agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni351Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-06-2010, 22:49   #271
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Yoğun iki ay geçti, serada bulunan Obovata ve Shepherdii çiçeklendiği halde görmeye fırsatım olmadı. Aleyagarden' den gelenler kendilerini göstermeye başladı, Paul' den gelenler de fena değil. Kayıplar mutlaka oluyor, en az kayıp vermek için gelen çelikleri küçülterek dikim yapmıştım, sonuçları keyifli, belki de örneğim Mathilda olduğu için böyle tanımlıyorum.

Name:  DSCN2240..yeşillim ..davidcummingii.JPG
Views: 943
Size:  29.5 KB

Name:  DSCN2277..davidcummingii.JPG
Views: 875
Size:  20.5 KB
Sayın yeşillim, gelen çeliğiniz ve dikimden sonraki durumları bu, Hoya Davidcummimgii.

Name:  ilknur aşık ..curtisii...obscura...JPG
Views: 867
Size:  18.5 KB
Sayın İlknur Aşık, sizin Curtisii ve obscura' nız.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2010, 23:41   #272
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Olmaz ki sevgili dkp, biz de göremedik güzelim çiçekleri

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2010, 09:34   #273
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Görünce yazmadan duramadım. Sayın dkp, ellerinize ve daha da çok yüreğinize sağlık... Dilerim hoyalarınızı sağlıklı ve mutlu günlerde güle güle büyütürsünüz...

Epey bir çeşit oldu sanırım elinizde de

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2010, 12:39   #274
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Elinize, emeğinize sağlık. Valla ne diyeyim bilmiyorum.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 22:00   #275
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2008
Galeri: 14
Çeliğin önceki ve sonraki hali için teşekkür ederim.

231 nolu mesajınızdaki daldırma yöntemindeki uygulamanızda
değişiklik oldu mu?

Özellikle takip etmek istediğim bir yöntem.

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2010, 23:03   #276
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Sayın yeşillim, cevap için, önceki mesajlara bir göz gezdirdim, bu konuyu fotoğraflarla aktarmak güzel olurdu ama, henüz bazı gelişmeler tamamlanmış değil. Ağustos veya Eylül ayındaki sonuçlar daha gerçekçi olacaktır. Bana göre daldırma yöntemi Hoya' lara uygun bir yöntem değil.

Eski 05-07-2010, 00:51   #277
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Hoya Lacunosa.... Bu kadar naz olmaz ki . Lütfen haftada iki kez çiçek uzantısı oluşturup, kurutma...

Eklenen Resimler

Eski 05-07-2010, 10:49   #278
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Can dayanmaz bu kadar naza Çok da sağlıklı duruyor sevgili dkp, yaprakları ne güzel, pırıl pırıl...

Eski 06-07-2010, 21:48   #279
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Evet sevgili maki01, yakın çekimde daha net görülüyor, haftada iki kez bu görüntü yenileniyor.Kurumuş olanlar ilginç, sanki her yeni gelen bir öncekinden daha büyük gibi.

Eklenen Resimler

turkankaragoz beğendi.
Eski 06-07-2010, 23:06   #280
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Çiçeğiniz harika, çekim de... Ellerinize sağlık.

Bu kez pıtlayacaklar sevgili dkp. Kokusunu tanımlamak zorunda kalacaksınız. Darısı diğerlerine...

Eski 07-07-2010, 00:48   #281
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dkp Mesajı Göster
Evet sevgili maki01, yakın çekimde daha net görülüyor, haftada iki kez bu görüntü yenileniyor.Kurumuş olanlar ilginç, sanki her yeni gelen bir öncekinden daha büyük gibi.
Dilaver bey tomurcukların kurumasının sebebi nedir acaba???

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 06:03   #282
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Dilaver Bey gerçektende çok üzücü, umarım bu nazlı kızımızın son çabası olur ve çiçeklerini büyütür de setretme keyfini birlikte yaşarız.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 11:05   #283
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Acaba yeterli suyu alamıyor mu topraktan. Benim H.wayetii çiçek sapı vermişti. Bir haftalığına şehir dışındaydım, geldiğim zaman kurumuştu. İlk defa göreceğim için çok heyecanlıydım bu türün çiçeğini, artık sağlık olsun diyorum. H.Kerrii'de çiçeklerini büyütüyordu. Az su aldığı için çiçek demeti içinden sadece bir dal çiçek açtı diğerleri döküldü. O yüzden çiçeğe giderken verilen suyun çok önemli olduğunu düşünüyorum ben.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2010, 20:02   #284
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Sezonu yarıladık; ışık, su, gübre, nem, v.s..hala sorguluyoruz, bu kadar ilgi yeter.
Bu yıl hedef sağlıklı bitkilerdi. Elimdekiler ile (mekan, zaman, tecrübe, yetenek, Hoya) ancak bu kadar.
Sezar' ın hakkı Sezar'a. Çiçek göreceğiz diye bu kadar beklenir mi ? Her tomurcuk sırası dört gün... Tatilde, tatil...

Eklenen Resimler

turkankaragoz beğendi.
Eski 13-07-2010, 20:40   #285
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Acaba nem ve gübre eksikliği mi çekiyor sayın dkp? Bitki kendini güçsüz hissediyorsa çiçeklerini büyütemez çünkü. Sorun nerede acaba? Dökülen tomurcukları gördükçe içim gidiyor.
Bilmiyorum, her bir faktör için ayrı ayrı gözlem yapmak gerekiyor, zaman kısıtım var, ışık, nem, ısı, su, vitamin; hepsi birbirine girdi..
Bu karmaşada bir sonuçtan var ki, sevindirici; bu sene kayıplar çok çok az, hatta bazı türler beklentilerimin üzerinde.
Mesela Red Button, bir kök vardı budadım, üç kök oldu tekrar budamak için sonbaharı bekliyorum. Bu tip örneklerin sayısı az değil...
Bu sene bardağın dolu tarafı ağır basıyor.....

Eski 25-07-2010, 23:16   #286
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Serada bulunan türlerden birkaç tanesi bana göre çok zor türlerdi, onları sera içinde, özel bir sera ortamına yerleştirmiştik. Birbuçuk yaşındalar... İlkbaharda çok iyi durumda olanlar, keyifli değillerdi, galiba dilimlenecekler !

Sayın İlkin' in hediyesi...H.curtisii
Name:  DSCN2393..ilkin-adana.JPG
Views: 914
Size:  45.1 KB
Hoya sp. Sarawak
Name:  DSCN2392..sarawak..2010.temmuz.JPG
Views: 776
Size:  35.3 KB
Hoya heuschkeliana
Name:  DSCN2394..heusch.2010 temmuz.JPG
Views: 763
Size:  38.9 KB

Eski 28-07-2010, 21:29   #287
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Sayın Zeynep Örenk Mathilda'nızdan haberler bekliyorum...
Bu senenin prensesleri Mathilda(lar)
Serpens' in gelişimi fena değil.
Lacunosa' nın çiçek sapları da bozuldu, umarım enerjisini büyümeye verir.

Eklenen Resimler

Eski 28-07-2010, 22:00   #288
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Serpensin çiçek sapı yaprağından bile büyük. Böyle birşey hiç beklemiyordum. Rozet kadar çiçek kümesi olur herhalde demiştim

Ellerinize sağlık sevgili dkp...

Eski 29-07-2010, 09:21   #289
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Dilaver bey inşallah sizinkiler açar. Benimkiler açamadan kurudu.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2010, 12:38   #290
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili maki serpens'in çiçekleri h.cornosa çiçekleri kadar büyük. O kadar minik yapraklı bir bitkiden nasıl böyle kocaman çiçekler çıkıyor anlayamıyor insan.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2010, 22:07   #291
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Sn dkp,
Hoya Davidcummimgii'nin durumunu sormak için gelmiştim. Bakın size Bella'yı getirdim.

Eklenen Resimler

Eski 11-08-2010, 22:32   #292
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Sayın yeşillim, yürekten kutluyorum sizi, çok güzel, çok sevindim. Her yıl Bella çeliği denedim, ilk kez bu sene iyi gidiyordu, temmuz sıcakları başladığında filizleri kurudu, ağustosta da tamamı. Galeriye de eklemişsiniz, bol bol fotoğraflarını çekin, uzun uzun izleyelim.
işte sizin prensesler, yerlerinde sayıyorlar...
Name:  yeşillim...DSCN2469.JPG
Views: 644
Size:  58.7 KB

Sayın İlknur Aşık'ın prensesleri de ayni durumda..
Name:  İlknur Aşık DSCN2474.JPG
Views: 675
Size:  25.7 KB

Name:  İlknur Aşık ..DSCN2473.JPG
Views: 665
Size:  21.8 KB

Sayın Hydrosuccess'in ısı ve nem ile ilgili yorumlarına katılıyorum(17.mesaj).
Son iki hafta içindeki kayıplarım, Bella, üç adet Lacunosa, iki serpens, Linearis, Curtsii, Kerii (üç dilim oldu), Mindorensis, Carnosa(Paul) ve devamı olacak gibi.. Tamamı bu sene gelenlerden oluşuyor.Bella ve Linearis dışındakiler hala yedekliler. Serada bulunanlardan da güzel haberler yok gibi. Hoyaların bulunduğu ortamlarda sıcaklık, gece bile 30 derecenin altına düşemiyor. Zaman dışında her soruna çözüm bulunuyor, emekliliğe kadar zaman sorun olacak...

Eklenen Resimler

Eski 12-08-2010, 00:03   #293
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili dkp,

Kayıplarınıza üzüldüm ancak tek neden sıcak ve nem olmamalı diye düşünüyorum. Benim çelikleri, köklendikten sonra batıya bakan bir pencere önüne aldım. En az 3-4 saat tül arkasından güneş ışığı alıyorlar. Adana'da da nem oranı malumunuz . Bulundukları yerde 12-14 saat klima çalışıyor ama günün en sıcak saatlerinde klimayı da kapatıyorum. Sizinkilerle ortak olanlar lacunosa,kerrii ve serpens. Diğerleri ise, australis , verticillata, compacta variegata, tricolor , kentiana ve bogor.

Kızlarınızın ise maşallahı var. Her ikisi de ( Diversifolia ve pubx282) fazla sayıda sürgün vermekle meşgul.

Acaba sıcak hava ve nemle birlikte gelişen mantar mı çeliklerinizin kurumasına neden oluyor?

Eski 12-08-2010, 21:37   #294
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili dkp,

Kayıplarınıza üzüldüm ancak tek neden sıcak ve nem olmamalı diye düşünüyorum. Benim çelikleri, köklendikten sonra batıya bakan bir pencere önüne aldım. En az 3-4 saat tül arkasından güneş ışığı alıyorlar. Adana'da da nem oranı malumunuz . Bulundukları yerde 12-14 saat klima çalışıyor ama günün en sıcak saatlerinde klimayı da kapatıyorum. Sizinkilerle ortak olanlar lacunosa,kerrii ve serpens. Diğerleri ise, australis , verticillata, compacta variegata, tricolor , kentiana ve bogor.

Kızlarınızın ise maşallahı var. Her ikisi de ( Diversifolia ve pubx282) fazla sayıda sürgün vermekle meşgul.

Acaba sıcak hava ve nemle birlikte gelişen mantar mı çeliklerinizin kurumasına neden oluyor?
Kararlı olmak gerekiyor, herbirinin ayrı hikayesi var. Gelen çelikler filizlenmeye başlayınca, haydi biraz daha büyüsün, bu hafta, sıcaklar geçince, bu hafta gezeyim haftaiçi yaparım...v.s.. daha bir yığın gerekçe ile Perşembe veya Cuma biraz fazla suladım, pazartesi döndüğümde malum tablo oluşmaya başlamıştı. Seradakilerde pek farklı değilmiş en son, sayın missmenas ziyaret etmişti. Tayland'tan köklü gelen, orta büyüklükteki saksılara dikilenlerde kayıp yok, kayıpların tamamı kağıt bardakta olanlar. Dostlarla paylaşacağım diye onları orta büyüklükteki saksılara alamıyordum. Bu hafta sonu inceleme var, mantar olacağını düşünmüyorum, fazla su+ısı, kökler haşlama oldu...

Eski 13-08-2010, 00:10   #295
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Ben de bu yaz bol bol sardunya haşladım...

Afrika menekşeleri için kök çürüme nedenini araştırırken yabancı bir sitede edindiğim bilgi her kök çürümesinin altında mantar aramama neden oldu.

Menekşelerde de durum benzerlik gösteriyor. Anlatılan hikayede kök çürümesi iki nedene bağlanıyor.

1. Bitkinin uzun süre susuz bırakıldıktan sonra bolca sulanması,
2. Kökleri yeterince gelişmemiş bir bitkiyi ihtiyacından büyük saksıya koyma sonucu ortaya çıkan su fazlalığı.

Her iki durumda da adını şimdi hatırlayamadığım bir mantarın gelişimine uygun ortam sağlandığını yazmışlardı. Menekşede hastalıklı bölgeyi tamamen temizleyip, geride kalan kök ya da gövdeyi sulandırılmış kükürtle ilaçlanması önerilmişti.Eski toprağın kesinlikle yeniden kullanılmaması gerektiği de söylenmişti. Menekşelerde denedim, etkili oldu.

Artık kökü çürüyen her bitkide mantardan kuşkulanıyorum

Eski 22-08-2010, 10:23   #296
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Sn dkp,
Forumdan öğrendiğime göre prenseslerin yerinde saymaları da bir gelişme göstergesiymiş.
Yalnızca olgunlaşması gereken şartları için dinlenmedeler, bunu bize bu haliyle anlatıyorlar
sanırım.

Kütahya sonbahar havasını hatırlatmaya başladı iki gündür. Mesela şu an 19derece.
Buranın havasına göre uyum sağlaması açısından emanetim yolculuğu da kaldırır mı dersiniz.

Hoya Davidcummimgii için.

Eski 22-08-2010, 23:09   #297
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Sayın yeşillim, paketiniz hazır; 20*10*20 ile bir haftadır suluyorum , yanlızca öndeki 5 cm kadar sürgün verdi, hemen saksı değişimi yapmanızı öneririm. Hediyeniz için teşekkür ederim, umarım yetiştirmeyi başarabilirim. Yarın kargoya vereceğim. Uygun iklim şartları konusunda bilgi sahibi değilim, bu güne kadar bulundukları ortam; aydınlık, gece ve gündüz 28-38 derece, sera ortamı, güneş ve hava akımı almadılar.

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2010, 13:26   #298
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2010
mum çiçeği adına ne çok şey yapmışsınız.
ellerinize, yüreğinize sağlık

Rabbim nazarlardan korusun hepsi bir harika
umarım tüm hoyalarınız kayıpsız, sağlıklı, bol çiçekli, her gün gülümserler sizlere.

mum çiçeği hayranı olarak ben de birşeyler yapmaya çalışıyorum ve sizin ender bilgi-tecrübelerinizden faydalanıyorum.
ne mutlu bizlere. teşekkürler sizlere

NazMurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 22:31   #299
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Sonbaharlarda kayıplarım çok oluyordu bu defa hazırlıklıyım. Torf+orkide harcı+ince talaş+keçi gübresi+20*10*20 ile bir hafta güneşte harmanlamıştım. Nisan, mayıs, haziran aylarında yaptığım dikimlerde bardak saksılarda toprak kalmamış (çökmeler görülüyor). Çelik aldığım Diversifolia' nın kök çürümesini tesadüten tespit ediyorum. Şu plastik saksılarda içime sinmiyordu, vesile ile toprak saksılara geçmeye başladım. Çeliklerinizin bozulduğunu düşünüyorsanız veya gelişmelerini beğenmiyorsanız, acaba düzelirmi demeyin, toprak değişimi yapın, öneriyorum...

Eklenen Resimler

Eski 13-09-2010, 23:27   #300
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili dkp,
Yeni çelikleriniz hayırlı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Diversifolia'ya üzüldüm. Malum akrabalık ilişkimiz var onunla Kızının da yapraklarında sorun var ama bol bol yeni sürgün veriyor.

Benim Mutlu Bey'den gelen Carnosa hiç gelişmedi. Toprağında solucan olduğu için kökleri inceleyemiyorum ama sevgili hazan-z bu işkenceye benim için katlanacağını söyledi. Fırsat bulup gelebilirse , köklere bakmak istiyorum.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025