![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Küçük balkondaki domates çiçeklerimden biri meyveye dönüşüyor.. :D
Eklenti 589999 Bu balkon fazla güneş almıyor ama yapabileceğim bir şey yok, ;) bitlenmişler buraya geliyor.. Haftada bir arap sabunlu karışım fısfıslanıyor.. Bakalım diğer çiçekler ne yapacak? |
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) çiçeğim bana küsmesin, onu paylaşmayı unutmuşum.
Eklenti 590000 Neredeyse bir gözyaşı denizi oldular. Sağ ve soldaki iki dal önce kavis çizerek saksının alt hizasına inip tekrar yukarı çıkıyor. Büyüme aşamasında ne kadar düzeltmeye çalışsam da başaramadım, asi biraz. Mayıs sonunda küçücük birer fideydiler, büyüme hızı inanılmaz.. ;) |
Aşkın gözyaşları bana geldiğinde küçücük bir daldı. Öyle büyüdü ki çiçek bile açtı sevgili Jakin. Büyüme hızı gerçekten inanılmaz. Yapraktanda çok kolay çoğalıyor.
Bu mevsimde domates inanılmaz güzel:). Arapsabunlu karışama sıvıyağda koyuyor musunuz? . Bitleri elle temizlemek daha etkili Bir yöntem diye düşünüyorum:). Onlarca gülü bu yöntemle kurtardım. |
Alıntı:
Önerini dikkate alıp daha sabırlı olacağım, sevgiler... ;) |
En vicdansız benim demek ki.Sinek ilacını sıktım,sonra yaprakları tek tek suda yıkadım.Şu an tertemiz olmuş ama sonrasını bilemiyorum.
|
Alıntı:
|
Keşke kurtulsalar kolayca,hepimiz için iyi olur Sevgili Jakin.
|
Değerli arkadaşlar, benim de bir menekşemde unlu bit vardı. Zirraatçıdan Korban 4 isimli bir ilaç aldım. Birer hafta arayla 2 kez tüm yapraklarına ve yaprak aralarına fısfıs ile sıktım. Şu anda hiçbir şey kalmadı. Bu arada Sn. Jakin, menekşelerinizin ölmelerine üzüldüm. Halbuki yavru bile vermeye başlamışlardı. Neyse üzülmeyin, ben sizin için ayırabilirim. Onları ayırıp köklendirdikten sonra verebilirim.
|
Alıntı:
Ondan öncekiler öldükleri için göndermişti. ;) Şimdi yavru verenleri de sevgili aleydi, SDurul'un gönderdikleri ölünce göndermişti. ;) Böyle uzun bir hikayesi var. Ama beğendiğiniz bir-iki menekşenizden çoğaltırsanız çok çok çok memnun olurum, ben de size atlas saksılarımdan birini ayırdım zaten. Çok naziksiniz.. Sevgi ve selamlar.. :) |
Alıntı:
Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:). Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:) |
Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Alıntı:
oğlum geçen yaz okul dönüşü İzmir'den getirdi, ne yazık ki çılgın bir kuşun gazabına uğradı. :( Tohum paylaşım etkinliğinden talepte bulundum. Selluka ile ilk foruma üye olduğumda tanıştım ve günlerce (137 sayfa mıydı) okudum, onu istiyorum, inşallah bu kez yetiştirebilirim. ;) Sardunyalar da ikinci okuma maceramın konusudur. Kulübeyi unutmadığına sevindim. Bekliyorum fotoğrafını. Sayfanda bir kuş evi görmüştüm ve bayılmıştım, eminim o da öyledir. Sevgiler.. :) |
Alıntı:
Kesin olarak elle temizlenmesi gerektiği tescillendi, iki arkadaşım öyle diyorsa öyledir. Sevgiler.. :) |
2 Eklenti(ler)
Dün Sn. cengizildas ve değerli eşi ziyaretimize geldiler, çok sevindik tanıştığımıza.. :)
Eklenti 592437 Eklenti 592438 Elleri boş gelmemişler, yeniden çok çok teşekkürler.. :) |
Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sevgi Hoca'm.. :) Kısa zamanda büyüyüp serpilirler inşallah.. Kardeşler arada bir birbirlerinden haber alsınlar öyleyse.. :) Sevgiler.. :) |
3 Eklenti(ler)
Çiçeklerin durumuna bir bakalım..
Sardunyalar açıyor, epey de tomurcuk var.. :) Eklenti 592446 Alyssum'un saksısına sapladığım pet şişede hala su vardı, çıkarmadım. Eklenti 592447 Acilen ayırmam gereken aloe vera.. Eklenti 592448 |
Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.
|
Alıntı:
Arapsaçı ile ilgili birkaç kurutma öyküm var, ama bu kez forum dayanışmasıyla üstesinden geliriz umarım.. :) |
3 Eklenti(ler)
Minik domatesler çok yavaş gelişiyorlar.
İki kızarmış olan tohumluk. Eklenti 592449 Biberlerden de kızarmış iki büyük tohumluk. Dibinde çıkan yoncalara bayılıyorum, sarı sarı çiçekler açıyorlar ara sıra. Eklenti 592450 Bu orman menekşesi (Viyola Odorata) minicik mor çiçekleriyle mutluluk veriyor. Epeyce de tomurcukları var. :) Eklenti 592451 |
5 Eklenti(ler)
|
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.
|
Alıntı:
Bunu forumu takip edince anladım. Son aldığım da kurumaya yüz tutmuştu, kuruyanları söktüm biraz, sağlam olan iki dal vardı. Ben hep iç mekanda bakmaya çalışmıştım, oysa soğuğu severmiş. Şimdi balkonda o iki dalı sağlam olan. Ve alttan tabağından 3 günde bir suluyorum, canlanıyor gibi. Tabi Cengiz Bey'den gelen arapsaçını da içindeki ezan çiçeğini başka saksıya aldıktan sonra balkona çıkarmayı düşünüyorum, iyi eder miyim sizce? |
Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.
|
Alıntı:
O zaman ben de içeride deneyeyim, çok sulamadan.. 3 günde bir tabağından yarım çay bardağı su versem olur mu? |
Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.
|
Alıntı:
Ben de daha önce forumda dışarıda bakılınca daha güzel geliştiğini okumuştum. Tekrar baktım, bunları buldum.. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hasta olan kalanşonun son hali de böyle. Eklenti 592508 Eklenti 592509 Sizlerin tavsiyeleriyle kurtuldu, teşekkürler.. :) |
Sn. Jakin ve Sn. Sevgihoca, arapsaçı eşimin baktığı bir çiçek. Şimdi yeniden sordum. Biz içeride camın önünde bakıyormuşuz. Dibi kuru olmayacak ama, çamur da olmayacakmış. Eşimin de sizlere selamları var.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025