![]() |
|
![]() |
#181 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bazı ağaçları bulması zor oluyor. Özellikle meyve ağaçları boyuna gidecek biçimde budanıyor. Bonsai olarak kullanması zor oluyor. Fakat dut ağacından güzel bonsai olacağıan eminim. Bir yarışma yapalım, kim daha önce bulacak diye. Ardıç tanuki. Saksı değişmi yapacağım. O yüzden uygulama yapmadım. Lavantada da ölü dallar var, onlara da saksı değişminden sonra uygulama yapacağım. Koçtaş da bulduğum bazı uçlar var. Onlarıı fotoğraflayayım yarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
memet hocam damla sulama bu yaz banada gerekli olacak, bu sistemi otomatik yani zaman ayarlı mı yaptın ,yoksa sen istediğin zaman mı sulama yapıyorsun?Çalışmalarını takip ediyoruz eline sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
|
Fidanlarm işyerinde olduğu için başında durabiliyordum. Bir de suyu depodan aldığım için, otomatik bir sistem kurmadım. Fakat basit bir çekvalf ve timer ile otomatik bir sistem kurulabileceğini düşünüyorum. Bu işi yapmak için ayrıca donanımlar da var. Fiyatları biraz tuzlu gibiydi. Yaza doğru tekrar konuşuruz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Yazın muhakkak bu işe bir çözüm bulmak lazım. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
|
Hazıra konmak kadar güzeli yoktur. Mustafa dışarıdan getirdi. Ben de ondan aldım. Fakat benzeri elek kalbur bulunabilir sanırım. İzmir'de olsa Kemeraltında vardır diyeceğim. Bulgur eleği kalbur gibi bir şey aynı işi görür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Ben 3 adet kalbur **** ekel aldım. Bunun biri en ince olanı 3mm Diğeri ise 4 mm Son olanın telini söktüm başka uygun genişlikde bir çit teli kesip kalbuurn ahşabına çaktım. Ve gecen günde şansıma daha büyük delikli bir kalbur buldum. Kısaca istediğim kalınlıkda çakıl elde ediyor ve gerekli şekilde kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
O çelik elekler , granülometri(elek analizi) adı verilen bir zemin deneyinde kullanılıyor. Birçok farklı delik boyutları olanlar üst üste konulup malzeme en üstten konulup sallanıyor. Her iki eleğin arasında o boyutlar arasında büyüklüğe sahip taneler kalıyor. İnternette "analiz eleği" olarak ararsanız birçok yerli üreticinin ürünlerini bulabilirsiniz. Bonsai toprağı için 5mm'lik bir elek altına 3mm lik bir elek koyarak sallarsanız 3mm'lik elekte 5-3mm arasında taneler kalacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
|
Bir yaşında. Akçaağaç. Mame bonsai olarak biçimlendireceğim. Yani bu boyda kalacak. Küçük olduğu için daha kolay olmayacak. Daha erken bonsai de olmayacak. Yazın sorun yaşama riski daha çok olacak. Beş altı yaşına gelmeden de belirli bir forma gireceğini düşünmüyorum. Düzenleyen memet : 19-03-2011 saat 21:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
|
Seradan aldığımda lantana camara saksısının içindeydi bu incir. Defalarca budanmış lantana ile birlikte. İyileşen budamaları dikkate alıp dört beş yaşında olabileceğini sanıyorum. İlginç bir çalışma olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
/
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
Geçmiş olsun Mehmet bey acil şifalar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
|
Ekim kasım ayında adeniumlarımın bir kısmı çıvgın yağan yağmur nedeniyle bir süre ıslak kaldı, toprağı ıslandı. Bu nedenle ben de 4 Adenium kaybettim. Dün gece de fırtına şeklinde yağan sağanak balkonda ne varsa hepsini, toprağı dahil ıslattı. Biraz önce bir kısmını içeri aldım, toprağı kurusun diye. Bakalım ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|