![]() |
Aslında eğri tarz düşündüm de biraz yatmış sanırım saksı değişiminden sonra planımdan daha yatık oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Kış girerken aldığım yaz içinde üzerinde çalışacağım lantana. Mart soğuklarını da kazasız atlatırsa iş tamam.
|
1 Eklenti(ler)
Erken baharla birlikte gözler uyandı.
|
1 Eklenti(ler)
"Tohumdan bonsai yapmayın".
İşte hem öyle derim, hem böyle yaparım. Tohumdan sığla. Fidanlıkta su kanalının kenarında çimlenmişti. Oradan almıştım. Bir yaşında. Mame bonsai olarak yetiştireceğim. Yani şimdiki boyundan biraz daha büyük olacak. Sanırım beş altı yıldan önce de olmayacak. |
Uğraşacağımız başka ağaçlarımız varsa tohumunda aradaki tadı farklı olur. Gelişimi çok güzel elinize sağlık
|
Memet Bey, çok güzel bonsai adaylarınız var gerçekten. Çok iyi baktığınızda her hallerinden belli, sizi mutlu etmek için çabalıyorlar. Artık bu sezon sonuna bazıları olmuş olacak gibi duruyor.
Tebrikler. Takibinizdeyiz. :) |
1 Eklenti(ler)
Kışın aldığım baharla birlikte uyanmaya başlayan bir kaç gülden biri.
|
Ankara için erken olabilir. Bir kaç gün önce şiddetli soğuklar vardı. Ben önümüzdeki haftadan sonra burada uyanacaklarını düşünüyorum. Ankara'da bundan iki hafta sonra olabilir.
Sığla çok dirençli uyanacağı kesin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eksi üçlerden düşük havalarda soğuk odaya alıyorum, havalandırıyorum..!
|
Tamam öyleyse bir şey olmaz allahın izniyle.
Ben içeri bile almadım anadolu sığlamı allaha şükür banamısın demedi, karasal iklimin soğuğunda yaşamaz diyenleri şaşırttı. |
Alıntı:
|
Maşallah, aman birşey olmasın yaşasınlar da!!
Benimkilerin ilk kışı daha, bu yılı atlatırsak inşallah rahatlayacağız, çok küçükler..! Herşeyi sizlerden öğrendim ve öğreniyorum çok teşekkürler... |
Rica ederiz yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.
|
1 Eklenti(ler)
Muradiye'den bolca nar aldık. Bana bir tane düştü.
Senelerce bakılmadan budanmadan kaldıkları için, ince ve gereksiz çok dal vardı. Sert bir budama yaptım bir kaç dalı daha kesebilirim işyerine götürünce bakacağım. |
1 Eklenti(ler)
Bir acem borusu almıştım. Toprak değiştirdikten sonraki durumu.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaz için sulamaya göre düzenleme yapıyorum, toparladığım kadar bölümü bu biçimde.
|
1 Eklenti(ler)
Kalem aşı yaptım sığlaya, umarım tutacak.
|
Toprak karışımlarınız nelerdir?
|
Bu sene toprak bakmından biraz sıkıntılıyım. Aldığım toprak çok uygun değil. Yüzeyden değil derinden kepçeyle alınmış toprak. Organik içeriği düşük. Bunu alabildim malesef. Ponza da kullanamadım. Geçen senden elimde olan otoprak ve kumla hepsini karıştırdım. Biraz riskli bu sene beslenme bakımından.
|
Mehmet iyi gunler.
Asi yaptigin siglanin yanindaki agac ne agaci? |
Ova akçaağacı Ali abi. Acer campestre. İzmir'de yaşayan az sayıda akçağaçtan biri.
|
1 Eklenti(ler)
İki sakız ağacım var. Gelişimini izlemek için fotoğrafladım.
|
Çok güzel ilk dal keşke biraz daha ince olsaymış.
|
Miss gibi anadolu kokuyordur bu sakız şimdi..
|
Alıntı:
Akcaagci kestigin yerin hemen altinda gorunen surgunlerden acilacak sanirim o surgunleri degerlendirip bir supurge tarzi yapabilirsin. Surgunlerin yukarisinda kalacak olan gevdeyi de bir yil sonra V seklinde V'nin alt kismi surgunlerin ciktigi yere denk gelecek sekilde kesersen agac orasini cabuk kapatacaktir. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Bahar geldi ağaçlar canlanmaya başladı.
Eritrina cristagalli. |
1 Eklenti(ler)
Bİr hafta işe gidemedim. Bugün kaç yaprak çıkmış diye ağaçları tek tek saydım.
Flamingo yapraklanmış. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025