View Single Post
Eski 18-04-2012, 23:23   #664
Harun Parlak
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Aslında bu saksıdan ben de uzun zamandır yapmak istiyordum ama bir türlü zaman ayıramadım. Çimento bazlı harcı hazırlayıp harcı renklendirmek için çeşitli toprak boyalar var. Kümes teli ve ya kum eleği tellerini donatı olarak kullanıp şekilleri de yapanın sanatsal bakış ve el yatkınlığına yaratıcılığına kalmış birşey.
Tek sorun belli bir kalıp omadığı için aynı saksının benzerini yapabilir ama aynısını kendisi bile yapamaz.
İç kısmı sizin de gördüğünüz gibi düz bir zemin söz konusu. Dış yüzeyde ise çeşitli çizgiler ve girinti çıkıntılar var. Bu çizgiler harç tam kurumadan belli başlı sert fırçalar ile tek tek çivi ve ya tel ile çizebilirsiniz.
Belediyeler kaldırımlara beton döktükten hemen sonra tam kurumadan önce buzlu ve ıslak olduğında kaygan olmasın diye sert çalı süpürgeleri ile çizilir. Belediye aynı yönde düz çizgiler çeker ama siz istediğiz gibi çizebilirsiniz.
Bir ara buna benzer çalışmalar yapmak istiyorum umarım bu yaz uygun zaman yakalar ve uygularım. İnşallah yanımda fotoğraf çeken bir arkadaş olurda bol bol da fotoğraf ile sizler ile paylaşırım.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön