olarak pek çok hoya siparişim olacak listeyi hazırlamaya başladım, ayrıca aleya garden de fiyatlarını göremesemde Orkidelerde çok güzel görünüyor. Cevabınızı sabısızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
![]() ![]() ![]() Paul Bey'e İlkin hanımın da dediği gibi Türk Kahvesi götürün... bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır ya, belki bundan sonra daha önemser uzaktaki hoyaseverleri ![]() İyi eglenceler size. Sağlıcakla gidin sağ salim gelin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
dilaver bey . bende size hayırlı yolculuklar diliyorum ,sağlıcakla güle güle gidip gelin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaç Dostu
|
Bende de bundan olacak çünkü sevgili acemifüsun , bana kıyamayıp , koca bir saksı hediye etti . Sayın dkp hoyanız çok bereketliymiş ![]() Çiçeğine bayıldım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
İyi eglenceler size. Sağlıcakla gidin sağ salim gelin İyi yolculuklar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Dilaver Bey selametle gidin gelin, umarım keyifli bir gezi olur. İtalyanlar hariç Avrupalılar genellikle soğuk ve resmi oluyorlar, ne yapalım.. Burada yardımlaşma ve paylaşım açısından güzel bir grup oluşmuş, varsın Paul efendi önemsemesin bizi ![]() Sayın Maki01'in dikkati sayesinde farkettiğim lekelenmeleri ben de merak ettim doğrusu. Lekelenmelerin yoğunluğu sanırım oksijenli su sayesinde azalsa da, gün ışığında özellikle verticillatada bariz şekilde belli oluyor. Ben önlemimi alıp ayırdım çelikleri, nemli ortamda bile ilerleme olmadığına göre mantar bile olsa ciddi birşey değil galiba. Ama kökten bir çözümü varsa bilmek güzel olurdu.. Düzenleyen elek : 03-11-2010 saat 20:49 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın ilkin, dört yılda neler yaptığımızı anlatsam, Paul mutluluktan uçar, dört yıldır 600-900 euro arası havale yapıyoruz. Alıntı:
Sayın kaktüs, merak ettiğim, bize bakışı nedir ? izin verdiği kadar fotoğraf çekeceğim. Sayın Jezebel , yaygınlaşmasına sevindim. İsteyen olursa çekinmeden çelik isteyebilir, keyifle gönderirim. Sayın Oğuzhan, teşekkür ederim. Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|