agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   memet bonsai çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/19485.htm)

memet 12-05-2011 09:06

1 Eklenti(ler)
Ova akçaağacı. Dallanmanın güçlenmesi için bekliyorum. Daha sonra bu dalları kısaltacağım.

Hazeyn 12-05-2011 17:39

Ağacın gelişimi çok güzel ileride nasıl bir bonsai olur merak ettim doğrusu.Bu arada damlama sulama yapıyorsun sanırım.Kolay gelsin.

memet 12-05-2011 18:08

Şimdi sürgün olan dalların kalınlaşmasını bekliyorum. Yazın ağırlık asıp dalları eğeceğim. Kışın budamadan sonra seneye biçim almasını umuyorum.
Sulamayı damlamayla yapıyorum. Hem kolay oluyor hem gübre ve besini de bu yolla veriyorum.
Saksı boylarına göre gruplandırdım hepsini, vanalar var aralarda.

memet 13-05-2011 09:31

1 Eklenti(ler)
Havai köklendiremyle elde ettiğim sığla. Kesik yerinden yapraklanıyor.

Sığla ile ilgili bir belgesel seyretim. Bu sene sulama konusunda farklı uygulama yapacağım.

tourkana 13-05-2011 09:42

Belgeselden biraz bahsetsene? Biz de yararlansak fena olmaz :)

Latif 13-05-2011 10:20

Nasıl sulama yapacaksın merak ettim.

Emre Kuzu 13-05-2011 11:28

Sığla türleride yaşayan fosillerdir.

jeomeo 13-05-2011 12:18

Sığlalar kesilen yerlerden ve özellikle hemen altından çok sayıda sürgün oluşturuyor. Hatta bendekilerin havai köklendirme yaptığım yerlerinin altından yanyana o kadar çok sürgün çıktı ki, birbirlerine kaynayarak geniş dallar oluşturdular.

Emre Kuzu 13-05-2011 14:03

Bir güzelliğide hem soğuğa hemde sıcağa dayanıklı olmaları.

memet 13-05-2011 14:19

Muğla'daki sığla ormanlarından sözeden bir belgesel. Sığla ormanlarının subasar ormanlar olduğunu söyledi, oradaki orman mühendisi. Yani kışın orman zemini su altında kalıyor. Yazın da toprakta yüksek dip suyundan hoşlandığını, yamaçlarda yetişenlerin de yüksek dip suyu olduğu için yamaçlarda yetiştiğini anlattı.
Ormanda gezerlerken zemin yazın da su içindeydi.
Toprak karışımını seneye buna dikkat ederek daha az direnajlı hazırlayacağım. Bunu dışında yazın sulamayı da ona göre yapmak gerek.
Sulama saksıda su kök çürümesi sorunu yaratabilir. Altına bir kap koyup çakıl ve su uygulamalı diye düşünüyorum.

memet 13-05-2011 14:32

1 Eklenti(ler)
Kaya üstü yaptığım mersin.

memet 16-05-2011 17:12

1 Eklenti(ler)
Shohin bonsai, çıplak kök olarak şekillendiriyorum. Dallar biraz daha kalınlaşınca, çiçeklenmesi de bitince budama yapacağım.

izzeterisen 16-05-2011 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 803400)
Muğla'daki sığla ormanlarından sözeden bir belgesel. Sığla ormanlarının subasar ormanlar olduğunu söyledi, oradaki orman mühendisi. Yani kışın orman zemini su altında kalıyor. Yazın da toprakta yüksek dip suyundan hoşlandığını, yamaçlarda yetişenlerin de yüksek dip suyu olduğu için yamaçlarda yetiştiğini anlattı.
Ormanda gezerlerken zemin yazın da su içindeydi.
Toprak karışımını seneye buna dikkat ederek daha az direnajlı hazırlayacağım. Bunu dışında yazın sulamayı da ona göre yapmak gerek.
Sulama saksıda su kök çürümesi sorunu yaratabilir. Altına bir kap koyup çakıl ve su uygulamalı diye düşünüyorum.

Mehmet Bey, ben geçen yıl bir sığla fidanı aldım. Gövdesi oldukça kalın idi. Yazın sıcaklarda kurudu. Kuruma nedeni diğer bitkilerin sıcaklarda kuruma nedeni ile aynı.

memet 17-05-2011 16:03

1 Eklenti(ler)
crasulada yaprak alımı yaptım.

ultralaca 17-05-2011 18:51

memet bey çalışmalarınızı ilk mesajdan başlayarak itina ile okudum, azminize sabrınza ve çalışmalarınıza hayran kaldım. yeni bir bonsai yetiştiricisi olarak sürekli takip edeceğim kişilerden birisiniz :) biligilerinzden ve çalışmalrınzdan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum

memet 17-05-2011 19:06

Övgünüze teşekkürler

nicholai hel 18-05-2011 10:46

Sığla çok beğendiğim ve denemeyi çok istediğim bir ağaç. Seneye Antalya'ya yerleşince hemen başlamak niyetim var, Isparta - Sütçüler'de sığla ormanı olduğunu ve fidan satışı da yapıldığını öğrendim, oraya bir ziyarette bulunmayı planlıyorum.

Ama en büyük endişem Antalya'nın yaz sıcağı. Hatta bakmayı düşündüğüm birçok tür için tedirgin ediyor bu beni. Büyük olasılıkla ağaçlarımı istediğim forma gelene kadar bahçeye ekme imkanım olacak. Sanırım ancak sabah ve akşam yatay ışık alacak, günortasında gölge olacak bir bölge seçmem lazım. Özellikle sığlayı da sizden öğrendiğim kadarıyla bolca sulamam gerekecek.

Antalya'nın yazında bahçede başıma gelecekler konusunda fena halde tedirginim...

Emre Kuzu 18-05-2011 11:47

İzmirde çok sıcak bir memleket memet bey herhangi bir koruma yapıyor musunuz? Büyük ihtimalle yapıyordur. Bunu yaparsanız antalyada sorun olmaz sonuçta sıcak yerlerde yaşayan bir ağaç bu saksıda olduğu için korumak gerekiyor.

nicholai hel 18-05-2011 14:15

Evet toprakta saksıya göre daha rahat olacaktır, yani en azından ihmal edilse bile yaprak kaybedilir, ağaç kaybedilmez. İlerde saksıya geçirme düşüncem olduğu için kazık köklerini engelleyeceğim fakat yine de geliştirebilecekleri oldukça yeterli bir kök hacimleri olacak, kendilerini güvenceye alacak kadar.

Yalnız yine de Antalya'nın yazıyla İzmir farkediyor Emre Bey. :-/ Bir de Antalya merkezden konuştuğumuzu düşünürsek. Taşın üstüne kırılan yumurta pişiyor yazın. :o

Emre Kuzu 18-05-2011 14:34

1, 2 derece fark eder fazla bir fark olmaz. Nemli bir sıcak. Asıl tehlike kuru sıcakta örnek afyon :) 30 40 derece rahat oluyor. Nem çok az.

memet 18-05-2011 18:13

Sığlayı geçen yaz içinde aldım. Bir kaç aceri de öyle, yarı gölge bir ortamda tuttum, günde dört kere yapraklarını nemlendirdim. Şansım, ağaçlarım açık arazide, yapılaşma yok. Gece serinliği oluyor.
Bunlar arasında sığla, Muğla ikliminde yaşadığına göre sıcağa dayanıklı. Belgeselde sanırım Antalya'ya doğru da bir yayılımı vardı. Gölgeleme yapılarak önemli ölçüde ağaçları korumak mümkün olur.
Bu sene sıcak şoklarından koruyacağını umduğum green miracle adlı ürünü de kullandım, sonucu yakında görmeye başlarım.

memet 18-05-2011 18:23

1 Eklenti(ler)
Tanuki hanımeli

Burada geçen seneki durumu var.

ultralaca 18-05-2011 18:45

hanımeliniz baya gelişim göstermiş çok güzel görünüyor maşallah diyelim:D

memet 19-05-2011 18:19

1 Eklenti(ler)
Yamadori erguvan üzerinde biraz çalıştım.

tekomusti 22-05-2011 07:43

mehmet hocam hepsi çok güzel ellerine sağlık

memet 24-05-2011 10:22

1 Eklenti(ler)
PA, canlanmaya başladı.

Ali H. ALI 24-05-2011 11:28

Memet oldukca kalin bir govdesi var sanirim hangi dallari birakacagina karar verip artik budama yapmalisin diye dusunuyorum.

memet 26-05-2011 14:43

1 Eklenti(ler)
Sığlanın son durumu, dalların güçlenmesini bekliyorum. Çıkan yeni sürgünleri alıyorum sürekli.

şenol dalkıran 26-05-2011 16:26

Sığlanın gövde yapısı çok güzel ,ilerde çok iyi bir ağaç olacak anlaşılan.Bende tohumdan bir kaç tane ektim 15 cm civarındalar.Onlarla bunu karşılaştırınca elimdekilerin ne kadar yol kattetmesi gerektiğini daha iyi anlıyor insan.

memet 26-05-2011 17:14

On kadar jakaranda ve akçaağaç var bende de. Tohumdan yetiştirmede ne zorum vardı diye düşünerek suluyorum hergün.
Yirmi saksılık yer kaplıyor emek gidiyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025