agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Jakin / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38177.htm)

Jakin 22-12-2015 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1428260)
Süt ağacım oturma odasındaydı,fazla havalandıramadım sanırım.Hepsi ayrı bir bebek,beklentisi farklı,işimiz zor vesselam.Keyifleri iyi olursa da mutluluk veriyorlar tabii.

Benim sedum reflexum da her zaman gözümün önündeki sehpada duruyor ve hızlı gelişiyordu, üstelik de sık sık havalandırdığım bir yerde. Yaz sıcağında bitlenmedi de şimdi bitleneceği tuttu. :mad: Her gün rutin unlu bit kontrolü yapmak lazım galiba, tırnak yoklaması gibi. :p

Jakin 23-12-2015 14:34

1 Eklenti(ler)
Küçük balkondaki domates çiçeklerimden biri meyveye dönüşüyor.. :D

Eklenti 589999

Bu balkon fazla güneş almıyor ama yapabileceğim bir şey yok, ;) bitlenmişler buraya geliyor..
Haftada bir arap sabunlu karışım fısfıslanıyor.. Bakalım diğer çiçekler ne yapacak?

Jakin 23-12-2015 14:43

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) çiçeğim bana küsmesin, onu paylaşmayı unutmuşum.

Eklenti 590000

Neredeyse bir gözyaşı denizi oldular.
Sağ ve soldaki iki dal önce kavis çizerek saksının alt hizasına inip tekrar yukarı çıkıyor.
Büyüme aşamasında ne kadar düzeltmeye çalışsam da başaramadım, asi biraz. Mayıs sonunda küçücük birer fideydiler, büyüme hızı inanılmaz.. ;)

aleydi 23-12-2015 17:33

Aşkın gözyaşları bana geldiğinde küçücük bir daldı. Öyle büyüdü ki çiçek bile açtı sevgili Jakin. Büyüme hızı gerçekten inanılmaz. Yapraktanda çok kolay çoğalıyor.

Bu mevsimde domates inanılmaz güzel:). Arapsabunlu karışama sıvıyağda koyuyor musunuz? . Bitleri elle temizlemek daha etkili Bir yöntem diye düşünüyorum:). Onlarca gülü bu yöntemle kurtardım.

Jakin 23-12-2015 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1428433)
Aşkın gözyaşları bana geldiğinde küçücük bir daldı. Öyle büyüdü ki çiçek bile açtı sevgili Jakin. Büyüme hızı gerçekten inanılmaz. Yapraktanda çok kolay çoğalıyor.

Bu mevsimde domates inanılmaz güzel:). Arapsabunlu karışama sıvıyağda koyuyor musunuz? . Bitleri elle temizlemek daha etkili Bir yöntem diye düşünüyorum:). Onlarca gülü bu yöntemle kurtardım.

Evet çok az zeytinyağı koyuyorum. Ben de önce biraz elle temizlemeye çalışıyorum, sonra üff bu nasıl bir işkencedir deyip fısfısı elime alıyorum.. :D

Önerini dikkate alıp daha sabırlı olacağım, sevgiler... ;)

sevgihoca 23-12-2015 18:08

En vicdansız benim demek ki.Sinek ilacını sıktım,sonra yaprakları tek tek suda yıkadım.Şu an tertemiz olmuş ama sonrasını bilemiyorum.

Jakin 23-12-2015 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1428451)
En vicdansız benim demek ki.Sinek ilacını sıktım,sonra yaprakları tek tek suda yıkadım.Şu an tertemiz olmuş ama sonrasını bilemiyorum.

Sonuçtan bizi haberdar edin, biz de vicdansız olabiliriz.. ;)

sevgihoca 23-12-2015 18:26

Keşke kurtulsalar kolayca,hepimiz için iyi olur Sevgili Jakin.

cengizildas 23-12-2015 18:33

Değerli arkadaşlar, benim de bir menekşemde unlu bit vardı. Zirraatçıdan Korban 4 isimli bir ilaç aldım. Birer hafta arayla 2 kez tüm yapraklarına ve yaprak aralarına fısfıs ile sıktım. Şu anda hiçbir şey kalmadı. Bu arada Sn. Jakin, menekşelerinizin ölmelerine üzüldüm. Halbuki yavru bile vermeye başlamışlardı. Neyse üzülmeyin, ben sizin için ayırabilirim. Onları ayırıp köklendirdikten sonra verebilirim.

Jakin 23-12-2015 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1428464)
Değerli arkadaşlar, benim de bir menekşemde unlu bit vardı. Zirraatçıdan Korban 4 isimli bir ilaç aldım. Birer hafta arayla 2 kez tüm yapraklarına ve yaprak aralarına fısfıs ile sıktım. Şu anda hiçbir şey kalmadı. Bu arada Sn. Jakin, menekşelerinizin ölmelerine üzüldüm. Halbuki yavru bile vermeye başlamışlardı. Neyse üzülmeyin, ben sizin için ayırabilirim. Onları ayırıp köklendirdikten sonra verebilirim.

Cengiz Bey hepimize birer Korban 4 lazım o zaman. Bahsettiğimiz ölen menekşeler sevgili SDurul'un bana yaz sonu gönderdikleriydi.
Ondan öncekiler öldükleri için göndermişti. ;)
Şimdi yavru verenleri de sevgili aleydi, SDurul'un gönderdikleri ölünce göndermişti. ;) Böyle uzun bir hikayesi var.
Ama beğendiğiniz bir-iki menekşenizden çoğaltırsanız çok çok çok memnun olurum, ben de size atlas saksılarımdan birini ayırdım zaten. Çok naziksiniz.. Sevgi ve selamlar.. :)

aleydi 23-12-2015 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428067)
Sevgili aleydi Can'ın kulübesini merak ettim, eşinin yaptığı güzel şeylerden biri demek ki o da. Sayfana bir bakayım belki paylaşmışsındır.

Çok haklısın iklime göre bitki yetiştirmek lazım.
Bunu yazıp, çerçeveletip duvarlarımıza asmamız lazım. ;)

Baharı ben de özledim, sevgiler.. ;)

İklime göre bitki yetiştirme çabası içine girdim sevgili Jakin. Çünkü son 2 yıldır pek çok çiçeğimi kaybettim. Bitkiler alıştıkları ortamda, yönde yaşamak istiyorlar. Dış ortama alışan bitki ev ortamında solup yapraklarını döküyor. Buna çok şahit oldum. Şimdi bitki alırken özellikle sarmaşık, çalı türü donlara dayanıklı mı ilk ona bakıyorum.

Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:).

Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:)

Mücevher Çalısı 23-12-2015 22:50

Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428435)
Evet çok az zeytinyağı koyuyorum. Ben de önce biraz elle temizlemeye çalışıyorum, sonra üff bu nasıl bir işkencedir deyip fısfısı elime alıyorum.. :D

Önerini dikkate alıp daha sabırlı olacağım, sevgiler... ;)

Ben Sedum reflexumun birini unlu bitlerden kurtaracağım derken zeytinyağlı ilaçla kuruttum yazın. O gün bugündür elle temizlemeyi yeğliyorum. Sedum reflexumun unlu bite karşı zaafı var sanırım, başka tür bit görmedim üzerinde:)

Sevgilerimle...

Jakin 23-12-2015 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1428524)
İklime göre bitki yetiştirme çabası içine girdim sevgili Jakin. Çünkü son 2 yıldır pek çok çiçeğimi kaybettim. Bitkiler alıştıkları ortamda, yönde yaşamak istiyorlar. Dış ortama alışan bitki ev ortamında solup yapraklarını döküyor. Buna çok şahit oldum. Şimdi bitki alırken özellikle sarmaşık, çalı türü donlara dayanıklı mı ilk ona bakıyorum.

Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:).

Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:)

Sevgili aleydi en doğrusu bu, iklime göre seçelim artık. Selluka bizim iklime uygun,
oğlum geçen yaz okul dönüşü İzmir'den getirdi, ne yazık ki çılgın bir kuşun gazabına uğradı. :(
Tohum paylaşım etkinliğinden talepte bulundum.
Selluka ile ilk foruma üye olduğumda tanıştım ve günlerce (137 sayfa mıydı) okudum, onu istiyorum, inşallah bu kez yetiştirebilirim. ;)

Sardunyalar da ikinci okuma maceramın konusudur.

Kulübeyi unutmadığına sevindim. Bekliyorum fotoğrafını. Sayfanda bir kuş evi görmüştüm ve bayılmıştım, eminim o da öyledir.

Sevgiler.. :)

Jakin 23-12-2015 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1428529)
Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...

Ben Sedum reflexumun birini unlu bitlerden kurtaracağım derken zeytinyağlı ilaçla kuruttum yazın. O gün bugündür elle temizlemeyi yeğliyorum. Sedum reflexumun unlu bite karşı zaafı var sanırım, başka tür bit görmedim üzerinde:)

Sevgilerimle...

Sevgili Mücevher Çalısı teşekkür ederim.. :)

Kesin olarak elle temizlenmesi gerektiği tescillendi, iki arkadaşım öyle diyorsa öyledir.

Jakin 15-01-2016 16:20

2 Eklenti(ler)
Dün Sn. cengizildas ve değerli eşi ziyaretimize geldiler, çok sevindik tanıştığımıza.. :)

Eklenti 592437

Eklenti 592438

Elleri boş gelmemişler, yeniden çok çok teşekkürler.. :)

sevgihoca 15-01-2016 16:43

Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.

Jakin 15-01-2016 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433459)
Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.

Sn. Cengiz Bey ve sevgili Nadide Hanım'ı çok sevdik, çiçek dostluğu ne güzel şey!.. :)
Teşekkür ederim Sevgi Hoca'm.. :)
Kısa zamanda büyüyüp serpilirler inşallah..
Kardeşler arada bir birbirlerinden haber alsınlar öyleyse.. :)

Jakin 15-01-2016 17:21

3 Eklenti(ler)
Çiçeklerin durumuna bir bakalım..

Sardunyalar açıyor, epey de tomurcuk var.. :)
Eklenti 592446

Alyssum'un saksısına sapladığım pet şişede hala su vardı, çıkarmadım.
Eklenti 592447

Acilen ayırmam gereken aloe vera..
Eklenti 592448

sevgihoca 15-01-2016 17:23

Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.

Jakin 15-01-2016 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433485)
Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.

Aynen dediğiniz gibi oldu, tanışıyor gibiydik.
Arapsaçı ile ilgili birkaç kurutma öyküm var, ama bu kez forum dayanışmasıyla üstesinden geliriz umarım.. :)

Jakin 15-01-2016 17:38

3 Eklenti(ler)
Minik domatesler çok yavaş gelişiyorlar.
İki kızarmış olan tohumluk.

Eklenti 592449

Biberlerden de kızarmış iki büyük tohumluk.
Dibinde çıkan yoncalara bayılıyorum, sarı sarı çiçekler açıyorlar ara sıra.

Eklenti 592450

Bu orman menekşesi (Viyola Odorata) minicik mor çiçekleriyle mutluluk veriyor. Epeyce de tomurcukları var. :)

Eklenti 592451

Jakin 15-01-2016 17:48

5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş gelişenler..

Eklenti 592453

Eklenti 592454

Eklenti 592455

Eklenti 592456

Eklenti 592457

sevgihoca 15-01-2016 18:28

Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.

Jakin 15-01-2016 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433501)
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.

Sevgi Hocam, ben çok sulamaktan kurutuyormuşum genellikle.
Bunu forumu takip edince anladım. Son aldığım da kurumaya yüz tutmuştu, kuruyanları söktüm biraz, sağlam olan iki dal vardı. Ben hep iç mekanda bakmaya çalışmıştım, oysa soğuğu severmiş. Şimdi balkonda o iki dalı sağlam olan. Ve alttan tabağından 3 günde bir suluyorum, canlanıyor gibi.

Tabi Cengiz Bey'den gelen arapsaçını da içindeki ezan çiçeğini başka saksıya aldıktan sonra balkona çıkarmayı düşünüyorum, iyi eder miyim sizce?

cengizildas 15-01-2016 19:00

Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.

Jakin 15-01-2016 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1433510)
Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.

Teşekkür ederim Cengiz Bey, Nadide Hanıma sevgi ve selamlar.. :)
O zaman ben de içeride deneyeyim, çok sulamadan.. 3 günde bir tabağından yarım çay bardağı su versem olur mu?

sevgihoca 15-01-2016 22:25

Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.

Jakin 16-01-2016 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433562)
Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.

Sevgihoca'm Cengiz bey içeride baktıklarını yazmış.
Ben de daha önce forumda dışarıda bakılınca daha güzel geliştiğini okumuştum.
Tekrar baktım, bunları buldum..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi querelle (Mesaj 527032)
Arapsaçını nerde tutuyorsunuz arkadaşlar ?
Benimki her mevsim dışarda ve çok gür. Oldukça aydınlık bir noktada duruyor, bazen Güneş de alıyor ve çok sık ama az su veriyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 614805)
143 nolu mesajımdaki arapsaçı Ankara kışına dayandı. Keyifsiz halini attı. Hava biraz ısınınca hızla gelişmeye başladı. Bahçede olduğundan donmaması için çok soğuk günlerde malç uyguladım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 643356)
Hederalar arapsaçının bulunduğu yere kadar uzanınca aralarında mecburi bir dostluk oluştu. Şimdilik iyi geçiniyorlar.

Şimdi ben Sn. cengizildas'tan geleni içeride tutup, az sulayarak deneyeceğim, olmaz da bozulursa dışarıya yarı gölgeye alacağım. Malum bizim ev sıcak olunca, rahatsız olabilirler.

Jakin 16-01-2016 09:27

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433501)
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.

Sevgili Sevgihoca'm o kalanşo sevgili Aleydi'den gelen kalanşo.

Hasta olan kalanşonun son hali de böyle.

Eklenti 592508

Eklenti 592509

Sizlerin tavsiyeleriyle kurtuldu, teşekkürler.. :)

cengizildas 16-01-2016 11:39

Sn. Jakin ve Sn. Sevgihoca, arapsaçı eşimin baktığı bir çiçek. Şimdi yeniden sordum. Biz içeride camın önünde bakıyormuşuz. Dibi kuru olmayacak ama, çamur da olmayacakmış. Eşimin de sizlere selamları var.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025