![]() |
Sn. Jakin, sizden aldığımız çiçekler de çok çok güzeller. Ama onları maalesef sayfama koymayacağım. Yaptığım her hata hemen eleştiri alınca sayfayı kullanmamaya karar verdim. Ama sizden çok güzel çiçekler aldığımı da herkesin bilmesini istedim. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.
|
Alıntı:
Eleştirilmek faydalı oluyor aslında, ben kendi adıma yaptığım yanlışları anlayıp, düzeltme olanağı bulduğum için eleştirilmeyi seviyorum. Tabii ki kararınıza saygı duyuyorum. Selamlar.. :) |
Sevgil Jakin,Arapsaçı sayfasını tamamen okuyunca dediğiniz gibi bir üyemiz bahçede büyütüyormuş.Hatta etrafı çok sardı,kurtulamıyoruz diyenler de var.Ben de şimdilik kapalı balkonumda güneş almayan camın önüne koydum,bugün üstten sulamasını yaptım.Bu çiçeği yetiştiremeyenler de çok.İnşallah beceririz.
|
Alıntı:
|
Meraklanmayın arkadaşlar, kökü bizde nasıl olsa. Sağlıcakla kalın.
|
Sn. Jakin, önümüzdeki sene, laleleri ve sümbülleri bu şekilde yetiştirmeyi deneyeceğim.
https://tr.pinterest.com/pin/379709812311000097/ |
3 Eklenti(ler)
Yeniden merhabalar..
Çiçeklerim baharla birlikte canlanmaya başladılar. Yılbaşı kaktüsümü Ankara'ya gitmeden önce fotoğraflamıştım. Eklenti 596667 Eklenti 596668 Eklenti 596669 Döndüğümde de bu halde buldum.. ;) Alıntı:
Çiçeklenmesine çok sevindim, pek buralara uğramıyor artık ama ben teşekkür borçluyum.. :) |
2 Eklenti(ler)
Yılbaşı kaktüsüm kalan son çiçeklerini de bu fotoğrafı çektikten hemen sonra düşürdü.
Eklenti 596675 Eklenti 596677 Acaba tohum oluşturmuş mudur? Atmaya kıyamadım. İçlerini açıp ilgili başlıkta soracağım. |
3 Eklenti(ler)
Ankara Bauhause'tan aldığım yeni güzellerim.. ;)
Saksılarını değişmeli miyim? Şimdilik pek cesaret edemedim açıkçası. Yerlerine biraz alışsınlar diye erteledim. Eklenti 596687 Bu resimdeki sukulentleri; sol üsttekini Echeveria black prince'e, alttakini Echeveria Perle von Nurnberg ya da Echeveria lilacina'ya , sağdakini Portulacaria Afra variegata'ya benzettim. Eklenti 596688 Bu resimde soldaki sukulenti Kalanchoe tomentosa'ya sağdakini Echeveria shaviana'ya alttaki pamuk kaktüsü de Cephalocereus senilis'e benzettim.. Eklenti 596689 Bu da hayran olduğum Gardenia.. Bakabilecek miyim acaba? Gardenia sayfasını epeyce okudum. Maalesef benimki de bakımı zor olan ithal gardenia imiş. Sabah akşam elimde fıs fıs, alt tabağına su koyup küçük bir tabağı ters çevirip üzerine oturttum toprağı ıslanmadan nemlensin diye.. |
4 Eklenti(ler)
Yavrulayan menekşelerimi ayırdım sonunda..
Aleydi'ciğim bak ne güzel oldular!.. (Kalp) Eklenti 596690 Eklenti 596691 Bunlar da ayrılan yavruların yaprakları.. Yeniden kesip, diktim. İkincisinde daha hızlı köklenip, yavruluyormuş.. Umarım.. ;) Eklenti 596692 Buradakiler de henüz yaprakları yeterli büyüklüğe gelmeyenler.. Eklenti 596693 |
Gardenya beni en cok ugrastiran ciceklerden biri. Gecen yil yerli anac gardenyami kaybettim ne yaptimsa kurtaramadim. Tekrar aldim suan 2. yilinda ithal cinsli.Asidik topraktan ve nemden hoslaniyor. Sulama suyuna 3 sulamada bir 1lt e 2~3 limon tuzu koyup suluyorum. Mutfak ona iyi geldi. Bir de yapraklarinda kloroz sararmaya dikkat demir eksikligine isaret ediyor. Demir eksikligi icinde yapi marketlerde satilan sivi besinlerden aliyorum.(yaprak sararmasi icin demir icerikli) . Ben de saksiyi 2. bir saksiya oturttum altina cakil tasi koydum suzek toprakta sik suluyorum fazla su alttaki saksiya inip nem sagliyor. Suan tomurcukta. Actigi zaman inanin kokusu herseye degiyor.Missssss..
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Sardunyaların şimdiki hali..
Eklenti 596698 Bu saksıya eskiden kalma çiçek tohumlarını ektim. Yağmur başladı, içeriye alacağım.. Eklenti 596699 Göç göç saksısı.. Eklenti 596700 Glayöller çıktılar.. Eklenti 596701 Zıpçıktı saksısı.. Eklenti 596702 |
5 Eklenti(ler)
Güler Hanım'dan gelen Crocosmia'lar. Epeyce büyüdüler..
Eklenti 596708 Sümbüller.. Eklenti 596709 Ters Lale.. Sağdaki açmaya niyetlenmiş.. ;) Eklenti 596710 Mor laleler çıkmaya başlamış.. Eklenti 596711 Kırmızı Lale'ler uykudalar daha.. Saksıda sığınmacılar var.. Eklenti 596712 |
5 Eklenti(ler)
Safranlar üç saksıydı, biri çürüdü. Diğer ikisinin saçlarını topladım..
Eklenti 596717 Frezya.. Küçük saksıdakinin tomurcukları daha büyük.. Eklenti 596718 Büyük saksıdaki frezya.. Eklenti 596719 İrisler.. Eklenti 596720 İris Tublerose.. Eklenti 596721 |
5 Eklenti(ler)
İris Reticult..
Eklenti 596730 Tritelleria.. Eklenti 596731 Ters Lale Mor.. Eklenti 596732 Aleovera.. Geçenki doluda yaprakları zarar görmüştü.. Eklenti 596733 Bu da açmakta olan çiçeği.. ;) Eklenti 596734 |
5 Eklenti(ler)
Aloe Vera'lar..
Eklenti 596737 Eklenti 596738 Eklenti 596739 Eklenti 596740 Eklenti 596741 Son resimdekiler tek bir saksıda yıllarca büyüdüler.. Yeni ayırabildim. İlk iki resim bu saksıdan ayrılanlardan.. Üçüncü resimdeki daha önce ayrılanlardan.. Dördüncü de iç mekanda bakılan.. (Balkonda kuş gagalayınca içeriye almıştım.) ;) |
5 Eklenti(ler)
Minik biber ve domateslerim..
Domatesleri önceki aldığımın tohumundan yetiştirdim. Biber ise ölecek gibi olup dirildi hep.. Eklenti 596749 Kapya biberlerim. Pazardan aldığım biber tohumlarından yetiştiriyorum. Doludan yaprakları zarar görmüştü ama ölmediler.. Eklenti 596750 Kır menekşesi.. Eklenti 596751 Çekirdekten yetiştirdiğim limonum.. Eklenti 596752 Minik bir sukulentin saksısında belirip, sukulenti yok eden, papatya olduğunu düşündüğüm bitkim.. Bir ara kırdan topladığım papatyaları saksıya dikmiş, tutmadıklarını düşünerek sökmüştüm. Onların tohumlarından çıkmış olabilir belki.. ;) Eklenti 596753 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Günün sürprizleri..
Küçük frezya saksısındaki güzel ilk tomurcuğunu açtı.. Mis gibi kokusuyla karşıladı bu sabah.. Sn. Erdem01'in hediyesi frezyaları bendekilerle birlikte iki saksıya karışık dikmiştim. Bendekiler sarıydı. Bu açan Erdem01'den gelenlerden.. Tekrar teşekkür ediyorum.. Eklenti 596763 İris Reticult açtı. İlk kez görüyorum çiçeğini. Hafif bir kokusu var. Sn. Hocam100'e teşekkürlerimle.. Eklenti 596764 Ters Lale'ler açmaya çok yaklaştı. Yine Hocam100'den, teşekkürler.. Eklenti 596765 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sardunyalar merdiven boşluğunda olduğu için onları saymıyorum, Mum çiçeği bir tane de çilli begonyam var can çekişiyorlar. Baharın gelmesini iple çekiyoruz. |
Sevgili Jakin,balkonunuz bahara hazır maşallah.Ne çok çiçek türü var başım döndü.Hele Ankara'dan getirdiğiniz sukulentler bir harika.Hepsini güle güle büyütün.
|
Alıntı:
Neyse bahara az kaldı. Yazın bahçenizde bir mini serada yetiştirebilirsiniz belki. :) |
Alıntı:
Büyütebilirsem beğendiklerinizden gönderirim. Sevgiler.. :) |
Alıntı:
|
Sn. Jakin merhaba,
Bahar ile birlikte uyanışlar başlamış maşallah. Hepside birbirinden güzel gerçekten. Bu baharda ben de açacağım bir balkon sayfası. Hatta önümüzdeki hafta içinde açmayı planlıyorum. Ayrıca yeni tohumları da ekmeyi planlıyorum hepsini balkon sayfamda paylaşabilirim. Bakalım nasıl olacak, sizin balkonunuz kadar renkli olmaz belki ama sıradışı olacağını düşünüyorum. Tekrar tebrik ederim. takibe devam :) |
Sevgili Jakin menekşe kolonisi kurmuşsunuz:D. Hepside tutmuş. Hele bardaktakilere bittim:). Çok güzeller.
Elinizde ne ekerseniz fışkırıyor adeta. Hepsi birbirinden güzel olmuş çiçeklerinizin. Yakında çiçeklenirler. Bizde o güzel görsel şöleni izleriz. Yeni sukularınızıda güle güle büyütün Bende gardenyamı kaybettim. Sakız kabak rendesi, birde esinti seviyormuş. Mevsim olarak tam zamanında almışsınız. kalp |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gardenyaya üzüldüm. Kabak rendesini deneyeceğim, pencereleri de gündüz açık bırakayım.. Sevgiler.. (Kalp) |
2 Eklenti(ler)
Domateslerim küçük balkonda..
Birinci resimdekini ve sonraki resimdekini aynı anda, birinciyi daha küçük saksıya dikmiştim. Küçük olanda çok sayıda meyve ve çiçek var, büyükse daha önceki çiçeklerini meyveye dönüştüremedi, şimdi yine çiçekli, bakalım ne olacak? Eklenti 596864 Eklenti 596870 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025