![]() |
|
![]() |
#214 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
"Tohumdan bonsai yapmayın". İşte hem öyle derim, hem böyle yaparım. Tohumdan sığla. Fidanlıkta su kanalının kenarında çimlenmişti. Oradan almıştım. Bir yaşında. Mame bonsai olarak yetiştireceğim. Yani şimdiki boyundan biraz daha büyük olacak. Sanırım beş altı yıldan önce de olmayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Memet Bey, çok güzel bonsai adaylarınız var gerçekten. Çok iyi baktığınızda her hallerinden belli, sizi mutlu etmek için çabalıyorlar. Artık bu sezon sonuna bazıları olmuş olacak gibi duruyor. Tebrikler. Takibinizdeyiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
|
Ankara için erken olabilir. Bir kaç gün önce şiddetli soğuklar vardı. Ben önümüzdeki haftadan sonra burada uyanacaklarını düşünüyorum. Ankara'da bundan iki hafta sonra olabilir. Sığla çok dirençli uyanacağı kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Bendede sığla var uyanmadı nedeni havaların daha soğuk olması ısınmaya başladığında hala uyanmazsa o zaman sorun ver demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2010
|
Eksi üçlerden düşük havalarda soğuk odaya alıyorum, havalandırıyorum..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2010
|
Maşallah, aman birşey olmasın yaşasınlar da!! Benimkilerin ilk kışı daha, bu yılı atlatırsak inşallah rahatlayacağız, çok küçükler..! Herşeyi sizlerden öğrendim ve öğreniyorum çok teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
|
Muradiye'den bolca nar aldık. Bana bir tane düştü. Senelerce bakılmadan budanmadan kaldıkları için, ince ve gereksiz çok dal vardı. Sert bir budama yaptım bir kaç dalı daha kesebilirim işyerine götürünce bakacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
|
Tellemeyi ocak ayının sonuna doğru yapmıştım. İzzet bey, kusura bakmayın sorunuza anca cevap veriyorum. Yukarıdaki fotoğrafı çektikten bir hafta kadar sonra telleri çıkardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
|
Bu sene toprak bakmından biraz sıkıntılıyım. Aldığım toprak çok uygun değil. Yüzeyden değil derinden kepçeyle alınmış toprak. Organik içeriği düşük. Bunu alabildim malesef. Ponza da kullanamadım. Geçen senden elimde olan otoprak ve kumla hepsini karıştırdım. Biraz riskli bu sene beslenme bakımından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Akcaagci kestigin yerin hemen altinda gorunen surgunlerden acilacak sanirim o surgunleri degerlendirip bir supurge tarzi yapabilirsin. Surgunlerin yukarisinda kalacak olan gevdeyi de bir yil sonra V seklinde V'nin alt kismi surgunlerin ciktigi yere denk gelecek sekilde kesersen agac orasini cabuk kapatacaktir. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|