![]() |
Alıntı:
Sürprizlere bayılırım.. :D |
Çok değerli çiçek safran
Alıntı:
|
Alıntı:
Üç safran soğanını üç saksıya dikmiştim. ikisi açtı, üçüncüsü de yakında açar sanırım, tabii memnuniyetle paylaşırım fotoğraflarını. Balkonda yetiştirdiğiniz meyvelerin fotoğraflarını paylaşmanızı ve sayfa açmanızı bekliyorum. Kolay gelsin, balkonlarımız bitkilerle dolup taşsın.. ;) |
Sevgili Jakin hanım bitkilerinize ve mesleğinize hayran oldum, sayfanızı ince bir zerafet ve titizlikle hazırlamışsınız tebrikler, bitkiler nefestir huzur verir,sevinçte üzüntüde bize yoldaş olur.Selamlar.
|
Alıntı:
Güzellik sizin bakışınızda sanırım.. Sevgiler.. ;) |
Sayfanız hayırlı olsun. Safranlara bayıldım en kısa zaman da ben de alacağım inşallah
|
3 Eklenti(ler)
"Crassula Lycopodioides" ya da "Crassula Muscosa" mın bugünkü hali.
Eklenti 589570 Bu da Kasım'da büyüteçle çektiğim fotoğrafı. Çiçekleri daha iyi görünüyor. Eklenti 589571 Tomurcukları üzerinde kurumuş olarak duruyordu. Birazını topladım, çimlendirmeye çalışıyorum. Eklenti 589572 Bu güzeli de bana sevgili Aleydi göndermişti.. (Kalp) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Aleydi'nin gönderdiği sardunyalarımın hepsi tomurcuklandı.
Solda görülen beyaz açacak, beyaza bayılırım. Eklenti 589575 Aleydi'ye sevgilerimle.. ;) (Ben de kalp ikonu istiyorum ;) ) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Uyap'ın gönderdiği minik alyssum kocaman oldu.
Eklenti 589576 Çiçek bile açtı. Uyap'a sevgi ve teşekkürlerimle. Buralarda olmamasına üzüldüğüm arkadaşlarımdan. Kısa zamanda yeniden aramızda görmek dileğiyle.. |
1 Eklenti(ler)
Örgü şişi sapladığım domates fidelerim bitlenince ilaçlanıp küçük balkona taşındılar.
Eklenti 589577 Çiçek de açtılar ama öylece duruyorlar.. |
Çiçekleriniz hala balkondalar Sevgili Jakin ne güzel.Baharlarda ve kışları sıcak iklimde yaşamak istiyorum:D.
Bizim burada hava -1 gün itibariyle:) Baktım Mersin 18 derece.Bahçede ki herşey donmuş durumda. Bu görüntülerle içim ısındı. Çok mutlu oldum. Ellerinize sağlık çok güzel büyümüşler Kalp. |
Sevgili Aleydi (Kalp) balkonda gölgedeki termometre 25 derece, içeride ise 28 derece gösteriyor şu an.. ;)
Kışın çok güzel ama yazımız yakıcı oluyor. Şimdiden sardunya ve menekşeleri yaşatabilecek miyim diye kara kara düşünüyorum. :( |
2 Eklenti(ler)
Bunlar sevgili Aleydi'nin gönderdiği sukulentlerden bazıları.
Eklenti 589586 Bunlar da yine Aleydi'den gelen, sağ kalan menekşe yaprakları. Eklenti 589587 Eskişehir'e selam ve sevgileri var. (Kalp) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un gönderdiği kaktüslerim.
İkisi ikinci katı, biri de üçüncü katı çıktı. ;) Eklenti 589730 SDurul'dan gelenlere devam.. Epeyce yükseldi bu güzelim.. ;) Eklenti 589731 Saksıyı paylaştığı sempervivum ile birlikte çok canlılar..;) Eklenti 589732 Bunlar da dört güzellerim.. ;) Eklenti 589733 Bu harika gelişen sedum reflexum maalesef unlu bit saldırısı altında.. :( Eklenti 589734 |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Uyap'ın gönderdiği yılbaşı kaktüsüm büyüdü, serpildi..
Eklenti 589735 Tomurcuk bile verdi.. ;) Eklenti 589736 Bu sene açacağını beklemiyordum.. ;) Sürpriz oldu.. :)) Eklenti 589737 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Uyap'tan gelen kurdelem kocaman oldu.
Çok sevdiğim bir bitkidir.. ;) Eklenti 589738 Her gün yapraklarını inceliyorum.. Henüz daha birbirinin aynı formda ve çizgilere sahip iki yaprak bulamadım.. ;) Üstte de bir dalımız var.. ;) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili B e t ü l'ün gönderdiği üç güzellerim.. ;)
Eklenti 589739 Kocaman oldular.. Miniciktiler, ben onları hep içeride büyüttüm. Çiçeklenmeleri için dışarı almam gerek sanırım, kıyabilirsem.. ;) |
2 Eklenti(ler)
Sn. Erdem 01'in gönderdiği mum çiçeğim çok güzel gelişti.. ;)
Eklenti 589740 Bu da yine Erdem 01'den gelen Echinopsis Oxygona.. ;) Eklenti 589741 Benim balkondakiler uçuk pembe açıyorlar. Belki de başka bir renktir. ;) |
1 Eklenti(ler)
Orkidem iki yıldan sonra nihayet çiçek sapı çıkarıyor. :D
Eklenti 589742 Fotoğraflayabilmek için epeyce bekledim büyümesini. Ancak bu sap biraz eğri çıkıyor, çıksın da umurumda değil, çok bekledim ben onu. Bir de daha düzgün çıkma ihtimali olanı var. Hayırlısı bakalım. ;) Açabilirse paylaşırım.. |
Alıntı:
25_26 mı. kafamı taşlara vurma ikonu Biz donuyoruz:). Bahçeye çıkamıyorum. Can'ın mamasını vermeye çıktım bir an, koşarak eve koştum:).Sizinde yazları çok sıcak oluyor tabi.Etkilenmez sıcaklardan umarım sevgiler. |
Sevgili aleydi öğlen saat 12.58 de yazmışım, o saatlerdeki sıcaklık.
Soğuğu ben de hiç sevmem, sizlerin adınıza üzüldüm. :( Can'ın kulübesi vardır herhalde değil mi? İnan ben hiç sıcaktan şikayet etmezdim bu yaza kadar. Ne zaman ki çiçeklerim ölmeye başladılar, ben de şikayete başladım.. |
Alıntı:
iklime göre bitki yetiştirmek en doğrusu aslında. Dayanamıyoruz hepsinden olsun istiyoruz. Evin hali içler acısı:).Dökülüyor yaprakları pisleniyor. Neyse bahara az kaldı. Biraz daha sabredeceğiz artık:). SEvgiler. |
Alıntı:
Çok haklısın iklime göre bitki yetiştirmek lazım. Bunu yazıp, çerçeveletip duvarlarımıza asmamız lazım. ;) Baharı ben de özledim, sevgiler.. ;) |
2 Eklenti(ler)
İlk yavrular göründüler... :D
Eklenti 589805 Eklenti 589806 Sabah sabah çığlık atmamak için zor tuttum.. :D |
Gözünüz aydın sevgili Jakin, çiçeklerini de görmenizi dilerim.:)
Bebeklere çok iyi bakmışsınız, hepsi büyümüşler. Menekşe yaprakları tutmadı mı? Unlu bitten nedir bu çektiğimiz? Çok can sıkıcılar.:dilli: |
Alıntı:
Siz kulubenin altına dışarıdan(altını içten kaplarsanız can tırmalayarak parçalar), içine de içeriden strafor döşeyebilir siniz. Bu Can'ı kışın soğuktan yazın sıcaktan koruyacaktır. Saygılar... |
Alıntı:
Gönderdiğiniz menekşe yaprakları havanın mevsim normallerinin çok üzerinde inanılmaz sıcak olması nedeniyle maalesef bir bir öldüler. :( Kısmet değilmiş.. ;) Unlu bitleri yiyen etobur bitki varsa hemen yetiştirmeye başlayabilirim. :p Sevgiler.. :) |
Unlu bitleri yiyen etobur fikri hoşuma gitti,benim de süt ağacımın yapraklarında bu gün gördüm,çok canım sıkıldı.Sinek ilacı sıkıp sonra yıkadım,şimdilik diğerlerinden ayırdım.Neden oluyor anlamıyorum.Menekşeleriniz maşallah çok güzel tutmuş.İnşallah çiçekli hallerini de görürüz.Sevgiler.
|
Alıntı:
Unlu bitleri gördükçe bebeklerdeki pamukçuk hastalığı geliyor aklıma ;) Onlar da bizim bebeklerimiz, koruyamayınca çok aciz hissediyoruz. :( Bir çeşit mantar sanırım. :mad: |
Süt ağacım oturma odasındaydı,fazla havalandıramadım sanırım.Hepsi ayrı bir bebek,beklentisi farklı,işimiz zor vesselam.Keyifleri iyi olursa da mutluluk veriyorlar tabii.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025