![]() |
|
![]() |
#121 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Adını bilmediğim çalı ballota hirsuta imiş. Düzenleyen memet : 25-09-2010 saat 16:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
|
Aslında niyetim başkaca bir kaç zeytin almaktı. Ama nasip olmayınca istemek yetmiyor. delice11.jpg Kalın görünen gövde bütünüyle kuru. Bİr kaç dal daha vardı onları budadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Yeni fidan hayırlı olsun. Belki kuru olan kısmı işledikten sonra içine açılacak bir deliğe canlı kısım yerleştirilip kendiliğinden tanukili bir çalışma yapılabilir. Hele bir de eli bu işlere alışık biri bunu yapınca mükemmel olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
|
Bu kış telleme yapacağım iki adeniumum. adenium67.jpg Tellemeden sonra, seneye dallanamanın daha iyi olmasını umuyorum. adenium86.jpg Bu çiçekli olanda budamalar da gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
|
Olea europaea bonsai
Aldığım deliceyi bir gözden geçirip daha aydınlık fotoğrafladım. Birbirinden bağımsız bir kaç yerden canlı sanırım onları ayıracağım gövdeden. delice1.jpg Diğer tarftan görünüşü delice2.jpg Düzenleyen memet : 10-09-2010 saat 22:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
|
Bu gülü daha önce de görüntülemiştim. Telleme öncesi tekrar bir gözden geçirdim bugün. Aldığımda "otlar yemyeşildi ve kuzeydeydi güneşgüneş" Çok gelişmedi . Zaten bodur bir tür. Toprağını değiştirince seneye daha iyi olacağını düşünüyorum. Bugün sulama yapmam da gerekmedi. Kısa süreli sağanaklar var bugün. Önümüzdeki hafta içinde bir kere daha EMA vereceğim. Düzenleyen memet : 19-09-2010 saat 16:19 Neden: şiiri eksik yazmışım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
|
Tanuki ardıç. ardıç2 (1).jpgBaşlamadan önceki durumu. ardıç2 (2).jpg Bir kısmını telledim. İnce telle diğer dalları da biçimlendireceğim. Bu saksıda iki sene daha tutacağım. Kışın bir ara kuru dalı da biçimlendireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
|
SAM_0577.jpgHanımeli böyleydi, hanımeli223.jpg Böyle oldu. Seneye istediğim forma kavuşur. İnce telle biraz daha işim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
harika
Bu saksıda iki sene daha tutacağım. Kışın bir ara kuru dalı da biçimlendireceğim. kuru adlı yerinden oynatmak dogru olmayacagına göre nasıl biçimlenecegini merakla bekliyorum. harika olacagı şimdiden belli sevgiyle kal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Memet, bu tarzda yapacagin calismalarda, alt dallari budarken, kimi dallari govde uzerinde 5-6cm. kadar birakip daha sonralari onlarin kabuklarini soyup kurumus dal gorunumu verirsen agacin daha dogal duracaktir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
|
Lantana camara bonsai
Üzerinde çalışamya başladım. İnce telle biraz daha çalışacağım. Biri önden, lantana1 (1).jpg Diğeri arkadan görünüşü lantana1 (2).jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
|
arbutus andrachne sandal ağacı
Bu kadar güzel bir ağaca fidancılar neden ilgi göstermemiş bilmiyorum. Bugüne kadar bir yerde bulamadım. En son sorduğum fidanlıkta, "bir tür deli olabilir misin" gibi bir ifadeyle baktılar yüzüme. Kışın yamadori yollarını arayacağım. İşin ilginci ,benden başka bonsai olarak merak eden de çıkmamış hiç bir yerde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Memet, sanki önemli bir şey yapmışım gibi bahsetmişsin, benim yaptığım bonsai sevdalısı olan herkesin yapacağı bir şey. Ayrıca o sandal ağacını nerede görüp fotoğrafladın, galiba sonunda hayalin gerçekleşecek. İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Gövdesi zımparalanmış ardıça benziyor sanki. Güzel bir materyal olacağı kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
|
Adenium bonsai
İzet bey sonbaharda hızlı bir gelişm gösterecek derken, bu kadar abartılı bir büyümeyi beklememiştim. Bütün yaz büyüdüğünden çok daha faala bir büyümeyi bir ayda gerçekleştirdi adeniumlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Yağmur sonrası fotoğrafı ile Adenium'ların fotoğrafına sırayla bakınca çok hoş görünüyorlar. Ellerinize sağlık. gece bonsaiden ne kadar (girdim mi çıkamam diye) kaçsa da sonunda bu işe bulaşmaktan kurtulamayacağını düşünmeye başlayan forum kişisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
|
Sayın forum kişisi size bir hikaye anlatacağım. Konuyu bağlayacağımı umuyorum sonunda. Kordonda "kavede" oturdum sade kahve söyledim. Yanımdaki bey de bir orta kahve lütfen dedi. Bir kere bu Türk değil belli. İyi Türkçe konuşuyor demekki hep geliyor. Selam verdim. lafa başladık. Memleket neresi dedim, kızdı. Ya, hep bunu soruyorsunuz dedi. Geliyorum iş yapmaya hemen çay söyleyeyim kave iç, yemeğe gidelim diyorsunuz. Ben hemen işi halledelim diyorum buradaki ortağım kızıyor. Acelen ne, dedim. Kaçarak akıbetinden kurtulamazsın. Hah dedi ben aynı lafı ondan da dinliyorum. Biran evvel işi bitirelim. Dedim, stres işte bu yüzden siz avrupalılar için icad edilmiş. Sakin ol. Çayını iç, işi zaten yapacaksın. Zaten iki gün buradasın. İşte buradan kalın çizili yere gönderme yapayım. Akıbetinden kaçarak kurtulamazsın, başla bir yerinden bu işe, akıbet nasılsa seni bulacak. Sen de rahat et, ben de; Olmamış o fidan, olmayacak da, diyebileyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|