![]() |
1 Eklenti(ler)
Oldukça kalın gövdeli bir deliceyi üçe böldüm. Bu bir parçası. Aldığımda kurumak üzereydi. Bu sene bıraktım canlansın, dalları gelişsin. Sonbahara budar, tellerim.
|
Sizin başlıkta cevapladım.
|
1 Eklenti(ler)
Yaprak aldığım incir yeni sürgünler veriyor.
|
memet bey çok güzel bir incir. gövdesini çok beğendim. ileriki halini çok merak ediyorum şimdiden. bir sorum olacak;
dallarında bir sürü dalcık oluşturmak tahmini ne kadar zaman alır? |
Bu tohmudan yetiştirdiğim incir. Dördüncü yılı. Çok hızlı büyümeye dallanmaya hevesli olduğunu söyleyemem.
Bu sene görünen dallarda yan dallar elde ediyorum. Seneye onlarda ara dallar oluşur. On yaşında kıvama gelir. Tohumdan fidan üretmenin cilvesi. |
1 Eklenti(ler)
Bu fidanlıktan aldığım bir incir. Taflan saksısında çıkmış yıllarca budanmış. Gövde çapı onbeş santim, gövde boyu beş santim kadar. Bu incir dallanma konusunda daha hızlı.
|
1 Eklenti(ler)
Görmemişin narları çiçeklenmiş. Her çiçeğini fotoğraflamış.
|
1 Eklenti(ler)
Yaprak almıştım, yeni sürgünler verdi.
|
Memet bey İyiiki çiçek açmış nar ağacınız bizede seyri kalıyor.Ne kadar da sağlıklı görünüyor.Bakalım ilelerleyen günlerde neler olucak.
|
Son yüklediğimdeki çiçeklerin birini bıraktım. O da tohuma döndü, bir kaç gün sonra ağacın gücünü almaması için onu da kesmem gerekecek.
|
1 Eklenti(ler)
Kaya üstü yaptığım mersin. Üstten toprak aldığım için saksının altını kesip, altına başka saksı yerleştirdim.
|
memet hocam teşekkür ederim.çalışmalarınızda başarılar
|
1 Eklenti(ler)
Oya ağacım. Çiçeklerini görmeyi istiyorum. Ama dallansın diye sürekli budadığım için bir sonraki seneye erteliyorum sürekli.
|
Ne kadar süredir çalışıyorsunuz bu ağaçla, elinize sağlık.
|
İkinci senesi bende. Beş altı yaşlarında olabileceğini düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bir ince gövdeli fidanlar sıkınıtısıdır gidiyor.
Bu incir tohumdan yetiştirme bu sene dört yaşınnda en kalın yeri üç santim kadar. Bu fidanlar ilgili bir fotoşop uygulaması da yapmış, ne kadar zaman sonra fidanın bir ağaca dönüşeceğine dair yazmıştım. Eklenti 234263 Arkadaşlar ince fidanlar üzerinde çalışılabilir. Olmayacak şey değil. Vaktiniz varsa, benim bu incirde, beklerim arkadaş, dediğim gibi sabrınız varsa, seneler geçince o ince fidan da kalınlaşır.( Genellikle) Ama parmak kalınlığında dalları havai köklendirme yaptım kaya üstü yaptım telledim( yazın ortasında) oldu bonsai demek doğru değil. Ülkemizde ilk bonsai çalışmasını organize edişimden beri birkaç sene geçti. Elimizdeki örnekler ortada. Yeni başlayanlar fidanlıklardan alacakları ince fidanları bonsai yapacakları gibi yanlış bir fikre kapılıyorlar. Yukarıda değindiğim sıkıntı budur. |
Oya muhteşem olacak gibi görünüyor, inşallah seneye çiçeklenmiş olarark görürüz. Elinize sağlık...
|
Mehmet Bey, elinize emeğinize sağlık. Çok yararlı ve okunması keyifli bir başlık olmuş. İncir ile ilgili bir soru sormak istiyorum. İnternette bakındım ama yaprak küçültülebildiğine dair bir ibareye rastlayamadım. Fotoğraflarda da çok güzel gövdeler olmasına rağmen yaprakları hep büyük biçimde. Acaba rağbet gören bir tür olmamasından mı kaynaklanıyor benim karşılaşmamam, yoksa yaprakları küçülmeyen bir tür mü? Bu konudaki fikrinizden yararlanmak isterim. Zira bizim buralarda yaşlı ve çok güzel İncir ağaçları var ve Havai köklendirmeyle üzerinde çalışmak istiyorum fakat yaprak küçültme konusu kafama taılmış durumda.
|
Mehmet/Bonsai çalışmaları
1 Eklenti(ler)
incirin küçük yapragı üç defa küçültüldü şu anda baş parmak boyunda. Küçültmeye bence çabuk cevap veriyor.
|
Latif halkı incir yaprak küçültmeye çok kolay uyuyor. Akdeniz bitkisi olduğu için, dünyanın geri kalanında incir bonsaisi çok fazla yok. çok örnek olmadığı için, yaprak küçültmüş örneklerde olmaması doğal.
Havai köklendirme incirde denemedim. Ama, dirençli ve bizim iklimin bitkisi olduğu için başarılı sonuç alınacağını düşünüyorum. Tereddüt ettiğiniz bir nokta olursa yardımcı olabilirim. |
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Gerekli ekipmanları sağlayıp havai köklendirme yoluyla İncir ağacı üzerinde çalışmaya karar verdim. Süreci sizlerle paylaşıp değerli fikirlerinizi öğrenmek ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
|
memet hocam merhaba size ağaçlarım hakkında bazı şeyler sormak istiyorum ama çektiğim resimleri yükleyemiyorum foto ları küçültün diyor ne yapmalıyım saygılar
|
Fotoğraflar genellikle büyük boyutlu oluyor. Foruma yüklemek için boyutlarını küçültmek gerekiyor.
Bu başlığa bir tıklayın Orada foruma fotoğraf yükleme konusunda yardım bulacaksınız. Yine olmazsa tekrar uyarın beni. |
memet hocam teşekkürler deneyeceğim sagol
|
foto deneme
memet hocam rahatsızlık veriyorum özür dilerim saygılar
|
deneme
3 Eklenti(ler)
|
deneme
2 Eklenti(ler)
|
En sonuncuyu, acer bloodgood'u nerede buldunuz, arayanı çok bu cinsi. İklim uygun görünşe göre, acer çok gösterişli bonsai oluyor. Boyunu göremiyorum ama sanırım biraz kısalması iyi olacak.
Hazır bonsainin budanma ihtiyacı var. Çok ince gövdeli fidanlardan kaçının size zaman kaybettirir. Gövdenin kalınlaşmasını dallanmayı beklerken bolca sabretmek gerekiyor. Forumda ince gövdeli örnekler oluyor, sizi yanıtmasın. Tellediğiniz ibrelileri kontrol edin. Teller gelişme döneminde dallarda iz bırakır. Diğer bir sakıncası besin iletimini kısabilir. Çıkarmak gerekir bu durumda. İbrelileri kışa girerken tellemek dah iyi sonuç almanızı sağlar. Toprakta suyun kirecinden kaynaklanan birikim var sanırm. Demir alımını engeller bu. Zaçıkıbrıs kullanın. GÜbre kullanıyor musunuz? Kulanıyorsanız içeriği nasıl. üyeleri nbonsai çalışmaları başığında kendi adınzıa başlık açıp çalışmalarınzı orada ekleyebilirsiniz. "rahatsızlık veriyorum özür dilerim " Herhangi bir rahatsızlık duymam söz konusu değil. Elimden geldiğ ikadar yardım etmeyi isterim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 234536
memet hocam bu gübreyi 15 günde bir kullanıyorum.birde kendi adıma konu açtım bakarsanız memnun olurum.hocam acer in yapraklarında kurumalar başladı ve rengi yeşerdi.bu aceri konyada bi seradan aldın mart ayında 80 tl ye.saygılar |
1 Eklenti(ler)
Bu sakızı daha önce de görüntüledim. Kışın soğuktan etkilenmişti. Kök çürümesi sorunu olmuştu. Budanması gereken dallar hemen belli oluyor ama, bu sene hiç budama yapmadım.
Bazı işler aceleye gelmiyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025