![]() |
Bazı ağaçları bulması zor oluyor. Özellikle meyve ağaçları boyuna gidecek biçimde budanıyor. Bonsai olarak kullanması zor oluyor.
Fakat dut ağacından güzel bonsai olacağıan eminim. Bir yarışma yapalım, kim daha önce bulacak diye. Ardıç tanuki. Saksı değişmi yapacağım. O yüzden uygulama yapmadım. Lavantada da ölü dallar var, onlara da saksı değişminden sonra uygulama yapacağım. Koçtaş da bulduğum bazı uçlar var. Onlarıı fotoğraflayayım yarın. |
Alıntı:
|
Fidanlarm işyerinde olduğu için başında durabiliyordum. Bir de suyu depodan aldığım için, otomatik bir sistem kurmadım.
Fakat basit bir çekvalf ve timer ile otomatik bir sistem kurulabileceğini düşünüyorum. Bu işi yapmak için ayrıca donanımlar da var. Fiyatları biraz tuzlu gibiydi. Yaza doğru tekrar konuşuruz . |
Yazın muhakkak bu işe bir çözüm bulmak lazım. Kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Deliceye aşılı zeytinde saksı değiştirdim.
|
1 Eklenti(ler)
Toprak ayarlamada biraz oyalandım, toprak değişiminde biraz geciktim. Operasyondan bir görüntü.
|
Mehmet, sandal'larda durum nasıl, sanki saksı değişimi yapmışsın gibi görünüyorlar.
|
Sandal sığla zeytinler tamam. Tohumdan yetiştirdiğim fidanları saksı büyütmem gerek onlar çok vaktimi alacak.
|
Mehmet hocam 101. mesajda elinizde metal bir elek var ben de öyle bir elek arıyorum ama bulamadım. Siz nereden almıştınız?
|
Hazıra konmak kadar güzeli yoktur. Mustafa dışarıdan getirdi. Ben de ondan aldım.
Fakat benzeri elek kalbur bulunabilir sanırım. İzmir'de olsa Kemeraltında vardır diyeceğim. Bulgur eleği kalbur gibi bir şey aynı işi görür. |
Tamam hocam kalbur varmış evde yanlız delikleri 3 mm. genişliğinde sorun olur mu?
|
Çok sorun yaratmaz. Genellikle beş milim, pirinç tanesi irilikte olmasını isteriz de, elde olan da işi görür. Önemli olan kumun toz halindeki ince tarafının elenmiş olması.
|
Tamam. Teşekkürler.
|
Ben 3 adet kalbur **** ekel aldım.
Bunun biri en ince olanı 3mm Diğeri ise 4 mm Son olanın telini söktüm başka uygun genişlikde bir çit teli kesip kalbuurn ahşabına çaktım. Ve gecen günde şansıma daha büyük delikli bir kalbur buldum. Kısaca istediğim kalınlıkda çakıl elde ediyor ve gerekli şekilde kullanıyorum. |
O çelik elekler , granülometri(elek analizi) adı verilen bir zemin deneyinde kullanılıyor. Birçok farklı delik boyutları olanlar üst üste konulup malzeme en üstten konulup sallanıyor. Her iki eleğin arasında o boyutlar arasında büyüklüğe sahip taneler kalıyor.
İnternette "analiz eleği" olarak ararsanız birçok yerli üreticinin ürünlerini bulabilirsiniz. Bonsai toprağı için 5mm'lik bir elek altına 3mm lik bir elek koyarak sallarsanız 3mm'lik elekte 5-3mm arasında taneler kalacaktır. |
1 Eklenti(ler)
Bir yaşında. Akçaağaç. Mame bonsai olarak biçimlendireceğim. Yani bu boyda kalacak.
Küçük olduğu için daha kolay olmayacak. Daha erken bonsai de olmayacak. Yazın sorun yaşama riski daha çok olacak. Beş altı yaşına gelmeden de belirli bir forma gireceğini düşünmüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Seradan aldığımda lantana camara saksısının içindeydi bu incir. Defalarca budanmış lantana ile birlikte.
İyileşen budamaları dikkate alıp dört beş yaşında olabileceğini sanıyorum. İlginç bir çalışma olacak. |
Mehmet Bey,
161.mesajınızda P.afrayı telleyeceğinizi yazmıştınız. Yaptınızmı? Yaptıysanız ne zaman yaptınız? tellenmiş durumunu görmemiz mümkün mü? |
Telleme yaptım geriye de çıkardım. Son durumunu yarın fotoğraflayayım.
|
1 Eklenti(ler)
Hasta yatıyorum. Onbeş gündür gidemedim işe. P.afra ne durumda bilmiyorum. Onun yerine lavanta en son böyleydi.
|
memet, geçmiş olsun, umarım erken zamanda sağlığına kavuşursun.
|
Geçmiş olsun Mehmet Bey,
Önce sağlık. |
Geçmiş olsun Mehmet bey acil şifalar diliyorum.
|
Teşekkürler. Astım var bende, üşütünce yatağa devriliyorum, bronşite dönüyor. Topralandım gibi bu aralar.
|
Hasta olduğum süre içinde adeniumları uygun biçimde koruyamadım, çoğunu kaybettim. Kalanlar da şüpheli.
|
Ekim kasım ayında adeniumlarımın bir kısmı çıvgın yağan yağmur nedeniyle bir süre ıslak kaldı, toprağı ıslandı. Bu nedenle ben de 4 Adenium kaybettim. Dün gece de fırtına şeklinde yağan sağanak balkonda ne varsa hepsini, toprağı dahil ıslattı. Biraz önce bir kısmını içeri aldım, toprağı kurusun diye. Bakalım ne olacak?
|
Herkeze büyük geçmiş olsun.
Umarım sağ salım atlatırlar. |
1 Eklenti(ler)
Pazar günü çalışma yaptık. Alıp fidanlıkta bırkatığım taflana aşı yaptım. Bir miktar kuru dal çalıştım. Kuru dalın olduğu yerde biraz daha çalışmam gerekiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Portulacaria aframın son durumu böyle
|
Mehmet Bey, bitkiniz eğilmiş, nasıl bir bonsai yapmayı planladınız?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025