![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Güzel gövdesi varmış. Bu ova akçaağacının diğer akçaağaçlardan farkı nedir memet hocam (özellikleri)? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu acer, akçaağaç işleri uzmanlık gibi birşey. Begonvil de öyle. Elimdeki begonvillerin cinsi konusunda tereddütlerim var. Acer orange dream dediğim acerimin de öyle olmadığına karar verdim bu sene. Ova akçaağacı, işte yaprakları bu biçimdeki akçaağaç. İklim olarak da bizim buraya daha uygun. Acerpalmatum olmayınca bununla avunuyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın sakaki Aşağıdaki linkten bu türe ait bilgi ve bakım konularına ulaşabilirsiniz. Species Guide Acer Campestre Field Maple Bonsai Düzenleyen memet : 25-04-2012 saat 15:07 Neden: Türkçe |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Biraz fazlaca amatör bilgiler içeriyor link. Acemiler için gerekli bilgiler özetlenmiş. Daha önce bakmıştım linke zaten. Ara sıra baktığım bir site. Akçaağaç bundan daha fazla birikim gerektiriyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Acer flamingo flmngo.jpg Havai köklendirme yapmıştım. Kabuklu bitlerin bayıldığı bir cins. Gövdedeki sert dönüş biraz rahatsız ediyor beni. Bir çare bulsam iyi olacak. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Keşke havai köklendirmeyi o keskin viraj noktasından yapsaymışın Memet hocam ![]() Sert dönüşün olduğu yerde budak budama izi olan noktanın çok az üstünden thread-grafting yapsanız oradaki keskinlik 1-2 yıla daha ovalimsi bir form alır gibime geliyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Estagfurullah ![]() Siz zaten kendi oto-kritiğinizi yapmışınız en başta ![]() Thread-graft aşısının sadece dal elde etme değil bu köşeli formu oval forma dönüştürmek için de kullanıldığını görmüştüm internette bir yerlerde, o bakımdan dedim. Ama oval olması istenen yerin giriş mi yoksa çıkış noktası mı olması gerekiyordu işte orasını hatırlamıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2011
|
Merhabalar Memet beyin Bonzai çalışmalarını incelemeye koyulmuştum. Epey bir dolaştıktan sonra 10. sayfaya geldiğimde sayfaların alt kısmını görüntülememeye başladı. Siteden çıkıp tekrar giriş yapmama rağmen konuya ait sayfaların alt kısmını hala göremiyorum. Yanlış birşey mi yaptım bilmiyorum. Yardım bölümlerine baktım fakat birşey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim... Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkürler Mehmet Bey; Geçtiğimiz Bonzai toplantısına katılmıştık. Kızıma (En genç Bonzai meraklısı demiştiniz) Şimşir fidanından bir Bonzai başlamıştınız. Şimşir fidanımız hala sarı soluk yapraklı. Hiç yeni filiz vermedi. Sanırım ölüyor ne yapacağımızı bilemedik. Bize önerebileceğiniz birşey var mı? Kolay gelsin. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
Bu arada sayfanın alt kısmındaki mesajları hala göremiyorum. Ancak konuyu cevapla linkine tıkladığımda alttaki bölümde son mesajları görebiliyorum. İşyerinden çıkıyorum şimdi. Evde de girip deneyeceğim. Nedenini anlamadım. İlk defa başıma geliyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
ActiveX ayarlarınızda bir sorun olabilir. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Şimşir oldukça dirençlidir. Kolay ölmez. Aslında sorunu anlamak için bir görmek iyi olurdu, böyle bir olanak olabilir mi? Cumartesi Fuar'da toplantı var. Oraya getirebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
Memet Bey Cumartesi günü toplantıya katılabilirmiyiz bilemiyorum. Fakat Güzelbahçe tarafına gelirsek yanınıza uğrayabiliriz belki. Eğer böyle bir fırsat yakalarsak size telefonla ulaşırız önceden... Sayın Sakaki'ye de ilgisinden dolayı teşekkür ederim. ActiveX ayarlarına bakacağım.... Önce nasıl yapıldığını araştırmam gerek tabii..... Teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Yaptım galiba... İnşallah tekrar aynı sorun çıkmaz.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Geçen sene aldığım karaağaç. kraaagac.jpg Baharla birlikte tellerini çıkarmıştım. Gelişmesi bu ara mevsimin de uygun olması nedeniyle çok hızlı. Şimdilik müdahele etmiyorum, dallar güçlensin. Daha sonra bazı dalları alıp seyreltme yapabilirim. Kışın tekrar teller biçim vermeye devam ederim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Sayın memet hocam bu gürgen İle karaağaç birbirine çok benzemiyor mu?Yoksa yanılıyormuyum acaba? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
|
Çok benzedikleri kesin. Fidanlıktan bunu karaağaç olarak aldım. Sanırım biraz incelemem gerekecek. Kesin durum çiçeklenirse belli olur diyorum. Bazen cinsleri ayırd etmek kolay olmuyor kaç senedir "orange dream acer" dediğim acerin bu sene öyle olmayabileceğini düşünmeye başladım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de biraz google'da arama tarama yaptım. Karaağaç yaprağı sanki daha net/keskin hatlarla belli ediyor kendini. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Memet hocam, Hatırlarsan bende de bir tane var bu türden ve aynen seninki gibi biraz ince ama sıcağa ve susuzluğa o kadar iyi dayandı ki geçtiğimiz 2 sene boyunca anlatamam! Bence senin iklim için de iyi bir karar. Ama büyük saksıda olmasına rağmen 2 sene boyunca bendeki ancak 2-3 mm kalınlaştı, belki daha az. "Cascade shohin" diye bir şey yok mu acaba onu denesek hiç yoktan? ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Memet hocam, Ben bu kadar arsız ve dengesiz bir ağaç daha görmedim. Bakıma alıyorsun şımarıp küsüyor, saksının kenarından çıkanı çekip koparıyorsun ama kökünden yine fışkırıyor. En iyisi kendi haline bırakmak sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Kırçıllı portulacaria afra. ja66.jpg Arkadaki iki tanesini bonsai yapacağım. Şu anda on santim. Kışın aldığımın iki katı olmuş yani boyu. Gelişmesi için kaç sene bekleyeceğim önemsiz, görünümleri çok hoşuma gidiyor. Öndekileri de büyüklerden çelikledim. |
|
|
|
![]() |
|
|