![]() |
2 Eklenti(ler)
Birkaç oyam var. Biri TRT belgesel çekimi için götürdüğüm serada duruyor. Kendi halinde gidiyordur.
Bu elimde olanlardan gövdesi iyi durumda olanı. (Diğerleri ince fidanlar şimdilik.) Eklenti 299003 Geçen gün de fotoğraflamıştım bunu sanırım. Uzayan sürgünlerden kalın gövdeli olanları budadım. İnce dalları şimdilik bıraktım. Eklenti 299004 Oyada şekil vermeyi budamalarla yapıyorum. Bu ağaç için en uygun olan yol. Bir ara köklerinde de seyrekleştirme yaparım. |
Kökleri neden bu kadar dışarıda bıraktınız Memet hocam? Yani exposed roots mu yapacaksınız (buna ne Türkçe isim vermiştik veya vermişmiydik hatırlamadığım için ingilizce yazdım) yoksa kendiliğinden böyle mi gelişti?
|
Bu oyayı aldığımda böyleydi. Saksıdaki toprak akmış, susuz kalmış bazı dallar kurumuş yeniden dal vermiş. Bu duruma gelmiş.
exposed roots/çıplak kök |
1 Eklenti(ler)
Benim mini mini shohin adayım. Aldığım lantana saksısındaydı. Sürekli budanmış.
Eklenti 299021 Budama yaralarının izlerine bakarak on yaşlarında olduğunu düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan bonsai adaylarım:D
Eklenti 302219 Yüzlerce ombu tohumundan bir bunlar çıktı, bir de evde on kadar daha, ne mıymıntı bir şeymiş. Bir de nette kolay çimlenir deniliyor. Önümüzdeki on yıl içinde ombu bonsailerim olur artık. |
1 Eklenti(ler)
Kışın telleme yapacaktım fırsat olmadı. Yaz içinde budamalar yapıp önümüzdeki kışa tellemeye hazırlayacağım artık.
|
Bunun tam olarak tür ismi nedir Memet hocam?
Bir de fotoğrafta tam net seçemiyorum, gövde kısmında tanuki veya kaya mı var yoksa kalın bir gövdeye mi sahip? |
Ardıç da türünün ayrıntısını unutmuşum tekrar bakayım. Arada görünen kalın gövde tanuki.
|
Gözlerimin ayrıntı algısına her zaman güvenmişimdir :)
|
Orası da pek içime sinmiyor ama bilmiyorum belki kışa alırım.
Sanırım Juniperus horizontalis |
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/847801-post394.htm
Geçen sene bu görünümdeydi. Eklenti 302452 Geçen hafta çiçeklerini aldım ama o ısrarlı çıktı çiçeklenme konusunda. |
1 Eklenti(ler)
Bu kurtbağrını nebarisi hoşuma gittiğ için almıştım. Uzun dallarını kesmiştim. Sanırım bıraktığım soldaki dalı da keseceğim. Bir demir sorunu var Önce onun düzelmesini bekliyorum.
|
Bana molibden sorunuda var gibi geldi.
|
Bütün ağaçlarımı işyerindne alıp başka yere, bir fidanlığa taşıdım. Adeinumlarım kaldı geride onları da almam gerek.
|
Bonsai'de Delice zeytinlere aşı...
Alıntı:
|
Zaten o zeytin inek saldırısına uğramıştı itinayla aşımı kemirip almışlardı. Yanaştırma denediğim zeytin de deliceydi ama sonuç alamamış oldum. Sonra da olduğu biçimiyle korumaya karar verdim.
Bu haliyle de kalın delice gövdesinde iki dal aşılı. Aldığımdaki gibi. |
1 Eklenti(ler)
Ağaçlarımı taşıdığım yeni yer.
Eklenti 305654 En azından burada su sorunu keçi inek saldırısı derdi yok. Ama akıbeti de belirsiz. |
Umarım yer sorununu en kısa zamanda çözersin Memet hocam diyeceğim ama bahçeli ev olmadıktan sonra bu dert hiçbir şekilde bitmez. Deneyimle sabittir :)
|
İllaki Bahçeliev mesala 2000 metre kare falan :-11
Saygılar abi |
1 Eklenti(ler)
Portulacaria afra variegata.
Eklenti 306914 Az örneği var. Anladığım kadarıyla sarkıcı özellikte. Pek yukarı yükseliyor gibi görünmüyor. Destek yaptım dik durması için. |
Memet hocam,
Bu cins madem sarkıcı bir tür ise, bence o desteği çıkarıp kengai tarzı yapmam daha hoş olmaz mı? |
Elimde birkaç tane var. Biri kendiliğinden sarkık durumda. Bunu da yukarı yönlendirdim. İki tanesi oldukça ufak. Onlar birkaç sene öyle durur daha.
Elde malzeme bol olunca;) |
Ombu bonsailerim
1 Eklenti(ler)
He he, Cemalettin beyi güldürmek için başlığı böyle attım.
Eklenti 309559 Çimlenen fideler gelişiyor. |
:))Mehmet Bey, sevecenlilikle gülümsedim... Sizin Ombularınızın doğum anından itibaren fotoğrafları olacak bu geçmişi, değişimi, gelişimiiçin çok güzel bir kaynak olacak. hepsini ayrı ayrı numaralayıp fotoğraflarsanız çok daha düzenli olur sanırım...Başarılar...
|
Ombular abartılı bir hızla büyüyor. Sizinkilerde de böyle mi oldu?
|
1 Eklenti(ler)
Ağaçlarım yeni yerlerinde uzakta kalıyor ilgilenemiyorum endişeleniyordum durumları için. Bugün kontrole gittim. Durumlarını iyi görünce sevindim.
Eklenti 310417 |
Hayırdır Memet hocam iş yerinde yer sıkıntısımı başladı.Ben sizin ağaçların işyerinde olduğunu sanıyordum, taşıdınız mı ? Yoksa patron ağaçları işten mi çıkartı ??
Mehmet |
Topluca mekan değişikliği yaptık.
|
Portulacaria afra variegata.Izmirde bulabilecegimiz yer varmi
|
Yeni yerlerinde, ağaçlarımın bakımı için gittim. Onbeş yirmi kilometre farkla
iklim değişikliği olacağına kesin inanıyorum artık. Su kalitesi de değişince ağaçlar daha canlı. İncirler hariç, onları gözden geçirip durumu düzeltmem gerekecek. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025