![]() |
Sana büyük geçmiş olsun memet
Acil şifalar |
1 Eklenti(ler)
Hanımeline yapraksızlaştırma yapmasaydım, bu parazitleri farketmeyecektim.
Özellikle kısa dalda daha iyi görünüyorlar. İlaçlama yapmıştım ama, işe gitmediğim süre içinde sonucu ne oldu bilmiyorum. |
Üstadım geçmiş olsun.
Bu bitler için dursban ve fosforin m isimli ilaçlar benim bitkilerin çoğunda başarılı oldu. |
2 Eklenti(ler)
Kavrulan sakızın hali böyle;
Eklenti 166446 Sıcaktan yanması gereken acerler de böyle Eklenti 166447 Acer palmatum ayrıca yeni sürgün de vermiş susuz kaldığı süre içinde. Gözünün içine bakarken hergün bir yaprağı kuruyordu. |
Hocam hepside kendine gelecektir inşallah
|
Arkadaşım bir telefon etseydin gider bütün agaçlarını sulardım.Bunu unutma. Sen bu azminle çok daha güzel agaçlara sahip olursun.
sevgiyle kal |
Yılardır bana insanlar soruyor.Neden bonsai bilen insanların sayısını artırmak istiyorsun diye.
Cevabı hep aynı oluyor. İnsanlık hali hastalığı var.Zorunlu seyehatti var.Çlümü var. Peki yılarca emek harcayıp bakım yetişrtirdiğimzi bu ağaçları bu özel durmda kime bırakalım. ****** bonsai bilen seven onu anlayan ve tanıyan bonsai dostlarına . İşde bana sorulan sorunun cevabı. Bir yerde bonsai dostu nekadar fazla ve bilgili olur ise ağaçlarımızı güvenli ellere bırakaçak bonsai dostu çok olur. Böyle özel durmlarda dostlar ile irtibata geçmek en iyisidir. Latif bey ben şahsım adına teşekkürederim. Güzel bir düşünce bir bonsai dosttunun ağaçlarını zor durumda bakma. Saygılar. |
Liquidambar orientalis
1 Eklenti(ler)
Sığla
Yaz boyunca dallarını rafya ile eğdim. Gövdesi biraz ince olduğu için beklemem gereken süre çok. Arkada yukarı giden bir dal var çok zorladığım için kırıldı. Kendini onarması için ona müdahele etmiyorum. |
Sen bunları mutlaka bilmediğim bir yerde saklıyorsun.:p
|
Cupressaceae
1 Eklenti(ler)
Ardıç tanuki,
Eklenti 166911 Birleştirirken biraz zedeledim. Bir sorun çıkmazsa kışa teller, budama yaparım. |
2 Eklenti(ler)
Bu gün seni takip ettim ve fotoğrafladım, sen
sonbahara hazırlık yapıyorsun!.. İşte kanıtı, Eklenti 166971 Eklenti 166972 |
Elime Japon malı şahane malzemeler geçti ne yapayım, durumu değerlendiriyordum.
|
Senin şu yabancı dilinden biz de faydalansakta bir şeyler alabilsek.
|
Dar alanda kısa paslaşmalar.
sevgi dolu sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Yİne şansım iyi gitti. Taze sürgünler veriyor sakız.
|
çok sevindim artık sakız ihracatı yaparız
sevgiyle kal |
1 Eklenti(ler)
Örümceği sokup felç ediyor. Sonra çamurdan yaptığı yuvaya( örümceğin mezarı) gömüyor. İçine yumurtalarını bırakacak. Larvalar canlı örümcekle beslenip büyüyecek.
Arının boyu dört santim kadar. |
Doğa işde güçlü olan yaşama savaşında azimli olan kazanır.
En güzel olan ise doğanın kendi içinde ki dengesi Okadar güzel bir denge ki içinde İnsansı düşüncelerin hiç biri yok. Tamamen doğal bir ortam. |
lantana camara
1 Eklenti(ler)
Kışın donduğu için söktüm de ben bunu. Sonra geri diktim.
Çok sarsıldığı için sadece çiçeklerini döken dallarını kestim, uygulama yapmadım üzerinde. Bunu daha önce fotoğrafladım mı hatırlamıyorum. İki gövdeli. Ekim gibi, tellerken tekrar fotoğraflarım. |
Sanatçı bakışınla yine harika bonsai oluşacak
|
secımler mukemmel fıdanlar bambaska bı hava kazanmıs umerım bende bırgun boyle olurum basarılarınızın devamını dılıyorum
|
1 Eklenti(ler)
Bu bir çalı adını bilmiyorum. Böyle denemeler yapmak hoşuma gidiyor.
|
Böyle ihtişamı görüp deneme yapmamak eldemi ağaç olmuş.
|
Mehmet Bey,
Yabani bir bitki mi yoksa süs bitkisi midir bu bitki? |
Bu hazineyi nerden buluyorsun seni gizlice takip edecem.
sevgiyle kal |
İzzet bey yabani bir çalı bu. Bu bitkinin adı nedir başlığında bir sorayım.
Latif, pazar günü gel nereden bulduğumu göstereyim fidanları. Zeytinleri görünce neşen yerine gelecek. |
Zeytinler tellemeye hazır galiba.
|
Yine ikili paslaşıyor bende dag taş dolaşıp delice zeytin arayacam ****** dogaya zarar vermeden
sevgiyle kalın |
Sevgili Latif, Urla Özbek mahallesindeki fidancıda istediğin kadar zeytin ve sakız ağacı var, gel beraber seçip alalım, sonrada telleyelim derim.
|
1 Eklenti(ler)
Bunu bonsai yaparım diye almamıştım.
Biraz karar değiştirmiş gibiyim. Dikkat edilirse gövdesi oldukça ince. Bir kaç sene gelişsin belki bonsai yapmaya karar veririrm. Kışın daha büyük bir saksıya alacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025