agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   memet bonsai çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/19485.htm)

temmuz99 25-04-2012 17:48

Teşekkürler Mehmet Bey;

Geçtiğimiz Bonzai toplantısına katılmıştık. Kızıma (En genç Bonzai meraklısı demiştiniz) Şimşir fidanından bir Bonzai başlamıştınız. Şimşir fidanımız hala sarı soluk yapraklı. Hiç yeni filiz vermedi. Sanırım ölüyor ne yapacağımızı bilemedik. Bize önerebileceğiniz birşey var mı?

Kolay gelsin. Teşekkürler...

temmuz99 25-04-2012 17:54

Bu arada sayfanın alt kısmındaki mesajları hala göremiyorum. Ancak konuyu cevapla linkine tıkladığımda alttaki bölümde son mesajları görebiliyorum.

İşyerinden çıkıyorum şimdi.

Evde de girip deneyeceğim. Nedenini anlamadım. İlk defa başıma geliyor.

memet 25-04-2012 19:07

Şimşir oldukça dirençlidir. Kolay ölmez. Aslında sorunu anlamak için bir görmek iyi olurdu, böyle bir olanak olabilir mi? Cumartesi Fuar'da toplantı var. Oraya getirebilir misiniz?

Sakaki 25-04-2012 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi temmuz99 (Mesaj 953602)
Bu arada sayfanın alt kısmındaki mesajları hala göremiyorum. Ancak konuyu cevapla linkine tıkladığımda alttaki bölümde son mesajları görebiliyorum.

İşyerinden çıkıyorum şimdi.

Evde de girip deneyeceğim. Nedenini anlamadım. İlk defa başıma geliyor.

ActiveX ayarlarınızda bir sorun olabilir.

temmuz99 26-04-2012 10:34

Memet Bey
Cumartesi günü toplantıya katılabilirmiyiz bilemiyorum.
Fakat Güzelbahçe tarafına gelirsek yanınıza uğrayabiliriz belki.
Eğer böyle bir fırsat yakalarsak size telefonla ulaşırız önceden...

Sayın Sakaki'ye de ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
ActiveX ayarlarına bakacağım....
Önce nasıl yapıldığını araştırmam gerek tabii.....

Teşekkürler....

temmuz99 26-04-2012 10:49

Yaptım galiba...
İnşallah tekrar aynı sorun çıkmaz..

memet 27-04-2012 08:15

1 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım karaağaç.

Eklenti 287464

Baharla birlikte tellerini çıkarmıştım. Gelişmesi bu ara mevsimin de uygun olması nedeniyle çok hızlı. Şimdilik müdahele etmiyorum, dallar güçlensin. Daha sonra bazı dalları alıp seyreltme yapabilirim. Kışın tekrar teller biçim vermeye devam ederim.

Hazeyn 27-04-2012 09:41

Sayın memet hocam bu gürgen İle karaağaç birbirine çok benzemiyor mu?Yoksa yanılıyormuyum acaba?

memet 29-04-2012 13:03

Çok benzedikleri kesin. Fidanlıktan bunu karaağaç olarak aldım. Sanırım biraz incelemem gerekecek. Kesin durum çiçeklenirse belli olur diyorum.
Bazen cinsleri ayırd etmek kolay olmuyor kaç senedir "orange dream acer" dediğim acerin bu sene öyle olmayabileceğini düşünmeye başladım.

Sakaki 29-04-2012 13:11

Ben de biraz google'da arama tarama yaptım.
Karaağaç yaprağı sanki daha net/keskin hatlarla belli ediyor kendini.

memet 29-04-2012 13:17

1 Eklenti(ler)
Karağaç mı diye düşünürken, bunu aldım . Ardıç, aslında gövde biraz ince bana göre ama, çok hoşuma gitti.

Sakaki 29-04-2012 13:37

Memet hocam,

Hatırlarsan bende de bir tane var bu türden ve aynen seninki gibi biraz ince ama sıcağa ve susuzluğa o kadar iyi dayandı ki geçtiğimiz 2 sene boyunca anlatamam!
Bence senin iklim için de iyi bir karar.
Ama büyük saksıda olmasına rağmen 2 sene boyunca bendeki ancak 2-3 mm kalınlaştı, belki daha az.
"Cascade shohin" diye bir şey yok mu acaba onu denesek hiç yoktan? :D

memet 29-04-2012 14:46

Bu boyutuyla ancak shohin olabilir zaten. Birkaç gün bakacağım ne yapabilirim diye.

memet 02-05-2012 11:36

1 Eklenti(ler)
Kendiliğinden çıkmış birkaç inciri saksıya aldım. Bunları başka incirlere yanaştırma yapacağım, birini de dal aşılamak için kullanacağım.

Sakaki 02-05-2012 12:13

Memet hocam,

Ben bu kadar arsız ve dengesiz bir ağaç daha görmedim.
Bakıma alıyorsun şımarıp küsüyor, saksının kenarından çıkanı çekip koparıyorsun ama kökünden yine fışkırıyor.
En iyisi kendi haline bırakmak sanırım :)

memet 02-05-2012 16:35

Ben bu inciri anlayana kadar dört tane kuruttum. Bana incir bile kurtabilen adam madalyası veren ismi lazım değil birisi oldu.

memet 05-05-2012 16:25

1 Eklenti(ler)
Kırçıllı portulacaria afra.
Eklenti 291462

Arkadaki iki tanesini bonsai yapacağım. Şu anda on santim. Kışın aldığımın iki katı olmuş yani boyu. Gelişmesi için kaç sene bekleyeceğim önemsiz, görünümleri çok hoşuma gidiyor.
Öndekileri de büyüklerden çelikledim.

memet 05-05-2012 17:14

1 Eklenti(ler)
Bir hafta arayla karaağacın

farkı

izzeterisen 05-05-2012 20:12

Mehmet Bey, incirleriniz neden kurudu ki? İncir suyu çok seviyor. Yaz sıcaklarında köklerinde bir hasar da çıkmadı benim incirin geçen yaz.
Portulacaria afra 'Variegata' (kırçıllı P.afra), çok güzel bitki ama bundan bonsai yapan kişinin ömrünün en az 100 yıl olması lazım.
3 yıl önce 2 yıllık bir bitki aldım çiçekçiden, şimdi 5 yaşında . Ama gövdesi daha 1 cm.kadar. 2 kere bunu P.afra üzerine hızlı gelişir diye aşıladım ama tutturamadım. Böyle yapmak lazım diye düşünüyorum.

memet 05-05-2012 20:21

Şu an elimdekiler sağlam şükür. Bundan önce beş altı sene önce bir kaç incir kurutmuştum. Evdeydi o zaman ağaçların hepsi .Bir neden bulamamış üzülmüştüm hatam nerde diye. Ev sahibim bana "yardım" olsun diye deniz suyu çıkan tulumbadan sulamış ağaçlarımı. Sonradan "zaten yer kaplıyordu" dedi.

Variegata, uyarınızdan sonra nette baktım bir iki bonsai örneği var. Onlar da fazla büyük değil. Ya sabır diyeceğim heralde. Her gün yapraklarını sayarım artık.

tekomusti 06-05-2012 05:33

Ömrünüz uzun olsun abi bonsai halini de görürüz inşaallah
saygılar.

memet 06-05-2012 22:09

1 Eklenti(ler)
İki bodur gülüm var. Her sene bonsai yapacağım bunları diyorum. Sonra çiçeklenince neyse biraz daha düşüneyim deyip bırakıyorum.
Eklenti 292036

Fotoğrafta gölgede kaldığı için belli olmamış. Gövdesi oldukça güzel.

Sakaki 06-05-2012 22:18

Evet gövdesi güzelmiş.
Keşke çiçeklenmesine fırsat vermeyip, yaprak ve uç alımıyla dallanmasına başlasaymışın Memet hocam.

memet 06-05-2012 22:48

1 Eklenti(ler)
Birde gövdesi oldukça büyük olan yabani gül var. Onun da şimdiki durumunu yarın görüntüleyeyim.
Eklenti 292056

Bodur gülle çiçeklenmeye başladığında gözümdeki sorundan ötürü ilgilenemedim. Kendi halinde kaldı

memet 08-05-2012 17:50

1 Eklenti(ler)
İki Mugom var. İklimden ötürü çok hevesli değilim. Ama şimdilik iyi durumdalar.
Öndeki ile arkadaki mugo aynı yaşta. Öndekinin içinde durduğu kap yırtılmış toprağı akmış köklenmesi çok zayıf kalmış. Bu yüzden gelişmemiş.

Geçen gün eski mesajlara göz atarken okuduğum bir mesaj aklıma geldi. Büyük saksıya alınınca bitki önce kök sistemini geliştirir gelişmesi yavaşlar diye. İşte kök olmayınca sonucu böyle, dedim kendi kendime.

Eklenti 292513

Her ikisine de tircoderma ve mikoriza ektim. Yazın gölgeleme yapacağım.

gossip 08-05-2012 20:22

bence karaçama aşılı olması yaz sıcaklarına dayanıklı olması için bir avantaj.

Kök sistemine gelince , benim o konuda farklı bi yorumum olacak; bitki kök sitemini besin almak ve ve yukarı taşımak için kullanıyor. Gerekli besin ve su olmadığında ise kök sistemini geliştirip daha çok almayı amaçlayacak. Toprak üstündeki kısmı beslemeye yeterli kök oluşumu olacak. Yani her ikisi dengeli kalacak (hastalık vs hariç) eğer tüm çabalara rağmen bunlara ulaşamıyorsa toprak üstünü köke uyum sağlatacak. Besinin geldiği kadarıyla yetinecek.
Eğer kök sistemi bulunduğu boşluğa göre hareket etseydi hidroponik tarımdan verim almaları mümkün değildi. Hiçbir bitki gelişmez sadece kök gelişirdi.
Benim şahsi düşüncem. Bilimsel dayanağı yok.

Bu arada ben geçen sene sonbahara girerken aminoasit kullandım bitkilerimde. Sanki bu sene daha iyi gelişiyorlar. Bahçemde tam gölgede bile (hatta hem tam gölge hem ağaç altı) canan sardunya açıyor.

memet 10-05-2012 19:38

1 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım oya bonsai olması gerektiğinin farkında değil sanırım. Bu sene abartılı yapraklar veriyor.

Eklenti 293600

Dallanması yeterli olmadığı için bu sene çok fazla müdahale etmiyorum.

Sakaki 10-05-2012 20:17

Memet hocam, üç ana daldan sol taraftakinde hiç çıkan dal yok mu bana mı öyle görünüyor?

memet 10-05-2012 20:50

Birbuçuk gözle gören insanlara böyle soruları aniden sorma. Yarın gidip bakayım dikkat etmemişim.
Olabilir olmayabilir.
Orada canlı doku yoksa, zaten jin yapacaktım derim.

Hazeyn 10-05-2012 21:43

Valla gece gece beni güldürdünüz ...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025