![]() |
Süpersiniz, memet arkadaşım, bu yağmurların duracağı yok ve sen saksılarının alt birköşesine ufakça bir taş parçası koy ki su yüzeyde kalmasın diyeceğim ama benden çok mu fazla biliyorsun diyeceğini hissediyorum.:dilli:
|
Caliskanlik baska sey.
Ancak pirinc olayini anlamadim. |
Pirinç gibi su içinde yetişen bonsai. Yanlız bunlar çürüyen cinsten dikkat etmekte fayda var.
|
Üstadım hep drenaj drenaj diyip yüzen sukkulentleri görünce, hakkaten "kaçarak akıbetinden kurtulamazsın" mantığını daha iyi anladım:) "Otomatik sulama" ayarını kaçırmış sanki...
|
Buna ayar kaçması denirse artık. Ağzı açık yüz litrelik bir varil var. O yağmurla, doldu.
Bonsai ormanımın ortasında bir nehir oluştu. |
1 Eklenti(ler)
Mineyi biraz telledim tepe dallarda ince telle biraz daha çalışacağım. Çiçeklenmesi bitince sert bir budama yapacağım, mavi çizgilerin olduğu yerlerden. Kırmızı çizgideki gibi bir biçimi elde edeceğim.
Önümüzdeki sene oluşacak dallanmalarla istediğim formu elde etmeyi umuyorum. Toprak değiştirirken gövdeyi topraktan biraz daha dışarıda tutacağım. |
Memet, lavanta bitkisinden bonsai çalışmaları yapacağından bahsetmiştin. Lavanta fotoğraflarını Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler, Lavanta bölümüne ekledim.
|
Bir tanesinin gövdesini ayırd edebiliyorum diğerlerinde gövde kalınlığı nasıl?
|
Diğerleri kalın odunsu gövdeli değil. Bonsai çalışmalarımıza uygun düşerse atölye çalışmalarına getirebilirim beraber üzerinde uygulama yaparız.
|
Kalın gövdeli olanı saksıya al. Onun üzerinde çalışalım.
|
1 Eklenti(ler)
Portulacaria afra bu aralar bu görünümde. Biraz telleme yapacağım, budama da gerekecek.
|
Mehmet Bey, ağacınız bonsai görünümünü almış bile . tellemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?
|
Aslında bu fotoğrafı çektikten sonra biraz telleme yaptım. İnce tel almam gerek. Kalanı da aldıktan sonra devam edeceğim.
Toprak değişimi yapsam daha iyi olur diye düşünüyorum ince dalları tellemeden. Sizin uyarınız üzere nematod var mı diye öğrensem iyi olur. |
Portulacaria afra'nın benzeri bende de var. Sizinki çok iyi gelişim göstermiş.
Budama ve telleme sonrası görüntülerini de bekliyoruz. |
Tanuki
1 Eklenti(ler)
|
Artık bunları bonsai saksılarına al ki, keyifle seyredelim.
|
1 Eklenti(ler)
Sonbahar gelmeyince geldiği kadarıyla idare ediyorum. Yaprakları sararan tohumdan yetiştirdiğim akçaağaçlar.
|
1 Eklenti(ler)
Acerflamingo yaprak döktü. Toprak değişimi yapacağım, daha sonra da derin bir budama yapacağım.
|
Mustafayla yaptıgınız hava köklendirmenin ürünümü.Başarılı çalışmalarının devamını dilerim
|
sınav yüzünden epeydir forum da gezinemiyordum . uzak kaldıgım zaman zarfında görüyorum ki hiç boş durmamışsın abi . en yakın zaman da mekanına gelip şu güzelleri yakından görmek istiyorum . zaten mustafa abiye de sözüm var :)
|
Nuri, karakayıp oldun, nerelerdesin, nerede ise bir yıl oldu görüşmeyeli ve bayram arası bir araya gelelim derim.
|
1 Eklenti(ler)
Belki kök budaması yapıp saksıya alırım bu sene, ama dalları konusunda daha bir iki sene var diyorum.
|
Nar ağacınızın formu çok iyi olmuş.
|
1 Eklenti(ler)
Acer flamingo yaprak döktü. Derin bir budama yapacağım.
|
bahçenizin manzarası çok güzel. hep böle bir yerim olsun isterdim.
|
İşyerinde işgal ettiğim alan. Arkada görülen Yaşar holdingin besi çifliliği. Uçsuz bucaksız ahırlardan rüzgarın yönüne göre inek ve hindi gübrelerinin nefis kokuları geliyor sürekli.
Onlara EMa kullanmayı önermeliyim sanırım. Bu manzaranın da böyle ufak bir kusuru var işte. |
1 Eklenti(ler)
Kış geldi, kapladı heryeri bir üşüme, bir titreme.
Titreyen fidanlarımın bir araya toplanmış hali. |
Sevgili memet kolay gelsin.
Güzel forum almışlar, şimdi aklıma geldi, dut bonsai de güzel olur. Hiç olmaz sa meyveli olur. Kalın dut fidanları alıp yere dikip forum kazandırırız. |
Mehmet bey tanuki çalışmalarında kuru ağacı oymak için hobi seti hariç ne tür malzeme kullanıyorsunuz,birde tanuki çalışmasındaki ağaçlarda sülfür asitle ağacın dış yüzeyine işlem yapılıyor, siz bu işlemleri yapmamışsınız daha sonramı yapacaksınız resimdeki gibimi kalacaklar.
|
Mehmet bey sizin üşüyen ve bir araya toplanan aday fidanlar ne kadar güzer olmuşlar. Vallahi hayran oldum. Sanırım çok yakında hatta bu baharda bombalar birer birer patlayacak :) Kesinlikle takip ediyor olucam.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025