![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Yoğun iki ay geçti, serada bulunan Obovata ve Shepherdii çiçeklendiği halde görmeye fırsatım olmadı. Aleyagarden' den gelenler kendilerini göstermeye başladı, Paul' den gelenler de fena değil. Kayıplar mutlaka oluyor, en az kayıp vermek için gelen çelikleri küçülterek dikim yapmıştım, sonuçları keyifli, belki de örneğim Mathilda olduğu için böyle tanımlıyorum. ![]() ![]() Sayın yeşillim, gelen çeliğiniz ve dikimden sonraki durumları bu, Hoya Davidcummimgii. ![]() Sayın İlknur Aşık, sizin Curtisii ve obscura' nız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Görünce yazmadan duramadım. Sayın dkp, ellerinize ve daha da çok yüreğinize sağlık... Dilerim hoyalarınızı sağlıklı ve mutlu günlerde güle güle büyütürsünüz... Epey bir çeşit oldu sanırım elinizde de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Elinize, emeğinize sağlık. Valla ne diyeyim bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yeşillim, cevap için, önceki mesajlara bir göz gezdirdim, bu konuyu fotoğraflarla aktarmak güzel olurdu ama, henüz bazı gelişmeler tamamlanmış değil. Ağustos veya Eylül ayındaki sonuçlar daha gerçekçi olacaktır. Bana göre daldırma yöntemi Hoya' lara uygun bir yöntem değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Lacunosa.... Bu kadar naz olmaz ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili maki01, yakın çekimde daha net görülüyor, haftada iki kez bu görüntü yenileniyor.Kurumuş olanlar ilginç, sanki her yeni gelen bir öncekinden daha büyük gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Dilaver bey tomurcukların kurumasının sebebi nedir acaba??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Dilaver Bey gerçektende çok üzücü, umarım bu nazlı kızımızın son çabası olur ve çiçeklerini büyütür de setretme keyfini birlikte yaşarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Acaba yeterli suyu alamıyor mu topraktan. Benim H.wayetii çiçek sapı vermişti. Bir haftalığına şehir dışındaydım, geldiğim zaman kurumuştu. İlk defa göreceğim için çok heyecanlıydım bu türün çiçeğini, artık sağlık olsun diyorum. H.Kerrii'de çiçeklerini büyütüyordu. Az su aldığı için çiçek demeti içinden sadece bir dal çiçek açtı diğerleri döküldü. O yüzden çiçeğe giderken verilen suyun çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Sezonu yarıladık; ışık, su, gübre, nem, v.s..hala sorguluyoruz, bu kadar ilgi yeter. Bu yıl hedef sağlıklı bitkilerdi. Elimdekiler ile (mekan, zaman, tecrübe, yetenek, Hoya) ancak bu kadar. Sezar' ın hakkı Sezar'a. Çiçek göreceğiz diye bu kadar beklenir mi ? Her tomurcuk sırası dört gün... Tatilde, tatil... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu karmaşada bir sonuçtan var ki, sevindirici; bu sene kayıplar çok çok az, hatta bazı türler beklentilerimin üzerinde. Mesela Red Button, bir kök vardı budadım, üç kök oldu tekrar budamak için sonbaharı bekliyorum. Bu tip örneklerin sayısı az değil... Bu sene bardağın dolu tarafı ağır basıyor..... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Serada bulunan türlerden birkaç tanesi bana göre çok zor türlerdi, onları sera içinde, özel bir sera ortamına yerleştirmiştik. Birbuçuk yaşındalar... ![]() Sayın İlkin' in hediyesi...H.curtisii ![]() Hoya sp. Sarawak ![]() Hoya heuschkeliana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeynep Örenk Mathilda'nızdan haberler bekliyorum... ![]() Bu senenin prensesleri Mathilda(lar) ![]() Serpens' in gelişimi fena değil. Lacunosa' nın çiçek sapları da bozuldu, umarım enerjisini büyümeye verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Dilaver bey inşallah sizinkiler açar. Benimkiler açamadan kurudu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yeşillim, yürekten kutluyorum sizi, çok güzel, çok sevindim. Her yıl Bella çeliği denedim, ilk kez bu sene iyi gidiyordu, temmuz sıcakları başladığında filizleri kurudu, ağustosta da tamamı. Galeriye de eklemişsiniz, bol bol fotoğraflarını çekin, uzun uzun izleyelim. işte sizin prensesler, yerlerinde sayıyorlar... ![]() Sayın İlknur Aşık'ın prensesleri de ayni durumda.. ![]() ![]() Sayın Hydrosuccess'in ısı ve nem ile ilgili yorumlarına katılıyorum(17.mesaj). Son iki hafta içindeki kayıplarım, Bella, üç adet Lacunosa, iki serpens, Linearis, Curtsii, Kerii (üç dilim oldu), Mindorensis, Carnosa(Paul) ve devamı olacak gibi.. Tamamı bu sene gelenlerden oluşuyor.Bella ve Linearis dışındakiler hala yedekliler. Serada bulunanlardan da güzel haberler yok gibi. Hoyaların bulunduğu ortamlarda sıcaklık, gece bile 30 derecenin altına düşemiyor. Zaman dışında her soruna çözüm bulunuyor, emekliliğe kadar zaman sorun olacak... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dkp, Kayıplarınıza üzüldüm ancak tek neden sıcak ve nem olmamalı diye düşünüyorum. Benim çelikleri, köklendikten sonra batıya bakan bir pencere önüne aldım. En az 3-4 saat tül arkasından güneş ışığı alıyorlar. Adana'da da nem oranı malumunuz . Bulundukları yerde 12-14 saat klima çalışıyor ama günün en sıcak saatlerinde klimayı da kapatıyorum. Sizinkilerle ortak olanlar lacunosa,kerrii ve serpens. Diğerleri ise, australis , verticillata, compacta variegata, tricolor , kentiana ve bogor. Kızlarınızın ise maşallahı var. Her ikisi de ( Diversifolia ve pubx282) fazla sayıda sürgün vermekle meşgul. Acaba sıcak hava ve nemle birlikte gelişen mantar mı çeliklerinizin kurumasına neden oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu yaz bol bol sardunya haşladım... Afrika menekşeleri için kök çürüme nedenini araştırırken yabancı bir sitede edindiğim bilgi her kök çürümesinin altında mantar aramama neden oldu. Menekşelerde de durum benzerlik gösteriyor. Anlatılan hikayede kök çürümesi iki nedene bağlanıyor. 1. Bitkinin uzun süre susuz bırakıldıktan sonra bolca sulanması, 2. Kökleri yeterince gelişmemiş bir bitkiyi ihtiyacından büyük saksıya koyma sonucu ortaya çıkan su fazlalığı. Her iki durumda da adını şimdi hatırlayamadığım bir mantarın gelişimine uygun ortam sağlandığını yazmışlardı. Menekşede hastalıklı bölgeyi tamamen temizleyip, geride kalan kök ya da gövdeyi sulandırılmış kükürtle ilaçlanması önerilmişti.Eski toprağın kesinlikle yeniden kullanılmaması gerektiği de söylenmişti. Menekşelerde denedim, etkili oldu. Artık kökü çürüyen her bitkide mantardan kuşkulanıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Sn dkp, Forumdan öğrendiğime göre prenseslerin yerinde saymaları da bir gelişme göstergesiymiş. Yalnızca olgunlaşması gereken şartları için dinlenmedeler, bunu bize bu haliyle anlatıyorlar sanırım. Kütahya sonbahar havasını hatırlatmaya başladı iki gündür. Mesela şu an 19derece. Buranın havasına göre uyum sağlaması açısından emanetim yolculuğu da kaldırır mı dersiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yeşillim, paketiniz hazır; 20*10*20 ile bir haftadır suluyorum , yanlızca öndeki 5 cm kadar sürgün verdi, hemen saksı değişimi yapmanızı öneririm. Hediyeniz için teşekkür ederim, umarım yetiştirmeyi başarabilirim. Yarın kargoya vereceğim. Uygun iklim şartları konusunda bilgi sahibi değilim, bu güne kadar bulundukları ortam; aydınlık, gece ve gündüz 28-38 derece, sera ortamı, güneş ve hava akımı almadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
mum çiçeği adına ne çok şey yapmışsınız. ellerinize, yüreğinize sağlık Rabbim nazarlardan korusun hepsi bir harika umarım tüm hoyalarınız kayıpsız, sağlıklı, bol çiçekli, her gün gülümserler sizlere. mum çiçeği hayranı olarak ben de birşeyler yapmaya çalışıyorum ve sizin ender bilgi-tecrübelerinizden faydalanıyorum. ne mutlu bizlere. teşekkürler sizlere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharlarda kayıplarım çok oluyordu bu defa hazırlıklıyım. Torf+orkide harcı+ince talaş+keçi gübresi+20*10*20 ile bir hafta güneşte harmanlamıştım. Nisan, mayıs, haziran aylarında yaptığım dikimlerde bardak saksılarda toprak kalmamış (çökmeler görülüyor). Çelik aldığım Diversifolia' nın kök çürümesini tesadüten tespit ediyorum. Şu plastik saksılarda içime sinmiyordu, vesile ile toprak saksılara geçmeye başladım. Çeliklerinizin bozulduğunu düşünüyorsanız veya gelişmelerini beğenmiyorsanız, acaba düzelirmi demeyin, toprak değişimi yapın, öneriyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dkp, Yeni çelikleriniz hayırlı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Diversifolia'ya üzüldüm. Malum akrabalık ilişkimiz var onunla ![]() Benim Mutlu Bey'den gelen Carnosa hiç gelişmedi. Toprağında solucan olduğu için kökleri inceleyemiyorum ama sevgili hazan-z bu işkenceye benim için katlanacağını söyledi. Fırsat bulup gelebilirse , köklere bakmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|