![]() |
"Potasyum, çiçek ve meyvelerin biçimlenmesine, gelişimine yardımcı olur ve, hastalıklarla baş etmede hayati rol oynar."
potasyumu hastalıklarla başetmede yardımcı olması için mi kullanacaksınız Mehmet bey, doğru mu söyledim? |
Bitkilerin kışa hazırlanmasında da etkisi var. Soğuklara karşı direnç kazanması için.
|
Mikoriza kullanımını neden ihmal ettim bilmiyorum. Bu kış toprak değişimi yaparken kullanacağım.
Bakalım fuarda satıcı bulabilecek miyim. |
Fidanlardan birindeki şişe havai köklendirme içinmi ? Bu kadar fidana bakmak zor değilmi ?
|
Latif neredeki şişe? Vardıysa bile, şişeylebir çalışma yapmadım gibi.
Çok fidan olunca çalışması daha kolay oluyor bana göre. Olasılık artınca ağaçların benden kurtulma şansı da artıyor. |
2 Eklenti(ler)
Kışın biraz soğuktan, biraz pencereden kafasını sokan atın marifetiyle benjamin epey hasar görmüştü.
Eklenti 247535 Aslında iki gövde vardı, öteki atın yemesi sonucu imha oldu. Bu kalanı bahar başlamadan görüntüledim. Köklerine Simderma uyguladım yaz boyunca dışarıda gölgede tuttum. Eklenti 247536 Çok frapan olmuş, diyebilirsiniz. Gelişip köklerini de güçlendirmesi için müdahele etmedim. Biraz garip büyüyen bir dal da var fotoğrafta anlaşılmıyor. Bu kış budama ve telleme yapar biraz biçim veririm. Benjamin telleme o kadar da kolay değil,sakin bir anımda çalışmam gerek. |
Çalışmalar muhteşem görünüyor. Hepsine çok büyük emek vermişsiniz. Emeğinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Ben bu begonvili daha önce görüntüledim diyordum, eklememişim foruma.( (Eklemişim başka başlığa, fotoğrafı yüklerken farkettim)
Eklenti 247538 Yaz başındaki ve şimdiki durumu, bir yerlerde çiçekli hali de vardı belki bulurum. Eklenti 247539 Şimdilik gövdesi çok ince olduğu için gelişmesiyle ilgileniyorum. Bu kış biraz budama biraz telleme yaparım. Begonvilin bir kaç çeşidi bolca varyetesi var. Uzman bir görüşe ulaşamadım. Buttiana ya da arborea olmalı bu cins. Ufak ayrıntılarla ayrılıyor cinsler, nette bakıyorum, herkes bir başka biçimde isimlendirmiş begonvilini. |
memet hocam maşaallah yine süper çalışmalar ellerinize sağlık.memet hocam sizi yine rahatsız edecem sorularımla kusuruma bakmayın açelyaları ne zaman saksı değiştireyim ve ayırayım çoğaltmak için.saygılar
|
Açelya hakkında çok fazla şey bildiğimi söyleyemem. Ama genel olarak saksı değiştirmeye uygun bir mevsimde değiliz.
En fazla buradaki genel başlığa bir göz atın diyebilirim |
1 Eklenti(ler)
Burada aşamalarını gösterdiğim lantana.
Yaprak dökmeye başladı yavaşça, yaz boyunca dalların ne kadar geliştiğini görebiliyorum artık. Biraz budama biraz telleme bir kaç sene daha üzerinde çalışırsam iyi olacak. |
memet hocam teşekkür ederim iyiki varsınız sağolun saygılar
|
Bu harika ağaçlar için iyi bir sera gerekir.
|
Son eklediğim ağaçlar kışın bulundukları yerin ısısına dayanamıyor. Bir serada koruyorum kışları. Sera deyince dört başı mamur bir şey değil. Durumu kurtarıyor.
|
Sığla fidanı isteyen olursa şubat tatilinde fidan temiz edebilirim her yaşta Mesaj yollayabilirsiniz
|
1 Eklenti(ler)
Burada daha önce aşamalarını vermiştim.
Sonbaharla birlikte hızlı bir büyüme gösterdi.. Bu süreçte müdahele etmedim. Kışa telleme ve budama düşünürüm. Şu an yan dallar telleme için uygun değil. Fotoğrafta tam karşıdan görünen ikinci dalın yeri çok uygun değil. İlk dala çok yakın ve çok aşağıda. İdare edeceğim sanırım durumu. |
Boyu kısaltmayı düşünüyormusun ?
|
Zirvede bir düzenleme yaparım ama, gövde kalınlığına göre boyu normal.
|
1 Eklenti(ler)
Sonbahar geldi. Yıl boyunca elde ettiğim gelişmenin bilançosunu yapıyorum.
Bu başlıktaincirin geçmişini görüntülemiştim. Böylece üç yaşını tamamlamış oldu sanırım. Biraz boydan uzun üst dallar biraz dengesiz. Kışa telleme yaparken düzensizliği toparlarım. Boyuna uzunluğunu bilerek bırakıyorum. Gövde yeterince kalınlaşsın. Ayarlama yaparım. Daha bir kaç sene vakti var. Tohumdan yetiştirmenin cilveleri. |
1 Eklenti(ler)
Daha önce de fotoğrafladığım Portulacaria afra.
Biraz fazla yana yatık duruyor. Kışın düzelteceğim gövdeyi. Biraz telleme ve budama birkaç sene daha, sonra sığ saksıya alabilirim. |
1 Eklenti(ler)
Burada aldığımda görüntülemiştim.
Tecomaria capensis Çiçeklenince bir daha görüntüledim. Kışın budama ve tellemeden sonra biraz daha şekle girer. |
Sayin Memet hocam P.A ve acem borusu super olmuş ellerinize saglık saygılar
|
Acem borusu hoş ama kışın üzerinde çalışmam gerek. Fotoğrafta görünmeyen birbirine çapraz duran dallar var. Gövdeye göre boy biraz fazla şu anda. Budayıp daha uygun bir oran yakalamak iyi olur.
|
Hocam hünerli ellerinizle ve bilginizle halledersiniz saygılar
|
Elinize sağlık Portulacaria afra ve Acem borusu çok güzel görünüyor.
|
Aman bu ne be, yaz sonu epey su sıkıntısı çektim.Bir gülüm susuzluktan zarar gördü. Umarım kurtulur. Yağdı sonunda da kurtulduk.
|
Afyon da şu an iyi yağış var.
|
Tecomaria capensis yaprakları sarardı.Dökülünce budama ve tellemeyi düşünüyorum.
|
Biraz erken saramış gibi. Bende çiçeklenme sürüyor daha. Budama için sonbaharın da geçmesini beklemek daha iyi. Havalar ılık gidiyorken budama yeni sürgün atmasına neden olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Begonvilin bir kaç cinsi ve otuza yakın varyetesi var . Çiçek diken ve yapraklarına göre ayırd ediliyor da o kadar da kolay değil. Biraz araştırınca aynı isimle farklı cinslerin görüntülendiği anlaşılıyor.
Üç begonvilim var sanırım üçü de farklı cins. sadece yukarıda da görüntülediğimden emin olabildim şimdiye kadar. Eklenti 250635 Sanırım bu arborea |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025